Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevindiren bir sansür haberi

Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

ya hayır şimdi az önce filmi meraktan indirip izledim de:

Filmde bağırsağının çıkartılıp kancaya asılmasından sonra kızın kafasını kopardığında kız havaya uçan kafasıyla adamı boynundan ısırıp parça koparması vs vs çok aptalca yani. ayrıca film aşırı şekilde de non-stop iğrençlik kasmış diyemem arada bi kız toz pembe anılarını hatırlıyo sonra tekrar testereyle biçmeye devam ediyolar asdfasdgasdf

Sosyal ağlarda paylaş

Asiri kelimesinin anlamini idrak edemeyen insan tabiiki Sansüre karsi olur. Bir insan neden parcalanan vücutlari görmekten zevk alabilir? Penisine civi sokulan bi insanin cigliklarini duymayi neden isteyebilir? Ve bunu sanat olarak nitelendirip legal oldugu konusunda baski yapar? Sahnelerde maketlerden ve bilgisayar teknolojisinden yardim alinmasi bisey degistirmez. Bu filmi begenen ve destekleyen bi insana canli bi insanin iskence edilerek öldürüldügü bi sahneyi trailer diye yuttursan ve begenmesini saglasan, o insan hakkinda ne düsünürdük?

Sanat kavrami zaten iyice *oka sardi ayiptir söylemesi.Herkes "kendi" sanatini yapar oldu. Eger bu film sanatsa ve ben begenmiyosam, öküzüm ben özür diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu filme sanat demedim dikkat edersen ben. Fragmanını bile izlemedim diye de belirttim. Sen de paran olsa ve böyle sadistçe şeylerden hoşlansan, sen de böyle bir film çekersin, izleyip izlememek izleyiciye kalmış bir olay. Öyle de olmalı, koyun kuzu gibi başınızda çoban olmasına gerek yok, bunu izleyebilirsin, bunu izleyemezsin ben izin vermiyorum çünkü bence bu güzel bişey değil, sağlıksız bir film bu diye yasaklayan zihniyete karşıyım. Kendi adınıza karar veremiyorsanız, illa sizin zevklerinizi başkalarının belirlemesini istiyorsanız ve başka türlü hayatınızı idame ettiremiyorsanız sansür tabii ki muhteşem bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana korku filmi nedir aciklarmisin?

the Ring
the Grudge
Signs
son durak
scream
13. cuma

Yada suan aklima gelmeyen herhangi bi film.
Testere bile bu filmin yaninda hello kitty kaliyo.
Her türün bi amaci vardir. Gerilim izleyiciyi koltuga yapistirir. Korku aniden korkutan sahnelerin cigliklarla süslenmi halidir. "ay korktum ayol" dersin o sahneyi izleyince...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben filmi eleştirmiyorum, ben yasağı eleştiriyorum, sansürü eleştiriyorum. Sen hala çıkıp bana korku filmi yazıyorsun.

Bence de bu film sanat değil.
Bence de çok iyi korku filmleri var sanat adı altında sunulabilecek.
Ama film sanat kısvesi altına konulamadığı için ve vahşet içerdiği için yasaklanmamalı diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Bu filme sanat demedim dikkat edersen ben. Fragmanını bile izlemedim diye de belirttim. Sen de paran olsa ve böyle sadistçe şeylerden hoşlansan, sen de böyle bir film çekersin, izleyip izlememek izleyiciye kalmış bir olay. Öyle de olmalı, koyun kuzu gibi başınızda çoban olmasına gerek yok, bunu izleyebilirsin, bunu izleyemezsin ben izin vermiyorum çünkü bence bu güzel bişey değil, sağlıksız bir film bu diye yasaklayan zihniyete karşıyım. Kendi adınıza karar veremiyorsanız, illa sizin zevklerinizi başkalarının belirlemesini istiyorsanız ve başka türlü hayatınızı idame ettiremiyorsanız sansür tabii ki muhteşem bir şey.

Ben senin mesajini quote olarak almadim. Genelleme yaptim.
Nedir bu asi ruh havalari? Yok özgür irade isteyen izler istemeyen izlemez fln. Senin icin anayasayi toptan kaldiralim ve xaenin nede olsa kendi adimiza karar veremiyormuyuz? Hayatimizi idame edemiyormuyuz, haydi bir isyan cökertelim devletide.

Herseyin bir adabi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşırı gore film yapmak veya izlemek yasalara aykırı değil. Özgür iradeyle bir alıp veremediğin varsa da ben sana bişey diyemiyorum artık, beni aşar o durum. İnsanın kendi kararını kendi verebilmesi için anayasayı ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorsan da yazık olmuş ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

da sen de keşke daha balonun patlamadan tanımadığın etmediğin adama "asi ruh" falan diye laf atmasaydın

Yasadışı yapılan birşey yok. Sanat olduğunu da iddia eden yok. Vardır elbette bunun da seveni "MUHAHA KADINI KENDİ BAĞIRSAĞIYLA BOĞDULAR" diye izleyeni.

Adam sansüre karşı, haklı da
Sosyal ağlarda paylaş

Koca topicte sadece 3 kisi "bu filme gelen" sansürü hakli bulmus. Hakli olduguna kim karar verdi?
Balonla ne alakasi var görünen köy klavuz istemez. Ben izlerim istersem yaparim, yasaklayamazlar, özgürlügüm kisitlaniyo havalari cok cocukca geldi.
Ki zaten xaenin e hitaben atmamistim o mesaji. Dedigim gibi genellemeydi. Üzerine alindi ki anladi yanlisi.

Ayrica tartisilan "Sansürlemek dogrudur" degil. Bu filmin sansürlenmesi dogrumudur... Dogru ki sansürlenmis zaten konu kapanmis. Ingilizler sadece internet araciligiyla ulasabilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Forum kurallarına aykırı o dediğin şey, yoksa yapılabilir gayet, hoşuna giden çıkabilir, istemeyen de izlemez evet.

Ama ne anayasada ne insan haklarında, çok vahşi film çekilemez, çekilirse de izlenemez diye bir olay yok, bu yüzden sansürlemek son derece saçma. Birazcık daha destekli şeylerle gelirseniz zamanımı boşa harcamamış olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Ben de diyorum ki zihnine hitap edip etmediğini insan kendi düşünmeli, istemezse izlenmemeli. Çok hoşunuza gidiyo tepeden birinin sizi kontrol etmesi ben ona hayretle bakıyorum.

filmle ilgili link ya da spoileri açmadım, içimin kaldırmayacağını düşünerek. şiddetin vahşetin her türlüsünün, pc oyunu, film olarak pazarlanmasına karşıyım, sanat değeri olsun olmasın. medyada da satış, rating uğruna şiddetin malzeme olarak kullanılmasına karşıyım.

tüm bunların; içinde halihazırda şiddet duygularını fazlaca barındıranlara, daha fazla şevk, cesaret aşılayacağına inanıyorum. şimdi böyle düşünmemin, tepeden birinin beni kontrol etmesi ile ne alakası var. şiddet içerikli görselliğe -ticari olsun olmasın- karşı olmak, sansürün baskısına boyun eğmek anlamına mı geliyor.

adamlar söylemiş işte: filmin insan onuruna ve bedenine açık bir saygısızlık gösterisi olduğunu, tahammülü zor bir cinsellik istismarı yaptığını. herhangi birileri değil bunları söyleyenler. bizdeki rtükçülerle kıyaslama bile.

sansür uygulamalarına, hatta bu örnektekine bile karşı olabilirsin. bunu düşünce olarak ortaya koyarsın, ama bu olayda sansürü destekleyenlere, alıntıdaki gibi saldırıda bulunman gereksiz. yani doktorun birisi, sigaranın sağlığına, bedenine zararlı olduğunu söylediğinde, sigarayı keserek, birilerinin seni kontrol etmesine izin vermiş mi oluyorsun.

sansüre karşıyım, ama insan onurunu rencide eden, insan ruh sağlığını tehdit eden, insan zihnini bulandıran görsel şiddet ve vahşetin sansürlenmesini sonuna kadar destekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

bazı insanların algılarında gerçekten problem var, sanırım bütün anlaşmazlıklar burdan çıkıyo.

Tanimadigin insanlar hakkinda yorum yapmamalisin bence. Az önce yukarda bi pati komikce laf sokmustu.

Xaenin forum kurallari neden var? Insanlar kendi kararlarini veremiyorlarmi? Inteyen bu topige mesaj atar istemeyen atmaz mesela, sen kendi kararlarini vermekte zorlaniyormusun?
Anayasada vahsi film cekilemez yasasi araman zaten son nokta.
Toplum kurallari var mesela bilmem bilirmisin. Anayasada gecmedigi icin farketmemis olabilirsin.

Bu film 18 yas siniri bile konulamayacak kadar asiri igrenclik ve vahset icerdiginden, kücük yastaki cocuklarin ulasip izleyebilecegi bir yapim oldugundan yayimi yasaklanmistir. Biraz kendinizi degil sizden ufak, psikolojisi bu filmi kaldiramayacak insanlari düsünün.
Sinema salonunu her seferinde 10 kisi bosaltip parasini geri istese bu problemle kim ugrasicak? Sansürü savunanlar mi=?
Filmin Trailer i nerde gösterilicek?
Aksam yemegini yerken, sabah kahvaltini yaparken 13 yasinda bi cocuk televozyondan fiskiran insan bagirsagini görünce sok olmayacakmi?
Her gecen gün daha fazla insan bur tür yapitlari örnek alip cinayet isliyo.. Ölen 1 insan bu filmi izlemeye hakki oldugunu düsünen 1 milyon zevkli insana esdegerdemidir?

Öldürücek insan öldürür, kusucak kiz kusar filmle ne alakasi var demek ne derece dogrudur?
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci paragrafından sonra cevap verme isteğim söndü resmen.

Kural var, uyuyoruz. Ben senin dediğin gibi bir kural olmadığını söylemeye çalışıyorum başından beri ama nedense inatla anlamak istemiyorsun, ben de uğraşmamayı tercih ediyorum artık, çünkü herkesin fikri kendine. Tanımadığın insan hakkında da bence sen de pek yorum yapma şu saatten sonra da, bari balonun patlasın.
Sosyal ağlarda paylaş

trailerlardada belirli kurallar war yurt disinda
cizgi filmden once sevismeli trailer koymuyolar yane

ayrica gotune bardak sokup bunu kiran sonra kanli parcalari cikaran adamin videosunun deli hit aldigi
two girls and a cup diye bisiyin meme oldugu bi ortamda tartisiyosunuz
nedir abi ketcap sikmislarbiraz fazla
izler misin hayir
korku filmi mi bence hayir (bodoff diye korku sevmem korku gerilim olmali hickok olur mesela)
ama sansurlenmesi mantikli mi bence sinema oldugu icin deil

snuff ise farkli bi durum
snuffta olay genelde victimlerin gercek olmasi zorla yapilmasi ozel efekt kullanilmamasi
yane ya bi adami kadini yakalayip dovuyolar yada para karsiligi dovuyolar bi insan gereksiz aci cekiyo yane o ayri
plastik baltayla kafa kesip ketcabi bol film yapmak ayri
Sosyal ağlarda paylaş

sansür olmasın tamam güzel.
isteyen izler istemeyen izlemez.
ama yarın bir gün bir cinayet oluyor, adam tutup filmde gördüğünü ona buna uyguluyor, sonra vay efendim şu film bu film suclanıyor haklı olarak.
adamlar napsın, önlem almaya çalışıyorlar sansür ile bu tarz olaylara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...