kermit Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 tr de dinsiz diye yaşatmazlar diyosanda YA SEV YA TERKET GÜLÜM.
Unbannable Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 tr' deki yozlaşmış islam dinini paticikteki ateistler kurtarıcak. ama ne yazık ki, hepinizin nüfus kağıdında islam yazıyor. SORİ
Unbannable Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 ayrıca kürdistanın kurulmasını isteyen insan sayısı, ezanın kaldırılmasını savunan kişi sayısından çok daha fazla. ozaman kürdistan kurulsun.
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 kürdistan'ın kurulmasını istemek türkiye cumhuriyeti'nin bölünmezliğine aykırıdır, cezai suçtur. fakat türkiye laik bir devlet olduğunu iddia ettiğinden ezanın kaldırılmasını istemek suç değildir. daha az sığ argümanlar kurun.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 kermit said: yoo. ben hiç öyle bişeyle karşılaşmadım. benim 7 neslimde devlet dairesinde çalışır herkes memur yada görevlidir sorsam bi taneside öyle bişey yok der. hemen köşeye sıkışınca saldırmayın. birde sizin sorununuz şu. burda artisliğinizi yaparsınız "ben ateistim, ben dinsizim" diye ama işinize gelince çokda güzel dininiz islam olur. değiştir hadi madem istediğini inanabileceğin. istediğini savunabileceğin bi ülkedesin. git nüfus müdürlüğüne "benim dini:islam yazan kısmı allahsız olarak değiştirirmisiniz" de. yap bunu burda bıdı bıdı ötmek basit. benim abim şu, benim teyzem bu ben daha iyi bilirimle olmaz bu işler, ülkedeki bütün memurları mı oluşturuyor senin 3 tane akraban? ayrıca ben hiçbir zaman ateist olduğumu belirtmekten kaçmadım. dinin nedir diye soran adama herzaman söyledim ateist olduğumu, ister taksi şoförü olsun ister trabzonlu olsun kimseden çekinmedim. sadece kimliğimdeki din hanesini değiştirmek için bir adım atmadım diye mi bu "işine gelince artist ateist, işine gelmeyince müslüman" ithamın? evet değiştirmedim, değiştirmeyi düşünmüyorum da çünkü kimlik göstermem gereken durumlarda hakarete ve saldırıy amaruz kalmak istemiyorum. bu ülkeyi hiç tanımıyormuş gibi teorik şeyleri çözüm diye sunmayın lütfen, bu ülkede dinsizliği geçtim müslüman olmadığını ifade etmek bile insanlar tarafından "zavallı, hastalıklı" ya da "provakatör" diye damgalanmak için yeterli, bunlar münferit olaylar falan da değil. sokaktaki adam yapsa hadi neyse onunla baş edersin ama asker polis yapınca ne yapacaksın? aynı şekilde ben kimseye saygısızca birşey söylememişken senin bu rahat ve saldırgan tutumuna da anlam verebilmiş değilim. ne yanlışımı gördün de beni artistlikle ve ötmekle itham ediyorsun, ben seninle bu şekilde mi muhattap oluyorum? kermit said: ezana ne demek ihtiyaç yok ? sanayide çalışan insanlar gayette ezana göre hareket ediyo. 5 vakit namaz kılan adam saate göre değil ezana göre hareket ediyo bilip bilmeden konuşmayın. benim oturduğum yerde fabrika ya da araba tamircisi yok mesela herhalde buradaki caminin herhangi birine katkısı yok bu durumda? ayrıca birilerinn ezana göre hareket ediyor olması ezanı bir gereklilik yapmıyor çünkü başka çözümleri var. maksat zamanı anlamaksa çalar saati zili geçtim ezan okuyan saatler bile var artık. camide sanki saate bakıp okunmuyor mu ezan? ayrıca ne demişim? çok da umurumda değil demişim, ezanın bana bir zararı yok evet zate senelerce dinleye dinleye artık duymuyorum bile. bunlar durumu değerlndirdikçe aklıma gelenler sadece. "burası böyle, ya sev ya terket" mantığında cevaplar verdikçe başkalarıdan benimki gibi tepkiler de alacaksınız.
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 YA BIRAKIN 3 GÜNLÜK DÜNYA TAKIL!!! paylaşmak güzeldir ha
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Fistan said: dostum çok oruçluyum.cevaplıyorum. cogunluk müslüman oldugu için ülkede azınlıklar eziliyor rerore
Unbannable Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 "midye dolma" said: evet değiştirmedim, değiştirmeyi düşünmüyorum da çünkü kimlik göstermem gereken durumlarda hakarete ve saldırıy amaruz kalmak istemiyorum. KIYAMAMS!;))) "midye dolma" said: sokaktaki adam yapsa hadi neyse onunla baş edersin ama asker polis yapınca ne yapacaksın? aman tanrım aynasızlar! LANET OLASI ÜNİFORMALILAR FUCK YOU BAPS
Unbannable Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 fizban said: kürdistan'ın kurulmasını istemek türkiye cumhuriyeti'nin bölünmezliğine aykırıdır, cezai suçtur. fakat türkiye laik bir devlet olduğunu iddia ettiğinden ezanın kaldırılmasını istemek suç değildir. daha az sığ argümanlar kurun. ezanın kaldırılmasını ne kadar ciddiye alıyorsan, benim dediğimi de ciddiye al. hatta şöyle yap, ezanın kaldırılmasını ciddiye al, benim önerdiğim argümanın üzerine araştırma yapıp kitap yaz. emin ol daha mantıklı.
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 @midye taksicye esnafa "ben ateistim" diye cesarette bulunabliyosan heryerde bu cesareti göster korkma evladım. kimliğinde dinsiz yazıyo diye hakarete uğrıycaksın ha ? burası özgür ülke istediğime inanırım istediğime inanma diyen sizsiniz. sen ezan okunmasın ezan iptal olsun, ezan çok gereksiz diye insanların değerlerine saygısızlık gösteriyosun burda. aynı hesap. ağlama fazla o ezan 2012 de dünyanın sonu gelmezse bi 100 yıl daha okunacak bu ülkede sende QQQ diye dolaşırsın her ezan okunduğunda. bide laf yeyince hakaret görüyorum olaylarına girme. ben sana hakarette bulunmadım çamura yatma.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 boş laflar bunlar, ya bu ülkeyi tanımıyorsun ya da laf yapmak için tanımazlıktan geliyorsun. taksiciden korkmuyorsam bu benim özelliğimdir, herkes cengaverlik mi yapsın yani? "esnaf seni kesmiyorsa yürü koçum kimse durduramaz seni" ayarındaki nasihatlerin de ayrı komik, sanki bu adamlar polisten askerden memurdan daha fazla bela açacak benim başıma. elindeki gazeteden dolayı polis tartakladığında, askerlikte yemek duasını okumayı reddettiğin için sana ceza verdiklerinde ne yapabilirsin acaba? benim kimliğimde dinsiz yazarken yarın öbür gün bu adamlara işim düştüğünde gönül rahatlığıyla güvenebileceğimi söyleme bana. hiç masal okuma. bana külhanbeyi gibi ağzını yaya yaya konuşup sonra ben ezana gereksiz dedim diye beni milletin dinine saygısızlıkla suçlaman da komik. vatan millet dini diye de tribüne oynayana kadar çekinme söyle kardeşim "benim dinim" de, "dinime laf ettin dokundu bana" de. ezan olgusunu eleştirdim diye niye bir anda enemy of the people oluverdim? çıtkırıldımlığından mı böyle rage'e girdin anlamadım ki. herkes herşeyi eleştirmekte özgürdür, birşeyin islam'da olması ya da ülkenin yüzde 90ınca paylaşılması onu dokunulmaz kılmıyor. 2 defa ezanın okunması umurumda değil dememe rağmen hala sanki "ezanlar susmuyoğr, uykularım kaçıyoğr!!1" demişim gibi anti-qq argümanını sürdürerek çamura yatan da sensin ayrıca. öbür türlüsünü gözün görmüyor bence, söyleyecek lafın yok ya da.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 sürtüşme karşılıklı anlayışsızlıktan çıkıyor işte. günde toplasan 10 dakka sürer bütün ezanların toplamı belki de. Ben bile sokakta müzik yaparken ezan okunmaya başladığında süpermüslümanlar tarafından harraslanıyorum EZAN VAKTİ MÖZÜK MÜ OLÜR REÖROERÖERO şeklinde. bazı şeyler olması gerekenden fazlasıyla putlaştırıldığında böyle oluyor işte. Ezan normalde sadece insanlara namaz vaktinin geldiğini haber veren birşey iken bir ande şehadetleri dinin temeli oluyor işte. hep öze dönük değil, şekilciliğe dönük dindarlık yüzünden oluyor bu putlaştırma kafaları. Hz. Muhammed Mekke'ye girdiğinde ilk işi putları kırmak oluyor ama aynı arap kafası kültürel olarak birşeyleri putlaştırmaya devam ediyor işte. Koskoca islam bile kabe'sini değiştirmişken bu insanların dinde azıcık değişime kapalı olması çok garip geliyor.
Sylian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Kimliğine dinsiz yazdırın diyen arkadaşlara yuh diyorum. Daha 15 sene önce 35 tane alevi ve ateist yakıldı(ki alevilik Müslümanlığın içindedir). Hatta daha geçen günlerde birisinin boğazına bıcak dayandı hristiyan diye. Hayır azıcık mantıklı argüman kurun bunun dinle felan alakası da yok. Tamam din sizde kalsın ama geri kalan kısımlarda mantıklı argüman kurmayı öğrenin artık.
