di Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Selamlar, Oyun motorlarina bir goz atmak istiyorum, ufak tefek oyunlar yapmak vesaire yalniz hangisinin ne gibi bir artisi var, hangisi iyidir gibi arastirmalarimdan pek verim alamadim. Microsoft'un XNA'ini duydum burdaki bir uye sayesinde fakat mumkunse cross-platform birsey istiyorum. Ugrasan, onerebilecek olaniniz var midir acep ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 C# biliyorsan XNA oldukça iyidir başlangıç olarak. Ücretsiz bulabileceğin en iyisi ve desteği olan Xna'dır sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 2d? 3d? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 xna ile windows ve xbox oyunları yazılabiliyor. wikipedia'da listesi vardı ücretsiz oyun motorlarının. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 3d daha hos olur tabiki. Listeye baktim zaten de birbirleri ile bir kiyaslama goremedim. Hani elma armut degil sonucta, aradan rastgtele birini secip kullanayim gibi bir mantik yurutemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 You rebel ScuMM^tm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Scumm, monkey tarzı oyunlar için değil miydi yoksa geliştirdiler falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 advanture ıcın evet. guzel motor ama karakteri varo yuzden soyledım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 3d olarak panda3d var. hem c++ icin hem python icin apisi var, dokuman ve communitysi var, profesyonel bi cok projede kullanildi, gayet mature bi motor. "acaba elimde patlar mi?" diye cekinmeden kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 2d olarak ne var (2d den kastım 2.5d tarzı oluyor herhalde hani GBA için çıkan megaman network gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 2d icin garagegames'in motorlari cok ovuluyo. ben blitzmax kullandim bi kac ay, dile alisabilirsen guzel gayet. (ben sevemedim dili, biraktim). python biliyorum ya da ogrenirim diyosan python+pygame ya da python+pyglet isini gorur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Selamlar, XNA'e bakindim biraz. Oldukca kolay guzel bir framework saglamislar yalniz -biraz da takip ettigim dokumandan kaynakli- aninda sogudum gibi. Daha iyi bir dokuman ile tekrar bir girisebilirim. Diger yandan ne zamandir python'a bir el atmak istiyordum. Bu baglamda panda3d de oldukca cazip gorunuyor. Is yerinde linux kullanmam gerektigini de dusunurken panda ile devam edebilirim gibi gorunuyor su anda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Garagegames'in motorları paralı. 2d motoruda paralıdır kesin. Ben XNA'yı inceledim baya oldukça güzel oyunlar çıkarabilirsin ve tamamen sana ait oyunlar. Xna ile düşündüklerini daha rahat gerçekleştirebilirsin daha özgürsün. Ama bunların yanında modelleme felan da bilmen gerekiyor malesef. Özellikle 2d konusunda XNA iyidir ve 2d oyunlarını Silverlight ile Web sitesinde de çalıştırma imkanın var. Tabii illa linux felan dersen XNA'yı unut. http://creators.xna.com/en-US/ bu siteyi tavsiye ederim XNA kullanan çoğunluk burada oyunlarını gösterir bilgi alış verişi yapar. XSI'nın Game Mod Tool ücretsiz programı ile modelleme yapabilirsin XNA'ya full destek vermektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 wikipedia'daki listeyi değil de şu listeyi tavsiye ederim: http://www.devmaster.net/engines/ 2D istiyorsan muhakkak Construct kullan: http://www.scirra.com/ Programlama felan gerekmiyor, ama open source olduğu için istediğin kadar programlama ile de uğraşabiliyorsun. 2D oyunlar için herşey hazır. Sadece Resim koyup oyun çıkartabiliyorsun. 3D oyunlar işi biraz karışık. zamanında çok araştırmıştım ama "tam" olup ücretsiz olan bir engine'e ulaşmak zor. En iyisi Irrlicht gibi gözüküyor. Open source ve free. Reality Factory de oldukça iddialı ve kapsamlı bir motor. OGRE de epey güçlü ama daha ziyade grafik motoru olarak kullanılıyor. Özellikleri bakımından en çok DX Studio etkiledi beni. Freeware edition'ı var ama open source değil. Bunlar güzel motorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 oyun motoru tavsiyesi isteyene "programlama gerektirmeyen" motor(?) tavsiye edilmesi ilginc olmus. irrlicht bildigim kadariyla artik gelistirilmiyor, arastirmak lazim. xna ise sadece motor diye dusunmemek lazim. bildigim kadariyla xna icin oyun yaptiginda "al kardes oyun yaptim oyna" diyemiyosun, hem yasal acidan hem platform acisindan cok kisitlisin. (xna sadece xbox icin degil mi yahu?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Gazanfer said: oyun motoru tavsiyesi isteyene "programlama gerektirmeyen" motor(?) tavsiye edilmesi ilginc olmus. irrlicht bildigim kadariyla artik gelistirilmiyor, arastirmak lazim. xna ise sadece motor diye dusunmemek lazim. bildigim kadariyla xna icin oyun yaptiginda "al kardes oyun yaptim oyna" diyemiyosun, hem yasal acidan hem platform acisindan cok kisitlisin. (xna sadece xbox icin degil mi yahu?) Hayır tamamen al oyna diyebiliyorsun. XNA tamamen bedava bir sunum. Xbox ve Pc için yapılabiliyor. PC'de sadece Windows işletim sistemlerinde çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Gazanfer said: oyun motoru tavsiyesi isteyene "programlama gerektirmeyen" motor(?) tavsiye edilmesi ilginc olmus. "ilginç" bulan varsa gidip kendi oyun motoru kodlasın o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ne alaka? sensin o! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ben olayım evet evet benim di mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitsune Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2009 aslında grafik motoru olsada OGRE en iyi seçim bence,desteklediği bir çok hazır kütüphane ile gayet iyi oyunlar yapılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 ue3 artık kendi kişisel projeleriniz ya da eğitim amaçlı çalışmalarınız için ücretsiz kullanılabiliyormuş http://www.udk.com/udkdownload.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 razzRaziel said: ue3 artık kendi kişisel projeleriniz ya da eğitim amaçlı çalışmalarınız için ücretsiz kullanılabiliyormuş http://www.udk.com/udkdownload.html Bende gece görmüştüm haberi helal olsun adamlara. Eğer lisanslı oyun yapacaksanda motora 2.500 dolar gibi bir fiyat veriyorsun ki bu da şahane bir fiyat yapımcılar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 ben de bugün gördük udk'yi de udk nedir anlamadım. normal unreal engine 1-2 milyon dolara felan alınıyordu. udk bunun ultra-lite versiyonu felan mı da bedavaya gidiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Bone said: Gazanfer said: oyun motoru tavsiyesi isteyene "programlama gerektirmeyen" motor(?) tavsiye edilmesi ilginc olmus. "ilginç" bulan varsa gidip kendi oyun motoru kodlasın o zaman. Ben ilginç buluyorum. Motor dediğin şey program kodu parçasıdır. Kavram kargaşasından herşeye motor demeye başladık. Haa bir de, ekran görüntüsünden motor adı verenlere de ayrıca bayılıyorum, belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 xna'in sıkıntısı şurada: xna ile yapıp compile ettiğin exe, başka bir xna kurulu makinada veya ancak lisanslı windowslarla online yapılabilen bir update ile çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar