Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim pagan dinidir, Darwin teoriyi dedesinden çaldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tanrısal bir varlığın durumunu bilemeyiz eğer bahsedğildiği gibi doğa üstü ise

doğa üstü ise niye ite kaka insanlara milyon tane din gönderme ihtiyacı duysun

3 tane kutsal din vardır!!11birbirbir! yapılmasın lütfen , ibrahimler firavunlar nuhlar bilmemneler 3 dinden öncesinde ve inanç şekilleri itibari ile günümüz kutsal dinlerine çarpıcı şekilde benziyor
Mesaj tarihi:
Dinlerin yollanma şekli de, hepsinde 50 farklı yön bulunması da, yaratıcının hem egosu olup (bkz. farzlar falan) hem kendini göstermekten, ispatlamaktan kaçınması da oldukça saçma geliyor bana. Fakat bilimde gördüğümüz bu kadar şeyin (süper ahenk ama her zaman insanı açmazdan kurtaran istisnaların da bulunması gibi) tesadüfen, evrimle şunla bunla oluşması da çok mantıklı gelmiyor.

Cevabı anca ölünce alacağım galiba :p
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Yaratıcı varsa alıcaz, yoksa alamıycaz işte.

Ya valla amacım moralini bozmak değil. Ama yaratıcı varsa da herhangi birşey alamayabilirsin :)
Mesaj tarihi:
Boci said:

Baggio said:

Yaratıcı varsa alıcaz, yoksa alamıycaz işte.

Ya valla amacım moralini bozmak değil. Ama yaratıcı varsa da herhangi birşey alamayabilirsin :)

Hayatımızda hiç inanmadığımız bir yaratıcı felan (cthulhu, thor, zeus) çıkarsa babayı da alabiliriz
Mesaj tarihi:
-007- said:

Loxias said:

Aksine dediğim argümanda halter kaldıran adam ne kadar küçükse o kadar büyük bir iştir. Yani şu mantıkla; 1.85 boyunda 80 kilo kaslı bir adamın mı 100 kilo halteri kaldırması daha mucizevidir, yoksa 1.50 boyunda 40 kilo birinin mi daha mucizevidir? Böyle bir yerden çıkıp en mucizevi tanrı da hiç olmayan tanrıdır diyordu. bulursanız o argümanı istiyorum =)

alakasız bakış açılarıyla herkes istediği anlamı çıkarabilir, ama bu gerçeklerin doğruluğunu etkilemez.

Halterci örneğinde "daha küçüğün daha mucizevi olması" göreceli bi bakış açısından ibaret. Kimilerine göre de mucizevi olmayabilir bu.

bu basit bir mantıktır. bunu fanatikleştirmeye gerek yok. Bir karıncanın mı bir beton kütlesini kaldırması daha mucizevidir yoksa bir vincin mi?

her neyse burada din yada tanrı kavramını tartışmayacağım kişilerin arasında sen varsın. Nitekim bu başlıkta dalga geçilen A.O gibi argümanların var. "Bizim gözümüz/beynimiz algılayamaz", "Tanrı öyle istemiş", "Bana olmadığını kanıtlayın" vs
Mesaj tarihi:
Ölünce bir cevap almamıza gerek yok. Doğmadan önce hangi boyutta isek, hangi hisleri hissediyorsak yine orada olacağız. Bu yüzden korkacak bir şey yok. Ya aslında milyonlarca yıldır hangi boyutta isek o boyuta döneceğiz. Yani hiçlik =)

hehe fly hatırlatma =)
Mesaj tarihi:
İkisinden birinin kesin doğru olacağına inanmam mümkün değil benim Loxias. Biri tesadüfe dayanıyor, diğeri hiç gözümüzle görmediğimiz mucizelerce desteklenen saf inanca. Dolayısıyla bu topikte de gözlemlediğimiz, Kuran'da geçenleri bilimsel doğru sayan A.O. görüşleri de, "ohoo kesin evrimden geldik" görüşleri de pek bir şey ifade etmiyor benim için. Kesin kararını veren de bir tarafa daha yakınmış demektir duygusal olarak.

Bir de dip not; henüz tartışılan bir konuya "ben dedim bu böyledir oldu bitti" cevaplar vermek, yanına elli tane smiley eklemek, oldukça antipatik bir yaklaşımdır, insanın ciddiye alacağı varsa da almaz. Biraz mütevazi olmak lazım.
Mesaj tarihi:
Baggio, ben şahsen "Acaba hangisi doğru" düşüncesi ile değilde, tanrı ve din kavramları üzerinde düşünmüştüm. Dinlerin ve tanrının bu düzeni/düzensizliği yada yaratılışı açıklayacak tek kurgusu var. O kurguda bana o kadar saçma geldi ve geliyor ki. Bunu bir tanrı yollayamaz noktasına getiriyor.

Tabi tanrı kavramını sonsuz bilgi/irade vb olarak alırsan bu tartışılıyor. "Tanrı bu sana mı soracak", "Tanrının işine karışılmaz" boyuna geldiğinde orada zaten paradokslar oluşuyor.

Benim düşünceme göre tanrının bize yazdırıp ulaştırdığı bilgilerden çok bilimin bana gösterdiği bilgiye güvenmeyi tercih ediyorum. En azından desteklenebilir, devamı getirebilecek düzeyde bilgiler.
Mesaj tarihi:
evrim *pıt* diye gözünün cıkması değil ki

evrimsel teorilerin doğru varsayılmasının bilinen bilimsel kuramlara göre üretilmesi ve görece mantıklı olmasıdır.

zuzaydan düşen meteorda donmuş bakterilerin bütün dünyayaya yayılması ve bi anda yaşamı patlatması fln mantıklı teoriler

dünyayı ve evreni yaratan tanrının insandan önceki canlıları nası yarattığına dair herhangi bir detayın olmaması ise ap ayrı bir fiyaskodur

"-ol dedim oldu." çok basit bir açıklama, kuzu koyun olsak ok ama madem düsünen ve karar verebilen bir mekanizmayız , bunların cevaplarını da talep ederiz. veremiosa da umurumuzda olmaz bulduğumuz cevaplarla devam ederiz , bunu yaptık diye de cezalandırılacak sak ta

ok bab napalım yani kendin fail oldun demektir bu kadar basit bir varlığa bile kanıtlayamadın kendini yazık sana derim yani.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar, nasıl allahın dincilerinin evrime saldırması hoş değilken, sizin de insanların dinlerine fiyasko falan demeniz hoş değil. neyse ne.
ayrıca tartıştığınız şey tanrı, insan mantığı ile çözemeyebilirsiniz, o yüzden o kadar emin tahminlerde bulunmayın, fossss bu tanrı ya diye.
kastettiğim "allahın işine akıl sır ermez" değil. mesela evrenin oluşumunu asla anlayamayacağımız bir mantığa sahip olmamız.
ayrıca bi arkadaş demiş, evrime de mi tanrı yüklüosunuz yaavv, evrimci müslümanlar diye. komik olmuş dediğin.

2 kere edit: uyku sersemiyim pardon.
Mesaj tarihi:
tamam da arkadaşım anlatamadım herhalde

aklın almaz o işlere safsatasına inanmıyorum ben

evrenin nasıl yaratıldığını "kavrayabileceğimizi" düşünüyorum gün gelipte yani herşeyin bir şekilde insanın algı sınırlarına indirgenebileceğine , en azından aklın algılayabileceği türden bir açıklamaya sahip olabileceğini düşünüyorum

misal , kara madde

orda olduğunu biliyoruz ama herhangi bir şekilde şuaki fizik kuralları icerisinde kendisi ile deneysel etkileşime giremiyoruz yinede orda olduğunu bir şekilde biliyoruz varsayım teorileri sayesinde ha tanrı icin de aynı teoriyi öne sürebiliriz , çok doğru güzel ama tanrı olgusunun patladığı nokta dinlerin yönlendirmeleri , yani tanrı varsa bile dinler insan uydurması kesinlikle kutsallığı yok.

özetle : tanrı olabilir , ama dinlerde bahsedilen gibi tanrı yok! çünkü dinler gerçek olamayacak kadar tezatlarla dolu hayat gerçekliğine.
Mesaj tarihi:
Evren dediğin şey somut olarak bulunan birşey. Tanrılar gibi soyut ve inanca dayanan birşey değil. İnanca bağlı olmayan herşeyi zamanla insanın çözebileceğine eminim bende. İnanca bağlı şeylerde çözülsün diye inanılmıyor zaten.

edit: Fakat evrime fotokopilerle dolu kitaplarla karşı çıkıp, dinlerin bilimsel yanları olduğunu tartışmak ne kadar komikse başkasının inancınıda durduk yere harraslamak o kadar gereksizdir.
Mesaj tarihi:
Bu dediğin toplumdan topluma, kültürden kültüre değişen bir şey. Bir zamanların satanizm dalgasını biliyorsunuz tvlerden gazetelerden. "Bunlar o kadar iğrenç ki kedi kesiyorlar!!" diyen müslümanlarla doluydu etraf. Halbuki yılın belirli günlerinde milyonlarcası koyun, keçi, deve gibi hayvanları kıtır kıtır doğruyorlardı.

İnsanlar saçma bulduğu şeyleri karşısındakiyle konuşup söyleyemiyorsa, bunu tarikatlar gizlice yapar ve kullanır. Zaten dinin böyle tartışılamaz oluşu, onların işine geliyor. A.0'da bunlardan biri.

Kendi kavramlarınızı, başka kişilerle tartışmazsanız bu her kadının aynaya bakıp "Ben güzelim" demesine benzer. Halbuki hiçte öyle değildir =)

İnancın mantığı vardır. İnanç sorgulanamaz diyerek mantıksızca inanan bir insanın bana göre tanrı karşısında hiç bir samimiyeti yoktur. Eğer bir tanrı olsaydı, o dinin, diğer tüm dinlerle karşılaştırılıp, en iyisinin "inanmamızı istediği" din olduğu kanısına varmamızı isterdi.
Mesaj tarihi:
Size dinlerden hiç bahsetmeseydim, 16 yaşına gelipde ergenlik çağına girdiğinizde dinleri önünüze koysaydım ve bunlardan birini seçmek zorundasın deseydim, sakın bana islamı seçerdik demeyin.

Ha biraz daha ileri götüriyim. Size 20 yaşına gelene kadar Tanrı kavramından bahsetmeseydim, daha sonra aslında böyle böyle bir kavram var Tanrı var falan deseydim... Yermiydiniz?
Mesaj tarihi:
Belki yerdik çok ufak ihtimal. Ama İslam seçmezdik. İbadetinde şarap içmek olan din varken neden yasak edeni seçelim? :)

Ya da sadece pazarları kiliseye gitmek varken neden her gün 5 vakit hayatımızdan feda edelim? :)
Mesaj tarihi:
Tanrı'nın söylemesinden daha mantıklı geliyor bana :)

Ha esas olay, bence, insanın temel inanma ihtiyacı. Güneşle baktı, can veriyor, ısı veriyor, görmesini sağlıyor, yıldırıma baktı korktu, yağmura baktı hayat veriyor falan.. Ve etrafına bakınca bunlar nerden geldi diye düşündü.. Yıldızalara baktı ve orada yaşayan insanlar hayal etti. Bunların hepsini yapan. Güneşe baktı ve onun gücüne tapmaya başladı. Çünkü hayatını üstün bir varlığa bağlamak çok daha kolaydı yalnız yaşamaktan..
Mesaj tarihi:
Boci said:

Size dinlerden hiç bahsetmeseydim, 16 yaşına gelipde ergenlik çağına girdiğinizde dinleri önünüze koysaydım ve bunlardan birini seçmek zorundasın deseydim, sakın bana islamı seçerdik demeyin.

Ha biraz daha ileri götüriyim. Size 20 yaşına gelene kadar Tanrı kavramından bahsetmeseydim, daha sonra aslında böyle böyle bir kavram var Tanrı var falan deseydim... Yermiydiniz?

agac yas iken egilir diye bosuna dememisler :P
  • Yeni Oluştur...