Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siyaset Meydanı

Necro

Öne çıkan mesajlar

@prawler

önce asabına bi dur de sonra da bi parça olsun düşünmeye çalış.

bu ülkede terörün ve teröristin en büyük destekçisi savaşın devam etmesi için çırpınanlardır. üfleyerek kibriti söndürebiliriz ama üfleyerek daha büyük bir ateşi söndüremeyiz, başka yöntemler gerekir. ateş daha da büyüdükçe o yöntemler de işe yaramaz olur çok daha farklı şeyler gerekir.

bugün "teröristi vura vura temizleyelim, sorunu çözeriz" diyenler yangını körüklemekten bahsediyorlar. vatan haini esas bunlardır. bunu ihanet duygusuyla değil de idrak eksikliği sebebiyle yapan büyük bir kesim de var tabi.

eğer bugünden sonra tek bir çocuğumuzun ölüm haberi gelmeyecekse teröristle masaya da oturulur her türlü müzakere de yapılır. ha yok biz erkekliğimize bok sürdürmeyeceksek (bak prawler burası özellikle tam olarak senin gibi düşünenlere, senin yazdığın şekille) ERKEKLİĞİMİZE BOK SÜRDÜRMEYECEK OLANLAR LÜTFEN BUGÜNDEN SONRA TERÖRİSTİN KARŞISINA ÇIKAN BÜTÜN ASKERE ALINMIŞLARIN ÇEKİLMESİ VE YERLERİNE KENDİLERİNİN YERLEŞTİRİLMESİ VE ONLARIN YERİNE KENDİLERİNİN ÖLMESİ İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLASINLAR. MEHMET AMCANIN, AYŞE ABLANIN ÇOCUĞU YERİNE KENDİLERİ ÖLSÜNLER. TERÖRİSTE SAVAŞMAKTAN BAŞKA SEÇENEK VERMEYELİM DİYENLER BU İŞİ BAŞKALARININ CANLARINI TEHLİKEYE ATMASINI BEKLEYEREK YAPMAKTAN VAZGEÇSİNLER.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Ülkemizdeki her vatandaş okulda istediği bir yabancı dili öğrenme hakkına sahip ise , kürt kökenli bir vatandaş kendi köken dili olan kürtçeyi neden öğrenme hakkına sahip olmasın ?

her vatandaş istediği dili öğrenme hakkına sahip değil. müfredatta olan dili öğrenebiliyorsun okulda.

sonuçta kısıtlı kaynakları verimli bir şekilde değerlendirmeğe gelip dayanıyor iş. veya ben aldığım eğitim gereği bu tip problemleri öyle çözme eğilimindeğim. bir dili öğretmek için yatırım yapmak kolay bir şey değil. öğretmenleri eğitmek bile başlı başına bir iş. artı böyle genel bir eğitimin topluma katkısı ne olacak sorusu var. okullarda verilecek bir eğitim yerine kurs boyutunda tutmak daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

çok okumadım mesajları da

fin-tr karşılaştırması müthişmiş
gerçi orda koptu benim bant ondan okumamışımdır xd

Haklısın belki de karşılaştırmamız gereken ülke filistin ya da ıraktı.Sonuçta ne kadar ileri gidebilecegimizden cok ne kadar geriye gidebilecegimizi gorurduk degil mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

ya okulda 2. dil olarak öğretilebilir filan denilmişte, dünyanın hiç bir yerinde her isteyen her istediği dili 2. dil olarak alamıyor. türkiye şartlarında zaten dünyada en çok geçerli olan ingilizce eğitimi bile yeterli değil iken hatta bazı yörelerde ana dil türkçe bile yeterli, düzgün şekilde öğretilemiyor iken nasıl bir mantıkla kürtçe de öğretilsin diyorsunuz anlamış değilim.

keşke olabilse de insanlar türkçe, ingilizce üstüne de kendi etnik dillerini öğrenebilseler okullarda ama bu türkiye gibi karışık ülkelerde çok zor bir olay.

hani olurda böyle sacma bir ornek verirsiniz diye simdiden ekliyim. amerikada ispanyolca da veriliyor insanların ana dili diye birşey(ya da benzeri baska bisi) soylemeyin cunku ispanyolca ile kurtce aynı degil. hatta turkce de aynı degil. dunyada konusulma oranı da var.

eger devletin elinde kısıtlı imkan varsa bunu en iyi sekilde secmesi lazım. daha turkceyi ogretemiyorken, cocugun cok isine yarıyıcak ingilizceyi ogretemiyorken 3. dil olarak kendi etnik dilini mi ogretsin.

1. dil olarak onu ogretsin diye dusunuyosanız da dunya ve globallesme hakkında bisi bilmiyorsunuz demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürtçe dilinde eğitim olmaz arkadaşlar, bu ülkenin resmi dili Türkçe. Kürtçe dilinde eğitim alan adam nerede iş bulacak ? Nasıl bir akademik kariyer yapacak ? Bu beraberinde bölünmeyi körükler ha amaçları oysa birşey diyemeyiz.

Kürtçe konuşulmasın denmiyor ki (bir dönem yasakdı ama artık kalkdı). Bende Almanyada okudum bir dönem, Türkçe derslerimiz vardı yani Alman öğrencilerin din dersi aldığı zaman biz muafdık o dersden ve Türk bir öğretmen tarafından haftada 1 yada 2 saat kadar Türkçe dersi alıyorduk yani salt Türkçe öğreniyorduk ama Türkçe matematik veya sosyal bilimler gibi dersler görmüyorduk.

Ama Kürtçe eğitimden kasıt bütün ana eğitimin kürtçe olması ise bu olmamalı. Kürt öğrenciler isterlerse milli eğitim denetiminde dil, kültür derslerine gidebilirler veya kürt dili edebiyatı gibi bir branşda açılır fakültelerde isteyen okur hani kültürümüz yok oluyor gibi bir kaygıları varsa, yani yokda olmuyor siyaset meydanında konuşulanlar bakılırsa gayetde kürt kardeşlerimiz benliklerinin farkında.

Kısaca eğitim dili tek olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

@SUFI

o zaman söyle ornekliyim
hergun evinin kapısında bekliyim seni

her çıkışında bi yumruk patlatayım

sen her dövüşmeye çalıştığındada sopayla döviyim

sonrada sen gel deki sana günde 10 lira vereyim beni rahat bırak

ben seni rahat bıraktım diyelim fakat bunu gören diğer bi kişi aynı şeyi sana yapmaya başlasın

güzel olurmu
terörle anlaşmakta bununla aynıdır..

ayrıca ben sülalemden 2 şehit verdim çok konuşma
Sosyal ağlarda paylaş

doğuda kürtçe eğitim yapılırsa batıda eğitim görmüş öğretmenleri zorunlu hizmet filan diye doğuya süremezler ki. aynı şekilde öğrenciler türkçe değil kürtçe öğrenirlerse 5-10 yıl sonra kürtçe bilmeyen hiçbir personeli süremezsin doğuya. doktor, polis filan her görevliyi oradan eğitmen gerekir. çünkü batıda yetişmiş birisi tutup ta kürtçe öğrenmekle filan uğraşmaz büyük ihtimalle. elbet uğraşan çıkar, ama yeterli olacağını sanmıyorum. kürtçe müfredata zorla sokulmadıkça doğuya sürecek eleman bulamazsın yani, zorla sokulmaya kalkılırsa da çok tepki alır. öyle kolay değil yani anadilde eğitim diye sazanlamasına atlamak. türkçe bilmeyen bir bölgeye nasıl personel hizmetinde bulunucak devlet, sadece doğudaki üniversiteler yetecek mi? pek sanmıyorum.

elbet çözülür de, kürtçe bilen personel sıkıntısı 20-30 yıl sürer en az.
bölünme konusuna gelirsek umurumda değil şu noktadan sonra. doğu zaten batının sırtında bi kambur durumunda, onların çaldığı elektrik, kaçırdığı vergi yüzünden yük bizim vergilerimize biniyo, terör sorunu desen de oradan bulaşıyo, suç sorunu da. mafya haline gelmiş durumdalar resmen doğudan batıya kapkaççı, gaspçı transfer ediyolar. elimizde tutmaya çalışmamızın sağlayabileceği tek avantaj doğal kaynaklar filan, onu da verimli bir şekilde kullanamıyoruz zaten. bölündük zaten bölüneceğimiz kadar. hı, ulusal olarak bölünme işimize yarar mı? onu da sanmıyorum, büyükşehirlerin normale dönmesi için de en azından bir 20-30 sene gerekli. ya da nüfus mübadelesi(ki o da olacak iş değil şu zamanda). peki bölünme durumu kürdistanın işine yarar mı? hele onu hiç sanmıyorum, 2-3 sene içerisinde ıraktan farkı kalmaz. peki umurumda mı? tabii ki hayır. eğer gerçekten öcalan bizim atatürk ümüz diyen bir zihniyet varsa ortada; beter olsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Necro said:

Finlandiya'da da çift dille eğitim var sorun ettiklerini sanmiyorum onlarin ana dili fince olmasina ragmen nufusun %4,5 gibi bir oran isveçli bu yüzden okullarda isveççe eğitim de var.Sonucta bütün finler isvecce bilmiyor ama ogrenmek isteyen isvec kokenli insanlar da kendi dillerini ogrenebiliyorlar ha dil altinda asimile olabilirler mi? evet.

Kaç tane İsveçli, Fİnlandiya bizi bastırıyor, bir İSveçliler olarak bağımsız devlet kuracağız diyor?
Sosyal ağlarda paylaş

ANKARA'DAN SONRASINI KESELIM ERMENISTAN, KURDISTAN FALAN DIYE DAGITALIM AZINLIKLARA. TRABZONU DA RUMLARA VERELIM PONTUS FALAN KURSUNLAR. ORADA ANADILLERI FALAN KURTCE OLUR, RUMCA OLUR, ERMENICE OLUR. DEMOKRATIK BIR SEKILDE YASARLAR.
BELKI O ZAMAN MASAYA OTURURUZ, PKK DAGDAN INER VE KIMSE OLMEZ FALAN HA.
NE DERSIN SUFI?

BOYLE DERSEN BELKI VATAN HAINI OLMAM?
SEN TERORISTLE MASAYA OTURURSAN ONLARLA CATISAN, SEHIT VE GAZI OLAN YUZLERCE ASKERINE SAYGISIZLIK ETMIS OLURSUN.

FA$ISTLIK BUNU SOYLEMEKSE, FA$ISTIM EVET.

Sosyal ağlarda paylaş

hayır sadece türkçe-kürtçe ile bitmez ki bu iş. bi ton ayrı dil ogretimi gerektiricek. fin-isvec olayı ile aynı degil ondan.

tabi ustte dedigim gibi daha turkce,ingilizce gibi dilleri dogru ogretemiyorken herkes icin ayrı dil turkiye acısından gunumuz ve yakında pek mumkun gozukmuyor.

birseyler olsun isterken azcık mantıklı seyler istenmeli gorusundeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Apdullah Öcalan'ı lider olarak gören zihniyete ise üzülüyorum. Adamın kamptaki askerleri sıraya sokup bir ağa zihniyeti ile elleri arkasında bir askerini çağırıp elini öptürmesi ardındanda gerisin geriye adamı itmesi aklımdan çıkmıyor.

Bu mu lider ? Bu zihniyetteki bir adamdan ne beklenir ? Kuracakları devlette daha iyisini bulacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar bu bir hayal.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi bunu mu demiş?

TERÖRÜ SONLANDIRMANIN YOLUNU ARAYALIM demiş. kaç kişi öldü bi bu kadar daha ölsün ama asla uzlaşmayalım konuşmayalım demek evet HAİNLİKTİR. Vatan haini kimdir nedir onu tartışmayalım. Mustafa kemal de vatan haini ilan edilmişti. O başka birşey. Ama bu anlmasız savaşa taraf olmak: benim bildiğim dil olan türkçe'de hainliktir, acımasızlıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

EH VATAN HAINLIK KAVRAMIMIZ FARKLI TABII.
BENIM HALKIMA ( BUNA KURTLER DE DAHIL ) ZULUM EDEN, KESEN, BICEN ACIMASIZ BIR TEROR ORGUTUNUN HERHANGI BIR ELEMANI YA DA ONU DESTEKLEYEN HERKES VATAN HAINIDIR.
NE DEMEYE CALISIYORSUN SEN?

EVET, VATAN HAINLIGI KAVRAMI TARTISILIR.
YAKINDA BU ZIHNIYETLE APO DENEN ITI VATAN HAINLIGINDEN CIKARIR, ATATURKLE KARSILASTIRIRSINIZ.
Sosyal ağlarda paylaş

prawler hala anlamakta zorluk çekiyorsun. sakinleşmeye çalış ki anlama ihtimalin olsun.

diyorsun ki terörü destekleyen haindir. bunu ben de söylüyorum. bak söyliyim: terörü destekleyen haindir.

ama diyorum ki terörü "yaşa varol terör" diye destekleyenlerin yanında bu savaşın sürmesi için elinden geleni ardına koymayarak destekleyenler de mevcut. üstelik "yaşa varol terör" diyeninki gibi sanal bir destek değil, direk destek, kamçı desteği.

bak ateş/üfleme işini örnek vermiştim demek ki anlaşılmamış. bir daha anlatmaya çalışayım:

hani şu altında kibriti yakamadığın rüzgar var ya... birsürü kibrit heba edersin ama bir türlü alev almaz. işte o rüzgar büyük yangınlarda en çok korkulan şeydir. hiç mi duymadın "rüzgarın hızını kesmesi sonucu yangın kontrol altına alınabildi" sözünü?

ateşi söndürme gücü de olan rüzgarın yerine göre ortamda olmaması ateşin söndürülebilmesinin şartlarındandır. işte bugün bizim durumumuz da buna benziyor. orada (aslında heryerimizde) büyük bir yangın var. rüzgarı arkamıza alarak bu işi sonlandıramadığımız aşikar. neden aşikar? çünkü bırakın küçülmeyi büyüdükçe büyüyor. artık yöntemlerimizi gözden geçirmenin ve bu körükleme yöntemlerini ısrarla savunanların niyetlerini sorgulamanın zamanı.

başa dönüyorum: terörü destekleyen haindir. terör yangınını körükleyen haindir.
Sosyal ağlarda paylaş

kürtçe eğitimi nası yapıcaz nası edicez diyenler için de şunu yazayım:
1)zorunlu ilköğretime, bütün müfredatıyla aynen devam edersin (yani türkçe eğitimi yine her halükarda verirsin)
2)belirli pilot bölgelerde seçmeli kürtçe dersine başlarsın
3)talebe göre (ki bu talep il milli eğitim müdürlüklerine dilekçelerle, STK'lar, siyasi partiler vs. aracılığıyla falan iletilebilir) yaygınlaştırırsın
4) üniverstelerde kürdoloji bölümü açarsın, araştırma imkanı sunarsın
5) ???????
6) PROFIT!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de savasin bitmesini istiyorum.
Ben de gencecik kurtlerin beyninin yikanip daga cikmasini istemiyorum.

Kurt acilimini da eger Kurt halkinin refahi artacaksa destekliyorum.Mesela Guneydogu'ya yatirim gitmesi,fabrika acilmasi ya da ekonomik refahi arttirici herhangi birsey. Ama sorun su ki, Kurt halkinin refahinin artmasini basta PKK istemez, cunku insanlar bilinclendigi zaman PKK'ya destek azalir.

Ama PKK ile masaya oturursan ve savas bitsin diye kendinden bisi verirsen daha fazlasini isterler.

Sir cok komiksin bu arada.
Tam senlik bir espiri.
Cok da ironik durmus.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...