adamınbiri Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 kuzunun içini iyice temizliyeceksin ilk sakatatlarını alıcaksın sonra baş gölgesindeki delikten yani kafası kesildikten sonra boynunda oluşan o delikten sokucaksın arkasından çıkıcak büyük bi ateşin üstünde pişiriceksin ateşde köz'ü bol olmalı ama yinede ateş çıkmalı yani mangal olmadan 3 dk önceki kıvamda olmalı sürekli üstünede yoğun bi şekilde eritme tereyağ yada ayçiçek yağı dökülmeli ki iyi kızarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 ateşe çok yaklaştırırsan yanar, az yaklaştırırsan içi pişmez. 75 cm 1 metre arası olacak ateşe göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 üstünde kuzu olan ateşi nasıl hep o kıvamda tutucakki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Birde üzerine tereyağını fırça yardımıyla devamlı sürüceksin. Pişen yerleri döner keser gibi kesip alacaksın. Öyle hepsini pişiriyim le yaş olur o iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2009 istanbulda uygun fiyata bu gibi bişiler yapan yer var mı? anadolu yakası tercihtir, bir de bunun gibi et vs yapan yer önerileri için özel mesajlarınızı bekliyorum (: [Kuzu çevirme olur, kuyu kebabı olur, tandır olur, aklınıza ne gelirse] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteDagger Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Sanırım büle bişi istionuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 mısır mı onlar ohşş evet bundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteDagger Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Once alıosun kuzuyu .. kestırıosun temızletıosun.. Sonra bu etın ustune Yogurt ile hazırlanan ozelk bir sos var. Tarifi devlet sırrı veremem :) onu suruyorssunki kurumasın , yanmasın. Sonra yavas yavas pişiriyorsun. Bazıları oncesınde haşlar buyuk kazanlarda hayvanı.. Sonra takar çevirir. Buda bir başka yöntemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2009 ateş çıkmayacak lan. biri yazmıs közü bol ateş diye. yaptık biliyoz heralde. köz olcak sırf. ateş kenarda yanacak sürekli köz devir daim olacak. 3-4 saat çevrilecek.üstüne tereyag falan sürüp durmayın. ayçiçek yagınla bi ovalayın tamam. agır agır pişecek içide dışıda. köz alevli olmayacak dışı yanar içi pişmez. sabır ister. ona göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 kuzu çevirme (trafikten) http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/08_01/ewediniSNAP_468x397.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 döner gibi kesmiyomuyuz yani devamlı komple pişmesinimi bekliyoruz hepsinin içi pişermiki lan böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2009 Kuzu Çevirme müthiştir. Etin asıl halidir. Fındıkzadede var İstanbulda, Kuzu çevirme satıyor. Hayatımda orda yediğim kadar güzel et yemedim ben:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aelric Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Asteroth said: Ateş sıcak olmalı. ???????? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 fede said: akan iğrençlikler derken temizliyosun abi için şişe geçirmeden önce. yünüyle birlikte filan atmıyosun yani slkf Ben yağından bahsediyordum abi xD İğreniyorum da azıcık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 ilk keresinde mundar etmemek icin bunu yapan bi yere gidip yaptirmaniz daha ii olacaktir bence, sonra taktigi kapin ole yapin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Dartanian said: http://www.bacanakkuzucevirme.com/nasil.html kuzu çevirme nasıl hazırlanır? Kuzu Çevirme yaklaşık 130 cm genişliğinde ve 80 cm derinliğinde, 150 cm yükseklikteki ocaklarda pişirilir. Kuzunun takılacağı sırık yaklaşık 2,5 metredir. Kuzu, sırığa takılarak çevrildiği için bu kebabın diğer adı Sırık Kebabı’dır. Çevirme küçükbaş hayvanlardan yapılır. Kuzu, koyun, keçi, seyis gibi hayvanlar kebap için kullanılabilir. Kebap yapılacak kuzu kesildikten sonra yüzülürken dikkatli olmak gerekir, deri altına kesinlikle bıçak kaçırılmamalıdır. Özellikle döş ve sırt bölümünde açılabilecek yırtıklar kebabın tam kıvamında pişmesine engeller. Kuzunun iç organlarının çıkartılabilmesi için karın bölgesi yaklaşık bir karış uzunluğunda yırtılır, iç organlar çıkartılır, hayvanın içindeki kan temizlenir ve sırığın ince tarafı boyundan çıkacak şekilde sırığa geçirilir. Kuzunun öne doğru uzanan arka bacaklar geriye doğru döndürülür ve bağlanır, boynu da sırığa bağlanır. Bu işlem kuzunun sırıkta hareket etmesini önlemek için yapılır. Ön bacaklar eklem yerlerinden kesilir ve göğüs kısmında açılan deliklere yerleştirilir, buna sokma adı verilir. Karındaki açık olan yerden hayvanın içine tuz, (isteğe bağlı olarak; biber, domates, soğan vb. sebzeler) konulur. Karındaki açık olan yer, ucu inceltilmiş sığlık diye adlandırılan ağaçla dikildikten sonra pişirilmek üzere önceden yakılarak hazır hale gelmiş olan ocağa konur. (ateşin kesinlikle ortada değil, ocağın köşelerinde yanmasına ve ağacın çam odunu olmasına dikkat edilmelidir.) Pişme süresince akan yağ, alta yerleştirilen bir tepside biriktirilir. Kebap ocağa koyulduktan sonra terlemeye başlayana kadar ateş ağır tutulur, daha sonra ateş güçlendirilir. Ateş hemen güçlendirilirse kebabın dışı pişer içi çiğ kalır. Kıvamında bir çevirme yapabilmek için ağır ateşle başlamak ve çok yavaş çevirmek gerekir. Çevirme işlemi orta boy bir kuzu için 4 saattir. Etin pişip pişmediğinin anlayabilmek için kürekler içe doğru açılıp kapatılarak kontrol edilir. Ayrıca but kısmına bıçak sokularak akan sıvı incelenir eğer sıvıda kan rengi varsa kebap pişmemiştir, kürekler gevşemiş ve butlardan kan renginde sıvı gelmiyorsa kebap pişmiş demektir. Kebap piştikten sonra kuzunun karnından sırtına kadar bıçakla yırtılır. Buradan dışa akan ve tuz suyu bir kaba alınır. Çevirme işlemi devam ettirilir ve bu su kol ve but bölgesine yavaşça dökülür. Bu işlemden sonra kebap ocaktan alınır ve servise hazır hale gelir. Ayrıca önceden alta yerleştirdiğimiz tepside biriken serit diye adlandırdığımız yağ küçük bir kaba alınıp içerisine soğan ilave ederek kaynatıldığında, eşsiz bir lezzet ortaya çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tripling Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Efrasiyab said: Kuzu Çevirme müthiştir. Etin asıl halidir. Fındıkzadede var İstanbulda, Kuzu çevirme satıyor. Hayatımda orda yediğim kadar güzel et yemedim ben:D Tavacı recep ustaya uğramalısın dayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Tavacı recep gerçekten imba ya.Kuzu çevirmeye kadar aşmadım ama yemekleri harbiden süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 rahat 10 tane tavacı recep var, hangisini diyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 valla ben ankara/çankaya dakinden bahsediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Lopeth said: rahat 10 tane tavacı recep var, hangisini diyosunuz Tabiki en pahalı olanı, vadideki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 adam ucuz yere gitmio belli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-all Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2009 gelik var levent ve bakırköy'de, güzeldir kuyu kebabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2010 yıl 2010 bizde hala ilerleme yok ve şu an köpek gibi açım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar