Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne Mutlu Türküm / etnik ayrımcılık

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:

andı neden eleştirdiğini çözemiyorum, konu and değil, sen çekmeye çalışıyorsun konuyu anda.

ondan sonra da "konu and" diye geziniyorsun ortada.

Böjeek said:
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammerberg, Türkiye’deki “azınlıklar” ile ilgili raporunda okullarda öğrencilerin söylediği “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü eleştirdi.

konuyu saptırmak için nedir bu gayret?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam yada Cuce gibi adamlarin azligi aslinda sorun olan. Beyindeki kilcal damarlardan kan gecmeyen. Isine gelmeyince "ya sev ya terket" moduna gecen bi topluluk yetistirdi bu ülke. Kendi etnik kökeninden olmayana saygisi olmayan, kin ve nefretle büyüttü genclerini bu ülke. beni aslinda üzen bunlari AB nin demesi. Keske bunlari bu ülke kendi vatandaslari icin yapsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda Sam olaya çok saf bakıyorsun. Bu saf kötü anlamda kullanmıyorum. Şu tarz, "Dünyada hiç savaş olmasın, kardeş kardeş yaşayalım" türündeki saflık.

Yani o yaşta ülkeye bağlamazsan bir çocuğu hangi yaşta bağlayabilirsin? Bunu ABD, Fransa, Almanya yapmıyor mu? Yada Yunanistan.

Mesela Yunanistan, Üniversitede bile bariz bir Türk Düşmanlığı öğretiliyor. ABD'de Arap düşmanlığı, İslam düşmanlığı. Bir ülkeyi kim yönetiyorsa, ideolojisi neyse gelecek nesillere de onu aşılamaya çalışır.

Bunun sonu Atatürk resimleri kaldırılsın vs vs de gider. Dış güçlerin amacı zaten bu halkı bölmek.

Ee halkı birbirine kenetleyen 2-3 etken var zaten. Bunun başlıcası Vatana Millet sevgisi. Ee bunu da kültürden besleniyor mesela. Askere giden herkes kahraman ilan ediliyor, davullu zurnalı uğurlanıyor. Ölenler şehit ilan ediliyor.

Bu saydıklarım alakasız gelse de özünde temel aynı, bir ideolojiyi kendi içinde yönlendirmek, dayanak ve kaynak bulmak.

Yapılanlar yanlışta olsa dahi, gerekli şeyler. Aslında tüm dünyada uygulanıp ama sadece biz yapıyormuşuz gibi gösteriliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

loxias,

başkalarını bilmem de kendime adıma konuşursam benim tam olarak karşı olduğum şey de bu zaten. devlet kavramını yücelterek insanların devletlerinin kölesi durumuna getirilmesi. yani insanlarına hizmet etmek için var olan bir devlet anlayışı yerine insanlarına sahip olan bir devlet anlayışından bahsediyorsun.

dünyadaki mevcut durum anlattığın gibi diye doğru olduğunu düşündüğüm şeylerden vaz mı geçeyim? onun yerine görüşümde ısrar edip benim gibi düşünenlerin günün birinde daha etkili çoğunluklara ulaşmasına yardımcı olmayı tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

loxias, tam tersine böyle bir andın bu çağda milli duyguları pekiştirdiği düşüncesi saflık. o saydığın ülkelerin hiçbirinin ilkokulunda böyle bir and içirtildiğini de duymadım, sen olduğunu iddia ediyorsan rica ederim kaynak göster.

ve evet başkasının yanlışı bizim yaptığımız yanlışı doğru hale getirmez, biz doğru yaparsak onlar da kendileri yanlış olduklarıyla yüzleşmek durumunda kalacaktır. bu bir gerçek, bakınız bütün bu başlığın konusu. başkaları kendi yapmadıkları yanlışı biz yaptığımız için eleştirebiliyor.

bunun sonunun nereye varacağı da konudan bağımsız, ülkece yaptığımız en büyük yanlışlardan biri herşeyi paket halinde almak. bunu tartış karar ver halbuki, öbür konuyu ayrıca tartış. hangisi akla, mantığa, gerçekliğe en uygunsa onu seç. avrupa eleştirdi diye değiştirme, kendi faydan için değiştir. fayda yoksa, zarar yoksa, bırak kalsın. ama "halimiz nice olur" diye hiçbirşeye dokunmadan bırakırsan, ülke güçlenmez, köhneleşir. değişimlere direnen osmanlı'dan farkımız kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

o saydığın ülkelerin hiçbirinin ilkokulunda böyle bir and içirtildiğini de duymadım, sen olduğunu iddia ediyorsan rica ederim kaynak göster.

Cehalet başka birşey

Schools have kids face the American flag at the beginning of the day and say the Pledge of Allegience. It goes as follows: "I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all." It was originally written in 1892, but there have been a number of changes to its wording since then, most notably the addition of the words "under God" in 1954.

SCHOOLCHILDREN are to be encouraged to swear an oath of allegiance to the Queen and promise to obey the law in ceremonies similar to those for new immigrants.

