Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılımın ilk noktaları belli oldu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
elaidi said:

ben türk'sem. niye ne mutlu türküm diyene yazısını görmekten mahrum bırakılıyorum?

onlara hak verilirken benim hakkım niye alınıyo.

E bizimkilere tecavüz etsen bile oy atıyorlar zaten(bknz. Melih Gökçek paradoksu) birazda kürtlerden üç beş oy gelsin hesabı yapıyorlar.
Mesaj tarihi:
elaidi said:

ben türk'sem. niye ne mutlu türküm diyene yazısını görmekten mahrum bırakılıyorum?

onlara hak verilirken benim hakkım niye alınıyo.

ayrıca ne mutlu türküm diyene yazısı onları ne ilgilendirir ki? yazı türklere hitap edio.

türküm diyosa ne mutlu dio.

kürtsen de defol git lan diye bi anlam yok ki.

O zaman ne mutlu kürdüm yazalım onun altına? Böylece eşit olur.

Kimsenin seni o yazıyı görmekten mahrum ettiği yok abi, git evine odana yaz ya da gömleğine yaz kimsenin umrumda değil ki ama gelip okul gibi farklı etnik kökenlerden kişilerin kullandığı yere yazarsan onun altına da elli bin tane "ne mutlu x'im" yazman gerekir.
Mesaj tarihi:
ne kadarı doğru, ne kadarı uydurma (alfabe olayının maksadını anlamadım, kürtçe alfabede var zaten o harfler) bilmiyorum ama alfabe dışındakiler makul görünüyor. kürtçe tabela filan ingiltere'de yapılan şeyler galler'de. ilköğretim andı olayının bitmesi için geç bile kalındı.

ha af olayına normalde tümden karşı bir insanım (rahşan affı ile katillerin sokağa salınması gibi) ama sen suç işlememişse bile bütün teröristleri hapiste süründüreceğini söylersen neden teslim olsun adam? salak mı?

savaşlar (evet bir devlet olmasa da karşıda süren bir savaş var, görmezden gelmekle olmuyor) böyle arkadaşlar, bir yerde birbirini kesen insanlar öpüşüp barışıyor. bir tarafın kökünü kurutana kadar devam etmiyor. olmuyor zaten gördük 30 yıldır. suç işlemeyen denmiş zaten, işleyene muamele ayrı.

hoşumuza gidecek değil ama kanı durdurmak için bir yerde mecbur taviz vereceğiz. ya da insanlar ölmeye devam edecek.
Mesaj tarihi:
Sam said:

hoşumuza gidecek değil ama kanı durdurmak için bir yerde mecbur taviz vereceğiz. ya da insanlar ölmeye devam edecek.

Bir ETA yada IRA'ya verilen tavizleri merak ediyorum şu an.

Amerika da El-kaideye taviz versin.

Hatta devletten taviz isteyen dağa çıksın?

Sam said:

ha af olayına normalde tümden karşı bir insanım (rahşan affı ile katillerin sokağa salınması gibi) ama sen suç işlememişse bile bütün teröristleri hapiste süründüreceğini söylersen neden teslim olsun adam? salak mı?

Bu kısma cevap dahi yazmak istemedim ama belirtmeden geçemeyeceğim; "10 yıl dağda kalıp suç işlememiş terörist" olur mu lan?
Mesaj tarihi:
eh ne dediğim anlaşılmıştır herhalde, anlamazlıktan gelmekte üstünüze yok. adam öldürme, bombalama vs olaylarına karışmayan anlamında.
Mesaj tarihi:
ya adama terörist adını verdikten sonra suç işlemesine mi bakarsın, sanki adam bıçaklıyana terörist diyoz da bıçakladığı adam ölmesse suçsuz sayılcak felan sdsdffdas.

terörist dendi mi biter abi isterse nobel barış ödülü alsın gene affetmem.
Mesaj tarihi:
Sam PKK'da öyle kaç adam vardır?
2-3? Hadi 6-7?

Bu resmen kafa bulmak yahu. Yapma gözünü seveyim. Zaten bombalama, adam öldürme, karakol basma vs. yapmayan terörist ne yapar ki?

Kantinci olarak mı yapıyor bu adam teröristliğini? Yazıcı olarak mı? Sen askerlikle karıştırdın bu işi galiba?

Zaten bunları yapmayan adamın yaptığı işler; suçluya yardım ve yataklık etme gibi suçlardır ve teröristten farklı isimler alır (terör örgütü sempatizanı vs.). Terörist sıfatını almaz merak etme.

Kandırmayalım birbirimizi.
Mesaj tarihi:
valla askere gideceklere kolay gelsin o halde, bizim çocuklarımız karar verir ne yapacaklarına. taviz mi verirler, toprak mı verirler, kendileri bilir 2050'de. ben terörden uzak bir mekanda yaşıyorum şahsen, akan kan benim değil. ama gene yurttaşım birilerine ait olduğundan böyle yazma ihtiyacı hissediyorum.

apis öyle yazmışlar, demek ki varmış öyleleri de. 3 kişi mi 500 kişi mi, onu bilemem. teorisini konuşuyoruz işin sonuçta.
Mesaj tarihi:
Teori pratiğin bir önceki adımıdır ve teoriye böyle salak saçma şeyler konursa pratikte olur merak etmeyelim.

Birkaç değil, yüzlerce yada binlerce kişi girerse bu tanıma pratikte çok gülerim ama.

Ayrıca bunca ülke terörü taviz vermeden alt edebildiyse ve biz beceremiyorsak bu sadece bizim acizliğimizdir.
Mesaj tarihi:
vermişim cevap, zaten ne yazılsa "TÜRKİYE ELDEN GİDİYOR REYYYYYC" deniyor. "SUÇ İŞLEMEYEN TERÖRİST Mİ OLURRR" derken demogojiyle suçlamak çok havada kalıyor. ben öne sürmüyorum zaten bu kavramı, başkaları yazmış.

eh türkiye'deki yaygınlıkta terör hareketleri olup da sadece döverek bitiren ülke pek hatırlayamadım ben. ama olur yani, dediğim gibi bana hava hoş burda. dövmeye devam edelim madem bitecek diyorsanız. çocukluğumdan beri komutanlar aynısını söylüyor ama olsun.
Mesaj tarihi:
Hayır ne yazılsa değil.

Burda sadece açıkça "af" meselesine karşı çıkılmakta.

Türkçeye yeni harflaer gelmesinide eleştirenler var.

Ama gerisi zaten olması gereken şeylerdi bugüne kadar.

Edit:
Sam said:

eh türkiye'deki yaygınlıkta terör hareketleri olup da sadece döverek bitiren ülke pek hatırlayamadım ben. ama olur yani, dediğim gibi bana hava hoş burda. dövmeye devam edelim madem bitecek diyorsanız. çocukluğumdan beri komutanlar aynısını söylüyor ama olsun.

Tamil Kaplanları?
Mesaj tarihi:
peki o dağdaki adamı nasıl vazgeçirmeyi düşünüyorsunuz onu da söyleyin, varsa formülünüz duymak isteriz elbette.

tamil gerillalarının bitip bitmediği şüpheli, adamlar ŞEHİR tutuyorlardı ellerinde üs olarak, resmen meydan savaşı yaptı ordu tonlarca kayıp vererek. göreceğiz bitti mi, ha kaldı ki srilanka'nın kara komşusu yok terörist yuvası. :)
Mesaj tarihi:
Sam said:

peki o dağdaki adamı nasıl vazgeçirmeyi düşünüyorsunuz onu da söyleyin, varsa formülünüz duymak isteriz elbette.

Dağdaki adamı vaz geçirmek?

Eğer af dışındaki başlıklar yerine getirilirse o dağdaki adamın zaten ne faydalanacak kaynağı kalır ne de desteği.

Dağa yeni insanlarda çıkmaz.

Dağdaki adam da ya teslim olur, ya kimliği belli değilse iner hayatına devam eder, ya kaçar, ya kaçak yaşar yada çatışmada ölür.

Aynı normal bir suçlu gibi. Teröristler de suçlu insanlardır. Devlet onlara neden bir katile, tecavüzcüye yada kalpazana karşı yaptığını yapmasınki? Neden ayrıcalık tanınsın?
Mesaj tarihi:
Apis said:

Sam said:

Dağdaki adamı vaz geçirmek?

Eğer af dışındaki başlıklar yerine getirilirse o dağdaki adamın zaten ne faydalanacak kaynağı kalır ne de desteği.

Dağa yeni insanlarda çıkmaz.

Dağdaki adam da ya teslim olur, ya kimliği belli değilse iner hayatına devam eder, ya kaçar, ya kaçak yaşar yada çatışmada ölür.

Aynı normal bir suçlu gibi. Teröristler de suçlu insanlardır. Devlet onlara neden bir katile, tecavüzcüye yada kalpazana karşı yaptığını yapmasınki? Neden ayrıcalık tanınsın?

Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta biz burada ne kadar kendi haklarımızı koruyorsak reörörö ben "ne mutlu türküm diyene" yazısını göremiyecek miyim? diyebiliyorsak onlar da aynı şeyleri kendileri için düşünüyorlar sonuçta.Bu tarz bir düşünce olunca ortada iki tarafda da kollektif bir yapı sağlanamıyor işte gördüğün gibi.Herkes kendi *milletinin* kaderini belirlememek istiyor.Bu ikili düşünce var olduğu sürece bu ayrımların devam etmesi muhtemel.
Mesaj tarihi:
Turkce'ye x,q,w harflerini kimse koyamaz. Turkiye'nin resmi dili Turkce'dir. Ogrenmek istemeyen ogrenmez. Kimsenin de anadilini ogrenmesine konusmasina karisilamaz tabi. Ama bu baska, sacmalamak baska.
Turkce isim zorunlulugu kalkmali sadece.

Saka gibi bazi maddeler bu arada. Ne mutlu Turk'um diyene yazilari yenilenmeyecekmis. Ataturk milliyetciligini yoketmek istiyorlar. 6 ilkeden bir tanesinin yokedilmesinden bahsediyoruz. Gerci laiklik ve devletcilik zaten gitti gider.
Mesaj tarihi:
Dagdaki adam da terorist bu arada, her gun sehit haberi gelirken hangi aftan bahsediyorsunuz ya siz bu kadar tek tarafli nasil bakabilir bi insan bi olaya. Yenilerinin cikmasi engellenmeli o ayri bir konu da, dagdaki teroriste af konusu cok yanlis bence hele boyle bir donemde.
Mesaj tarihi:
Necro said:

Empati yapman gerekecek sanirim biraz.Yaptıkları şey ne bir kalpazanlık ne tecavüz sonuçta biz burada ne kadar kendi haklarımızı koruyorsak reörörö ben "ne mutlu türküm diyene" yazısını göremiyecek miyim? diyebiliyorsak onlar da aynı şeyleri kendileri için düşünüyorlar sonuçta.Bu tarz bir düşünce olunca ortada iki tarafda da kollektif bir yapı sağlanamıyor işte gördüğün gibi.Herkes kendi *milletinin* kaderini belirlememek istiyor.Bu ikili düşünce var olduğu sürece bu ayrımların devam etmesi muhtemel.

Suçluyla empati yapmanın sınırları vardır.

Namus cinayeti yapan adamla empati kurup ceza almamasını savunabiliyormusun? O da kendi aklınca bir hakkını, namusunu koruyor.

Bir soyguncu "abi iş yoktu" diyor ve kendince haklı oluyor vs vs.

İkili düşünce sistemi neredeyse bütün suçlarda mevcuttur. Ayrımlar, hayatın her noktasında fiziksel olsun, düşüncesel düzeyde olsun mevcuttur. Ama kanun neyse o uygulanır. Olması gerekende budur. Bir grup yada bir kişiye iltimas geçilmemelidir.
Mesaj tarihi:
Apis said:

Necro said:

Suçluyla empati yapmanın sınırları vardır.

Namus cinayeti yapan adamla empati kurup ceza almamasını savunabiliyormusun? O da kendi aklınca bir hakkını, namusunu koruyor.

Bir soyguncu "abi iş yoktu" diyor ve kendince haklı oluyor vs vs.

İkili düşünce sistemi neredeyse bütün suçlarda mevcuttur. Ayrımlar, hayatın her noktasında fiziksel olsun, düşüncesel düzeyde olsun mevcuttur. Ama kanun neyse o uygulanır. Olması gerekende budur. Bir grup yada bir kişiye iltimas geçilmemelidir.

İyi de bahsettiğimiz şey sonuçta ne bir tecavüz ne bir kalpazanlık insanları birbirlerini öldürüyorlar bu ikilemler yüzünden değer mi ? 3 harf bir alfabeye girince yüzlerce insanin hayat güvencesi olacaksa bırak girsin.Insanlarin ideolojileri icin birbirlerini vurmasina gerek var mi ki?O ikimlemleri yaratanlar bizleriz sonuçta.Sen,ben.Olaylara böyle yaklaşmak cok dogmatik değil mi?Biraz enine boyuna düşünmeli.Kimseyi savunmuyorum ama insanlarin hayati bu kadar ucuz olmamali sonucta.İster kürt olsun ister türk olsun.Özünde hepsi insan değil mi ? Sonuçta bu düşünce yapılarını şekillendiren insanlar bizleriz.
  • Yeni Oluştur...