Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Evet üst dönemlerden ve mezunlardan tavsiyeler burdan yürüse fena olmaz heralde. Hazırlık okuyacak biri olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 dersine git, günlük dersine çalış. üniversiteye gidiyorum laylaylom olayı yok. alttan bırakırsanız ilk senelerde 2-3 ders uzar gider. mat 1 mat 2 kilit olur. ilk senenizde geçin sonra 7. senede girersiniz mat 1 sınavına gülerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 hazırlığı geçmek zor bişey değil ama ingilizceyi öğrenmek zor. hedefiniz hazırlığı atlamak değil,ingilizceyi özümsemek olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 hazırlık okumadım ama yeni başlayanlara tavsiyem, gidip en ön sıraya oturup lise mantığıyla hoca ne derse onaylayan falan görürseniz sövün, biz sövdük hala da sövüyoz. cunku biraz arkalarda oturuyorsanız onların yüzünden bi halt anlamıyosunuz hocanın dediklerinden. edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 onlara sövmesinler bence, direk dövsünler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Bu sene bitiyor benim. Şuan 2 aylık bir stajın ortasında bulunan,geçtiğimiz yazlarda da nacizane iş tecrübesi olan biri olarak şunu söylüyorum, TAKIL. evet yanlış duymadın,takıl :) üniversite bitince hayat o kadar sıkıcı,o kadar monoton olacak ki üniversitede ne yaptıysan sonra ulan üniversitedeyken diye başlayan cümleler kuracaksın hayatın boyunca.Ortalama falan akademik kariyer düşünmüyorsan çok da önemli değil.Ben 300-400 başvurunun yapıldığı ve çok istenen,arzu edilen uluslararası bir firmada staj yapıyorum şuan.Ortalama bir okulla ve 4 üzerinden 2 ortalamayla kabul edildim buraya. Tabi ki aman salla demiyorum ama ortalamanı geliştireceğine hep kendini geliştirmeye çalış.Kendine yatırım yap,sosyal ol,spor yap,okuldaki aktivitelere katılmaya çalış,insan tanı insanlara sevdir kendini ha bunların yanında ortalamamı da yaparım diyorsan eyvallah,ama ortalam yapacağım diye sakın bunları ihmal etme. bunlar benim düşüncelerimdir,karşı çıkacaklara da saygı duyuyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 olm amba ciddiye alıyonuz haa not edip tek tek uygulucanız mı sanki :p gitceniz oraya olaylar gelişcek işte lisenin bi büyüğü alttarafı dermişim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 ha staj denmiş, bu konu ciddi ve çok önemli,kimya müh. arkadaşlar, 2 staj var 1. lab, 2. işletme, biri 15 iş günü biri 30 iş günü, biri 2.sınıf sonu biri 3. sınıf sonu, ben 2. sınıf sonu olanı salladım üşengeçlikten seneye 45 iş günü yapacam yaz falan kalmayacak, sakın yapmayın bunu it gibi pişamın, bide kütle enerji denkliklerinden kalırsanız işletme stajı yapamıyosunuz(bizde öyle en azından sizde de oyledir), ona dikkat. edit: bunu not edip uygulamazsanız pişman olursunuz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 yav said: olm amba ciddiye alıyonuz haa not edip tek tek uygulucanız mı sanki :p gitceniz oraya olaylar gelişcek işte lisenin bi büyüğü alttarafı dermişim sdf neco amaç not alıp evin duvarına asmak değil, daha acemiyken acemi hatalarına düşmemek.o açıdan tecrübeden faydalanmak her zaman iyidir.bir şeyi hataya yaparak öğrenmek var birde hata yapmadan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 örtmen mi olcan sen? öyle konuşuyosun eheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Bu sene günü gününe çalıcam, kasıcam, yatay geçiş yapıcam, çap yapıcam demeyin. Derseniz de harbiden yapın bunu, sonra çok dalga geçerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 akışına bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 istanbul üniversitesine gelenler devamsızlık açısından yaşadı. devamsızlık yok=) okula gitmeye de gerek yok,arada gidersin not toplarsın falan. bide ilk sınıf basittir.bölüm farkmaz. birinci sınıftan ortalamayı yüksek tutmaya bakın. iktisat fakültesine gelenler şahmeran baltacıoğluna dikkat etsin eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Yazısı güzel ve dersleri not alan bir arkadaş bul kendine. İlk 1-2 ay gaza gelip sen de not tutabilirsin ama sonradan bayacağın kesindir. Fotokopi sıkıntısı çekmeyesin. Asosyal bir adamsan ıvır zıvır toplulukları var, git birine üye ol, toplantılarına, aktivitelerine filan katıl. Bu adımları halledince söyle, devamını da yazayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 devamsızlık yap ama şenliklere 1 hafta ayır, aksi halde 2. öğretimsen dum tıslar eşliğinde integral falan çözüyosun mal gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 bence bi tek şeyi unutmayın yeter. ilk sene kasıp ortalama yapın ve sonra bölümünüzü değiştirme şansızın olduğunu unutmayın. illa ki içinizden okudugu bölümü sevmeyenler çıkacaktır, o zman ya tekrar öss ye girceniz-ki 2 sene kayıp dmek, ya okudugunuz yere devam etceniz-ki sevmediğiniz bölümde okumak işkencedir, ya da ortalamanız iyi oldugu için yatay geçeceniz başka bi bölüme-harika bi seçenk, kayıp da yok bişi de yok. ve bi girelim de sonra bakarız demeyin, şimdiden düşünün akademik bi kariyer istiyor muyum diye? cevap evet ise işi sıkı tutun, geç kalırsanız babayı alırsınız. yatay geçiş dışında yan dal-çift anadal imkanlarınız da var, bunları da değerlendirin derim. yani illa gidin yapın demiyorum ama en azından bigün oturun ve düşünün bunları, ne istediğinize karar verin. sonra zamann çabuk geçyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 1. hayal kurmayin: cidden cok ciddi caliskan deilseniz yada ilk sene kesin kurtulmaniz gereken bi bolum deilse captir dikeydir unutun. zor isler onlar 3.5 utu felan ortala isteyen cok hirs isteyen ossden sonra herkesin psikolojisi kaldirmaz. 2. ust donemleren hoca ogrenmek ve hocalari tanimak: ust donemlerden kadayif 2 3 kisi ile tanisin 1inci sinif dersini alan kesin vardir aralarinda. hangi hocalar kabab kim ne sorar kimin notu hangi fotokopicide vardir ogrenin. mesela a hocasi her sene ayni sorulari soruyosa bulun sorulari olara calisin amerikayi yeniden kesfetmeyin. ve mumkunse bi hocadan cok ders alicaksaniz (mesela 4 senede 4 5 ders gibi) o hocayla tanisin derslerine gidin isminizi yuzunuzu zberletin sorunuz sikintiniz vars aodasina ugrayin sizi tanisin ki dersleirnden kolay gecin. hatta bu hoca bolum baskani felansa elinden opun memleketten tatli getirirn tashak buyutun okulda yane. bi onemli noktada hangi hoca yoklama alir hangisi alir ama yoklamadan birakmaz ogrenin. derslere gitmesseniz aglamayin. 3. not kimden alinir ogrenmek: notlarin en temel kaynagi fotokopicidir. her okulun klasik bi fotokopicisi wardir(yildizin besiktastaki stardir) burda her bolumun notlari genelde bulunur. gidin kendini not tutsanizda hocanizin eski sene notlarini alin 3 5 kurus verip. ayrica 1 2 inekle aranizi iyi tutun not gerekti mi cokun hemen. utanmayin yuzsuz olun. unutmayin kizlarin cok cok daha iyi notlari olur eger kiz az bi bolumdeyseniz(muhendislik) kiz notu isini unutun 2 sayfa not ugruna kari kiz pesinde kopek olmayin ama esit veya yakinsa (isletme felan) direk kizlardan not alin. kizlar cogunluktaysa zaten (mimarlik) direk 2 3 kizdan not alin tamalayin. 4. eglenin cosun: hayatinizin en bos ve en eglenceli donemine girmektesiniz. sevgili edinin icin cosun ayrilin bulusun nargile biraya verin kendinizi. devlet okuluysa 5 seneyi goze alin. kisa bitirip madalya almicaksiniz cogunuz zevk alun gittiginiz seyden. cimende yatin okulda gizli gizli icin bi takima klube katilin. para harcayin yada calisin para kazanin. unutmayin bundan sonra is evlilik coluk cocuk yani hayatin sonu var. en guzel 5 senenizi gecirin. 5. erasmus yapin: ben yapmadim siz yapin. 6 ay gidin bi avrupada eglenin cosun. okulu uzatiyosunuz ya bu doneminiz olsun iste uzattiginiz. avrupali kizlarla tanisin amerikali adamlarla kanka olun. ozetle eglenin bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 müdür niye benim yazdıklarımı paraphrase edip yazıyorsun sadlkjasldkjas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 kızlar teklif etmiyor. şimdi "yoo bana ettiler" diyenlere bakma, onlar da hala gerçekle yüzleşememiş gençler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Üniversite kesinlikle sınavdan önce hayalini kurduun şey diil. Hatta dershane gibi bi şey, gidiyosun geliyosun, kıyafet istediğini giyiyosun falan. Arada bi sınav oluyo, çoğunlukla kötü geçiyo ama bi şekilde geçiyosun. İyi geçti mi de sınavı kötü geçen arkadaşlarına "ya çok rezildi 2 sorum boş :(" diye deyip 80 falan alıyosun. Böyle bi ortam yani, pek bi özelliği yok. Edit: Ha bi de, ilk seneyi mutlaka ciddiye alın. Ortalamayı en çok etkileyen senedir belki bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 İlk başlarda bi ton arkadaş edin, nasılsa 1-2 ay sonra %10 luk bir kısmı ile arkadaşlığın devam edicek. Okulu bitirip kurtulayım uzatmim diosan "aman bunuda seneye alttan alırım" deme bu sene alttan kalan 1 ders seneye min 2 olur :D Devamdan çakma şaşkolozluğunu yapma. Aldığın bi dersi bidaha almak çok boktan bişi. (Lab dersleriniz varsa muhtemelen onlardan çakarsanız seneye devam mecburi olur, devamı versende. Aman dikkat.) Etradfındaki insanlara dikkat et, gözün açık olsun sonra çok kazık yersin. Hocalara dikkat et, sonra 90-100 lük kağıt verip niye 10-20 aldım diye kara kara düşünürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 fazla kasma,hazırlık okuyacakmıssın tam üniversiteli sayılmazsn.kazandgn bölümden arkadaslar edin onlar sana neler yapılacagını anlatır.hazırlıkta da kalma sakın az biraz calısmayla gecersin ama sen ingilizceyi ögrenmeye bak.sosyal hayatı da yasayarak ögrenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 okulu uzatıp uzatmamaya baştan karar verin alttan bürsürü dersle son sınıfa gelip vaktinde mezun olcam diye kasmayın, baştan kabullenin 1-2 ders ise hırs yapabilirsiniz sevdiğiniz bölümse, direk işe girip çalışmak istiyorum diyorsanız, bol bol staj yapın ama mal mal yapmayın gittiğiniz yerde sizi hatırlasınlar, siz de bişeyler öğrenip hatırda tutun sikko bir kampüsünüz varsa arkadaştı, ortamdı pek kasmayın, zevk eşiğinizi düşürmeyin, gidin evde ortalama kasın daha iyi yukarda yazdıldığı gibi hayatınız en sorumsuz 4-7(oha) senesi geçecek o yüzden size imkan sunaınn bir üniversite de okuyun yaz okuluna kalıp kendinizi hayata küstürmeyin kızların yanında taylan meriç modunda takılcağınıza vurdurun daha iyi, gerçi izlemek zevkli oluyor ders aralarında 1,65m çapında çember oluşturup sezonun futbol maçlarını yorumlamayın(müh. öğrencileri için) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 -ilk sene yaz okuluna kal gerekiyosa sakın erteleme. -uzatıcakan son sene uzat, ilk seneden 5,6 bilemedin 7 8 sakın yapma. -ilk sene kendini çok bişi zannetme, unutma ki çevrendeki herkes en az 1. sınıfta olucak. en kötü olan sensin yani. -erkeksen şansını fazla zorlama, erkek yaşlandıkça değerlenir. etrafta çakal çukal 4.5.6. sınıflar varken, senin kız götürmen için zaten baya yakışıklı olman lazım ki öleyse bu maddeyi hiç sallama. -sosyal ol, insanlarla tanış, ama merak etme 2. sınıftan sonra o ilk topluluklara üye olayım, ordan oraya akayım, amanda aman ne kadar sosyalim, haydi herşeye atlıyım modundan kurtulucaksın. -ilk seneki arkadaşlarına pek hayaller kurma, zira 4 sene sonraki görüştüğün insanlar muhtemelen onlar olmıcak. -çok ergen olduğunu belli etmemeye çalış, saplantılarından kurtul, herşeye açık ol. -dersleri çok sallamasan bile, bütün sınavlara MUTLAKA gir, yoksa not istemeyi geç, hocanın yanına gitmeye yüzün olmaz. -devamsızlıktan kalma, hem ailenle kötü olursun, hem derslere gitme zorunluluğun olur, tatsız olur. -hepsinin dışında yepyeni bir dünya seni bekliyo, gez koş oyna zıpla, hobiler edin, top çevir, ip atla. hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Uyuduktan sonra çalışırım. Yarın çalışırım. Sınav haftası çalışırım. Yemekten sonra çalışırım. Bi dota atar, öyle bakarım. Notları xXx'ten alırım. O hoca zaten geçirir, baksam yeter... Bu cümleleri kurduğun an o okul bitmez bebek ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar