Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Curumeye baslayan dis yeniden iyilesirmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim en arkadan birer ondeki azi dislerimin icleri bole az biraz siyahlasmis gibi, kucuk nokta gibi ortasi, curumeye basliyolar heralde, gunde 1 kere yatmadan once fircaladigim icin acaba ihmaldenmidir diye dusunmeye basladim. (standarti 2 ama iste usengeclik)

soru basliktaki gibi, simdi doktora flnda gidicemde burdanda bilen cikar belki, dis biraz curumeye basladiyda ve tekrar dikkatli bir bicimde fircalarsak fln duzelirmi yoksa geri gelmezmi, kokle alakali bisiymidir?
Mesaj tarihi:
mine tabakasında çürüme daha sonra iyileşip yenilenmez.
ancak çürüğü önleyip dişi kurtarmak mümkün.buda fırcalamayla değil, o bölgeyi temizletip dolgu ile olur.
Mesaj tarihi:
valla benim dişçim düzelir dedi, hatta oymak yerine özel flor konsantresi gibi bir ilaç verdi, 3-4 gün kullanmamı istedi diş fırçasıyla yatmadan önce. ağrıyan dişimin ağrısı geçti, ben de inanmadım önce. sonra dedim "his benim, neden inanmıyorum ki?" inandım sonra.

dediğine göre demineralize olan bölgeyi özel takviyelerle yeniden güçlendirmek mümkünmüş. siyahlık kalsa da devam etmiyor görünen o ki çürüme. yine de bir dişçiye danışman en doğrusu elbette ki.
Mesaj tarihi:
dişin çürümesi mineyi, dentini ve sementi oluşturan inorganik yapının demineralize olmasıdır da diyebiliriz, çürük başlangıç halindeyse, minede sınırlıysa ve opak bir görünümü varsa; iyi bir bakımla, şeker içerikli diyetin azaltılmasıyla, florlu diş ipi kullanımıyla vs remineralizasyon sayesinde DÜZELEBİLİR.zaten demineralizasyon ve remineralizasyon olayları diş yüzeyinde sürekli devam eder ve demineralizasyon remineralizasyondan fazla olursa çürüme olayı başlar.ancak mineyi geçip dentine ulaşmış, yada kürdan vs gibi ucu sivri bir aletin bölgeye takıldığını hissettiğiniz çukurumsu bir alan oluşmuşsa artık remineralizasyon ne kadar fazla olsa da çürük iyileşmez, dolgu gerekir.siyahlık dediğin renklenme gibi bir şey de olabilir, ha yok dişin dış yüzeyinde görünür bir şey yok içten böyle bir siyahlık görünüyorsa çok büyük ihtimal çürük ilerlemiştir, dolgu gerekir
Mesaj tarihi:
archangel diş hekimisin sanırım, güzel yazmışsın. kişisel tecrübeme dayanarak, çok bişey yok, üstü biraz siyah çürümemiştir bişey olmaz diyip ihmalkarlık yapmayın, doktora gidin. doktor orayı bi açıyo dişin yarısı gitmiş oluyo, geç kalınırsa daha zor olur. hiç şikayetim yoktu benim dişlerim çürüdü diye, doktora bi gittim delmediği diş kalmadı, çürümüşler hep.
Mesaj tarihi:
Rock said:

Nekadar malolmuştu bu tedavi acaba?

valla normal muayene ücreti dışında birşey almadı.

ama archangel'ın dediği gibi dişçiye gitmek ve ona danışmak lazım, böyle forumdan istenen sağlık tavsiyesiyle olmaz. (:P)
Mesaj tarihi:
aquila said:

archangel diş hekimisin sanırım, güzel yazmışsın. kişisel tecrübeme dayanarak, çok bişey yok, üstü biraz siyah çürümemiştir bişey olmaz diyip ihmalkarlık yapmayın, doktora gidin. doktor orayı bi açıyo dişin yarısı gitmiş oluyo, geç kalınırsa daha zor olur. hiç şikayetim yoktu benim dişlerim çürüdü diye, doktora bi gittim delmediği diş kalmadı, çürümüşler hep.

Aynen bikere dolgu için gittim dişçi dedi başka bi dişi daha dolgu yapcaz bakınca diş sağlam gözüküyo siyahlık fln yok adam bi oynu içini çürümüş hep :S
Mesaj tarihi:
Benim de bir tane dolgum var. Aynı hikaye:

- Aa.. Burda ufacık bir çürük başlangıcı var, çok şanslıyız ki erkenden gördük. Hiç acısını bile hissetmeden orayı doldurum ben şimdi
... dedi doktorum.
Sonuç: dışarıdaki ufacık karartı, dişin dibine doğru epey yürümüş, gelişmiş.

Belki de ben abartıyorum da, en azından dışarıdan ilk bakışta görünenden çok daha fazlası vardı. Sağlık konularında doktora "görünmek" lazım gerçekten.
Mesaj tarihi:
eğer beyaz lezyon şeklindeyse çürük (dişin üzerindeki mat beyaz renklenmeler çürük başlangıcıdır demineralize olan kısımdır) florlu diş macunları ile düzgün fırçalayarak ve asitli içecekler az tüketilerek bi sürede düzeltilebilir ama görünen bi siyah lezyonsa ve dişinizde madde kaybı varsa geri çevrilemez ha bi şekilde durması sağlanabilir ama onun yerine git dolgu yaptır daha kolay =) ayrıyetten bi arkadaşın dediği gibi özellikle azı dişlerindeki fissür çürükleri çok küçük gözükebilir fakat minenin daha alt kısmında çok büyük olabilir çürük..ki ağrı yapıyosa durum budur..ağrı yapmasını beklemeyin bile =) ha bu kadar konuştum kocaman çürüğüm var of lan diorm uğraşamam :D

edit: archangel meslektaş olcaz inş =) :P
Mesaj tarihi:
of, çok fena o alet.

Ortaokula falan gidiyordum galiba dişçiye gittik, kadın az uyuşturmuş galiba, bana da acı hissedersen elini kaldır demişti. Arkadaş bi başladı, elim hiç inmedi ki aşağı, ama kadın korktum falan zannetti, ama ben ölüyorum ya resmen ömrümden ömür gidiyor yani. En son ittirdim, acıyo diye sızlandım baya bayaa, sonra anladı uyuşmadığını adam gibi, bi iğne daha yapmıştı sonra sadece ses duydum acı değil ehehe
Mesaj tarihi:
Bir azı dişimin şu an yarısı yok. Yaklaşık iki ay önce dolgunun bir kısmıyla beraber çıktı gitti hayatımdan. O zamandan beri de bir ara doktora gideceğim deyip duruyorum. Bunları da gördükten sonra bir ara doktoraya gideyim.
Mesaj tarihi:
Vargath said:

Bir azı dişimin şu an yarısı yok. Yaklaşık iki ay önce dolgunun bir kısmıyla beraber çıktı gitti hayatımdan. O zamandan beri de bir ara doktora gideceğim deyip duruyorum. Bunları da gördükten sonra bir ara doktoraya gideyim.

Abi benimde öyle bi dişim vardı kötü örnek olmasın olayları anlatim.Gittim bi dişçiye adam çekeyim derken dişin öteki yarısını kırdı.Dişin kökü içinde kaldı.Adam git sonra gel fln dedi.Bu diş eti bi kötü oldu bembeyaz oldu hiç bişey yiyemez oldum.Hava gelse deli ağrı yapıyodu.Başka bi dişçiye gittim kaliteli biri dedi cerrahi yöntemle alcaz ama şuanda alamayız biraz iyileşmesi lzm yoksa çeneye geçer.2 hafta bekledk iyileşmedi bi 5 kilo verdim çorbadan başka bişey yiyemiyodum çünki.Sonra diş etini yardı kesti biçti bişeyler yaptı acıdı baya ama kurtuldum.Şimdide bitan 20lik diş var onun alınması lzm ameliyatla :S
  • Yeni Oluştur...