Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cemaatçi Mahallede Bir Öğrenci

synorin

Öne çıkan mesajlar

Evet patiler uzun bir ÖSS maratonu sonunda kendimi bulduğum yer 'Cerrahpaşa Tıp Fakültesi' oldu.En başta duyulan büyük sevinç yavaş yavaş azaldı ve yerini endişeye bıraktı.

Okula yakın yerden (aksaray) bir ev tutuldu.Etraftan oralar 'dinci' lafları günde binlerce kez duyulmaya başlandı.En başta pek ciddiye alınmadı bu sözler.Ama zaman yaklaştıkça endişe arttı.Kayıt yapılmak için gidildi.Alışveriş yaparken bile 'vakıf,dernek,topluluk' gibi yerlerden teklifler geldi.'Sırtını bize yasla sana bişe olmaz' dendi.'Taksimde gezeceğine gel bizim yanımızda kitap(?)(!) oku, lise öğrencilerine ders çalıştır' dendi.Hiçbir çekinme yoktu bu teklifi yapan insanlarda.'Okuldaki abilerimizle tanışmadın mı?' diye şaşırdılar üstüne üstlük.Daha okula uğramadım deyince inandılar ancak.Daha sonra etrafta

'Fuhuş,kapkaç,hırsızlık' olaylarının çok yaşandığı duyuldu.Endişe biraz daha arttı. Ev tuttuğum mahallede benim tek başıma zor sığdığım evlerde insanların 6 kişi yaşadığını görünce şaşkınlık oluştu.'Acaba pahalı kıyafetlerimi, elektronik aletlerimi götürüp dikkat çekmesem mi?' sorusu geldi akla.Endişe yerini korkuya bıraktı.

Memlekete dönüldü. Bu sorular,sorunlar,korkular,endişeler havada uçuşmaya başladı.Paylaşmak gerekiyodu.Patilere koşuldu :)
Ne yapacam ben ya patiler bir yardım :D
Sosyal ağlarda paylaş

abi hiç germe kendini. seni cemaatçi yapmaya çalışan insanlarla bile arada otur muhabbet et. git bakkalınla tanış 'usta ben yeni taşındım' hesabına muhabbet koy kasapla tanış... yani dert etme sen insanlara sıcak davranırsan karşılığını görürsün illa ki tmm neticede onlar gibi cemaatçi diilsin de cemaatlerine üye diilsin diye de seni taşlayacaklarını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@SodomVsGomore

ben de öyle düşünüyorum aslında
sonuçta cemaatçi olmak istemem
ama cemaatçi diye kimseden tiksinme,nefret etme gibi bir durumum yok.Beni değiştirmek istemedikleri sürece beraber gezerim bile.Ama beni değiştirmek istemeleri beni korkutan...
Sosyal ağlarda paylaş

Abiler, olm durun işin ehli olarak geldim ahahah

abi değilim de, cemmat dershanesinde okudum 2 yıl asdasdsa

Herneyse, dayılar şimdi, öncelikle bu adamlar sülük gibidir söyleyeyim. Ben daha apart tutmadan aradılar evimiz var yurdumuz var diye, kurtulmak için tuttuk biz demiştim de, dövecekti adam telefonda kız tribi attı resmen.

Neyse, bunlar belki sana şimdi teklifte bulunur tekrar gel lise öğrencilerine ders çalıştır hizmet vs geyiğine. Ben yapamam falan de üsteleyeceklerdir, kesin dur, ama bile deme mümkünse, ı-h mıh yapma yersin tezeği kurtulamazsın asdasd

Belki 3-5 kişi evine gelir akşamları bazen, kapıdan bak uyuyo numarası bile yapabilirsin. Işığın açıktı derler fobim var de bişeyler de geçiştir.

Çok aykırı durma, daha çok üstüne düşerler doğru yola çekelim geyiğine, ormal takıl, ama uzak dur soğuk dur bi yerden sonra koyverirler en fazla merhaba mrehaba olur.

Ama cemaatçiler adam yemez sen kendini yedirmezsen asdasdsa
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

dikkatli ol. muhabbet et ama fazla samimi olma. baştan kendini belli et. diyeceğim ama. oralara onlar hakim. aksaray'da çıkma o zaman. derim ben. sakat.

bi sefer yakalarlarsa bırakmazlar. bırakmıyorlar yani adamlar, hele ki cerrahpaşa tıp kazanmış 380 küsür yapmış bi herifi hiç bırakmazlar :)

380 küsür mü
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abicim... Bu ne korku allahını seversen?
Paşa paşa kafanı okuluna takacağına, yok karşımdaki kim, yok o adam neci diye dedikodulara kulak asıp insanların egolarına yem olmuşsun.
Kimseler kimler... Sanane. Selamını ver, muhabbete girme... İçlerine kimseyi zorla almıyor o insanlar. Herşey niyetla başlıyor. Niyetin yoksa, zaten korkmana da gerek yok.

Açıkcası patiden daha cesur cevaplar beklerdim, ama şunu anladım ki, asosyal dolmuş burası. Bu benim kişisel görüşüm.

Evine zorlamı girecekler? Sıkar o biraz... Burası kim nerde olursa olsun Türkiye. Hırsızın g**ünden kan alırlar...
Yani nası anlatıyım bilemedim. Ya ne olursa olsun sen kazandığın, kıçından akan o kadar tere değen bölüme bak... İşine gücüne bak... Zaten bundan bir iki ay sonra kafanı kaldırıp kimseye bakamayacaksın bile. Hayatın ince yollarından başlayıp, sorumluluklar arttıkça buruk bi sevinç yaşayacaksın. Vizelering eldiğinde krizlere giriceksin, sonra bi an da bu topic aklına gelip gülüp geçip, çalışmaya devam edeceksin...

Wall of text oldu ama, kusura bakma. Velhasıl-ı kelam, tırsak çocuğu lütfen oynama... Yakışmıyor... Delikanlısın, yaşında başındasın, işinde gücündesin, bigün işsiz, güçsüz, fikirsiz, akılsız, yolsuz ve yordamsız olursan, o zaman kork o öcülerden...
Sosyal ağlarda paylaş

ya simdi sole bisi war
cemaatciler
ulkuculer gibi kavga meraklisi adam deiller
sadece sararlar
ben anafende okudum ilkokulda
orta 3 e kadar pilav gunune caardilar
parlak orenciydik o donem cunku

oncelerri pasif agresif ol
sallama cevaplama
cok ustune gelirlerse agresifles siktiri cek
bi sure sona aniyip birakiyolar peisni