Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılımın ilk noktaları belli oldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yahu hükümet oyları dtp'ye kaptırana kadar takıyor muydu kürtleri? Alevilere sulandılar olmadı, sağa sola sulandılar olmadı. Şimdi gayette olmayacak bir işe kalkışıp daha önce anayasa değişikliği yapmaya çalıştıklarındaki gibi bariz oy çoklukları olmasına rağmen "biz yapıcaktık izin vermediler ama" diye ağlayarak oy çekmeye çalışacaklar. Bu kadar ucuz planlar var ortada. Birilerinin bağımsızlık planının diğerinin oy planının peşinden harf ekleyelim, af çıksın vs. diyorsunuz sizde. Kolay mı bu işler o kadar. Yapılacak mı sanıyorsunuz?

Hele affı savunanlar falan var. Teröristler kalpazanlık yapmamış olabilir efendiler. Fakat bu ülkeyi kalpazanlıktan dosyası olanlar yönetiyor. Çok şükür ki o yönetenler dersanelerin önüne bomba koyup can almıyorlar. Katillikle, kalpazanlık arasındaki farkı göremeden yapmayın etmeyin.
Mesaj tarihi:
resmi bi acıklama yok maddelerle ilgili hatta icisleri bakanı yalanlamıs ortaya atılanları.
akp nabız yokluyo anlasılan.

öne atılanlara bakınca osmanlının 19.yy da azınlıklara tanıdıgı ayrıcalıklar aklıma geldi.
Mesaj tarihi:
Suficim,dilin toplumları bir arada tutmak ya da ayırmak için en etkili araç olduğunu elbette bilirsin.Bugün tartışılan şeylere dikkatle baktığımızda (atılan birkaç adım dahil),Türkiye sınırları içerisinde yaşayan bir etnik gruba dil bazında,ayrıcalık tanımak olduğunu görüyoruz.

Lord Curzonu hatırlatır,esenliklerle dilerim.
Mesaj tarihi:
MuDo said:

said:
T.C. Anayasası
3. Madde
Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti

Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Milli marşı "İstiklal Marşı" dır.

Başkenti Ankara'dır.

Anlamak istemeyenlere tekrar edelim. Değiştirilmeleri düşünülemez.. Teklif dahi edilemez.. Akla bile getirilemez.. Sayalım mı?

MuDo, dünya değişiyor, fikirler değişiyor, evren değişiyor, her şey ama her şey değişiyor peki bu anayasa kutsal mıdır da değişemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez?

Anayasayı kutsal kitapmış gibi düşünürsek o çok dalga geçtiğimiz dinle yönetilen ülkelerden bir farkımız kalmaz(zaten bir farkımız da yok, şu an önemli olan onlardan daha ileri bir seviyeye kendimizi çekmemiz).
Mesaj tarihi:
Necro said:

Rakursi said:

Necro said:

Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta biz burada ne kadar kendi haklarımızı koruyorsak reörörö ben "ne mutlu türküm diyene" yazısını göremiyecek miyim? diyebiliyorsak onlar da aynı şeyleri kendileri için düşünüyorlar sonuçta.Bu tarz bir düşünce olunca ortada iki tarafda da kollektif bir yapı sağlanamıyor işte gördüğün gibi.Herkes kendi *milletinin* kaderini belirlememek istiyor.Bu ikili düşünce var olduğu sürece bu ayrımların devam etmesi muhtemel.

Dağdaki terörsitle ilgili olaya bunu diyen sen değil misin? "Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta" diyen sen değil misin? Ne peki yaptıkları? Ekmek hırsızlığı falan mı? Hafif bişey mi? Hey Allahım.

Abi ezop masallarını okuyup mu geliyorsun nedir yani bu ? Burada düsüncelerimizi dile getirmiyor muyuz?Bunlari söylemem sadece objektif bakmamdan kaynaklaniyor olaylara kimseyi desteklemiyorum sadece kendi adıma doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri dile getiriyorum ha sana o göre yanlistir eyvallah.Yıkıcı değil yapıcı olalim biraz.Olmaz mı ?

Bu dediğinden anlaşılan teroristlerin bir bakıma suçlu olmadıkları. Yine benim dediğime geldin. Senin fikrin mi bu yani? Terör hafif birşey, tecavüz kalpazanlık gibi değil daha hafif bir olay? Bunun nasıl hala arkasında duruyorsun şaşılacak şey doğrusu. Otobüs durağına konulan bombaya, ölen çocuklara bakıp, objektif düşünceyle neye varıyorsun çok merak ettim. Açıklarsan sevinirim. Şuan sen "objektif" bakış açınla, teröristlerin suçsuz olduğunu ima ediyorsun. Bu forum da bir medya sayılıyorsa terör destekçiliğinden sana dava bile açılabilir dikkat et sözlerine.
Mesaj tarihi:
Dünya değişiyor diye ülke içindeki bir etnik grubun dilini ülkenin resmi dilinin içine sokuşturmak mı gerekiyor yani? Açılım diye nabız yoklamak için ortaya atılan şey bu. Bizimkiler arnavutluktan gelme mesela. Trakyada 50 sene terörizm yapsak bizim harfleri Türkçeye sokma hakkımız olacak mı? Böyle mi yapalım? Yoksa ülke kendi dilini tümden bıraksın o an moda olan hangi dilse onu resmi dil mi yapalım?
Mesaj tarihi:
O ilk üç madde değişirse şu anki devlet, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapı olarak ortadan kalkar.Cumhuriyetin temel niteliklerini ortadan kaldırdın mı yerine din devleti de koyarsın istersen adını kürdistan bile yaparsın.İşte çoğu ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de değiştirilemeyen maddeler var.Bu maddeler değişimin gelişimin önünde engel değil bizzat ilerlemenin,gelişmenin medeni olmanın koruma altına alınmasıdır.
Diğer ülkelerde değiştirilemez maddeler yok bi bizde var sanıyorsunuz ama öyle değil bu işler.
Mesaj tarihi:
@tenekeadam

açıklamandan anladığım, yazdıklarıma yüzeysel oluşu sebebiyle değil de yanlış düşündüğüm sebebiyle karşı çıkıyorsun bu durumda.

anlaşamadığımız nokta şurada. sen ve benzer düşünen çok kişi şu sözü edilen şeylerin ayrımcılık olduğunu düşünüyorsunuz. bense öyle düşünmüyorum. tersine vaktiyle yapılmış negatif ayrımcılığın geriye alınması olarak görüyorum. ha tabi ki mümkündür, yapılması düşünülen şeylerin bazıları ortamı nötrlemekten daha ileri şeyler olabilir. bunu kestirmek o kadar da kolay olmayabilir. doğrusunu bulabilmenin yolu da tek: herkes oturup düşüncesini söyleyecek ortak yol bulunacak. bulunan ortak yolun bile tam doğru olmama ihtimali var tabi ki. ama bu çaptaki işler böyle yürür ne yazık ki. keşke 1+1=2 olsa siyaset denen şey.

yapılması düşünülen şeylerin gerçekten de kürtlere ayrıcalık sağlaması sözkonusu olursa buna zaten en başta itiraz edecek olan benim. baba tarafından yörük, anne tarafından selanik göçmeni olaraktan kendimi türk sayarken türk milliyetçiliğine karşı olan ben* hangi mantıkla kürt milliyetçiliğine destek verebilirim ki?

bu bahsettiğim negatif ayrımcılığın kaldırılması sırasında bazı mahsurlar oluşacaktır elbette. tıpkı basınç altında kalmış kazanın basıncının normalleştirilmesi için valfinin açıldığında içerideki tazyikli sıvının ortalığa zarar vermesi gibi. ama bu zarara (daha sonra telafi etmek düşüncesiyle) razı olmak durumundayız. çünkü diğer ihtimal basıncın yükselerek kazanın patlaması.

gördüğüm kadarıyla bu tür düzeltmelere karşı çıkanların çoğunun dayanak noktası bu basıncı alma işleminin oluşturacağı hasar. ve bana da gerçekçi gelmiyor.

*: ırksal milliyetçilik anlamında
Mesaj tarihi:
Sylian said:

UrsusMaritimus said:

@sylan fransız anayasasını bi oku istersen

Bana ne fransız anayasasından? Fransızlar atlasa sende mi peşlerinden atlayacaksın derler adama

İyide diniyle dalga geçtiğimiz ülkelere benzemeyelim diyen sensin. "Diniyle dalga geçtiğimiz kıytırık fransa" mıdır olay?
Mesaj tarihi:
@Rakursi

Abi bir toprak parçası üstünde yaşıyoruz.Hepimizin farklı adları var.Irklara mensubuz.En azindan aldigimiz egitim icinde bulundugumuz toplum öyle diyor.Tamam güzel peki neden olaya insan olarak yaklasilmadigindan bahsediyorum ben?Bu benim için bir ayıp sen nasıl düşünüyorsun bilmiyorum ama ben rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyorum hayatım gayet güzel ama eğer ben mutlu yaşarken insanlar acı cekiyorsan ben o mutlulugun ve huzurun tadını cıkarmamalıyım kim olursa olsun bu.Türk olsun kürt olsun rus olun ermeni olsun ne olursa olsun sonuçta biz cins değiliz ki?Sadece farklı görünüşlerde insanlarız.Geçmişte olan bitenlerin geride bırakılıp ortak doğrularda birleşmek cok mu zor bunu merak ediyorum sadece?Yoksa hiçbirinin önemi yok ki.Bu tartismalarin yapilanlarin lakin hepimizin gidecegi yer belli istedigimiz kadar konusalim edelim sonucta nasil bitecegini biliyoruz.Hayatlarimizi güzelce yasarken sahip olduklarimizi neden paylasamiyoruz?
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:

Sufi

Hangi negatif ayrımcılık?Ben bunu hep merak etmişimdir.Nedir yani yapılan ayrımcılık,somut örneğin var mı?

ya dönüp duruyoruz aynı sorulara geliyoruz yüzlerce kez yazıldığı halde.

kürt kelimesinin hakaret, hatta küfür olarak kullanılmış olması tek başına yeter.

daha fazla detay istiyorsan benzer başlıkları açıp tekrar oku.
  • Yeni Oluştur...