Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

özdil güzel ders vermiş çakma rockçılara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Soruyorlar devamlı...

"Başbakan’a metalci selamı verdikleri için, devlet büyüğüne saygısızlıktan gözaltına alınan gençleri herkes yazdı, sen niye yazmıyorsun?"

*

Birincisi...

*

"Rakçıyız, sertiz" filan diye atıp tutan yazarları alay konusu yapmak istemem ama... İngilizcede "şeytan boynuzları" adı verilen o selamın hakaretle, saygısızlıkla alakası yoktur. Aksine, bizdeki nazar boncuğu gibi batıl inançtır, kötülüklerden korunmak için kullanılır. Bu selamı rock kültürünün sembolü haline getiren İtalyan kökenli Amerikalı efsane Ronnie James Dio’nun, babaannesinden öğrendiği bir harekettir. "Tanrı seni korusun" manasındadır.

*

İkincisi...

*

Ronnie James Dio, bugün 67 yaşında... Black Sabbath üyesiyken, 1979’da, bu selamı ilk kullanıp dünyayı sarstığında, bizim Başbakan imam hatipten yeni mezun olmuştu... E makam arabasında Cengiz Kurtoğlu’nun kasedini dinleyen başbakanın, Ronnie’den Monnie’den haberi olmayacağına göre, muhtemelen kurt işareti yapan ülkücüler sanmıştır o metalcileri.

*

Üçüncüsü...

*

Okuyorum haberleri.

Gözaltına alınan metalci gençler, "Biz o işareti protesto için yapmadık, yanlış anlaşıldık, haksızlığa uğradık, polisler kaba davrandı, nezarette psikolojimiz bozuldu" falan diyorlar.

*

Yani, ben de medyadaki rakçı abileri gibi onlara sahip çıkmak, haklarını savunmak isterdim ama... Salya sümük ağlayan metalci olur mu kardeşim?

*

Belli ki, otorite karşısında eğilmeyen bükülmeyen Ronnie’den senin de haberin yok... Cem Karaca’dan da mı yok? Malvarlığına el konulan, 200 yıl hapis cezasına çarptırılıp, vatandaşlıktan atılan ama, zulme teslim olmayan Cem Karaca... Ya Edip Akbayram? Cunta tarafından vebalı muamelesi yapılan, işsiz bıraktırılan, evine ekmek götürebilmek için alyansını bile satmak zorunda kalan ama, onurunu satmayan Edip Akbayram... Madem rock’çısınız, hiç mi bi şey öğrenmediniz onlardan? Erkin Koray? "Ben bu sistemi reddediyorum" diyerek, kızını okula göndermeyen, evinde kendisi eğiten Erkin Koray... Başbakanmış, milli eğitim bakanıymış, YÖK Başkanı’ymış kazır mı? Moğollar, Dadaşlar, Kurtalan Ekspres... Neler çektiler... "Devlet bize baskı yapıyor" diye zırıl zırıl ağladıklarını gördünüz mü hiç? Toros gibi, Tendürek gibi, Erciyes gibi, yalçın dağlar gibi ayaktalar hálá... İstedikleri kadar üstlerine gitsinler, geçit vermediler.

*

Demem o ki...

Rock özgürlüktür, bedeli var.

*

İki tane polisten tırsıyorsan, alt tarafı 3 saat içerde yatmaktan ödün patlıyorsa, burnuna niye haşin çocuklar gibi zincir taktın Allah aşkına? Git, Serdar Ortaç dinle.
Mesaj tarihi:
AHAHAHAHAHAHAHAAHAH

said:
İki tane polisten tırsıyorsan, alt tarafı 3 saat içerde yatmaktan ödün patlıyorsa, burnuna niye haşin çocuklar gibi zincir taktın Allah aşkına? Git, Serdar Ortaç dinle.

kavgada soylenmez adsfasdfadsf
Mesaj tarihi:
Llama said:

BonePART said:

edip akbayram rockci mi lan

orda herhal bi ironi bilmemnemi yapıyor hani
bunuda bilmiyormusun gibi bişey çözemedim gerçi

tabe lan madem rockcisi metalcisin

tasa demire immune olman lazim
pokemonsun ya cunku
ama mesela su atip elektrik verseler onnara very weak

this attack is very effective!!!
Mesaj tarihi:
Llama said:

Rock veya metal dinlemek için polis dayağını veya işkenceyi mi göze almak gerekiyor ?
Almayan ise popçu mu olmak zorunda ?
Mesaj tarihi:
bence yine fazla sayı kullanayım derken hesapları şaşırmış. dio bugün 67 yaşındaysa 1979'da 37 yaşındaydı. 37 yaşında bi adamın alabileceği riskler var, bi de genç yaşta yeni yetme bi metalcinin alabileceği riskler. küçük yaşta nezarete girmekle büyük yaşta hapise girmek arasında da fark var, bence biraz haksızlık etmiş. dio veya cem karaca, veya edip akbayram analarının karnından isyankar doğmuyolar sonuçta.

not: gözaltına alınanlar da 30 yaşında falansa bu mesajı görmezden gelebilirsiniz, yaşlarını bilmiyorum =)
Mesaj tarihi:
yaşını falan bilmem.. ama klasik bi etki tepki hedesi vardır.

mesela herhangi bi ülkede bir devlet erkanına gidip de çemkirirseniz bi görevli ağzınızı kapar, sizi alır sürükleye sürükleye götürür.

-yok ben bağırıcam ama götüreceklerini bilmiyordum

öle bişi olmaz.. etki tepki geçerlidir. adamın eli armut toplamaz, topuklarınla asfaltı kazırsın seni sürüklerlerken.

yemiyorsa yapmasaymışlar hareketi. o değil de tayyip şöööle kolu yalayıp ŞAAAAAAAAAKKK diye karşılık verseymiş bak o komik olurmuş

"başbakan bize hareket çekti. psikolojimiz bozuldu.."

hadi lan görsel metalciler sizi.. bi dahaki sefere larakeni alsınlar yanlarına, harekete gerek yok.. larakenin bakışı yeter zaten..
Mesaj tarihi:
20 yaşından aşşa değildir çocuklar . Taksimde hergün gencecik çocuklar polisten dayak yemeyi göze alarak bisürü şey yapıyo toplaşıp . çakma metalcilerde YEAH BEN SERT ÇOCUĞUM PANTOLONUMDAKİ ZİNCİRİ DİŞİMLE ÇİĞNERİM düşüncesini karşısındaki insana gösterme çabası olduğundan ama sadece gösterişten ibaret olduğundan gerçek bi tehlike karşısında süt çocuğu kesilir . Bide lan hareketi yapıosn güzel de sonucunu düşün karşındaki mantıklı bireyler değil nedensiz yere dayak atıp gidebilicek şeyler polisler . Yapıosan sonucuna katlancan. artistik yapcam diye yapıon sonra böle eline yüzüne bulaştırıon dövdüler bizi dion . E sen kaşınmışın arkadaş
Mesaj tarihi:
o insanlar arasında arkadaşlarım var ve tahmin edebileceğiniz gibi öğrenciler. halihazırda üniversite'de hukuk okuyan birinin sabıkasına leke sürdürerek avukatlık kariyerini tehlikeye atacağını düşünmüyorsunuzdur herhalde. bu ülkede uğruna savaşılacak şeylerin kıymeti < bireysel hayata tutunma çabası
Mesaj tarihi:
Bayağı güzel yazmış ta kendisine katılmadığım nokta: adam rakçı diye haksızlığa katlanması gibi bi zorunluluğu yok. Haksızlığa uğradı mı hakkını aramak en doğal hakkı. Hele gözaltında kötü muamele edilmesi filan düpedüz öküzlük. Diğerleri süründü diye kendisinin aynı şeyleri çekme zorunluluğu da yok ayrıca.
  • Yeni Oluştur...