Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dayanamadım yeni konu açtım (son osmanlı)

UrsusMaritimus

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:

askeri zaferlerin cogunu kazanan turk subaylaridir gene, turk kara kuvvetlerinin kurulusu 1363 yeniceri ocaginin acilmasi degil MÖ.209 metenin tahta gecmesidir

ilkokul üç-dört tarih bilgisidir bu arada bu :)

Sam said:

o vakit için sürgün normal, dünyanın her yerinde benzer şeyler yaşandı. ama af çıkarıldı sonradan ve geri dönebilmeleri de aynı derecede normal, dünyada başka örnekleri de mevcut. hatta sanırım bulgar tahtında hakkı olan adam başbakan seçilmişti geçen yıllarda. bulgaristan yeniden krallığa geçmedi nihayetinde.

yani sıkıntı yaşadılar diye bizim ayıbımız denemez ama monarşinin geri gelme ihtimali sıfırlanmış bir ülkeyiz artık, gelsinler gitsinler, vatandaşlık haklarından faydalansınlar. politikaya ilgileri varsa ona da atılsınlar, bildiğim kadarıyla zaten mani yok.

ha olayı minnet borcu olarak değerlendirmemek lazım geldiği gibi hınç meselesi de yapmamak lazım, bugün yaşayan insanları geçmişte yapılan hatalardan mesul tutmak hem haksızlık, hem hukuk düşüncesine de aykırı. fatih veya kanuni'nin hatırına bağra basılmayacakları gibi deli ibraam veya vahdeddin nedeniyle horgörmek de mantıksız.

katılıyorum.
ama her defasında da "bunları sizi kurtaran insanlar, sizi yaratan insanlar, onlara niye saygı duymuyor hizmet etmiyorsunuz laaan!" diyenler çok feci baygınlık yaratıyor.
duyan da sanki halen monarşiyle yönetiliyoruz, cumhuriyet felan hiç yok.
Sosyal ağlarda paylaş

iki mezhep var ama mezheplerde kendi aralarinda cok bolunuyor cesitli akim veya ogretilerle

sunnilik fikiha gore 4 ana akima bolunuyor ama irili ufakli pek cok baska akim varki birde mezheplerden apayri sufilik var

arabistan sunni mesela ama wahabbilik var orda, bizim din anlayisimizla alakasi yok bazi yorumlarinin

bunlar kendi aralarindada celisebiliyor, misal hanefiligin kurucusu ebu hanefi "sarap yasak ancak hafif alkollu ickiler icilebilir" dedigi halde bugun hanefiler ickiyi komple yasak sayiyor filan

gene karsi cinse dokunmak abdest bozarmi bozmazmidan tut gunah isliye nmusluman kalirmi yoksa dinden cikarmiya kadar pekcok gorus ayriliklari var aralarinda

turkiye muslumanalri hanefi diye gecer misal ama sokaktak iadama sor cogu hanefilik nedir bilmez ancak tartisma programalrinda su caizmidir dgeilmidir tatrismalari arasinda duyulur fikih

tarikatlarinda cikis kaynagi budur zaten, kitap tek olamsina rgamen kimi bilmemkimin hadis kitabini baz alir digeri imam bilmemkimi en dogru fikih yorumcusu olarak gorur

seriat gelsin demekle bitmiyor yani ama hangi seriat hangi okul diyede sorucan, birinin en buyuk gunah dedigini digeri yoksayiyor filan

islami gunluk hayata uydurma calismasidir tabiki bunlarin hepsi, uydurulmaya calistigi toplumlara kitlelere gore rot balans ayari yapilip sunulmustur

kanunu koyan tanri ama ayni tanriya inanan ve gene seriatla yonetilen komsu ulkede o kanun yalan filan

o yzuden islam ulkeleirnden bri halt olmuyor
akintiya karsi debelendikleri gibi birde kendi aralarinda boyle debeleniyorlar sabah yataktan sagdan kalkmak gunahmi filan diye

hanefilikte islamin en liberal yorumudur heralde ona ragmen bizim yobaz hanefilerin debelenmelerinide goruyoruz

sorun islamda degil kafalarda
Sosyal ağlarda paylaş

Mezhepler var, birde mezhepten ayrı sufilik var:S:S:S

Bu ne abi, hiç mi okumadınız yahu Sufilik nedir, ne değildir.

Hafif Alkollü içkinin helal olduğunu İmamı Azam helal dememiştir, kaynağın ne, hangi kitap?

Sorun İslamda değil, Kafalarda konusunda haklısın, Bizansta Fatih surlara dayanmışken, melekler kız mı erkek mi diye tartışılıyordu, bizdede Zekeriya beyaz gibi tiplerle tavuk kurban olarak caiz mi, değil mi diye tartışılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

mumkunse evini barkini sat padisahim cok yasa diyiver

ulan hala basina padisah gelmesini kabul edebilecekler var anlayamiyorum

huun said:

adamın soyunda nerden baksan muzaffer, fatih 10 tane general var.

senin benim gibi sc'de zerglingleri, hoi'da panzerleri* sağa sola salmaktan fazlası yani.

bana sorarsan adamın hakkına o kadar mücevher düşer. ben hakkımı helal ettim, sen çaldı gitti dersen etme.

*: bak burayı salladım mesela. wwII düşkünlüğünden sonuç çıkardım ^^

"deve dikeni adam.... severmiş" diye de bir atasözümüz var.Sen Anadolu'dan kopardığın çocukları git Viyana kalelerinde telef et,binlerce göçebe türkmeni farklı inanç ve geleneklere sahip diye zındık ilan edip katlet,millet açlıktan kırılırken zibilyon odalı saraylar yap,eeeee sevenn olacak tabi..
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanli yonetimi Turk degildi sozu yalan?

Kaynak bulamadim baska atsizcilardan cpliyorum.

Köprülü Mehmet Paşa (1656-1661) Celali ayaklanmaları bastırmak ve eşkıya tedibi adı altında; Anadolu Türkmenlerini kırımdan geçirmiş sağ kalanlara da zülüm yapmıştır. Osmanlı Vak’a-Nüvisleri ( tarihçileri) Naima ve Hoca Sadettin Efendi gibileri; kitaplarında katliamları ballandıra ballandıra anlatmaktalar ve Türkler için; “nadan” yani “kaba Türk, idraksiz Türk, hilekâr Türk” ifadesini kullanmaktadır. Başka kitaplarda ise; ‘Türk iti şehre gelince farisice ürür.’ yazmaktadır. Osmanlının ünlü şairi Nef’i ise “Tanrı, Türk’e irfan çeşmesini yasaklamıştır.”

‘’Leş ve baş ile dolmuştu ordu yeri
Az bulunur çok eşyalar ele girdi
Kesti Türkmen boyunu Rum Padişahı
Kederlere düşen Uzun(Hasan) haddin bildi.’’

(Hoca Saadettin Efendi Tacü’t-Tevarih/ 3. cilt s. 133, adlı kitabında Otlukbeli Savaşı’nı anlatıyor.)

Naima Tarihi’nden;

Türk-ü sütürk(azgın Türk)
Türk-bed lika(çirkin yüzlü Türk)
Etrak-ı bi idrak(anlayışsız,akılsız Türk)
Nadan Türk(kaba,cahil Türk)

(Tarih ve Toplum sayı 65, s. 10 )

Nef’i’den;

‘’Türk’e, Hak çeşme-i irfanı haram etmiştir.’’

(Tanrı Türk’e irfan pınarını yasaklamıştır.)

Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları adlı eserinde şu bilgileri veriyor:

''Bu milletin yakın zaman kadar kendisine mahsus bir adı yoktu. Tanzimatçılar ona: 'Sen yalnız Osmanlısın. Sakın başka milletlere bakarak sen de milli bir ad isteme! Milli bir ad istediğin dakikada Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasına sebep olursun' demişlerdi. Zavallı Türk, vatanımı kaybederim korkusu ile, 'Vallahi Türk değilim. Osmanlılıktan başka hiç bir içtimai zümreye mensup değilim' demeye mecbur edilmişti''(s.34).

''Osmanlı İmparatorluğu genişledikçe, yüzlerce milletleri siyasi idaresine aldıkça idare edenlerle idare olunanlar iki ayrı sınıf haline geliyorlardı. İdare eden bütün kozmopolitler Osmanlı sınıfını, idare olunan Türkler de Türk sınıfını teşkil ediyorlardı. Bu iki sınıf birbirini sevmezdi. Osmanlı sınıfı kendini millet-i hakime (egemen ulus) suretinde görür, idare ettiği Türklere millet-i mahkure (aşağı ulus) nazarı ile bakardı. Osmanlı Türk'e daima eşek Türk derdi...'' (s.27).

Koçi Bey, 4. Murat'a sunduğu risalesinde (küçük kitap) Türkler hakkında şunları yazıyordu: "...mezhebi bilinmeyen şehir oğlanı, Türk, çingene, tatar, kürt, ecnebi, laz, Yörük, katırcı, deveci, hamal, ağdacı, yol kesen, yankesici ve diğer çeşitli kimseler..."

1. Selim (Yavuz), Sah İsmail'e; "... ben Sultan Beyazıt oğlu Sultan Selim, sen ki ey eşek Türk .."

( Sahabettin Tekindağ'dan aktaran, Baki Öz, Osmanlı'da Alevi Ayaklanmaları, Ant Yayınları, İstanbul 1992, s.;15. (Osmanlı vakanüvislerinin -zamanın olaylarını saptamakla görevli devlet tarihçilerinin- Türk’ü aşağılayan belgeleri için adı geçen yapıtın 69 uncu sayfasında kaynakları ile birlikte bir çok örnek bulunmaktadır.)

http://www.atsizcilar.com/forum/osmanli-nin-turk-katliamlari-t9215.html

Alin yada hepsini okuyun Osmanli Turkluguyle degil Muslumanligiyla ve Rumluguyla ovunen bi imparatorluktur. Hatta Timurun ezilen Turklere yardima geldigi soylenir bi kac yerde de.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyazıt'ın Timur'la olan hiddetli mektuplaşmalarında yeniçerilere "Sırp devşirmeleri" diyen Timur'a karşı Beyazıt; "onlar senin aşağılık Türklerinden daha müslüman" şeklinde cevap vermiştir. Özellikle Yavuz Sultan Selim'in İran'daki bir diğer Türk hükümdar olan Şah İsmail'den korkup Anadolu'daki binlerce Türkmen'i katletmesi, sürdürmesi Osmanlı'nın Türk milletinin devleti olmadığını açıkça göstermektedir.
Sonuç olarak Osmanlı devleti egemen bir hanedan aile ve ona kölelik etmek zorunda kalan onlarca farklı millettir, kurucu beyliğin Türk oluşu ailenin hiç umrunda olmamıştır. Adamlar iktidarı kaybetmemek için her yolu denemiş, İslam'ı da zamk olarak kullanmışlardır devleti ayakta tutarken.
Sonuç olarak hanedan aileler devri modern dünyada bitmiştir, ama hala kraldan çok kralcı olan din sömürgenleri, halifeseverler bu işi kaşımaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlının Türklük aşkı, orta asyadan gelen sıcak türkmen insan gücünün suyu kesilene /artık etkisiz hale gelecek kadar azalana kadar surer zaten. Savaşa gondermeye hazır, yerı yurdu olmayan, zaten gocmen adam işte ohh mis.
sonra pay pay türklük.

Ben timuru cok severim, cok fantastik bi kişilik, iyiki azımızı burnumuzu kırmış.

neyse öle yanı.
Sosyal ağlarda paylaş

yenıceri güzel yenıceri hoş falanda,

hiç bi zaman öle ordunun asıl gücü değilllerdi, o sayıya ulaşmadılar. Ordunun asıl gücü timarlar ve akıncılar olmuş hep.

Yenıceri sonucta cok eğitimli, ordunun güvenilir, gerektiğinde en zor işleri yapabilecek kısmı.
Sosyal ağlarda paylaş

yenicerilerin bektasi olup bunu koruyabilmelerinin tek sebebi adamalrda ayni zamanda padisahi maymun gibi oynaticak guc olmasi

celali isyanlarida sii filan bakmadan gayet kanli bastirilmsitir, "resmi tarih" (birazda bzi kullanalim bunu dimi) yazmaz bunlari

turk halkinin saraya bagliligi bu yuzden korkudan ibarettir, terorle yonetilmistir anadolu

kavalali mehmet ali pasa misirdan cikip kutahyaya kadar elini kolunu salliyarak geldiginde anadoluda halk onu davul zurna ile karsiliyordu

gene tari htekerrurden iabrettir kendi valisi ile basedemiyen osmanli istanbulun korunmasi icin ezeli dusmani ruslardan yardim istiyor rus donanmasi istanbula demirliyor, aman istanbulu ruslara kaptirmiyalim diye ingiltere ile fransa mudehale ediyorda mehmet ali pasa imparatorluk icinde imparatorlugunu kurmakla yetiniyor

tahtlarini korumak icin herseyi yapmis bir ailedir, turktur muslumandir bendendir ondandir pek sallamamislardir
vatanim diye kellesini ortaya koyan halki icin gonulden mucadele eden ve halkian bagli olan padisah sayisi bir elin parmaklarindan azdir

enteresandirki celali isyanlarina kadar kullanilmiyan "halifelik" sifati celali isyanlarindan sonra anadolu halkina diretilmistir

musluman dunyasindada sunni turkler haric osmanoglu ailesinin halifeligini kimse tanimaz
Sosyal ağlarda paylaş

Son Osmanlı yandım Ali dir. tarih bilginize tüküreyim sizin. ayrıca osmanlı tokadı 10 gülle gücündedir. ayrıca osmanlı trambolinle çok sur ele geçirmiştir. (bkz: kara murat)

ayrıca Osmanlı savaşlarda kendine özgü bir taktik kullanarak düşmanı kumsal alana çekmiştir. ( bkz gene kara murat filmleri)

http://www.hurriyet.com.tr/_np/8308/7708308.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...