Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu senenin Ramazan Mesajı!!1

veyr10

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:

Açıkça diyorum hala anlayamıyorsun. İnsanların dinine karışılması ve hakaret edilmesi yanlış ve yapılmaması gereken birşey.

Neden? Zevkleri, düşünceleri, 50 bin ideoloji'yi insanlar tartışıyor, gerek hakaret ederek gerekse mantıklı bir biçimde neden dinin böyle bir olaya dokunulmazlığı var?
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:

İslam dininde hiç kimsenin yaşama hakkını elinden alma gibi olay yoktur. Çok güzel saptırılmış bu olay sonralar da.
Bizim topraklarımızda olduğu ve kadının ilişkiye girdiği adam müslüman olduğu için bu olay bize doğru çarpıtılmıştır.

islam'da sadece kaza dışında müminlerin öldürülmesi ve bazı kutsal hayvanların öldürülmesi yasaktır. kafir öldürmek, müşrik öldürmek gibi kavramlar vardır islam'da. ceza yasalarını ise tam bilmiyorum, el kesme kırbaç falan var öldürmek var mı bilmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu forumun en nefret ettiğim yanı bir tek kendini akıllı sanan arkadaşlar. Herkesin kafası çalışıyor yeteri kadar. Merak etmeyin. Ateist arkadaşlar hakaret ederek şu forumda prim yapma devrini kapatın artık. Bu forumda müslümanların ateistlere herhangi bir şekilde hakaret ettiğini görmedim. Eğer böyle birşey olduysa da affola gözümden kaçmış. Ama ateist arkadaşlar cidden bokunu çıkarıyorsunuz. Lütfen sapıtmayın. Saygılı olun.
Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:

Skyfire said:

delimanyakcapkin said:

dinlemek isteyenler napicak? arapca konusunda bence turkce olmali.

abi ezan okuyan saatler var

ya onlar çıkalı 5-6 sene oldu. ondan önce napcaklardı guguk kuşlarına arapça öğretip saatin içinden ezan okuyarak mı çıkarıcaklardı. saçmaladıkça saçmalıyosunuz

ondan öncesini demedim ben $imdi diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

veyr10 said:

Az önce haberleri izlerken duydum bu senenin Ramazan mesaji: "Paylaşmak Güzeldir" olacakmış. Umarım bolca amatör yayınlar paylaşırlar.

Anlamadığım şey neden böyle bir topik açtın?

Sen şu topiği açıp böyle bişey yazdıktan sonra, nasıl cevaplar geleceğini ve aptal saptal tartışmalar olağını biliyordun dimi?
olduda gayet.Koyu yazılmış olan cümleyi hiç yazmasan,gayet başlığının amacına hizmet etmiş bir topik olabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Skyfire said:

Böjeek said:

Skyfire said:

delimanyakcapkin said:

dinlemek isteyenler napicak? arapca konusunda bence turkce olmali.

abi ezan okuyan saatler var

ya onlar çıkalı 5-6 sene oldu. ondan önce napcaklardı guguk kuşlarına arapça öğretip saatin içinden ezan okuyarak mı çıkarıcaklardı. saçmaladıkça saçmalıyosunuz

ondan öncesini demedim ben $imdi diyorum

ezan okuyan saatler çıktı diye yıllardır okunana ezanı nasılsa saatler okuyo diye bitircek halleri yok.
iyi saçmalama yolunda devam ediyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır nerede hakaret ettim? Kur'an'da yazan şeyleri söylemişim. O zaman kendi kitabınızı kabul etmiyorsunuz demektir.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/023-violence.htm

Hadi dinsizleri geçtim, yahudilikle olayı nedir peki? Konu felan kitlenirse de biri bana gerçekten şu ayetleri açıklasın acaba ben mi yanlış anlıyorum. Bu da son mesajım bu konudaki.

Ibn Ishaq: 992 - "Fight everyone in the way of Allah and kill those who disbelieve in Allah."
Sosyal ağlarda paylaş

Böjeek said:

@midye dolma
o zaman tam emin değilsen yazma.
kimsenin yaşama hakkını elinden alma gibi birşey yoktur.
evet cezalar vardı ama dediğin gibi değil.
o kelle kesmeler el bacak kesmeler imparatorluk zamanları gelişmiş şeylerdir.

emin olmadan yazdığım birşey yok zaten, bilmediğime bilmiyorum dedim kesin vardır demedim.
ha kuran sadece müminin canını almayı açıkça yasak eder onun dışında insanların öldürülebilceği koşullar vardır;

"Tevbe 5: Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Tevbe 77: Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir!

