Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bioware Baldur's Gate 3 ü Duyurdu


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Evet, forumlarında yazdı BG 3 üzerinde çalışılmaya başlanacağı tarzı şeyler.

Gözümüz aydın. Gerçi keşke eski Black Isle, nam-ı diğer Opsidian Software yapsaydı (Onlar da K.o.t.O.R 2 yi yapıyorlar gerçi, onlarınki de kutsal görev).

Oyunu dört gözle beklerken, şu cümleyi söylemeden geçemeyeceğim :
Gather your party before venturing forth![signature][hline]Penthesilea
My heart's a tart, your body's rent
My body's broken, yours is spent...
[/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NWN 2
Dragon Age

Trgamer'dan ilgili haberler:
http://www.trgamer.com/haberler.asp?id=5981
http://www.trgamer.com/haberler.asp?id=5866

Baldur's Gate 3'ü resmi olarak duyurmadı.
Forumlarda sadece BG3 ve NWN2 lafı geçiyor.

Dragon Age çıkarcaklar, büyük ihtimalle BG3 ve NWN2 gibi olcak, bu da bi nevi pazarlama yöntemi bence.

BG3 ve NWN2 çıkmıycak yani..[signature][hline]XaGoN, 14 Şubat 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Hala GeoCities yasiyor ona hayret ediyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bg2 süper.
tekrar oynuycam şimdi baştan..
baldur's gate, fallout gibi oyunlarda 2d rules..

yoksa morrowind tarzı rpg'lerde 3d iyi gidiyor..[signature][hline]XaGoN, 14 Şubat 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Hala GeoCities yasiyor ona hayret ediyorum
Dralnu, 08 Haziran 2004 12:20 tarihinde demiş ki:
marduk gelicek hepimizi s.kecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bg2 öyle bir oyun ki, bg3'ün daha güzel olma olasılığı yok gibi. hele eski kadro yokken.. ki çıkcak mı çıkmayacak mı bilmiyorum.

ama bir oyunu daha önce 3 kere üstüste bitirmemiştim (aralarda başka oyunlar oynamayarak ve mola vermeyerek). dehşet bir şey.

infinity engine süper bence. tamam deli rp olanağı sağlamıyor, bir sürü bug'ı var, çok da gerçekçi değil tamam da.. o yeni ekrana girince bir adamın duraksayarak sana gelmesi, büyü efektleri, arabirimi falan herşeyi süper. motor değişince büyü bozulabilir büyük ihtimalle.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

interplay+black isle+bioware=baldur's gate
büyülü bir atmosferi var oyunun evet...[signature][hline]XaGoN, 14 Şubat 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Hala GeoCities yasiyor ona hayret ediyorum
Dralnu, 08 Haziran 2004 12:20 tarihinde demiş ki:
marduk gelicek hepimizi s.kecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de oyunu ben hep böyle sesi kısık, dandik hoparlörlerde falan oynuyodum.

geçen oynarken kulaklık takayım dedim (ama kulaklığım kaliteli bir şey) ve kendimi farklı bir oyun oynarken buldum. en ufak tıklama sesleri, şehirdeki atmosfer, büyü efektleri, konuşmalar falan hepsi mükemmel. oyunun bu kadar güzel ses efektleri olduğunu bilmiyodum açıkcası ağzım açık kaldı eheh.

bir an önce düzgün bir ses sistemi almam lazım.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

infinity engine ile yapılmış bir oyun daha oynamam yeni çıkacak, oynanışı cidden hantal. terrain grafikleri hariç karakterler zaten çirkin, nerede ne kapı nerede ne manivela var göremiyorsun vesaire. tek bir manivelayı 2 saat aradığımı bilirim iwd'de. fallout da benzerdi, (güç duvarlı kapıya kısa devre yaptırabilmek maharet işiydi neredeyse, hayatın ona bağlıymışcasına odaklanman gerekiyordu karakterinin arkasında kalıp kapıyı göremediğinden) 3d'nin artık gelişip iyice güzelleştiği bu devirde 2d oyun istemek hilafeti getirmeyi istemekten daha komik, daha irticacı bir düşünce.. :)

hem 3d olsun hem de kamera dönsün fırıl fırıl. sabit açı kamera da olmasın. rpg'de 2d'ye ölüm![signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh ...
oyun 3d olsun ...
karakterleri oyle bi renderlesınler oyle bı modelle sınler uzerınıde pıxel shader ın optımıze edılmemıs halıyle sıvasınlar vede 3d olsun ...
bızde gıdelım pasa pasa 200$ bayılmaya ekran kartına yada aglayalım bohuu calısmıyo dıye ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımda morrowind kadar yorucu bir oyun görmedim.

- Off abi şimdi buraya koş 2 saat var ya off.
- Abi sen koş varınca beni uyandırırsın şuraya kıvrılıyorum ben.
- Olm geçen seferde sen uyumuştun.
- Ya bi git, sen uyudun.
- Banane abi.
- Aman bee, iyi tamam.Yolda gider vendor öldürür yağmalarız.
- Olm re-spawn olmuyor değil mi onlar?
- Yok, sanmıyorum.[signature][hline]VII.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ramses esas sizin gibi 2d irticacılarını istiklal mahkemelerinde yargılamak gerek..:)

delu 2d yapıyorlar da ne oluyor, işlemciye bindiriyorlar bütün grafik yükünü gene yeni bilgisayar alman gerekiyor. diablo 2 2d ama 800x600'de bile 5-10 fps'ye düştüğü yerler oluyor ben 50 fps ile her ayarı köklenmiş unreal tournament oynayabiliyorken. 2d demek hafif oyun demek değil yani..

kaldı ki ekran kartlarını zaten alıyoruz fps'leri oynamak için, bunlar da kullansın da aldığımıza değsin iyice. bazen aylar boyunca tek bir 3d oyun oynamıyorum, habire boşa çalışıyor ekran kartının fanı, israftır yazıktır.. :-p[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

D2 nin 2d motoru da sanat eserı gıbıydı anca o kadar olurdu ...
ben 3d yım dıyen pekcok oyundan daha 3d ıdı ...
ahah eee ekran kartını upgrade etmıs de ben yırttım ben oynarım ne halınız varsa gorun havası sezımledım sankım ...
EU2 3d olsun mu ? nıye ?[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

d2'nin 2d motoru eser-i attika idi.. :)

3d le alakası yoktu, nasıl 'daha 3d' oluyor izah edebilir misin? neresi 3d?

ekran kartımı filan upgrade etmiş değilim ama 2004 yılındayız, 1998 değil. ekran kartları lüks parçalar değil artık..

eu2 3d olmaz bu vakitten sonra, zaten çıkmış :) ama eu3 3d olsun tabii.. çünkü 3d 'düzgün yapıldığında' her zaman basar 2d'ye güzellik olarak ve oynanabiliriliği arttırır. insanların gözü wc3 gibi kabız 3d motorlardan başka şey görmediğinden bilip bilmeden .ok atıyorlar.. oynayın myth 2'yi de görün kamera dönerken nasıl hem oynanış nasıl geliştirlebilirmiş hem de güzelleştirlebilirmiş oyun diye. starcraft ile aynı sene çıktı ama sanırsınız ki aralarında 10 yıl fark var..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

starcraft deme dovuyolar adamı ...
basbaya daha 3d kamera acıları donmuyor ama bı meteor u da hıssedıyosun 3d ,leap ınde hıssedıyosun anlamadım yanı bence gayet ıyı bı motor D2 nı motoru ...
karakterlerin adam gıbı hacımlendırıldı 2D oyunlar bırsure daha goturur bence hele hele ruhsuz bı 3d olacagına 3d cok daha ıyı yok uzaklas yok yakınlas zoom mus ahana gıydıgım zırhın uzerındekı harflerı goruyom ,,, degıldır 3d ben daha adam gıbı non FPS 3d oyun gormedım NWN dahıl (grafık motoru vasatın uzerınde ama olması gerektıgı kadar ıyı degıl) ...
vede dx 8.1 le de gayet guzel 3d oyunlar yapılabılır sanıyorum ...
aman neyse yaw fol yok yumurta yok ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3d hissetmek ne demek yahu? :) ya 3d'dir ya da değildir, teknik bir olay bu. doom'u da 3d hissedersin ama 3d değildir..

o 2d oyunların götürmesi dönemi sonuna ulaştı commandos 2 ile filan. bundan sonra 3d olacak herşeyve öyle de olmalı. 2d hem oyuncuyu hem de yaratıcıyı çok sınırlayan bir olay. şimdi 3d tv teknolojisi olsa ona geçilir, 2d'de kalsın denmez. renkli sinema gelince kim çıkıp "siyah beyaz daha atmosferik daha artistik" dedi?

nwn de yeterince iyi değil, maalesef yetersiz örnekleri görmüşsün sen.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ona bakarsanız bg2 de de 3d yi hissedebilirsin, karakter ve büyü animasyonları..

"Gerçi keşke eski Black Isle, nam-ı diğer Opsidian Software yapsaydı"

bu çok yanlış bi yaklaşım.2 ayrı konuda gördüm.patlayabilecek bi yaklaşım daha önce örneklerini gördük.ayrıca obsidian ne kadar BI tartışılır..[signature][hline]In spiritu sanctum, praedictum otium, efficio obitus ut inimicus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

efendin affedersiniz ama ko.muşum 3d e

eğer yerden yüksemeyecekse grup, ne bilim z eksenin yükselip alçalmalar olmayacaksa 3d boyutlu yapmanın hiç bir faydası yok. Myth de tabe önemli olur, çünkü yer yüksekleri pek bi mühim olduğu bir oyun keza strateji. Bakın age of mythology e , adamlar üç boyutlu yapmaışlar yararı ne ? Minataur vurduğundan adam havalanıp takla atıyor. Aman aman. Oyansa ki bakınız age of empires a, ben oradaki şovalyelerin zırh detayları böle dalıp dalıp zilediğimiz bilirm. 3 boyutlu yapınca datey metay kalmıyor. Her bişi odun gibi oluyor, orda silindir burda küp. Şahsen diablo 2 yi 198ram, pII350 de kralllar gibi oynamıştım. hatta hayran kalmıştım motora. gaytete atmosferiği veriyordu. Necromancer da ki kalkıp omuzlar felan. Hele paladin e altın chain mail giydirdiğim an zevkten şımarmıştım :). 3d olsa oduna benzerdi. texture ı 3213123km den okurdun zevkin kaçardı.

Bakın Homewrold diye bişi, uzay da geçen rts ha ok onu 3 boyutlu yapsınlar efendim. Çünküm savaş gemilerinin iltifası pek çok şeyi etkiliyor, manevralar falan. deli atmosfer oluyordu.

Sonra şimdi 3d yaparsalar, canım inventory e de elvada diyin, aynısı küçültüp koyacaklar çünkü. hmpf. hatta belk potrait olarak da oyunda 3 boyutlu mangonoz kafaları koyalarlar. zalak zalak bi sağa sola bakar kafalar, çok bi şeimdeymiş gibi. iğrenç gözler falan. hmnpf hatta triple hmpf


her zaman derim 2d diyince, starcraft carrier engine flow. kaç sene öncesinin oyuna dahala leziz.

yapmasınlar 3d yaw

dip not: devrik-anarşik-anlaşılmaz cümleler için özürler, neden bi sinir var bende bugün ehe :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3d ya bakış açısını değiştirebilecek en önemli etken bakış açısıdır hehe.(biri insanın oyuna bakış açısı öbürü oyundaki bakış açısı)

bakış açısı iyi ayarlanmış hiçbi oyunun 3d olması kimseyi rahatsız etmez modellemeler texturelar yani grafikler iyi olduğu sürece.zaten grafiği beğenmeyip keşke 2d olsaydı demek de garip kaçar.3d yapıp uzaktan bakış açısı konup(mesela izometrik),grafikler de güzel olsa şurada 3d olmasın diyenler bile gıkını çıkarmaz bence.bu anlattığımın aklıma gelen istisnası da var mesela bazı adventure oyunları çizgifilm gibi olması çok daha atmosferik olabildiğinden 2d tercih edilir.

ilk ssler gelsin, oyun daha netleşsin o zaman tartışırız iyi olmuş mu iyi olmamış mı.bakarsınız 3d karşıtları da hoşlanır..eğer daha önce foruma norak ın koyduğu ssler gerçekse veya oyun değişime uğramamışsa (ki bence kesin değişmiştir) grafikler pek iyi değil.[signature][hline]In spiritu sanctum, praedictum otium, efficio obitus ut inimicus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3d herşeyi basitleştiriyor.
bi dragon yap, birkaç da skin. al sana 20 çeşit dragon. nwn gibi oyunlar böyle.
Oysa bg2, sc gibi 2d oyunlarda adamlar her hareketi, her karakteri ayrı ayrı modelliyorlar, ayrı ayrı çiziyorlar.

ee, eskisi gibi çalışkan programcılar yok.
Eskiden herşeyi elle çizerlerdi.
Belki nostalji dediğimiz oyunlarda bizi çeken özellik bu hala.