A review of citizenship by Lord Goldsmith, the former attorney-general, will say this procedure could strengthen children’s understanding of what it means to be British.
Sosyal ağlarda paylaş

valla çocuklara içtirilen antın tek işlevi çocukları milli değerlerden soğutmak olur anca. ben o antlarda dediğim şeylerin anlamını bile bilmiyordum söylerken sadece orada dikilip onları söylemek zorunda olduğumu biliyordum. e genç insanlar da böyle şeylere gelemez, sen habire milli değer milli değer diye anlam veremediği şeyler yapmaya mecbur edersen anca soğutursun genci.

aynı şey bayrak töreni için de geçerli. kuul gençlerimiz orada sap gibi dikilmek yerine gömlekleri dışarda eller cepte ağızlarını bile oynatmadan dikilmeyi tercih ediyorlar tören sırasında. bir ritüel uğruna zibidilere böyle bir saygısızlık yapma fırsatı vermeye değer mi yani? kimse ülke sevgisini antlar ve haftada 2 kere yapılan törenler sayesinde kazanmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nemutlu Türküm diyene lafını türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak kullanmış veya anda konmuş olabilir. Fakat biz bunu böyle koyduk demeniz , insanların onu nasıl algılayacağını veya anlayacağını değiştirmez.

Bunu söylerken ya da söyletirken yanına parantez açıp ama türk ırkından değil vatandaşlığınan bahsediyorum diyemediğimize göre , bu konuda hassas olan veya rahatsız olan insanlar olabilir.

Bukadar tartışılması bile gereksiz , kendinizi farklı bir ülkede aynı bu şekilde and okurken hayal edin yeter. Bazı kişilere rahatsızlık vermez bazılarına verir , önemli olan bunun zorla söyletimesi ve bana göre gereksizliği.

Midye dolmanın dediği gibi , birçok öğrenci hiç sallamıyor ne dediğini niye dediğini vs. istiklal marşından bile öğrenciler törene katılmamak için kaçıyorlardı , şimdi de oluyordur heralde. Nekadar abartırsanız , okadar körerir ve bıkkınlık verir bu tarz uygulamalar.

Ülke için , ülke toprakları için , bayrak vs. için uğruna ölmek , savaşmak gibi söylemler tüm vatandaşları bağlayan ve birliğe yol açan söylemlerdir. Ama nezamanki ırksal söylemler ortaya çıkar , ozaman birilerini soğutursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

sg-1 said:

andı neden eleştirdiğini çözemiyorum, konu and değil, sen çekmeye çalışıyorsun konuyu anda.

ondan sonra da "konu and" diye geziniyorsun ortada.

Böjeek said:
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammerberg, Türkiye’deki “azınlıklar” ile ilgili raporunda okullarda öğrencilerin söylediği “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözünü eleştirdi.

konuyu saptırmak için nedir bu gayret?

adam andı kullanarak sözü karalamaya çalışıyor. andı tartışmak başka sözü tartışmak başka. sen naifçe andı tartışabilirsin, anddaki diğer sözleri de tartışmaya açabilirsin, ama adamın anddaki senin tartışmaya açmaya çalıştığın o kadar laf arasında gidip o cümleye takılmış olması bazı şeyleri ayan beyan belli ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ve evet başkasının yanlışı bizim yaptığımız yanlışı doğru hale getirmez, biz doğru yaparsak onlar da kendileri yanlış olduklarıyla yüzleşmek durumunda kalacaktır. bu bir gerçek, bakınız bütün bu başlığın konusu. başkaları kendi yapmadıkları yanlışı biz yaptığımız için eleştirebiliyor.

quote]

hımm iyi güzelde filistinlilerde başlarına gelecekleri bilmiyorlardı kurtuluş savaşında millet olarak bütünleşmiştik o kadar ingiliz ajanlarına rağmen (ali kemaller sait molalara ) Eğer millet bilincini çocuğuna aşılamazsan işte dünya bütündür bütün dünya tek millettir globalleşme heede hödöö öğretisine girersen olacağı o kurtuluş savaşında emperyalist devletlere karşı elde ettiğimiz bağımsızlığımızı kaybetmek ve çocuklarımızı emperyalizme köle etmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya millet bilinci dediğini doruk yaptığı dönem bundan 100 150 sene öncesi. milletin harala gürele birbirine daldığı, iletişim araçlarının çok hızlı olmadığı. insanların yaşamak için birbirine şimdikinden çok çok daha fazla ihtiyaç duyduğu, monarşilerin hemen hemen yeni terkedildiği döneme tekabül ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam hakli. Hatta oldu olacak ismini de degistirelim ulkenin.

"Turkiye" ne oyle, sanki turklerin maliymis gibi. "Etnikiye" olsun yeni isim hak gecmesin.

Etnik ayrimcilik yapmayin diyerek ayrimciligin alasini yapiyor adamlar. Ne mutlu Turkum Diyene sozunden alinanda alinsin bi zahmet. Turkiye'de Turk topraklarinda yasayip bu kulturu alan adam Turkum diyorsa ne mutlu iste...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...