Maide 33: Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.

Bakara 193: Kafirler size saldırırlarsa yalnızca Allah'ın dini kalıncaya kadar onlarla savaşın."

Görüldüğü üzere insanın canının alındığı durumlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

raider said:

veyr10 said:

Az önce haberleri izlerken duydum bu senenin Ramazan mesaji: "Paylaşmak Güzeldir" olacakmış. Umarım bolca amatör yayınlar paylaşırlar.

Anlamadığım şey neden böyle bir topik açtın?

Sen şu topiği açıp böyle bişey yazdıktan sonra, nasıl cevaplar geleceğini ve aptal saptal tartışmalar olağını biliyordun dimi?
olduda gayet.Koyu yazılmış olan cümleyi hiç yazmasan,gayet başlığının amacına hizmet etmiş bir topik olabilirdi.

Amacım haberi vermek değil o mesajla dalga geçmekti o koyuyla yazdiğin cümleyi de ondan yazdım. BEn kimsenin dininiyle inancıyla dalga geçmedim o mesajla dalga geçtim.
Sosyal ağlarda paylaş

Skyfire said:

1 asırlardır megafon , hoparlör sistemi yok
2 türkçe gayet okunabilir
3 ki 17 yıl 18 yıl mı ne öle okundu sanırsam

asırlardır ezan okunuyo
asırlardır okunuyo
asırlardır o ezan okunuyo
önceden bu kadar geniş değildi şehirler
farkındaysanda her mahalleye bi camii düşüyo şu anda bile
eskiden araba gürültüsü yoktu ?
fazla gürültü yoktu çevrede
imam minareye çıkıp ezan okuduğunda herkes tarafından duyulurdu. hoparlor olmasada.
asırlardır okunuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

abi okunuyor asırlardır okunmuyor demedim. sonuçta günümüzde daha bangır bangır 5+1 ezan dinliyorum vakit.
bide bu türkçe, arapça olayını biri açıklarsa sevinicem ezandaki. neden tekrar arapçaya dönüldü

aradım $öle bi$i çıktı :

Türkçe ezan Türkiye Cumhuriyetinde ilk olarak 1932 yılında İstanbul Fatih Camii'nde okundu. ( Osmanlı döneminde de ezanı 13yy. Türkçesi ile okuyan muezzinler bulunmaktaydı fakat bu çok yaygın bir uygulama değildi. Özellikle Abdulhamid Dönemi Türkçe ezan da yerini bir daha değişmemek üzere Arapçasına bıraktı.)Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra CHP döneminde 18 sene boyunca ezan Türkçe okunmuş, daha sonra Demokrat Parti'nin iktidara gelmesi ile 16 Haziran 1950'de ezanın Arapça da okunabilmesine izin verilmiştir. DP iktidarının başında olan Adnan Menderes'in ilk icraatı olan ezanın tekrar Arapça'ya çevrilmesiyle, Türkçe ezan yasaklanmamasına rağmen, Türkçe ezan okunması tümüyle terkedilmiştir. Günümüzde, serbest olmasına karşın, camilerde yalnızca Arapça ezan okunmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

ezanın şu an okunmasının sebebi sadece gelenekçilikten ve herkesin müslüman olduğunu ve herkesin bu sesi dinlemekten hoşnut olacağını varsayma gibi bir düşüncesizliktir bence. bu ülkenin ne 99%u müslüman ne de artık insanların camiden o sesi duymaya ihtiyacı var. saati merak ediyorsan saat var, şarkıyı çok seviyorsan da mp3 var.
Sosyal ağlarda paylaş

cevap 1 ) aslında Mısırda bulunana eski yazıtlarda MU kıtasında Hoparlör benzeri taş yapılar olduğu ve insanların seslerini tüm şehire burdan duyurabildiği anlaşılmıştır

cevap 2) İsviçreli bilimadamlarının Norveçli balıkçılar üzerinde yaptığı deneyler sonucu Arapça (tam değil de hadi arapça diyelim) olan ezanı türkçeye çevirdip okuduğumuzda aynı enerji yoğunluğunun balıkçılara verilemedeği anlaşılmıştır

cevap 3) Ezan dünyanın bir çok yerinde bir çok farklı dilde okunmuş ancak ezan sadece arapça okununca Listelerde 1 numarada yer bulabilmiştir. bu da plak şirketlerini zora sokmuştur. bir süre devlet yardımıyla türkçe okunmaya çalışıldıysa da zarar eden plak şirketlerinin lobisi üzerine tekrar arapçaya dönülmüştür
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...