Şimdi ise 3d çıktı mertlik bozuldu.
Daha çok yaratık ama daha az farklılık oluyor.[signature][hline]XaGoN, 14 Şubat 2003 17:35 tarihinde demiş ki:
Hala GeoCities yasiyor ona hayret ediyorum
Dralnu, 08 Haziran 2004 12:20 tarihinde demiş ki:
marduk gelicek hepimizi s.kecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol be kardeşim, ille birilerini doğru yola getirmeye çalışan chuck norris rolünü bırakıyorsunuz bana.. :-p

arcane 1:

3d hissetmek pek denemez bg2'deki duruma, basbayağı 2d. 3d hissedebilmek, 2,5d diyebilmek için kameranın dönmesi filan lazım doom'daki gibi, derinlik lazım, zoom lazım..

gölge han:

evet iyi demişsin, ancak 3d motorun gameplay'de yaratacağı avantajlar kullanılmıyorsa burada blizzard gibi firmalara kafanızı sokmanız gerek. ana trendleri oluşturan firmalar bunlar, wc3'e bakın. aynı senin tarif ettiğin gibi, 3d'nin hiçbir oynanış farkı (sıfır, tek bir geliştirme yok, bari advantage of height'i düzgün yapsaydınız) yaratmadığı bir oyun..

dnd oyunlarında da masaüstünde yapılan hoplamaydı duvara tırmanmaydı bütün 2d sürümlerde geçirilemeyen numaralar geçirilebilirdi. ama aynı statükocu mantık işte, motoru değiştirince iş bitiyor sanıyorlar..

diablo 2 bugüne kadar grafik olarak beni en çok hayalkırıklığına uğratabilmiş oyun. oyuna daha ilk girdiğimde warrick "hello?" dedi ve ben çözünürlük ayarı aradım. ama bulamadım bildiğiniz üzere..

arcane 2:

eh işte insanlar düzgün örnekleri değil de kötü örnekleri önplana getiriyorlar sürekli, kötü 3d olan oyunlar var diye çözüm 3d'den vazgeçmek mi olmalı? oyunların bugünü ve geleceği bu, yapıla yapıla gelişecek..

bone:

"ee, eskisi gibi çalışkan programcılar yok.
Eskiden herşeyi elle çizerlerdi"

:lol:

programcılar sprite çizmiyor, öncelikle öyle bir düzeltme yapalım.. :)

eskiden bir bütün oyuna harcanan emeğin toplamı şimdi 30 level'lı bir oyundaki tek bölüme harcanıyor, elbette ki işgücünü daha hesaplı kullanabilecekleri bir yöntem varsa bu tercih edilir. kaldı ki bunun maksadı sadece işgücü tasarufundan da ibaret değil, sistem gereksinimlerini düşürüyorlar bu şekilde. diablo 2 bir makinede 800x600'de ekrana 20 yaratık gelince 5-10 fps'ye düşebilirken serious sam'de bütün özellikler köklenmiş 1024x768'de gene ekranda 20 yaratık 25 fps'ye ulaşıyor gene aynı makinede. "diablo 2 daha çok atmosfere sokuyor" diyorsanız sizinle aynı oksijeni teneffüs etmiyoruz derim ancak.. :)

hem model de, skin de elle çiziliyor, gene el emeği göz nuru. unreal tournament'te tek bir model üzerine 5 tane ayrı skin yapılır ama modelin aynı oluğunu bile hissetmezsiniz, özenle hazırlanmıştır. hatta esas zor olan budur..

diablo 2d, peki onda nasıl oluyor dersiniz? fallen'ın sprite'ı nedir dark one'ın sprite'ı nedir? efendim? aynı sprite'ın renk değiştirilmişi sanıyorum? hani sizin 'atmosferik', 'çalışkan programcıların yaptığı' oyununuz? bütün harita zaten aynı binaların yerleri değiştirilmiş şeklinde yerleştirilmesinden ibaret, random generator aynı parçaları oraya buraya serpip önünüze koyuyor, bu mu çalışkanlık? nostalji oyun arıyorsanız gidin daggerfall'a, arena'ya, daha istediğiniz kadar oyuna bakın. hepsinde eğer emekten tasarruf sağlanacak bir yöntem mevcutsa o uygulanmıştır.. "eskiden emek vardı şimdi yok" demek son derece abes kaçıyor.. :)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...