-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Son bikaç yıldır nette saçma sapan sitelere rastlıyorum. İlk bakışta dışardan şeklen baktığınız zaman alakasız içerik gibi görünebiliyor ancak içeriği okudukça ilk şeklin aslında alakasız olduğunu anlıyorsunuz. Mesela bikaç sene önce psikolojik destek sitesi adı altında bir site vardı ve psikolojik açıdan zor durumdaki insanları çekerek site içeriğini okuyan kişilere adım adım hristiyanlık propagandası yapıyordu. Demin de facebookta "Yaşamınızın amacını öğrenmek ister misiniz" adı altında bi reklam gördüm ve tıklayınca şu isimde bir site çıktı: "http://www.kampusweb.com" Siteye girince çıkan yazı: KampüsWeb.com'a Hoş Geldiniz! — Üniversite, yaşam ve Tanrı'yı tanıma hakkındaki konuları güvenli bir biçimde araştırabileceğiniz bir site. Site içeriğini okumadım bile, en başından misyoner sitesi olduğunu sezmiştim ve tahminim gayet doğru çıktı, bikaç sayfa ilerleyince İncil'den alıntılar başlıyor ve en sonunda da Hz. İsa'yla iletişim kurmaktan falan bahsediyordu! Yardıma muhtaç ya da alakasız bilgi arayan insanların bu şekilde aldatılmasının önüne geçilmesi lazım. Umarım bu tip saçmalıklara karşı bir önlem alınır.
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 sana göre aldatma ya da saçmalık olabilir başkasına göre doğru yolu bulma, aydınlanma falan. ön yargılı olmayalım bence.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Olayın din propagandası yönü ayrı bi tartışma konusu. Ben suistimalin ve aldatmanın her türüne karşıyım. Din dayatacaksan gelip kampüsweb yazmayı mı savunuyorsun?
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Rezaletin 2. örneği, bakın hayatta bir takım problemleri olan aciz insanlar arayıştayken alakasızca nasıl suistimal ediliyor: http://www.cevapbulmak.com
Apis Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Açıkçası siteleri bırak, cemaatlerin direkt üniversiteye hazırlıkta yada üniversite kayıtlarında yurt, burs vs. diyerek gençlere el atması bence çok ama çok daha kötü. Bu gibi olayların yanında misyonerlik sitesinden yakınmak. Şöyle diyeyim; komik kaçıyor. Üstelik inanç özgürlüğü, laik devlet anlayışı vardı bir ara hayırdır? Ha, hıristiyan işi olunca boğazını fln kesebiliyor yada vurup kendi çapımızda kahraman olabiliyorduk, unutmuşum. Çok pardon. Fakat müslümanlık yolunda gençleri manipüle etmeye ve yönlendirmeye daima izin var değil mi? Bak burda da hata yapmışım çok çok özür dilerim. =) Edit: Ayrıca http://www.evrimaldatmacasi.com gibi bilimsel komedilerde serbest olmalım müslümanlık inancı adına? Sanırım kimsenin itirazı olmaz. Tabii ki hıristiyanlık propagandası varsa, yassah hemşerim... Zaten internetede sansür şart arkadaş...
midye dolma Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ülkede yeterince müslüman var. hileyle de olsa oranlarının azalmasında bir sakınca görmüyorum sdfasd
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Apis said: Üstelik inanç özgürlüğü, laik devlet anlayışı vardı bir ara hayırdır? Ha, hıristiyan işi olunca boğazını fln kesebiliyor yada vurup kendi çapımızda kahraman olabiliyorduk, unutmuşum. Çok pardon. Fakat müslümanlık yolunda gençleri manipüle etmeye ve yönlendirmeye daima izin var değil mi? Bak burda da hata yapmışım çok çok özür dilerim. =) -007- said: Ben suistimalin ve aldatmanın her türüne karşıyım. İki adım ilerleyin de misyoner siteden şikayet edeni şeriatçı sınıfına sokmayın, at gözlüğü tam olarak bu olsa gerek. Evet daha büyük tablodan bakarsak üniversiteye adım atan gençler şeriatçılar tarafından da yurt ortamlarında sömürülüyor. Ve evet bu daha büyük çapta bir problem, ancak bu hristiyan beyin yıkayıcılarının olmadığı anlamına gelmez. Evet şeriatçı beyin yıkayanlar gibi ülkenin içine etmeye çalışan hristyan provokatörler da az değil, bu site de bunun küçük bir uç uzantısı olsa gerek.
Bone Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 bu misyonerlik takıntısını gördükçe kahkahalarla gülmek istiyorum. özellikle savaş ay sever misyonerlerle ilgili haber yapmayı. hristiyanların da bu ülkede yaşama hakkı var. islamiyet devleti değiliz. ama nedense hristiyanlıkla ilgili bir şey yaptığı an tepesine "misyoner" diye çöküyoruz. Konuştuğu adam hristiyanlığı tercih ediyorsa, adamın din seçme özgürlüğüne ne karışıyorsun? Ha, bir hristiyan müslüman olunca manşetlere taşırız. Aynı şeyi bir müslüman hristiyanlığa geçmeyi tercih edince sanki anormal bir olaymış gibi karşılarız. Bırakınız geçsinler, size ne? İnanç özgürlüğü yok mu bu ülkede? Yoksa İnanç Özgürlüğüyle kastettiğiniz Şeriat kanunlarının doyasıya uygulanma özgürlüğünden mi ibaret? Ayrıca Harun Yahya gibi adamlar müslüman misyonerliği yapıyor. Bunlara hiç ses çıkarmıyoruz. Türkiye'de bir sürü kitap var mesela, 2-5 yaşındaki çocuklara yönelik hazırlanmış şeyler, içeriği "Aslan kükrer, bu Allah'ın bir kanıtıdır. Örümcek ağ üretir, bu Allah'ın bir kanıtıdır. Ayılar balık avlar, bu Allah'ın bir kanıtıdır" gibi abuk sabuk içeriği var bunların. Ama Türkiye'de serbestçe dağıtılabiliyor. Misyonerlikse bu da misyonerlik.
Apis Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Şimdi o siteye kanıpta biri hıristiyan olsa e? Dini insanlar istedikleri gibi seçerler. Kimseyi zorlamıyorlar, maddi imkansızlıklarını sömürmüyorlar. Ben müslüman olurken kimse bana sormadı yanılmıyorsam? Şimdi ben yada X kişi din değiştirse bu o kişinin tercihidir, diğer kişilere ne? Ha propaganda vs. diyorsan televizyonda açma derim. Çünkü X bir mala reklam uygulanabiliyorsa satması için, X bir dinede reklam uygulanabilir.
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 -007- said: Evet daha büyük tablodan bakarsak üniversiteye adım atan gençler şeriatçılar tarafından da yurt ortamlarında sömürülüyor. Ve evet bu daha büyük çapta bir problem, ancak bu hristiyan beyin yıkayıcılarının olmadığı anlamına gelmez. Evet şeriatçı beyin yıkayanlar gibi ülkenin içine etmeye çalışan hristyan provokatörler da az değil, bu site de bunun küçük bir uç uzantısı olsa gerek. Hristiyan provokatörlerin sayısı eser miktarda(az dan çok çok daha az gibi) olduğu için ciddiye alınmıyor tabi.Sosyal hayatın her yanında müslümanlık propagandası yapan yüzlerce kuruluş varken hristiyan misyonerleri tehtit olarak görmek pek de mantıklı değil gibi geldi(ben dinlerin hiçbir türünü sevmem o başka).
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Şimdi ortada 100 tane farklı problem varsa daha küçüğünü yoksaymak mantıklı mıdır? Değildir, sayısı az da olsa yurtdışı kaynaklı provokatif misyonerlik faaliyetleri bu ülkeyi bölme amaçlıdır. Bu da ülkemizin tehditlerinden biridir, ha ülkemizin daha büyük tehditleri var mıdır? Evet vardır ancak yeri burası değil. Bone said: bu misyonerlik takıntısını gördükçe kahkahalarla gülmek istiyorum. özellikle savaş ay sever misyonerlerle ilgili haber yapmayı. -007- said: Olayın din propagandası yönü ayrı bi tartışma konusu. Ben suistimalin ve aldatmanın her türüne karşıyım. Din dayatacaksan gelip kampüsweb yazmayı mı savunuyorsun? Misyonerlik tartışmayalım çünkü konu bu değil. Konu zor duurmdaki ya da arayıştaki insanları şeklen aldatmak. Konuyu din özgürlüğüne getirirseniz tartışma gereksiz uzar ve konu dağılır kimse din özgürlüğüne laf etmiyor.
