Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ACİL! Kopyalama engelleyici hede

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.
Dosya sunucusu görevi gören bir alet kullanan bir müşterimiz var (nas server'ı var diyeyim linux tabanlı) Eleman nas'ı internet kafedeki ağına bağlamış, kafedeki tüm filmleri dizileri nas üzerinden paylaşıma açmış, herkes o alet üzerinden izliyor.

Fakat şöyle bir sorunu var. Elemanlar gelip, bilgisayarlara flaş diski takıp kafenin tüm videolarını dizilerini sömürüyorlarmış.

Adam çıldıracak. İstediği şey, millet o klasörleri okuyabilsin fakat kesinlikle başka bir yere kopyalayamasın.

NAS Server üzerinde share folders kısmından read only / rw izinleri verilebiliyor fakat kopyalama engelleme gibi bir olay yok.

NAS tabanlı veya normal bilgisayar tabanlı bir çözüm önerebilecek olan, fikri olan varsa bekliyorum.

Müşteriye direkt internet kafe yönetim yazılımı önerdim (hani şu flash disk takılmasını engelleyenlerden) ama "millet geliyo proje yazıyo flaş disk taksınlar lazım bize" diye reddetti.
Sosyal ağlarda paylaş

peki bahsettiğiniz yazılım nas server tarafında mı çalışacak, client'lar üstünde mi? nas linux tabanlı bir paket yöneticisine sahip halihazırda. ama bahsettiğim işi yapan bir paket bulamadım. client tarafında internet kafe kontrol yazılımları ile yapmak aklıma geldi ama bizzat o klasörden kopyalamayı engelleyecek kadar özellik bulunduran bi yazılım yoktur herhalde.
flaş diski engelleyeyim diyorum direkt o hiç olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

NAS tarafinda klasore sifre koyacaksin ve ufak bir client yazilimin olacak icinde player barindiran. Sifreleri bilecek bu client.

Gidip listeyi cekip user'a gosterecek, o da istedigine tiklayinca sifre ile NAS'tan okuyup oynatmaya baslayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm evet öyle olabilir diye bir google'ladım, http://www.computing.net/answers/windows-2003/group-policy/7827.html çıktı. Tam olarak benim istediğimi yapmaya çalışmış adam. Fakat cevapta lokal diske kopyalamayı engelleyen bir group policy yok demişler. Araştırmaya devam edeyim ben de, ekstra bir fikir gelirse aklınıza lütfen ekleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

İnternetteki stream sitelerindeki sistemi kurup kafe ağında kurulu bir web arayüzünden izlenim sunsa olmaz mı? Hem görsel olarak da hoş olabilir. Gerçi stream videoları kaydetmek için programlar var ama kopyala/yapıştır olayı gibi değil sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

kopyalama yasaktır yazısı olmaz ya :)
film izletmeyiversin diyemem çünkü ciddi gelir kapısı bu internet cafeler için. millet mal gibi gibip kurtlar vadisi falan izliyor.

c# ile program yazma olayı aklıma yatıyor aslında da, ben yazamam, adamın da yazabileceğini sanmıyorum, ayrıca zaten alete dünya para saymış bi de programcıya para bulamam diyecek bana.

netlimiter mantıklı aslında. videoların bandwith'inden çok az daha fazlaya limitlesek, kopyalaması yıllar sürer, izlerken problem olmaz. fakat bu sefer de internet yavaş hede hödö diyebilirler. soracağım bunu.

xaty'nin sunduğu yerel ağda youtube tarzı site kurma önerisi de oldukça mantıklı geliyor açıkçası. google'da biraz araştırayım hazır template falan bulursam onu sunayım adamlara.

ek fikirlere her zamanki gibi açığız efenim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim gayet yaratıcı çözümler geldi, sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

o zman şöle olcak kans
cafeyi bölümlere ayıracak..
FİLM VİDE İZLEMEK İSTEYENLER >> buraya
OYUN VS >> buraya
NETTE CHAT OT POK >> buraya dicek

film izleyenin interneti limitli olcak
oyuncuya neti sınırsız vercek film vs olmicak
internetçiye zaten net sınırsız oyun ve film olmicak
Sosyal ağlarda paylaş

sadece o makinaya netlimiter kursan, o makinaya olacak bağlantıları 300kb/sn filan limitlesen? netlimiter bunu yapıyodur heralde sadece o makina için ?

ama o makinadan her makinaya 300kb'ye limitlemen lazım. 5 adam aynı anda izlerse 60kbye düşmesin kişi başı dgfdfgd
Sosyal ağlarda paylaş

Shadowfax guzel aciklamis, onun dedigi yoldan benimde aklima bisey geldi.

Musteriye filmlerin falan oldugu klasöru direk kisayol olarak göstermek yerine, her makinede atiyorum playlist olusturun serverdaki klasörden.Kisayoluda kaydedin biyere FILIMLER.PLS diye kaydedin tiklasinlar secsinler playlistten, gibi.

Not: tek problem yeni dosya indikce playlisti guncellemek lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Sömüren sömürsün abicim flashıyla allahalla
sanki adam gitmiş parasıyla almış tükkandan o filmleri de
hem internetten indirmiş suç işlemiş hem de ona buna göstererek suç işliyor cık cık cık
siz de suça yardım ederek suç işliyorsunuz FALAN FİLAN
:D

iyi valla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...