Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taksim'de IMF protestosu

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Gözünü yuman baygın insan mı olur? Belli ki gaz için yapılmış işte.

IMF'yi protesto etmek adına gidip halkın yararlandığı banka ve ATM'lere zarar veren, içindeki yine halkımızın çalışanlarına saldırıp hayatlarının en korkulu saatlerini yaşatan, yine halkımızın vatandaşlarını huzursuz edip polisimizle çatışanlar protestocu, bilinçli falan değildir. Bunlar düşüncesiz, şuursuz hayvan heriflerdir, ve polis bunlara buna göre davranmalıdır. Yerim onların haklarını.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

Baggio said:

Bunlar düşüncesiz, şuursuz hayvan heriflerdir, ve polis bunlara buna göre davranmalıdır. Yerim onların haklarını.

yavaş ye de boğazında kalmasın...

Hayırdır, belirttiğim noktalara verecek mantıklı cevap kalmayınca monitör efeliğine mi sardın?

"Polisiniz" ne bir de Redeagle, anlayamadım tam. Senin polisin değil galiba, yurtdışında mı yaşıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

kapalı alana gaz bombası atmak zaten hayvanlık tam anlamıyla. hele hele içerde haddinden fazla insan varsa. hadi açık alanda atarsın gaz bombasını insanlar dağılır doğal olarak amacına ulaşırsın. bunda kapıları panzerlerle tutup kaçacak delik bırakmayıp gaz bombası atmak hangisi. camdan mı atlasın insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

"Polisiniz" ne bir de Redeagle, anlayamadım tam. Senin polisin değil galiba, yurtdışında mı yaşıyorsun?

Düzgün polisleri aradan çıkarırsak; aralarından insan olmasını bilmeyenleri, işbirlikçileri, şakşakçıları, acile gaz bombası attıran amirleri benim ne polisimdir, ne vatandaşımdır ne de yüzüne bakacağım adamdırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Gözünü yuman baygın insan mı olur? Belli ki gaz için yapılmış işte.

IMF'yi protesto etmek adına gidip halkın yararlandığı banka ve ATM'lere zarar veren, içindeki yine halkımızın çalışanlarına saldırıp hayatlarının en korkulu saatlerini yaşatan, yine halkımızın vatandaşlarını huzursuz edip polisimizle çatışanlar protestocu, bilinçli falan değildir. Bunlar düşüncesiz, şuursuz hayvan heriflerdir,.

Katiliyorum (tu)

Baggio said:
ve polis bunlara buna göre davranmalıdır. Yerim onların haklarını.

Katilmiyorum. Prosedur neyse ona gore davranilmali, bu onerdigin sey 3. dunya ulkelerinde olsun bir zahmet. Kafalarina gore extra siddet uygulama hakki olmamali polisin. Bunun yorumunu kime gore yapacaksinki? Polisin kafasina gore, hakli oldugunu dusundugunde prosedur disi siddet uygulama hakki mi olsun yani?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

ben imf'ye karşı bi eylem yapıcak olsam, bisürü bozuk para toplarım ve sonra bi grup insanla bi toplantı yerine yakın bi noktada duyuru yaparım, gazete-tv falan da orada olucak tabi. şöyle derim "duyduk ki dünyanın en zengin ülkeleri paraya muhtaçmış, biz arkadaşlarla üç-beş kuruş biraraya getirdik, başımızın gözümüzün sadakası olsun" diyip, yetkililerden birinin eline tutuştururdum =) bence bu kamuoyunun gözünde daha şık bi eylem olurdu, imf'ye de ince ayar olurdu hehe

orası enteresan. bi kaç kere aynı görüntüye (farklı insanlarla) rastladım tv de.

adam bankaya girişiyor. etrafta polis filan yok; gayet rahat rahat taş söküp yavaş yavaş kırıyo camı. etrafına gazeteciler üşüşüyor. hani böyle bir durumda genelde bi mesaj, bi bildiri, klişe de olsa bi slogan filan söylenmeye çalışılır. hatta genelde amaç sesini duyurmaktır. elemanın hiç öyle bi derdi yok... kamerayı görünce daha bi gaza gelip cama girişiyor...

hayır provakatör filan diyeceksiniz de... eh kaç tane bu adamlar? aralarında çıkan provakatörlere tepki gösteren hiç mi olmuyor? oluyor da bastıramıyorlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

sir said:

ben imf'ye karşı bi eylem yapıcak olsam, bisürü bozuk para toplarım ve sonra bi grup insanla bi toplantı yerine yakın bi noktada duyuru yaparım, gazete-tv falan da orada olucak tabi. şöyle derim "duyduk ki dünyanın en zengin ülkeleri paraya muhtaçmış, biz arkadaşlarla üç-beş kuruş biraraya getirdik, başımızın gözümüzün sadakası olsun" diyip, yetkililerden birinin eline tutuştururdum =) bence bu kamuoyunun gözünde daha şık bi eylem olurdu, imf'ye de ince ayar olurdu hehe

orası enteresan. bi kaç kere aynı görüntüye (farklı insanlarla) rastladım tv de.

adam bankaya girişiyor. etrafta polis filan yok; gayet rahat rahat taş söküp yavaş yavaş kırıyo camı. etrafına gazeteciler üşüşüyor. hani böyle bir durumda genelde bi mesaj, bi bildiri, klişe de olsa bi slogan filan söylenmeye çalışılır. hatta genelde amaç sesini duyurmaktır. elemanın hiç öyle bi derdi yok... kamerayı görünce daha bi gaza gelip cama girişiyor...

hayır provakatör filan diyeceksiniz de... eh kaç tane bu adamlar? aralarında çıkan provakatörlere tepki gösteren hiç mi olmuyor? oluyor da bastıramıyorlar mı?

adamda nefret var. bi kere gaza geldimi ipi koparıyor. babamda yok annemde yok herkezin elinde ayfon herkezin evinde cifors var diyo acıların çocuğu moduna girip etrafa zarar veriyor.

tabi kafa basmıyor o sökülen 20 kaldırım taşı için belediye ihale peşkeş çekip tüm sokağı döşettiriyor. harcanan para her zaman olduğu gibi en garibanın cebini yakıyor.

birde kimse yemiyor müdahale etmeyi bu adamlara. bir trafik polis aracını taşladılar aklım durdu. polisi sevmem, anormal şiddet kullanır , eğitimsizdir eyvallah. ama aracın içindeki polislerin gözlerinde ki o korku akıl almaz. adamlar hemen silahlarını çekip aracın içinden havaya ateş ettiler. bildiğin aracın içinde ateş ediyor ön camdan çıkıyor mermi.

o aracı çevirmiş hayvanların gözü dönmüş. camlar parçalanmış polisler o ateşi açmasa araçtan çıkarıp linç edecekler kaçarı yok. allahtan 5-6 el atıştan sonra uzaklaşıyor adamlarda polislerde basıp gidiyor aralardan.

o yüzden "hop birader ayıp oluyor taş atma adam gibi slogan at" dersen ağzını burnunu kırarlar adamın orda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben polisi anlamıyorum ya . Gene baktım aynı habere , polis motorunu yakmaya çalışıyo adam sen bu herifi vurmuycan da kimi vurcan ya devletin malına zarar vermekten içeride atarsın dayakta atarsın silahta sıkarsın . Neyden çekiniyolar neyden korkuyolar anlamadım . Acaba yunanistandaki çocuğun vurulması misali burdada isyan çıkıcak diye mi korkuyolar .
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala sağda solda "e polis de orantısız güç hede hödö" diyen marjinal tavuklardan görüyorum ya, ona üzülüyorum.

E dallama, e hayvan evladı, polisin orantısız güç kullanması senin etrafı yerle bir etmeni meşru kılar mı?

Adam gibi yap eylemini de kaale alsınlar, insan yerine koysunlar, biri duyar o zaman sesini. Bu şekilde hep dayak yer, hep böyle devam edersin, devgam ettikçe de dayak yersin, yedikçe de devam..
Sosyal ağlarda paylaş

polis şiddetini açık açık öven, haklı ve meşru bulan insanlar da görüyoruz forumda, vay be.

suç işleyen birini gördüğünde polisin görevi, suç işleyeni yakalamak ve adalete teslim etmektir. haberlerde şöyle bir kare gözüme çarptı örneğin; bi grup esnaf tophane'de bir eylemciyi sopalarla uzun uzadıya dövüyor, polis gelip esnafı uzaklaştırıyo ve kendi copuyla aynı eylemciyi dövmeye devam ediyo. buna normal prosedür diyenin insanlığından şüphe ederim. eylemci suç işlemiş bile olsa, ona sopalarla saldıran esnaf da, yerde yatan adamı coplayan-tekmeleyen polisler de aynı şekilde suç işliyolar. bu kadar güç manyağı olmayın, devlete ve güvenlik güçlerine bu denli tapmayın.

ha polis sadece çok ekstrem durumlarda orantısız güç kullanıyo olsa, kırk yılda bir böyle bi manzarayla karşılaşsak anlarım da, türk polisi acaip sabıkalı bu konuda. işte daha geçen gün avcılarda bir genci kıyasıya dövdüler, hastanelik ettiler. korkmayın, molotof kokteyli atanları sevmenize gerek yok polis şiddetini fazla bulmanız için.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=ZGh_WFPEU7Y

benim dediğim trafik polisi arabası bu. harbiden burda o 2 polise acıdım orda. silahını ateşlemekten başka bir şansı yok. arka cam patlamış , yan camlar patlamış kafasını kaldıramıyor.

mesela burdaki polisin ateş etmesi çaresizlik örneği. şans eseri o kurşunlar bir şekilde sekip alakasız sivil vatandaşa gelmemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...