Apis Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Arayışta ve zor durumdaki insanları kandırarak onları yasadışı yada utanç verici şeyler mi yapmaya zorluyor birileri? Hayır. Burda basit bir din reklamı var. Dünyanın birçok yerinde var. Avustralya da yanlızlık ve uzaklık canıma tak etmişken bir kilisinin önünde kabaca şöyle yazıyordu; "Ailenizden uzak mısınız? Gelin bizim ailemize katılın =) " Vay şerefsizler. Benim zor durumumu kullanmışlar demek. Ya bırakın bunları. Farzedin o gün hıristiyan olsaydım bu benim seçimin olmayacakmıydı? Size ne? Edit: Kuran kurslarında yaş sınırı kalkacak deniyor mesela. Bacak kadar çocuklar din ne bilmezken oraya gönderilecekler. Misyonerler bacak kadar çıocuklarla ilgileniyor mu? Kampüs web demek üniversitelere hitap eden +17 yaş fln demek. O yaşlarda da bence insanlar seçimlerini yapabilir. Ha çocuk oyunları içeren bir site fln yaparlar o zaman laf edersin anlarım.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Apis said: Şimdi o siteye kanıpta biri hıristiyan olsa e? Dini insanlar istedikleri gibi seçerler. Kimseyi zorlamıyorlar, maddi imkansızlıklarını sömürmüyorlar. Ben müslüman olurken kimse bana sormadı yanılmıyorsam? Şimdi ben yada X kişi din değiştirse bu o kişinin tercihidir, diğer kişilere ne? Ha propaganda vs. diyorsan televizyonda açma derim. Çünkü X bir mala reklam uygulanabiliyorsa satması için, X bir dinede reklam uygulanabilir. İnsanların arayışlarını ve bilgi ihtiyacını, hatta psikolojik problemlerini ve hayatta karşılaştıkları zorluklar sonucu düştükleri acizliklerini sömürüyorlar. Burda bariz bi sömürü var yani. Kişinin tercihleri bizi ilgilendirmez. Sömürü varsa buna sonuna kadar karşı olmak kafası çalışan herkesin yapacağı şeydir bana göre. Konu din seçmek değil. Burdaki sömürü reklamla aynı şey değil. Reklamın hukuki bir zemini var ve reklam olduğu karşı tarafça bilinir, ancak burda bilgi açısından bir aldatma ve beyin yıkama gibi durumlar var. Buna sömürü deniyor. Gelip misyoner sitesinde KAMPÜSWEB yazmasına reklam diyorsanız zaten kusura bakmayın cevap vererek hata yapmışım. Apis said: Kampüs web demek üniversitelere hitap eden +17 yaş fln demek. O yaşlarda da bence insanlar seçimlerini yapabilir. Ha çocuk oyunları içeren bir site fln yaparlar o zaman laf edersin anlarım. neyse bişey demiyorum. Cidden atgözlüğü bu olsa gerek. Tablo ortada, isteyen istediği gibi bakar tabi.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Dinle alakalı bir mevzu. Forumda Hristiyanlık, budizm vs gibi dinlere bir sempati var biraz. Konu İslama gelince sempati antipatiye dönüşüyor nedense.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 din,tanrı,şeytan,melek denilen şeyler zaten zaten en büyük aldatmacalar değilmi? baybay
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 DoGMeaT said: din,tanrı,şeytan,melek denilen şeyler zaten zaten en büyük aldatmacalar değilmi? baybay
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 sizin gibi gencleri kuran kursu topiclerinde gormek isteriz biz
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Herhangi bir din politikası, devlet politikası olarak benimsenip, desteklenmediği ve zorla dayatılmadıği sürece, ya da herhangi birileri küçük çocuklara, herhangi bir dini, baskıcı, beyin yıkayıcı biçimde benimsetmeye çalışmadığı sürece, kişilerin, kendi dini inançlarını yaymaya çalışmasında bence de bir sorun yok. Bunu; dini ne olursa olsun çoğu kişi yapıyor. Bildiğim kadarıyla müslümanlık dahil bir çok dinin öğretisi içinde var bu olay. Yani dini yayın diyor kitaplarda. Dolayısıyla çoğu müslğman da yapıyor aynı işi. Kişiler bunları dinleyerek dindar olacaksa, ya da din değiştirecekse, kendi bilecekleri iş. Herkesin inancı ya da inançsızlığı kendine. Asıl tehlikeli olan; devletin dinlere mesafeli ve eşit uzaklıkta olmaması, yani laik devlet ilkelerinin benimsenmemesi olbilir.
