Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

qqmotor 3 aka CryEngine 3


Kaede

Öne çıkan mesajlar

Farcry felan muhabbetleri bile ortada yok iken bu Yerli kardeşlerin bir adadaki demolarını izlemiştim baya eskiydi 2000 felan herhalde o zamanlarda HL için harita yapardım takip ederdim arada onlarıda. Komando felan modellemişlerdi o zamanlara göre imrenerek bakardım. Ama şuanki durumlarını gördükçe gururlanıyorum helal olsun hiç Türk oyunu felan yokken adamlar en iyilerden biri oldular. Bir id bir Valve ne ise Crytek'te o oldu artık. Hatta senaryolarını daha güzel yaparlarsa geçerlerde. (O eskilerden beri kalan ada konseptini bir türlü aşamıyorlar hala inş yeni oyunlarında olmaz :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

öeh adam valve=crytek çekti direk


Neden olmasın oldu artık yaklaştı onlara ne var ? Kaldı ki ben Valve'ye hayran olup başka onlarınkinden başka multiplayer fps oynamayan ve Crysis, Farcry'ı sevmeyen biri olarak diyorum bunu. Böyle bir oyun motoru yapan bir ekibi fazla küçümseme bence. Crysis'in her ne kadar çoğu grafikleri için oynayan küçük yaş grubuda olsa oldukça büyük kitlesi var. Senaryolarını geliştirmeleri lazım sadece. Valve'den şuan grafik olarak iyiler ama senaryo olarak çok gerideler oyunlara baktığımızda. Konsollara yayıldıkça pastadaki payı artacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

valve kaç oyun yapmış, crytek kaç oyun yapmış


Kıstas olarak oyun sayısını mı alıcaz şimdi? Valve ve id ile kıyaslamam grafikler yüzünden. Valve'nin oynanabilirliğine hiç biri yaklaşamaz bence ama grafiklerde önde adamlar işte (Şuan için). Piyasada bir zamanlar id tek başınayken unutma Valve id'nin motorunu kullanarak isim yaptı. Onlar ilk çıktıklarında motorları bile yoktu ama crytek kendi yapıp geliştirmeye çalışıyor. Crysis'i 10 dk oynayıp silen biri olarak cryteki savunacağım aklıma gelmezdi ama durum böyle. Onlar eski diye onlara başka kimse yaklaşamaz mantığı biraz garip geliyor bana açıkçası. Crytek'ten güzel oyun çıkar mantığını yerleştirmeye başladılar o yüzden en iyilerden biri olma yolundadır bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ps3'te birşeye benzemez ki, bu grafikleri gösteremez artık onun donanımı.

iyi güzel yapmışlar, ellerine sağlık, yerli kardeşleri de çok takdir ediyorum ama cryengine 2 ağırlığıyla nam saldı maalesef. doğru düzgün kalburüstü bir oyuna da pazarlayamadılar hala, bir tek aion 5 yıllık ilk cryengine'i (ilk farcry'daki) kullanıyor. motor konusunda valve ve epic'e rakip olabilecekler mi bu sefer merak ediyorum, crysis 2 de ilki gibi gıcır high-end makinelerde bile doğru düzgün oynanmazsa zor ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen katılıyorum adamlar yapıyorda fantazi yapıyorlar bu grafikleri eğer iyi optimizasyon yapıp fantezi bir sistemde değil iyi bir sistemde 30fps altına düşmeden çalıştırtırlarsa ve eğlenceli oyunlarda kullandırtabilirlerse ozaman şapka çıkarırım herşeyin grafik olmadığını birileri anlamalı artık teknik kısma harcadıkları zamanı biraz da yaratıcılığa ve içerik olarak detaylara harcamalı artık yapımcılar diye düşünüyorum. Ama boşuna düşünüyorum son 10 yıldır ulaşılan oyuncu kitlesi malum para > all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...