Werewolf Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Atalarımız bu ülkede ezanlar susmasın diye canlarını verdi, saygısızlık yapmayın.
Riverwind Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 dün bu konuları tartışırken arkadaşlarla sen müslüman değilsen seninle arkadaşlık yapmamam lazım dedi. garip
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 benim en son şehit olan atalarım kurtuluş savaşında öldü haçlılarla savaşırken değil.
aente Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 ezan sesi seni rahatsiz ediyor diyelim siz 100k insansiniz, bir de ezan sesinden hoslanan veya bunu onemsemeyen insanlarda 60kusur milyon diyelim. ne kadar mantikli di mi ezan okunmasin demek. ayirca unbannable nickli sahsiyette o kafayla aya cikar.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 sigara dumanı seni rahatsiz ediyor diyelim siz 100k insansiniz, bir de sigara dumanından hoslanan veya bunu onemsemeyen insanlarda 60kusur milyon diyelim. ne kadar mantikli di mi sigara içilmesin demek. tamam aynı şey değil sigara dumanı sağlığa zararlı RERÖRE ama aynı kafa. biri oluyorsa diğeri de olabilir. yine bunlardan olsun dediğim sonucunu çıkarmayın tabi.
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 o degilde nufus kagidindan kim gider islami cikartir? dien gore muslumanken dinini degistirenin cezasi olum bu kadar fanatik varken kim kendisini atese atar? alevi olmak bile hedef gosterilmek icin yeterliyken bu ulkede biraz sikar din hanemi sildiriyorum demek
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 dün otopark çıkışında kavga edenler, yolda kavga edenler, yolda kavga ederken telefonla başka bir kavgaya katılanlar. 3g de geldi oh ramazanın kavgası gürültüsü bol olsun, hepinize hayırlı ramazanlar.
soulberry Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 paylaşmak ya da hoşgörüde sınır tanımamak için ramazan ayını beklemek de ayıp bence.
Unbannable Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2009 "midye dolma" said: boş laflar bunlar, ya bu ülkeyi tanımıyorsun ya da laf yapmak için tanımazlıktan geliyorsun. taksiciden korkmuyorsam bu benim özelliğimdir, herkes cengaverlik mi yapsın yani? "esnaf seni kesmiyorsa yürü koçum kimse durduramaz seni" ayarındaki nasihatlerin de ayrı komik, sanki bu adamlar polisten askerden memurdan daha fazla bela açacak benim başıma. elindeki gazeteden dolayı polis tartakladığında, askerlikte yemek duasını okumayı reddettiğin için sana ceza verdiklerinde ne yapabilirsin acaba? benim kimliğimde dinsiz yazarken yarın öbür gün bu adamlara işim düştüğünde gönül rahatlığıyla güvenebileceğimi söyleme bana. hiç masal okuma. bana külhanbeyi gibi ağzını yaya yaya konuşup sonra ben ezana gereksiz dedim diye beni milletin dinine saygısızlıkla suçlaman da komik. vatan millet dini diye de tribüne oynayana kadar çekinme söyle kardeşim "benim dinim" de, "dinime laf ettin dokundu bana" de. ezan olgusunu eleştirdim diye niye bir anda enemy of the people oluverdim? çıtkırıldımlığından mı böyle rage'e girdin anlamadım ki. herkes herşeyi eleştirmekte özgürdür, birşeyin islam'da olması ya da ülkenin yüzde 90ınca paylaşılması onu dokunulmaz kılmıyor. 2 defa ezanın okunması umurumda değil dememe rağmen hala sanki "ezanlar susmuyoğr, uykularım kaçıyoğr!!1" demişim gibi anti-qq argümanını sürdürerek çamura yatan da sensin ayrıca. öbür türlüsünü gözün görmüyor bence, söyleyecek lafın yok ya da. dostum sana john lennon - imagine all the people şarksıını gönderiyorum hayat size güzel be! soulberry said: paylaşmak ya da hoşgörüde sınır tanımamak için ramazan ayını beklemek de ayıp bence. dostum gün gleicek sen de müslüman olacaksın. sorna beraber ezan dinleyip minarede zemzem suyu içicez. bacılarımızla analarımızla vatanımızla HUZUR DOLU GÜNLER GEÇİRECEEEEZZZZZZZ aente said: ezan sesi seni rahatsiz ediyor diyelim siz 100k insansiniz, bir de ezan sesinden hoslanan veya bunu onemsemeyen insanlarda 60kusur milyon diyelim. ne kadar mantikli di mi ezan okunmasin demek. ayirca unbannable nickli sahsiyette o kafayla aya cikar. dostum beni mi çağırdın /Edit. Mesajlarını bir defa birleştirdim bir dahaki ardarda post'da daha cici bir insan olacağımın garantisini veremem. Estel
Öne çıkan mesajlar