Cons Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 ulan hayatının her döneminde islam propogandasını başarıyla içine alan adamlar gelmiş burda misyonerliğe ağlıyor. misyoner misyoner diye ağlayacağınıza 10 yaşındaki çocukları islamiyetle zehirleyen devlet politikasına ağlayın.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Sen yetiştirilme ve eğitim kavramlarıyla aciz durumda beyin yıkama kavramları arasındaki farkı anlamamışsın. aquatik said: Herhangi bir din politikası, devlet politikası olarak benimsenip, desteklenmediği ve zorla dayatılmadıği sürece, ya da herhangi birileri küçük çocuklara, herhangi bir dini, baskıcı, beyin yıkayıcı biçimde benimsetmeye çalışmadığı sürece, kişilerin, kendi dini inançlarını yaymaya çalışmasında bence de bir sorun yok. Bunu; dini ne olursa olsun çoğu kişi yapıyor. Bildiğim kadarıyla müslümanlık dahil bir çok dinin öğretisi içinde var bu olay. Yani dini yayın diyor kitaplarda. Dolayısıyla çoğu müslğman da yapıyor aynı işi. Kişiler bunları dinleyerek dindar olacaksa, ya da din değiştirecekse, kendi bilecekleri iş. Herkesin inancı ya da inançsızlığı kendine. Asıl tehlikeli olan; devletin dinlere mesafeli ve eşit uzaklıkta olmaması, yani laik devlet ilkelerinin benimsenmemesi olbilir. Dediklerin tamamen doğru ancak verdiğim linklerde bunlar var ve bunlara ek olarak aldatma ve suistimal etme gibi durumlar var. Din yaymaktan ibaret değil olay. Din yayma olayı "psikolojik destek" "üniversite bilgileri" adı altında dayatılıyor.
Cons Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 9-10 yaşında oyun çağındaki çocuğa zorla islamiyet aşılamak eğitim, ilan görüp kendi isteğiyle bilgi alan adama bilgi vermek beyin yıkama evet.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 -007- said: Ailenin çocuğunu şekillendirme hakkı vardır. Satanist aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir. Hristiyan aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir. Müslüman aile çocuğunu bebeklikten itibaren eğitebilir ve yasal istediği okula gönderebilir. "İlan gören adam" değil olay. "Yanlış bilgilendirilip acizliği ve arayışı sömürülerek kandırılan ve içerikle beyni yıkanan adam" doğrusu.
bourbon Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 facebook ahah cilgin türkler sizii..milliyetciligin her türlüsüne varsiniz.
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Şunu farkettim de bir sürü şey yazılıyor 007'ye cevap olarak,içinden seçtiklerini cevaplıyor,mesajları kesiyor vs ben yukardıkilere de cevap bekliyorum...Cons'un,Apis'in,Bone'un yazdıklarına,bölüm bölüm değil...
-007- Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 O yazılanlar bu konuyla alakalı değil ve cevap vermeye kalkarsam her konu için başlık 40'ar sayfa uzar. Diğer konular için ekstra başlık açabilirsiniz. Böyle bi konuda din seçme özgürlüğüne girilmez mesela, çok uzun konu çünkü ve olayla ilgisi yok. Diğer konular için de öyle. Ana konudan uzaklaşıp yan konulara girmemek lazım.
Öne çıkan mesajlar