Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünyada neden dev canlılar yok?

soulberry

Öne çıkan mesajlar

Rukh said:

Ardeth said:

meteor senaryosuna göre meteorların düşmesinden sonra oluşan toz ve kir bulutu bir süre güneşi bloke ediyor ondan olmuş olmasın :p

öyle diyorsan =)

ben demiyorum bu işin bilimini yapanlar diyor
said:
f a 10km diameter object impacted at the point at which it struck it would have a velocity of roughly 100,000 km/h. At this velocity there would have been an initial blast (with an estimated force of many millions of tons of TNT) which would have destroyed everything within a radius of between 400 and 500km, including the object. At the same time large fires would have been started by the intense shock wave which would have traveled long distances. Trillions of tons of debris (dust, gases and water vapour) would have been thrown into the atmosphere when the object vaporized. Many enormous tidal waves would be started causing even more damage, the evidence of such waves has been found all the way round the Gulf of Mexico. Along with the tidal waves the blast would also start a chain reaction of earthquakes and volcanic activity there would have also been very high winds caused by the blast. In the days and weeks following the impact the cloud of debris would have been carried over large distances by the post blast high winds. This will have caused months of darkness and a decrease in global temperatures. After this there would have been an increase in temperatures caused by the large amounts of CO2 released by what would have been global fires. Eventually this would cause chemical reactions that would result in the formation of acid rains.
Sosyal ağlarda paylaş

"midye dolma" said:

ama küçük dinozorlar da ölmüş o velocriaptor mudur nedir onlar mesela. bunlar kertenkele olduğu için mi yaşayamamış o koşullarda?
sudakiler neden ölüyor onu anlamadım.

bak ardeth yazmış en sonunda asit yağmurlarından bahsediyo o da suyu etkilemiştir büyük ölçüde
Sosyal ağlarda paylaş

termodinamik açıklama istiyorsan canlılar sürekli kendi entropilerini azaltan varlıklardır fakat kendi entropini azaltmak için dışardan enerji girişi olması gerekir. eğer bu enerji döngüsü dünya içersinde sınırlı kalan bir döngü olsa çok kısa bir sürede termodinamik dengeye varırdık ve dünya üzerindeki tüm biyokimyasal, kimyasal vb etkileşimler dururdu (evren için aynı senaryo http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_death_of_the_universe)
. Kısacası dışardan bir enerji girişi olması gerekiyor o da güneş. Onun azalması bütün dünyayı etkiler sadece karadakileri değil
Sosyal ağlarda paylaş

meteor'un düştüğü dönemde zürafalar, balinalar vs olduğunu sanmıyorum. dinazorlar genelde cüsse olarak çok fazla enerjiye ihtiyaç duyan varlıklar dünyanın yeni termodinamik dengesine bu sebeple ayak uyduramamış olabilirler. ben o meteor olayından sonra küçük canlılar ve çok fazla enerjiye ihtiyacı olmayan canlılar kaldı diye biliyorum. tabi bu bir senaryo gerçek olmayabilir
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:

Büyük olmak iyi birşey değil çünkü doğada.

züğürt tesellisi

imza: l. steele

neden yok derseniz, efenime söyleyim gerek yok çünkü.
doğanın daha büyük canlılara ihtiyacı olsa yaratılmaz mıydı diye sormanız lazım kendinize!

soracaksanız doğru soruları sorun! sonra 6,4'de yetmez size 7,3'te.. daha büyüğünü istersiniz, gelir.. 6,4 yetmedi mi? yetmemiş işte.

yerkürenin daha büyüğüne ihtiyacı olmayacak şekilde yaratılmış ki bu canlılar yok yer yüzünde. ha olsa ne olacak tabii? misal otobüs büyüklüğünde bir çekirgeyi ne yapıcaksın? ne faydası olacak sana! hiç.. e o halde?

nitekim kusursuz bir denge içinde ahenkle ilerliyoruz.

not: bu aralar çok habertürk izledim galiba
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

meteor'un düştüğü dönemde zürafalar, balinalar vs olduğunu sanmıyorum. dinazorlar genelde cüsse olarak çok fazla enerjiye ihtiyaç duyan varlıklar dünyanın yeni termodinamik dengesine bu sebeple ayak uyduramamış olabilirler. ben o meteor olayından sonra küçük canlılar ve çok fazla enerjiye ihtiyacı olmayan canlılar kaldı diye biliyorum. tabi bu bir senaryo gerçek olmayabilir

abi 2 kuram var.birincisi senin dedigin meteor düsüo carpma sonucu cogu hayvan türü gg oluyo daha sonra carpmanın etkisiyle olusan toz bulutu da günesten gelen ısıkları engelledigi icin cogu havan ve bitki türü yok oluyor.

ikincisi iklim sartları degisio bu sartlara ayak uyduramayan canlılar yok oluyor.

bu kuramlardan birincisi kabul ediliyo genel olarak.
ayrıca evrim gecirmeyen canlılar timsahlar,köpekbalıkları diye biliyorum baskaları da vardır tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bi senaryo daha var dinazor dışkıları ve onların gaz yan ürünleri ile ilgili :p tabi bu iklim değişikliği ile bağlantılı olabilir

Büssürü teori var bu sitede

said:

Caterpillars
Caterpillars which were believed to have evolved late in the Cretaceous period could have stripped plants of their leaves, a valuable food to the plant eating dinosaurs. If the caterpillars were able to strip all of the leaves from trees, then the plant eaters would not have anything to eat and would die. If the plant eaters died then the meat eaters would die from lack of food. Beware, this theory is thought to be extremely unlikely for caterpillars would have to strip all of the trees around the world of their leaves at virtually the same time.

Koskoca dinozorlar böyle gittiyse yazık vallahi ahah
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

timsah niye yaşamış o zmn?
timsahtan küçük canlı vardır illa o dönemde onlar yine ölmüş
neden neden neden

senin mantığına göre sadece dünyadaki en küçük canlının hayatta kalması gerek. sadece boyuta da değil ayrıca metabolizmanın hızına vs de bakıyor. timsahlar metabolizmalarını mal mal dikilerek yavaşlatabilen canlılar (bir nevi kış uykusu) bu da büyük bir avantaj böyle bir ortamda.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Abi hayvanlar meteorun düşeceği yerde dipdibe toplanıp ta ezilerek ölmüyolar, meteor dünyayı dağıttığı için bitkiler filan tozdan dumandan büyüyemiyo doğru düzgün, hayvanlar kıtlık çekiyo, dinazorların nesli de o aralarda tükeniyo işte. Denizde olması pek kurtarmaz yani^^

ahahhaha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...