Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefox 4

Alis

Öne çıkan mesajlar

Dark_Soul said:
...
Mesela şu an paticik de 3 sekme açık 100 küsür mb ram kullanıyor.

bende 19 tab açık şu anda, 180mb ram tüketiyor. taban kullanımı 100mb olsun ne olacak. çok mu?

bence çok değil. sistemler gelişiyor arkadaşlar. overflow falan olmadıkça, stabilitesinden ödün vermedikçe 200mb ram yemiş, sorun olmamalı. zira web siteleri de eskisi gibi değil. çok daha fazla işlem dönüyor üzerlerinde. hangi web sitesini açtığınız bile önemli, ram kontrolü yaparken. çünkü tükettiği ram'in sorumlusu (makul bir oranda) web sitesi ve onun kodları da olabilir. yoksa "ram tüketiyor" demek çok havada kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

bende firefox bir süre sonra şişiyor 400mblara çıkıyor ve flash animasyonlar + videolar 30 saniyede bir kasılmaya başlıyor, niye bilemedim.

geç açılma sorununu şöyle çözdüm:
araçlar-seçenekler-gelişmiş-ağ-ayarlar-vekil sunucu ayarları-http: 127.0.0.1 port: 0 yapınca düzeldi
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

Dark_Soul said:
...
Mesela şu an paticik de 3 sekme açık 100 küsür mb ram kullanıyor.

bende 19 tab açık şu anda, 180mb ram tüketiyor. taban kullanımı 100mb olsun ne olacak. çok mu?

bence çok değil. sistemler gelişiyor arkadaşlar. overflow falan olmadıkça, stabilitesinden ödün vermedikçe 200mb ram yemiş, sorun olmamalı. zira web siteleri de eskisi gibi değil. çok daha fazla işlem dönüyor üzerlerinde. hangi web sitesini açtığınız bile önemli, ram kontrolü yaparken. çünkü tükettiği ram'in sorumlusu (makul bir oranda) web sitesi ve onun kodları da olabilir. yoksa "ram tüketiyor" demek çok havada kalır.

firefox bende 400-500 mb dan asagi yemiyo normal kullanimda, ve sik sik sisiyor 800 mb lara cikiyor kolaylikla. cok takilma yapiyor arada, restart etmem geerekiyor browseri vs bayagi sorunlu benim icin ama %80 onu kullaniyorum..

bende addonlar sisiriyo olabilir cunku hep developmentla alakali addonlar var, her gun sikliklada kullaniyorum onlari, o yuzden tam olarak gecis yapamiyorum.. (%20 falan dusurdum ama iste mail vs islerini chrome dan yapiyom artik)
Sosyal ağlarda paylaş

hızlı diye de safari kullanılmaz be çok uyuz.

internette 1-2 yorum okudum. ff4ten önce chrome4 çıkacak gibi. bir sürü sürümü var şeklinde.

hala şu downloadı farklı bi pencerede yapıp da biz bişey indirirken kapatnca o da kapanmasa,ya da tabları kapatırken chromeu da kapatmasak en iyi browser google chrome kesinlikle
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi madem böyle bir konu var, bunun altına sorayim sorumu;

Maxthon'u biliyorsunuzdur, maxthon'da her hangi link'in üstüne basılı tutup herhangi bir boşluğa bırakınca direk yeni tab'da açıyor. Firefox'da ise sadece linki tutup tab kısmına bırakınca açılıyor. Firefox'un maxthon gibi özelliği var mıdır ya da add-on neyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Netscape'in editörü güzeldi ya. Ortaokuldayken oturup web sitesi falan yapardım boş boş.

Ben de firefox kullanıyorum ve hiç addon yok. Sadece alışkanlıktan. Chrome vs. çok caf caflı geliyor, bir de dl olayına falan alışamadım hiç.

Ara sıra şişiyor ama yaşlanıyoruz nitekim, yeniliklere ayak uyduramıyorum eskisi kadar hızlı :P
Sosyal ağlarda paylaş

Alis said:

Chrome'a göre yawaş mi ? 1dk Sen kaçıncı yüzyildasin ? Chrome sadece Google bazlı sitelerde hızlıdır bunun makaleleri binlerce net'de geziniyor istersen oku.

Senin yüzyıl falan değil de direk evren farklı galiba :p Chrome her işi, her şartta, her browserdan çok daha hızlı yapıyor. Onun sorunu (ve şahsım adına primary browser olamama sebebi) daha fazla uyumsuzluk problemi olması ve add-on olayının olmaması.

Elmayla armutu karıştırmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

en hizlisi safari diye biliyorum ben, en azindan ben safariden cok memnunum.

firefoxun sismesi beni deli ediyordu, hic de duzeltemediler diye biliyorum

Bi yerde test incelemesi vardı browserların.Java uygulamalarında en hızlı safari çıkmıştı.Diğer yerlerin ortalama en hızlısı da chrome.Ama stabilite ve kullanışlık da devreye girince birinci gene firefox seçilmişti
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

nette ara oktar. Stumbleupon sağolsun buldum.

about:config yazınca adres çubuğuna çıkn config sayfasında oynamalar yaparak oluyo işte. Saçmasapan artistleniyosun ya :D

ya bırak, o dediğin ayarların hepsi yapılı ben de, hala açılırken yirmi saniye bekliyor iki saat kullandıktan sonra restartlamak zorunda kalyıorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...