Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Sayfalar arttıkça insanlar kendinden geçiyor, durmak yok yola devam.
Boci Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Ben biraz daha ileri taşıyım. Aynı havayıda solumayalım bizahmet...
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ötügen yolu yokuştur kafaları tokuştur ..
mani Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 çözüm duvarda değil arkadaşlar. hendek kazılsın. hendeklere su doldurup timsah atılsın.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 söylendimi bilmiyorumda nesi tek kelime bunun len oku oku bitmedi
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 taraf gazetesi ne kalitesiz bi yayın organıdır yahu :(
suvras Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Türk > kürt demek hoş değil. Eşit değil miydik ? kürt olsam bu tür laflar ağrıma giderdi. hem de nedir bu açılım ne yapılcak çözemedim hala?
Dolis Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Bu tartışma bitmez çok basit bir cevabı var beyenmeyen gitsin kimseyi zorla tutmuyoruz... Zaten Türkiye Cumhuriyeti diyoruz. Birleşik Devletler Değil...
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 türk ingiliz, türk ispanyol ayrımını yapanlardamı dış gücler? bi farkı yok cunku
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 yanı test yapsak, %25 cerkez cıksa, yılın 4 ayı ülkeden atılmaya razısın?
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Bir konuda hakkınızı teslim etmek isterim, bu seviyede tartışma sadece paticikde gördüm. Pek çok internet forumuda kontolden çıkmış bu konu. 1- Şu "ya sev ya terket" klişesinden çok sıkıldım yalnız. VATANINI sevdikleri için dağlarda bu kürt kardeşler. 2- Kürt halkının BÖLÜNMEK gibi bi derdi olduğunu da hiç sanmıyorum. Bu PKK ve MHP argümanıdır. Zaten benim gözümde pek de ayni şeylerdir. 3- MHP doğal olarak paniğe kapılyor. Kürt nefterinin bitmesi (dikkat PKK demedim) oy alamamaları anlamına geliyor çünkü. Panik bundan dolayı. MHP her zaman PKK'nın varlığını ve güçlü olmasını istemiştir. herşey zıttıyla var olabilir.
Dolis Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Cuce said: yanı test yapsak, %25 cerkez cıksa, yılın 4 ayı ülkeden atılmaya razısın? 25% çerkezimde demek istediklerimi yanlış anlamışsın bu ülkede bir çok ırktan insan var niye diğerleri kürtler gibi bi ayrıcalık istemiyo ana konuya göre o zaman rumlara rumca - arnavutlara arnavutça falanda olsun . Onlara görede eğitim verelim? Sen düşünebiliyomusun o zaman bu memlekette ne kadar çok ayrıcalık olucağını ? Ben yazıya göre cevap verdim...
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Sostizm yazdıklarında ciddi misin?
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 sostizm said: 1- Şu "ya sev ya terket" klişesinden çok sıkıldım yalnız. VATANINI sevdikleri için dağlarda bu kürt kardeşler. bırak bu ayakları
Beyt Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 bonesoul said: sostizm said: 1- Şu "ya sev ya terket" klişesinden çok sıkıldım yalnız. VATANINI sevdikleri için dağlarda bu kürt kardeşler. bırak bu ayakları +1 Birde şunu belirtmek isterim etnik köken ayrı birşeydir devlet ayrı birşey.Örneğin ilk yazıda yazılan kürtçe egitim veren okul varmı ? yok kısmı dikkatimi çekti.Bir devletin resmi dili vardır.Ki olmalıdır normali budur.Etnik kökene dayanan dillerin eğitimi sosyal kurumların işidir.Yani yani sen eğitimini Türkçe alacaksın okulunda ama Kürtçe öğrenmek istiyorsan benim soyumun dili gibi bir düşünceye sahipsen kursları olacak yazılacaksın ki zaten kürtçe öğrenmek isteyen diye bir kavramda pek yok. Adamların hepsi kürtçe biliyor çünkü aileleri tarafından öğretiliyor bu dil o nedenle çokta sıkıntı bir olay değil sosyal kurumların kurs açmaları. Bir diğer şey ise benim anlam veremediğim hatta biri bana anlatabilirse sevineceğim olay; Bir devletin kaynaklarını kullanarak(elektrik su doğal gaz telefon hatları alt yapılar vs vs.)yaşıyorlar.Hadi ayrıldılar diyelim öyle birşeyin olacağına inanmasamda ne ile ayakta kalacaklar?Ağırlıklı kürt kesimin yaşadığı bölgelere baktıgımızda Türkiye ordaki bütün alt yapısını çektiği takdirde nasıl yaşayacaklar?Devletin gelir kaynağı ne olabilecek? Bunların cevabını ben şahsen bulamadım.Eğer mantıklı bir biçimde bana açıklayacak varsa sevinirim. Başka bir şeyde eşit değiliz kavramı eşitliği bozanlar yine kürtlerdir aslında.Neden mi ? Türkiye geneline bakıldıgında genelin kürtlerden çokta farklı hayat standartlarında olmadığını görebiliriz.Yani olayın özü bence fişek ve ateşten ibaret kürtler burda fişek ateşleyenler ise... Son olarak şu videoyu da ekleyeyim ki MHP yi tanımadan etmeden çokta konuşmamak gerektiği görülsün... edik; ekleme video falan, ozgurluk bir yere kadar / nefr
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Dolis said: Cuce said: yanı test yapsak, %25 cerkez cıksa, yılın 4 ayı ülkeden atılmaya razısın? 25% çerkezimde demek istediklerimi yanlış anlamışsın bu ülkede bir çok ırktan insan var niye diğerleri kürtler gibi bi ayrıcalık istemiyo ana konuya göre o zaman rumlara rumca - arnavutlara arnavutça falanda olsun . Onlara görede eğitim verelim? Sen düşünebiliyomusun o zaman bu memlekette ne kadar çok ayrıcalık olucağını ? Ben yazıya göre cevap verdim... e vericeksin tabi, hepsine kendi eğpigimini vericeksin, kendi kültürünü yaşamak ıcın imkan tanıycaksın, kend idlini kullanmak için izin vericeksin. Dilinin dinin kaybolmasını engelliyceksin koruycaksın. Kültürelzenginlik böyle bişey, korumakda böyle oluyor. Aya sofyaya resterasyonla olmuyo. Lazlar cerkezler yörükler, bin türlü anadolu halkını "hepimiz türküz, hepimiz aynıyız" diye sindirdik zaten. Şu topraklardaki sayısız kültür eridi gitti unutuldu, sırf anadoluyo kaybolan dillerin sayısını bilmiyoruz. Keşke onlarda kendi dillerinde, kendi kültürlerinde televizyon kanalları istesen, kendi dinlerinin diyanet işlerinde eşit yer almasını istese.
Buyse Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 o zaman da hangi biriyle başedecez diyorlar işte. edeceksin abi hepsiyle. güçlü devletsen büyük devletsen hepsiyle baş edeceksin.
midye dolma Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 türkiye'deki yunan, ermeni, laz kültürlerinin ve hristiyanlık, musevilik dinlerinin yerini başka kültürlere ve dinlere bırakmasına karşıyım. ama kürt, arap kültürleri ve islam dininin kaybolmasında bir sakınca göremiyorum.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 oda senın düdüklüğünden işte, hepimizin kusurları var napalım.
Dennis Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Ben de senin gibi düşünenlerin kaybolmasında bir sakınca göremiyorum. O zaman belki sorunlar çözülmeye başlar.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Cuce said: Dolis said: Cuce said: yanı test yapsak, %25 cerkez cıksa, yılın 4 ayı ülkeden atılmaya razısın? 25% çerkezimde demek istediklerimi yanlış anlamışsın bu ülkede bir çok ırktan insan var niye diğerleri kürtler gibi bi ayrıcalık istemiyo ana konuya göre o zaman rumlara rumca - arnavutlara arnavutça falanda olsun . Onlara görede eğitim verelim? Sen düşünebiliyomusun o zaman bu memlekette ne kadar çok ayrıcalık olucağını ? Ben yazıya göre cevap verdim... e vericeksin tabi, hepsine kendi eğpigimini vericeksin, kendi kültürünü yaşamak ıcın imkan tanıycaksın, kend idlini kullanmak için izin vericeksin. Dilinin dinin kaybolmasını engelliyceksin koruycaksın. Kültürelzenginlik böyle bişey, korumakda böyle oluyor. Aya sofyaya resterasyonla olmuyo. Lazlar cerkezler yörükler, bin türlü anadolu halkını "hepimiz türküz, hepimiz aynıyız" diye sindirdik zaten. Şu topraklardaki sayısız kültür eridi gitti unutuldu, sırf anadoluyo kaybolan dillerin sayısını bilmiyoruz. Keşke onlarda kendi dillerinde, kendi kültürlerinde televizyon kanalları istesen, kendi dinlerinin diyanet işlerinde eşit yer almasını istese. biz türkler varya bütün kötülüklerin efendisiyiz be amerikada 72 milletten adam var hangisi kendi dilinde eğitim görüyor fransada bütün afrikadan adam var hangisi kendi dilinde eğitim görüyor ingilterenin yarısı hintli hintce eğitim var mı ? Almayanda almanca bilmiyenlere sağlık yardımı vs yapılmıyor bunu nasıl açıklıyorsun
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 MHP-DTP-CHP cizgisinde konusmak tehlikelidir. Bunlarin birbirinden hic bir farki yoktur, MHP ve CHP artik kokusmus Turk milliyetciligi yapmaktadir, DTP ise kirik plak gibi demokrasi diyerek Kurt milliyetciligi yapmaktadir. Uclarda oldukca sorunun cozumu zorlasir. Ama cok guzel sevindigim bir sey var, Turkiye'de dsunceler artmis farklilasmis. Turkiye artik bu konuda iki kutuplu degil, ortalarda insanlar cogaliyor. Ne zaman ki ortanin nufusu artar o zaman cozum yolu bulunur. DTP tamamen davasina sorumsuz sekilde davraniyor, ve artik marjinallesiyor. Aysel Tugluk gibi gerzekleri barindiriyor. MHP den soz bile etmiyorum, hic akillanmadilar, sorunun cozumu halinde tarihten silinip gideceklerini bildikleri icin, tum varoluslari kana, catismaya ve PKK ya bagli oldugu icin, boylesine onemli bir davayi her zaman ki gibi fasist, sulu ve sorumsuz duruslarini sergiliyorlar. Benim uzuldugum ise CHP.. Koca Ataturk un partisi ne hale geldi, MHP den bir gidim farki kalmadi.. Ama gidisat, Turkiye'nin demokrasi gelisimi acisindan cok sevindirici. Bundan 15 yil once bu ulkenin bunlari konusacagi soylenseydi, bana akli basinda bir kisi cikarmazdiniz evet olabilir diyen. Bundan 30 sene once Kurt kelimesi bile agza alinmazdi, simdi referandum vs tartismalari bile yapilabiliniyor. (Her ne kadar buyuk abi Amerika'nin zorlamasi ile olsa bile) Bunlar demokrasi, cogulculuk yolunda cok guzel adimlar. Iste MHP/DTP/CHP bu surece zarar vermese , guzel gunler gorecegiz cocuklar. Unutmayin kendi sorunumuzu bi tek biz cozeriz. onun bunun cozumlerinini degil kendi cozumlerinizi benimseyin..
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 yasaklanmış dil var mı buralarda?
Öne çıkan mesajlar