Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi ilde, ne kadar kaçak elektrik tüketiliyor?

Loxias

Öne çıkan mesajlar

Ben milli savunma bakanı konumunda birinin askerin ihtiyaçlarını illa kesin olarak komutanlardan daha iyi bilemeyeceği görüşüne katılmıyorum, bunu bilebilmesi için de komutan olması gerektiği görüşüne de katılmıyorum.

Ha asker ve bakanlık arasında ihtiyaçlara göre görüşmeler yapılıyor olabilir, asker taleplerini iletiyor olabilir bunu da biz bilemeyiz. Ancak o ihaleleri yapan da bakanlıktır bunu bil. Ekonomik açıdan laf edeceksen o laf bakanlığa gider yani.

sir said:

007, işgal edilen devlet lağvedilmiş mi oluyo? hakkaten kör cahilsin galiba ya.

Osmanlı hükümeti dış güçler tarafından lağvedilmiş konumuna düşmedi diyosan cahilsin bence bu tartışmaya devam etme.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

paparnoz said:

diyorum ki bak adam herhangi stratejik veya askeri eğitim almamış askeriye nin ihtiyaçlarını bilemez çünkü komutan değil komutan olmadığı gibi böyle bir eğitim de almamış ayrıca tsk nın ihtiyaçlarını tsk dan iyi bilmesi mümkün değil.
Ayrıca ben ne diyorum sen ne zırvalıyorsun Diyorum ki Ekonomide kaçıncı sıradayız Savunma harcamasın da kaçıncı ben dedimmi ki türkiye silahlanmasın askerler ellerinde silah yerine gül taşısın niye illa yanlış yerlerinizden algılıyorsunuz ?

E tamam o zaman niye öyle adamı oturtuyorlar o koltuğa, asıl konuşmamız gereken vahim konu TSK ihtiyaçları değil bu konu değil midir?

Ha askerler gül taşısın olayı da güzelmiş, şaka gibisiniz gerçekten dağda teröristler askere gül değil mermi sıkıyor! Ülke bigün işgal edilirse de kafanızın üstüne papatya dökülmeyecek, erken ölmeyin diye alınıyor o füzeler.

bir gaz la mesaj yazmayın okuyun öyle yazın
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

-007- said:

paparnoz said:

diyorum ki bak adam herhangi stratejik veya askeri eğitim almamış askeriye nin ihtiyaçlarını bilemez çünkü komutan değil komutan olmadığı gibi böyle bir eğitim de almamış ayrıca tsk nın ihtiyaçlarını tsk dan iyi bilmesi mümkün değil.
Ayrıca ben ne diyorum sen ne zırvalıyorsun Diyorum ki Ekonomide kaçıncı sıradayız Savunma harcamasın da kaçıncı ben dedimmi ki türkiye silahlanmasın askerler ellerinde silah yerine gül taşısın niye illa yanlış yerlerinizden algılıyorsunuz ?

E tamam o zaman niye öyle adamı oturtuyorlar o koltuğa, asıl konuşmamız gereken vahim konu TSK ihtiyaçları değil bu konu değil midir?

Ha askerler gül taşısın olayı da güzelmiş, şaka gibisiniz gerçekten dağda teröristler askere gül değil mermi sıkıyor! Ülke bigün işgal edilirse de kafanızın üstüne papatya dökülmeyecek, erken ölmeyin diye alınıyor o füzeler.

bir gaz la mesaj yazmayın okuyun öyle yazın

edit:
hah, mi hatası
pardon bunun için
ama çok yanlış okunuyor
Sosyal ağlarda paylaş

ohooo gene yanlis bilgi dolmus topic

almanya 2. dunya savasi sonunda lagvedilmsitir

bu konudada ozellikle caba gostermistir muttefikler 1. dunya savasi sonunda olan olay tekrarlanmasin diye

gene muttefik planlari almanyayi 2 farkli bagimsiz endusturisi ve ordusu olmiyan tarima dayali ulkeye bolmeye karar vermislerdi, ayni skeilde savas sonrasi alman toprakalri paylastirildiktan sonra bu 2 ulkenin kurulucagi topraklardan fabrikalar tamamen sokulucekti

muttefikler almanyanin butun devlet kurumlarini lagvetmislerdir gene ki buna alman kizilhaci bile dahildir

ancak soguk savas baslayinca ve muttefiklerin elindeki alman topraklari direk avrupayla komunizm arasinda tampon bolge durumuna dusunce muttefikler cogu planlarindan geri adim atti, dah savas biter bitmez doguda alman sanayileri sokulmeye baslarken batida sovyetlerle ara acilmaya basladikca bu planlar cope atilmis hatta eski naziler ruslara karsi ise alinmaya baslamis ve muttefikler almanyayi sovyetlere karsi durabilicek guce getirmek icin emek sarfetmislerdir

potsdamda alinan kararlar ugulanmiyro diye gene rusyayla sayisiz kez birbirlerine girmislerdir ki bati almanyanin ordu kurmasi krizin doruk noktasi olmustur

almanyanin gercek anlamda bagimsizligina kavusmasi berlin duvarinin yikilmasi ile olmustur, bugunki alman devletinin gercek kurulus tarihi 1990 dir
Sosyal ağlarda paylaş

spawn77 said:

Yalnışın var 007. Tarihte 1 ci dünya savaşının sonucunda işgal edilen osmanlı devletinden çok daha fena işgaller yaşamış fakat lağvedilmemiş devletler bulunmaktadır.

Yakın tarihten örnek 2 ci dünya savaşı sonundaki almanyadır.

Ben işgal edilen her ülke lağvedilmiştir demiyorum ki hiçbi yerde.

Diyorum ki Osmanlı hükümetini kimse sallamıyordu o süreçte, bu daha önce çok uzun bi süreçte başlamış ve devam etmiştir ayrıca. İşgal dönemiyle zaten Osmanlı hükümeti sadece kağıt üstünde vardır, işgalciler tarafından uzun bi süreç içinde zaten işlevsiz bırakılarak lağvedilmiş konumuna düşürülmüştür. Kısacası hükümetin bir işlevi yoktu yani, eli kolu bağlıydı, Sevr Antlaşması planları da bunun en bariz örneklerinden zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...