Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Battle for Terra (2009)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
http://www.iwatchstuff.com/2009/02/25/battle-for-terra-poster.jpg

Öyle sokakta boş boş dolanırken filmin afişini gördüm. Daha önce hiç duymamıştım, gireyim, izleyeyim dedim.

Hayatımda izlediğim en iyi bilimkurgu filmlerinden biriyle karşılaştım.

Aristomenis Tsirbas diye ilk kez duyduğum Kanadalı biri yazmış ve yönetmiş. Basitçe başka bir gezegeni işgal etmemizi anlatıyor. Bu kadar değil elbette. Alt metinler, temalar, uzaylıların mükemmel estetiği...

Mükemmel bir film, gidin izleyin, benim gibi tüyleriniz diken diken olmuş bir halde çıkın.

Bu arada film uzaylı ırkın gözünden anlatılıyor.

http://www.battleforterra.com/ (Fragman da içerde)

Filmden önce kısa bir filmde çekilmiş 2003'de, film onun üzerine: http://www.dailymotion.com/video/x5m2ja_terra-short-movie_shortfilms
Sosyal ağlarda paylaş

Bende konusunu açacaktım. Bir animasyon için konusu şahane gerçekten. İzleyin mutlaka.

said:
Dünya yok olmuştur, son kalan insanlar ise bir uzay gemisindedirler ve yaşanabilir bir gezegen aramaktadırlar... O sırada terra gezegenine rastlarlar, üzerinde zekii ve barışcıl canlılar yaşamaktadır... İnsanlar bu gezegeni ele geçirmek ve yerleşmek için terralılara savaş açarlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...

spoiler

konu su ki, bizim insanlar savasta gezegenlerini kayip etmisler, iste dunyadan sonra, venus, mars felan kolonilesmisler, sonra savas cikmis mars venus dunya birbirine girmis, maliz ya her tarafi patlatmisiz bir avuc insan kalmis bir gemi ile, iste en yakin sistemde gezegen bulmusuz yasamaya uygun ya da uygunlastirilabilecek, ona gelmisiz.

bu arada o gezegende de mal mal iyimi iyi cocuksumu cocuksu tipler var. iyi tipler yani doga ile ic ice yasiyorlar kirletmiyorlar savasmiyorlar (gecmiste savasmislar) mutlu mesut yasayip gidiyorlar.. klasik iyi taraf, insanligin olmasi gereken yani bunlar , dersimiz bu yani.

yukardan biz geliyoruz guneslerini kapiyoruz gemiyle bunlar bir tirsiyorlar, sonra bizimkiler oncu birlik salliyor asagi, bunlardan malin biri gemisi ile bir ruzgar gecidine girip dusuyor, iyilerden biri bunu aliyor kurtariyor. iste boyle devam ediyor.

bizimkilerde kotu general hukumete el koyup hadin dalalim diyorlar. daliyorlar ama tabii ne olsa begenirsin o mal tek basina dusen pilot satiyor bizim insanlari dank diye gidiyor ana oksijen saglayan donusturucuye daliyor. patlatiyor bir osuruktan canli icin. neymis o onu kurtarmismis felan.

iste o mal insanlarin fanusun icinde yasamalarina sebep olup isin sonunda hero ilan ediliyor bizde bu mal canlilarla ayni gezegende bir fanusun icinde yasayip gidiyoruz cunku gezegenin atmosferi bize uygun degil ..

ha bu arada bu mal iyilik sever uzaylilarda ipimizi cekebilecek guce sahipmisler ama nedense birakmislar tum teknolojiyi mal mal agaclarda yasar olmuslar. salak zirva ucaklara biniyorlar ama birden savasta lazer silahlarinin dibine vurup bizimkileri az kalsa indiriyorlar yere.

boylesine bir cocuk filmi iste. konuda klasik insan kotu olmasi gereken aha bu bak sonunda insan fanusta yasayan bir canli olabiliyor vs de vs..

boktan. yazarken gene sevmedim filmi :P

Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

spoiler

konu su ki, bizim insanlar savasta gezegenlerini kayip etmisler, iste dunyadan sonra, venus, mars felan kolonilesmisler, sonra savas cikmis mars venus dunya birbirine girmis, maliz ya her tarafi patlatmisiz bir avuc insan kalmis bir gemi ile, iste en yakin sistemde gezegen bulmusuz yasamaya uygun ya da uygunlastirilabilecek, ona gelmisiz.

bu arada o gezegende de mal mal iyimi iyi cocuksumu cocuksu tipler var. iyi tipler yani doga ile ic ice yasiyorlar kirletmiyorlar savasmiyorlar (gecmiste savasmislar) mutlu mesut yasayip gidiyorlar.. klasik iyi taraf, insanligin olmasi gereken yani bunlar , dersimiz bu yani.

yukardan biz geliyoruz guneslerini kapiyoruz gemiyle bunlar bir tirsiyorlar, sonra bizimkiler oncu birlik salliyor asagi, bunlardan malin biri gemisi ile bir ruzgar gecidine girip dusuyor, iyilerden biri bunu aliyor kurtariyor. iste boyle devam ediyor.

bizimkilerde kotu general hukumete el koyup hadin dalalim diyorlar. daliyorlar ama tabii ne olsa begenirsin o mal tek basina dusen pilot satiyor bizim insanlari dank diye gidiyor ana oksijen saglayan donusturucuye daliyor. patlatiyor bir osuruktan canli icin. neymis o onu kurtarmismis felan.

iste o mal insanlarin fanusun icinde yasamalarina sebep olup isin sonunda hero ilan ediliyor bizde bu mal canlilarla ayni gezegende bir fanusun icinde yasayip gidiyoruz cunku gezegenin atmosferi bize uygun degil ..

ha bu arada bu mal iyilik sever uzaylilarda ipimizi cekebilecek guce sahipmisler ama nedense birakmislar tum teknolojiyi mal mal agaclarda yasar olmuslar. salak zirva ucaklara biniyorlar ama birden savasta lazer silahlarinin dibine vurup bizimkileri az kalsa indiriyorlar yere.

boylesine bir cocuk filmi iste. konuda klasik insan kotu olmasi gereken aha bu bak sonunda insan fanusta yasayan bir canli olabiliyor vs de vs..

boktan. yazarken gene sevmedim filmi :P

ahah bi darbeci daha =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Keşke izlemeden önce Kanuni'nin mesajını görseymişim çünkü tam bir çocuk filmi. Büyüklerin de sevebileceği türden birşey de değil. Bunun dışında konu, diyalog, sanat olarak oldukça zayıf. İlkokul çağında yeğeniniz/kardeşiniz/çocuğunuz varsa şahane, onun dışında uzak durun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...