Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Arama yaptım açan olmamış sanırım.. Bununla ilgili bi çalışma yapıp koydum görsel sanatlara ama konuyu genişçe tartışmak daha iyi.. Başka dillerde eğitim ve yayımın tamamen ülke bütünlüğünü bölmeye dayandığı malum.. Şimdi oktay sinanoğlu fanatii diceksiniz ama, onunla da pek alakası yok.. haberleri takib ettiyseniz, boşnakça yayınla ilgili Bosna-Hersekliler derneği türünde ulusal bir dernek, yaptığı basın açıklamasında biz TC den böle bi istekte bulunmadık, biz dilimizi rahatça istediimiz zaman ve yerde kullanıoruz ama türkçeyi daha çok kullanıyoruz ve bu ülkenin ana dilini kullanmak bizi rahatsız etmiyor aksine çok daha güzel.. Ana dilde yayım diğer ülkelerin, bizim (TR'nin) ülke bütünlüğümüzü bozmak için yarattığı birşeydir.. Biz kendi dilimiz kullanılomıyoı, boşnakça eğitim yhapılmıyo, yayım yapılmıyo diye ne bir talepte bulunduk nede bir şikayetimiz oldu.. Tek istediğimiz TC nin bu oyunlara alet olmamasıdır.. şimdi işte olay ortada, azınlık grup kendini böyle anlatıyor, onlar bile ülke bütünlüğümüzü budenli düşünüyor.. O halde daha neyin ana dilinde yayımını yapıyoruz.. Kürtler bikaç zaman sonra daa çokunu istediinde, kendi dillerini iice yayıp, bu dilde eğitimini aldıktan sonra birde ana toprak istyoruz diyeceği bir hakikat.. o zaman nolucak.. Apo'yu da biz eğittik bakın neler yaptı, bu diğer yanlış düşünceli azınlık da burada kendi dilinde eğitimini alıp bize saldırmayacağına kim garanti veriyor.. Not: bu öle partisel siyaset sayılmaz, bence bunun rahatça tartışılması gerek, lütfen aşırı görüp silmeyin yada garbageye göndermeyin..[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar! AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz [Bu mesaj Dragonmax tarafından 09 Haziran 2004 20:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 ana dilde yayin olucak baslik[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 paron arkadaşlar aklım yazılı basına kaçmış kusura bakmayın.. :utaniem:[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar! AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 said: Dragonmax, 09 Haziran 2004 20:04 tarihinde demiş ki: ...bu diğer yanlış düşünceli azınlık da burada kendi dilinde eğitimini alıp bize saldırmayacağına kim garanti veriyor.. buraya takıldım..peki türkçe eğitim alıp saldırmayacağına kim garanti veriyo?[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) when a man lies he murders some part of the world Üstüne Şehir Örten Şehir buraya tıklamadıysan metalciyim diye geçinme sakın!! [Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 09 Haziran 2004 20:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 adam üniversitesini burda okudu, üst düzey eğitim aldı.. ama güney doğu cehalletten kırılıyo.. türkçe ders örenemeyen sadece kürtçe bilen kaç çocuk var orda.. kürtçeyi ilk okula soksan hepis bir bir eğitimini alıcak.. sonnası malum..[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar! AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 bu arada bu kadar kati bakmamak lazim olaya. her insanin anadilinde konusmaya, iletismeye hakki vardir. aksine, bence ozel tvlerin de kurtce yayin yapmasina izin verilmelidir. ama: boluculugu ayri tutmak gerekir, zira diger konuda dendigi gibi "kurt devletini koruyacagima" diye mecliste yemin etmek ile anadilde yayin istegi ayni kefeye konulamaz. bence 1. icin verilen ceza gayet de yerindedir. ama kurtce yayin isteyen adami hapsi atmak da o kadar sacmadir.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Bu yapılan şeyleri azınlıklara, Türk olmayanlara imtiyaz olarak görmek çok yanlış. Atatürk'ün de dediği gibi Türk olmak deil Türkiye'li olmak.. Bu insanlarda Türkiye'li, bu insanlarında bizlerin sahip olduğu haklara sahip olmaları gerekli. TRT bir adım attı, adımın devamı TRT'den gelmek zorunda değil, hatta devam etmek zorunda da değil. Ama birşeylerin değiştiğinin işaretidir bunlar. Artık öğrenmemiz gerekiyor: Bir şeylerin karşısında yasaklarla değil, eğitimle durabiliriz.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 kurtce egitim alan bolucu olur diye birsey yok. okullarda devletin resmi dili yaninda yerel dillerin de ogretilmesi gerekli bence.[signature][hline]templars of steel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 said: Dragonmax, 09 Haziran 2004 20:04 tarihinde demiş ki: haberleri takib ettiyseniz, boşnakça yayınla ilgili Bosna-Hersekliler derneği türünde ulusal bir dernek, yaptığı basın açıklamasında biz TC den böle bi istekte bulunmadık Yayın organlarının "popüler haber" politikasının kurbanı olmuşsun. Boşnakların tamamını temsil eden bir dernek değil bu. NTV gibi daha eşit habercilik anlayışına sahip kanallara baktığımızda aynı zamanda bu değişiklikten çok memnun olan Boşnakların da haberi var.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 said: wanderer1985, 09 Haziran 2004 20:13 tarihinde demiş ki: kurtce egitim alan bolucu olur diye birsey yok. okullarda devletin resmi dili yaninda yerel dillerin de ogretilmesi gerekli bence. GEREKLİ değil ama yasak da olmamalı..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) when a man lies he murders some part of the world Üstüne Şehir Örten Şehir buraya tıklamadıysan metalciyim diye geçinme sakın!! [Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 09 Haziran 2004 20:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 olmaz öyle şey bu ülkenin resmi dili Türkçedir o zaman gitsinler Tatarca da öğretsinler okullarda benim ailemin 500 yıllık geçmişi var soy ağacımız var ama Türkiye'de yaşayan Tatarlar olarak biz bu ülkenin dilini benimsedik. O kadar aile toplantıları yapılıyor ama bir kişi biler kalkıp Tatarca konuşmuyor. Türkiye'de bir sürü etnik grup var hepsine böyle ayrıcalıklar tanımaya kalksak yarın bu gruplar bölgesel muhtar vilayet bile talep eerler peki sonra ne olur? Bir Yugoslavya vakasıo da bize patlar ülke bölünür serv anşalması da yıllar sonra ve dolaylı olarak gerçekleşir birileri de kutu kutu kına yakarlar en sevilesi yerlerine[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 30 yıl yasakladık da ne oldu? Boşnakçanın, Zazacanın ve diğer dillerinde anadilde ile yayına başlamasının sebebi, 30 yıldır bik bik eden bir avuç insana ayrıcalık yapıldığı izleminin verilmemesidir. Bu hakların sadece Kürtlerin değil aynı şekilde azınlık olan diğer etnik gruplarında aldığının gösterilmesidir.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 yugoslavya değiliz biz, yugoslavya suni olarak birbirine yapıştırılmış devletlerdi ve titoizmle ayakta tutuldu, o ölünce de çöktü.. esas eğitim görmeyen insan savaşır, dağdaki hangi teröriste bakarsanız neredeyse hepsi eğitimsiz, ailenin 15 çocuğundan biridir.. türkiye'nin dağıldığı filan yok bu yayınlarla ama benim hoşuma gitmeyen nokta devletin kendi yayın yapması. serbest bırakılır, talep varsa isteyen kurar kendisi. ille ki yeni kadrolar açıp birilerini besleyecekler bizim paramızla..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 said: Qui, 09 Haziran 2004 20:13 tarihinde demiş ki: Atatürk'ün de dediği gibi Türk olmak deil Türkiye'li olmak.. Mustafa Kemal'in öyle birşey dediğini hiç hatırlamıyorum. Tayyip demişti onu.. Mustafa Kemal "Türk" diyordu "Türkiye'li" değil[signature][hline]XaGoN, 14 Şubat 2003 17:35 tarihinde demiş ki: Hala GeoCities yasiyor ona hayret ediyorum Dralnu, 08 Haziran 2004 12:20 tarihinde demiş ki: marduk gelicek hepimizi s.kecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Laf öyle değil zaten. Atatürk'ün orada kastetiği şey Türk etnik kökenlerinden gelmek ile, Türkiye Türk'ü olmak arasındaki farklılık.[signature][hline]@ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online | K.O.C. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Kendilerine lider seçtikleri adam, kendi anadillerini konuşamıyordu. :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Kim kendisine lider seçmiş. Be kürt değilim ama lütfen genellemeyelim. Kürtler birleşip seçimmi yaptı? Ki çoğu kürt hiç sevmez desteklemez. O zaman türk teror örgütlerinide bizler seçtik gibi bir genelleme yapılmasınada bişi diyemeyiz bu durumda. O aşağılık herifin ne yaptığı ortada ama hocam genellemeylim bu tür şeyleri. İnce noktalar bunlar. not: absolut ban kızma sadece eleştiri..[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Yanlış ifade ettim. Kendileri diye bahsettiğim grup terör grubuna dahil olanlardır.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 biktim artik komplo teorilerinden biktiiiim, kustuuuuum. artik hic yorum yapmiycam boyle sacmaliklara.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Ana dilde yayın için direten tek azınlık kürtlerdi. Örneğin bizde çerkeziz ama ülkeyi bölmek gibi bir amaç taşımadığımız için ana dilimizde yayın yapılmış yapılmamış umrumuzda değil. Fakat ben madem ana dilde yayın yapılıyor o halde çerkezce, boşnakca vs diğer azınlık dillerinde de yayın yapılmasını doğru buldum. Bu şekilde Türkiyede ki tek azınlık Kürtler değil her önümüze gelene imtiyaz tanıyamayız mesajı veriliyor ve bence doğru olmuş madem yayın yapmayı kabul etmişiz. Fakat bi konuyu anlamış değilim zazaca da kürtçe bitane daha var yani 2 ayrı lehçe de kürtçe yayın yapılıyor ne gerek vardı bilemiyorum![signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 2side birbirinden çok farklı. Kırmanci bilen zazaca'dan hiç bir şey anlmaz. Aynı şey Zazaca içinde geçerli. Ayrıca ben biraz bu konuda duruyorum. Yani en fazla baskı gören millet Kürt milletiydi. Baskılarıda istediği eğitim yayın gibi şeylerden gördü. Ama bir boşnak'ın bunun meyvesini yemesi biraz ters gelliyor. Gerçi bu tamamen şahsi ve kendi mantığım doğrultusunda. Mantığım ters düşüyor burada.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 İhtiyaçtan öte meyve yemek gibi görüyosan sana söylenecek laf yok zaten aç TRT3 seyret..[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 said: wanderer1985, 09 Haziran 2004 20:12 tarihinde demiş ki: bu arada bu kadar kati bakmamak lazim olaya. her insanin anadilinde konusmaya, iletismeye hakki vardir. aksine, bence ozel tvlerin de kurtce yayin yapmasina izin verilmelidir. ama: boluculugu ayri tutmak gerekir, zira diger konuda dendigi gibi "kurt devletini koruyacagima" diye mecliste yemin etmek ile anadilde yayin istegi ayni kefeye konulamaz. Bu msj dan sonrasini okumadna cevap atiorm sonrasinda bi aciklama geldiyse ozur dielrim simdiden. Ozel Tv lere hak verilir verilmesine de 89473958 tane yerel yayin organi var belki de tv/gazete/radyo v.s bunlarin hepsini dk dk incelemek/ugrasmak cok zor is olsa gerek. Bence ozel tv lerde bu tur yayinlara gerek yok. Ztn cogu buyuk kanal bunu istemez sanirim. Cunku izliyen i cok cok az olucak reyting yok sponsor yok anca yerel basin organlari yapablr o da kotu niyetlisi cikablr. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 bunları yapanlar kar amacı gütmeyen kişiler misyonları için para harcamaya hazır insanlar var koymaz.[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2004 Yok hiçde sandığın gibi değil. Bir yapılırsa çok tutulur. Neden biraz imtiyaz verildi diye hep kanallar da kürtçe şarkı var zannediyosunuz. Çünkü eğitilmemiş ve televizyon meraklısı kesim asıl Kürt lerdir. 15 milyon Kürt'ün olduğu bir yerdede reklamsızlık olmaz.[signature][hline]susturamassın beniii durduramassın beniii ben kötüyüm sen iyimiyeaaeaeaaaaaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar