Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok yalan duydum böylesini duymadım!

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

ozgurtrk said:

Redeagle said:

SİZ NE HADLE JAPON BİLİM ADAMLARINI SORGULAYABİLİYORSUNUZ ALEVİ ATEİSTLER!!!

Earenwen said:

ben de mükemmel altıgen olabilirim ki ^^

Ouv işte aradığımız aday ^_^

Muhtemelen oruç tutan namaz kılan kul hakkı yemeyen küfürden iftiradan kaçan bir mümin kardeşimizin ağzından Alevi kelimesinin hakaret maksadıyla kullanılabileceğine dair yaygın bir genelleme örneği.

Ouv alevi düşmanı sanılmış sdf. Fakat ben bu konunun sahibini düşünerek eğlenmiştim.

http://forum.paticik.com/read.php?2,4250092
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

ozgurtrk said:

Redeagle said:

SİZ NE HADLE JAPON BİLİM ADAMLARINI SORGULAYABİLİYORSUNUZ ALEVİ ATEİSTLER!!!

Earenwen said:

ben de mükemmel altıgen olabilirim ki ^^

Ouv işte aradığımız aday ^_^

Muhtemelen oruç tutan namaz kılan kul hakkı yemeyen küfürden iftiradan kaçan bir mümin kardeşimizin ağzından Alevi kelimesinin hakaret maksadıyla kullanılabileceğine dair yaygın bir genelleme örneği.

Ouv alevi düşmanı sanılmış sdf. Fakat ben bu konunun sahibini düşünerek eğlenmiştim.

http://forum.paticik.com/read.php?2,4250092

Örnek sen değilsin, zihninde var olan önyargı! derdim arada ete kemiğe de bürünmeseydi bu!
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız süper topic olmuş. Adamla dalga geçmek için yarışılıyor topicte.

Merak ediyorum burda dalga geçenler başka yerde de "ben bilimi seviyorum, bilimsel şeyleri doğru kabul ediyorum" diyor mudur.

Çünkü topicte geçilen dalgaların ne ateizm, ne bilim, ne de islamiyetle bir alakası var. belki olsa olsa "trollizm" inancı diye bir inançtan söz edebiliriz. Hiç bir şeye inanmayan, şüphecilerle bile dalga geçebilen bir inanç şekli :)

Örneğin "kuran okununca moleküller en ideal şekilde hizaya giriyor" denilmesine pat diye "çok yalan duydum böylesini duymadım" diyenlerin hiç molekülle veya benzeri bir bilimle bir alakaları olmuş mudur. Nerden yalan olduğunu biliyorsun derler adama. Denedin de mi gördün?

Diğer bir örnek de yukardaki diğer zamazingo. "Öh" denilecek neyi var bunun? Adam bilimin bu tarzında uzmanlaşmayı seçmiş. Herkes elektrik mühendisi olup priz takıp çıkartmakla uğraşıcak değil ya.

Bilim dediğimiz şeyin bu kadar gelişmesinin nedeni "merak" ve "araştırma" duygusudur. Adam merak etmiş bu konuda araştırmalar yapmaya karar vermiş.

Belki ilk duyduğunuzda Fringe dizisi aklınıza geliyordur, çok bilimkurgu hikayesi gibi hissediyorsunuzdur. Ama bilim böyle birşey zaten.
Tesla böyle "yalan" projelerle uğraşmasa şimdi kullandığımız elektrik aletlerinin çoğu olmazdı. Galileo böyle "yalan" projelerle uğraşmasa gökbiliminde bu kadar gelişmezdik.

Hani şimdi "ahaha adamlar zamanında Tesla'yla dalga geçmiş, Tesla'yla, düşünebiliyor musun, ama adamın bu kadar büyük birisini olacağını öğrenselerdi yüzlerinin alacağı hali görmek isterdim" veya "Galileo'yu hapsetmişler, sen kim Galileo'yu hapsetmek kim olum. başımıza ne geldiyse zaten böyle bilimden uzak kişiler yüzünden geldi" gibi şeyler diyerek dalga geçiyoruz.
Buna karşın, dar görüşlü oldukları için eleştirdiğimiz kişilerin yaptığı davranışları aynen bizim de yaptığımızı farketmiyoruz.

Eğer bu adam bilimsel metod kullanarak bu araştırmalarını yapıyorsa, bize ne? İstediği gibi araştırma yapsın.
İsterse teleportasyon araştırması yapsın.
Sosyal ağlarda paylaş

bilimsel araştırmanın yaraları düşünürken aklıma bir kaç sene önceki bir araştırma gelmiştir.adam duş alırken perdeler neden duş alınan kabine doğru bombe yaptığına ilişkin araştırma projesi düzenlemiş ve bunun nedenini keşfetmişti.e şimdi ne oldu? elimize ne geçti ? adam tesla mı oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

lan saygı duruşuna geçmek ne demek?

ayrıca su moleküllerinin normal dipol yapısı ile oluşturduğu hidrojen bağı kafesi hücre içersindeki bir çok olayın gerçekleşmesi için önemli bir konfigürasyon. sen bu konfigürasyonu etkileyince nasıl faydalı oluyor insan anlamadım.

zaten araştırma ile ilgili eksik çok su moleküllerinin 'saygı duruşunda' durmasının insan vücuduna etkilerini araştırmışlar da mı gelip en iyisi bu diyorlar. bone arada bi bilimsel metod demiş de ondan dedim bunu. bence daha çok popüler bilim kokuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

lan saygı duruşuna geçmek ne demek?

ayrıca su moleküllerinin normal dipol yapısı ile oluşturduğu hidrojen bağı kafesi hücre içersindeki bir çok olayın gerçekleşmesi için önemli bir konfigürasyon. sen bu konfigürasyonu etkileyince nasıl faydalı oluyor insan anlamadım.

zaten araştırma ile ilgili eksik çok su moleküllerinin 'saygı duruşunda' durmasının insan vücuduna etkilerini araştırmışlar da mı gelip en iyisi bu diyorlar. bone arada bi bilimsel metod demiş de ondan dedim bunu. bence daha çok popüler bilim kokuyor.

İyi de bunu diyen bilimadamı değil haberi yazan gazeteci.
Sosyal ağlarda paylaş

bence bu adam da der bunu

said:
In the day-to-day work of his group, the creativity of the photographers rather than the rigor of the experiment is an explicit policy of Emoto.[6] Emoto freely acknowledges that he is not a scientist,[7] and that photographers are instructed to select the most pleasing photographs.[8]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir sonucun bilimselliğini konuşuyorsak, o sonucu üreten kişinin bu sonuca ne kadar bilimsel bir yolla vardığını konuşuyoruz demektir. Fark ettiysen benim yazdığım mesaj daha önceki 'adam bilimsel yolla gösterdiyse diyecek bir şey yok' lafı üzerine yazılmış bir mesajdı. Zira ondan önce olayı da konuştum fark ettiysem ve onu konuşurken kafamda oluşan şüpheler sebebiyle bu noktaya kaydım.
Sosyal ağlarda paylaş

internet var elimizde, yazın bakın. ortada bi araştırma yapmışlığı yok, testleri herkesin içinde yapmıyor, beğendiklerini yayınlıyor.

James Randi, founder of the James Randi Educational Foundation, has publicly offered Emoto one million dollars if his results can be reproduced in a double-blind study.[11]

James Randi'yi belki duymuşsunuzdur, uri geller türkiyeye geldiğinde duyulmuştu forumlarda falan, bullshit avcısı bi kimse kendisi. muhafakzar kesim diyeyim hadi adına, yiğit bulut bile onlara yarar bişey söyleyince "BİR YİĞİT ÇIKTI MEYDANEEEEE" diye coşuyo. o çekik gözlü herif kaç kitap satmış ona da bi bakın. her şeye atlayan bi kafa. bigün alıcam bi maymunu, namaz kılacak şekilde eğiticem, o zaman alayı mavi ekran verip kalacak öyle ortada.

sırf canı sıkılan saçmalıyo aga.

ama adam tezgahı iyi yere açmış, ona laf yok. adama mal falan demem yani.

http://hado-energie.nl/hado_water.php 35 dolara şu suyu itelemiş ya, adam idolümdür bundan gayrı.

bu arada bilimsel çalışma yapıyosa bize ne ehe ehe ama, adamın bilimle akalası yok.

Born in Yokohama, Japan, Emoto graduated from Yokohama Municipal University with courses in International Relations, and in 1992 he received certification as a Doctor of Alternative Medicine from the Open International University for Alternative Medicine in India, an unaccredited institute with minimal academic requirements.

wall'a wall aga.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...