Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonunda Ordumuz kesin noktaları belirtti.....

ursusarctos

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

güzide konu dışı bölümümüz sivil hayatında askerden emir almaktan gocunmayan ama askere gidip de askerden emir almaktan gocunan, ilginç bir kitleye sahip. herkes değil elbette. :)

Tamam herşey güzelde asker kötü birşey söylememiş ki Sam?
Biz yerimizi görevimizi biliriz demiş, görevi olan bu ülkeyi böldürmeyeceğini söylemiş.
Açılım yapmayın dediği noktayı bulamadım ben?

Bu mu askerden emir almak, bu durumda sen ülkenin bölünmesini mi istiyorsun ? (buradaki cici kinayeyi belirteyim de sonra atlayan olmasın :) )

---------

- Ulus-devlet ve üniter-devlet yapısına hiçbir gerekçeyle zarar verilmesini kabul edemez.

Anayasa'nın değiştirilmesi teklif bile edilemez olan 3'üncü maddesinde ifade edildiği gibi "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir."

Bak ne güzel sadece anayasının 3. maddesi ve değiştirilemez bir maddenin varlığından bahsediyorlar.

- Kültürel farklılıklara saygılıdır. Ancak kültürel farklılıkların siyasallaştırılmasını, başka bir ifadeyle siyasal temsil aracı olmasını, toplumsal siyasal kimlik unsuru haline getirilmesini, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası içinde mümkün göremez.

Buna itirazı olan var mı? Varsa neden açıklayabilir mi?

- Terör örgütü ve destekleyicileriyle ilişki kurulmasına yol açabilecek hiçbir faaliyet içinde bulunamaz.

Ordu olarak bulunamayız içinde demiş, görüş almak isteyen bulunmak isteyen imralıdan haber bekleyenlere engel oluruz dememiş ki olmadılarda.

- Demokrasinin sunduğu fırsat alanlarını kullananların, bireylerin en temel hakkı olan yaşam hakkını hedef alan terör faaliyetlerini hiçbir nedenle hoş görmelerini kabul edemez.

İtirazı olan ?

- Usul ve yöntem esası belirler, noktasından hareketle takip edilecek usul ve yöntemlerde özenli olunmasının gereğine inanır.

İtirazı olan ?

- Her konuyu tartışabilme özgürlüğünün, devletin varlığını riske sokacak, ülkeyi kutuplaşmaya, ayrışmaya ve çatışma ortamına sokacak konuları içermemesi gerektiğine inanır.

İtirazı olan ?
Sosyal ağlarda paylaş

sam başbuğ'un açıklamasıyla ilgili bişey söylememiş ki szass. sam'in söylediği daha çok "efendi hazretleri ne buyurdular acaba" diyerek şeyhinin ağzının içine bakan mürit görüntüsü içinde devlet sorunlarını askerin yumruğu indirerek ve aba altından sopa göstererek çözmesini bekleyenlere.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

sam başbuğ'un açıklamasıyla ilgili bişey söylememiş ki szass. sam'in söylediği daha çok "efendi hazretleri ne buyurdular acaba" diyerek şeyhinin ağzının içine bakan mürit görüntüsü içinde devlet sorunlarını askerin yumruğu indirerek ve aba altından sopa göstererek çözmesini bekleyenlere.

Ben bu topicde görünce :)
Yanlış anladıysam ben es geç Sam
doğru anladıysam konuşalım hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

güzide konu dışı bölümümüz sivil hayatında askerden emir almaktan gocunmayan ama askere gidip de askerden emir almaktan gocunan, ilginç bir kitleye sahip. herkes değil elbette. :)

başarısız bir laf sokma girişimi.
zira tayyip hayranlığı yapanları bu kişilerle kıyaslayamazsın bile.tayyip kıcınızı yalayın dese yalamaya calısan insanlar çıkar.lol.
üstelik askerden emir alan falan yok sivil hayatta.dogru söze ne hacet denir ya, işte ondan o.emir değil.destek.
(td)
Sosyal ağlarda paylaş

beni sufi anlamış szass, :) yorumum genelkurmay başkanının söylediğine değil de atatürk'ün kendine verdiği egemenliği atanmış memurlara devretmeye çalışana.

her zamanki gibi 'çelik ayna'dan öteye gidememiş verilebilen cevap buna. başlık ortada, ifadeyi "yok o öyle demedi canıııım" diye örtbas etmeye çalışmak gülünç olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

beni sufi anlamış szass, :) yorumum genelkurmay başkanının söylediğine değil de atatürk'ün kendine verdiği egemenliği atanmış memurlara devretmeye çalışana.

her zamanki gibi 'çelik ayna'dan öteye gidememiş verilebilen cevap buna. başlık ortada, ifadeyi "yok o öyle demedi canıııım" diye örtbas etmeye çalışmak gülünç olmuş.

sen ilk önce bir Atatürk'ün a'sını büyük yazmasını öğren ondan sonra insanlar belki seni dogru anlar bi ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefret nefret. Atatürk'e bi nefret var anlatamam. Atatürk'ün getirdiği demokrasi ile şeriat getirmeye çalışıyorlar. En şerefsizi bile 3 gün önce "Atatürk içkici bizden değil" derken, Atatürk'ten örnekler veriyor.

Bu liberal geçinenleride anlamıyorum. ABD gelin biz size bakacağız dese "Bakın halka bakacaklar, buradan daha iyi durumda olucaz!!!12" diye koşa koşa gidip oturacaklar ABD'nin kucağına.

Bir süre sonra vatan haini moduna giriyorlar. Hani ülke zararına ne varsa "kabulüz abi" tarzı. Ulan gazetede yazan tatlı su liberalleri bari para alıyor, 2-3 belge at ortaya diyorlar paraları kaldırıyor. Siz bi bk almadan ülke bölmeye çalışıyorsunuz resmen.

ps. sam'e vs değildir ha yanlış anlaşılmasın atatürkten çıkmışımda.
Sosyal ağlarda paylaş

Eaglewingg said:

Sam said:

sen ilk önce bir Atatürk'ün a'sını büyük yazmasını öğren ondan sonra insanlar belki seni dogru anlar bi ihtimal.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Ordu gerçekten akıllı açıklamalar yapıyor. Ne taviz veriyor kendi değerlerinden, cumhuriyetin, demokrasinin, vatanın milletin, laikliğin değerlerinden; ne de darbe şakşakçılarına, ordu duruma el koysunculara, vatan elden gidiyorculara destek oluyor.

Hiç bi tarafta değil, kendi değerleri çerçevesinde akıllı hareketlere destek oluyor bazen, değerini hiçe saymaya kalkan durumda da açık ve net tepkisini dile getiriyor.

Ben böyle düşünüyorum şahsen, memnunum da ordumun duruşundan.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ordu gerçekten akıllı açıklamalar yapıyor. Ne taviz veriyor kendi değerlerinden, cumhuriyetin, demokrasinin, vatanın milletin, laikliğin değerlerinden; ne de darbe şakşakçılarına, ordu duruma el koysunculara, vatan elden gidiyorculara destek oluyor.

Hiç bi tarafta değil, kendi değerleri çerçevesinde akıllı hareketlere destek oluyor bazen, değerini hiçe saymaya kalkan durumda da açık ve net tepkisini dile getiriyor.

Ben böyle düşünüyorum şahsen, memnunum da ordumun duruşundan.

+1 (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün tvye çıkan polis akedemisi eğitmenleri falan "Son altı senede yapılan açıklamalardan farklı birşey söylemediki adam" dediler. Konuda ne tartışılmış bilmiyorumda ordu sürece karşı birşey söylememiş. Sadece anayasanın değişmez hükümlerini tekrarlamış. Eğer bu hükümlerin tekrarlanmasından veya bu konuda hassas olunmasından rahatsız olunuyorsada o işin ilacı yok üzgünüm :/
Sosyal ağlarda paylaş

Werewolf said:

Eaglewingg said:

Sam said:

+1

Yok adam dilbilgisi kurallarının hepsine uyup, sadece Atatürk'ün a'sını küçük yazsa bir art niyet arayın dicem ama böylesi direk "Fikrim yok, bari gaza gelip birilerine saldırayım" modu olmuş. Paticikte prim yapmak için zaten belli kişilere saldırman yetiyor, haklı ya da haksız olman önemli değil nasılsa 3 mesaj sonra konu unutuluyor, direk "taraf"lara dönüyor olay.

"Uuuu bak Atatürk düşmanın ağzının payını verdi." Evet evlat çok iyi, tek sorun ortada bir Atatürk düşmanı yok, hayır hayır dur bir saniye onlar dev değil yer değirmeni. Neyse ben de bu akıma katılayım bari.

Hey Sam bir daha sakın Atatürk'ün a'sını küçük yazıp ülkeyi bölmeye çalışma sakın. Lanet olsun dostum biz paticikde dilbilgisi kurallarına uyarız.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...