Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2009-2010 Sezonu Genel Tartışma

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

e bu riski alıcaksın zaten.
fenerbahçe 4 sezon önce bu riski aldı ve sezonun ilk yarısını volkan ve recep değişmeli oynadı sürekli. baktılar volkan daha iyi, sezonun geri kalanında volkan as kaleci olarak çıktı o günden beri de takımın as kalecisi. fenerbahçe de hedefleri olan bir takım ama böyle bir riski aldı, bunu fenerbahçe bile göze alabiliyorsa türkiye'de göze alamayacak takım yok demektir.

ha emirhan falan demişsin de, adamın yeteneğine bakmadın alıp koyulsun demiyorum zaten. yetenekli adam göze çarpar ve kaleyi devralır, gidip de hayrettin klansmanında bir adam koymazlar kaleye bu saatten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şimdialtyapıda elimizdekinin e iyisini koyuyoruz da altyapımızdaki en iyi kaleci yetebilecek mi acaba? Hani inamoto antremanlarda adeta ronaldinho'ydu. Süper hareketler falan. Ama sahada gördük :D

Ben çok isterim GS kalesinde iyi bir Türk görmeyi ama Aykut ve Orkun'la geçen bir sezondan sonra korkuyorum artık
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Leo Franco'nun kurtardığı maç vardı sene başında, tam hatırlamıyorum hangisiydi bakamadım da şimdi. Ama kalmış aklımda öyle bişey.
Ha genel performansından memnun muyum, değilim. Beklentiyi karşılayamadığı aşikar. Yine de bizim ligde oynayanlar arasında Leo Franco gitsin, şu an bu öteki gelsin diyebileceğim adam da yok. Her kalecinin bi falsosu var.

Ufuk şimdi tecrübesizliğinden dolayı "koy kaleye oynasın" tadında bi adam değil. Bi hata yaptı mı veya bir kötü maç çıkardı mı harcanır gider, Hakan Arıkan gibi mesela.
Ama kupa maçlarında banko oynasın bu sene, ama yani sırf Konya Şekergücü gibi maçlarda değil derbi de olsa oynasın, güven kazansın. Önemli maç oldu mu abiler geldi bu bölümü onlar geçsin yapınca hiç anlamı kalmıyo. Kupa yani en kötü ihtimalle, giden o olur. Ligde de ufak ufak şans verilsin de en azından 3. kaleci olmaktan kurtulsun yahu bu adam. Seneye de 1. kaleci olacak kıvama gelir maç tecrübesi kazanınca. Şöyle hem kendine güvenen hem de güven verebilecek bi yerli kalecimiz olmayalı baya uzun zaman oldu. Ben hatırlamıyorum diyebilirim, o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

ufuka bu sezon olmasa da seneye teslim ederler kaleyi benim fikrime göre. şu genç yaşında leo francodan pek bir eksiği olduğunu sanmıyorum. 1-2 sene iyi çalışır ve gerzek basının ve futboldan f sinden anlamayan gazete yazar ordusundan kendini koruyabilirse, leo francodan çok daha iyi bir kaleci olucağına da inanıyorum. şans verilirse GS nin 10 sene kaleci problemi olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Abi Beşiktaş verdiğine bin pişman oldu Hakan'a mesela.. Bence kariyerli bir kaleci alabilecekken genç kaleciye şans vermek büyük bir risk. Ha şimdi Ufuk kendini kanıtlamış bir kaleci ona bir şey diyemem aslında. Hani ona bir sezon şans verilebilir ama direk altyapıdan, normal lig maçı tecrübesi olmayan kaleciyi de büyüktakımlarda koyamazsın kaleye. Hedefleri olan takımın en sağlam yeri kalesi olmalıdır

Lig maçı tecrübesi yok diyorsun da, adam Manisa'da 11 çıkmıyor muydu gelmeden önce?
Sosyal ağlarda paylaş

Ufuk tecrübesiz falan değil yapmayın kaç zamandır oynuyor ligde. Üstelik de bir büyük takım kalecisinden daha iyi, küçük takımda oynuyor. Yani maçta kırk yılda bir değil sürekli pozisyon oluyor sürekli zorluyor kendini vs, haliyle tecrübe sorunu yok.

Ha ama Ufuk şu an maksimum düzeyde de değil, ona da itirazım yok. Şu haliyle kale için yetersiz. Ya FB'nin yıllardır Engin Rüştü Volkan durumlarında yaptığı gibi sabredip çekirdekten yetiştiricez ya da yabancı alacaz. Türkiye liginde küçük takımdan daha iyi düzeyde kaleci çıkmaz, antrenmanları antrenörleri yetersiz çünkü. Şimdilik özellikle defans problemleri de göz önüne alındığında yabancıyı seçiyoruz. İleride defansı düzgün oturtursak yetiştiririz elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

Tecrübe denen olay sadece en üst ligde kaç maça çıktığıyla ölçülmüyor işte öyle bir durum var. Manisa'da oynamakla büyük takımda oynamanın psikolojik olarak büyük farkı var.
Küçük takımda zaten genelde bol bol pozisyon olur kalende, daha fazla oyunun içinde olursun. Fiziksel hazırlık daha çok öne çıkar o zaman. Genelde de defans hattıyla daha yakın oynarsın, çizgisini orta sahaya kuran Anadolu takımı istisna gayet. Maç sonunda da zaten 10 tane top geldiyse ve 1-2sini hatalı ya da hatasız yese kaleci, 8 tane kurtardı olur genelde. Maç kasedi hazırlayacak olsan, çok üst düzey kaleciler haricinde, zayıf takımın kalecisinin kasedi net daha iyi olur.

Büyük takımda maçın içinde kalmak daha zor. Yarım saatte bir pozisyon geliyor, onu da kurtaramadın mı sıçtın zaten. Sürekli maçın içinde olman lazım. Orkun da mesela gelmeden önce gayet efsane maçlar çıkarıyodu Erciyes'te. Mantar oldu kaldı gelince. Bir tutmamak lazım o açıdan lig tecrübesini.

Avrupa Kupası tecrübesi konusunu saymıyorum bile, o da düşünülebilir. Genişletilir yani bu konu. Bence en güzeli kendi altyapında büyük takım kalecisi mantalitesini hazmetmiş bi adamı koyacan kaleye, hatasına falan tahammül edecen bi süre. Ama işte yetenekli adam çıkarsa altyapıdan mümkün o da.
Sosyal ağlarda paylaş

tecrübe şöyle bişey aslında

sen manisasporda defansta oynarsın sezonun 28 haftası bi tarafını kaldıramayan forvetleri takmaz kendi ceza sahanın kenarında topu ayağından açar öyle uzaklaştırırsın.

ya da osasunada defans oynarsın ceza sahasının yakınında bir yerde topu ayağından açmayı düşündüğün an agüero diye bir adamın gol sevincine koştuğunu görürsün. bir dahaki sefere topu gördüğün gibi taca atarsın.

burada yeteneksiz iki adamın tecrübesinden bahsettik. yani ufuk kalkıp bir uefa maçında oynayamaz şu an, hata yapma olasılığı çok yüksek. biraz kenardan izlemesi lazım leoyu. önemsiz kupa maçlarında falan oynar anca, geliştirilmek isteniyorsa. ha bence aykut şu an daha iyi performans gösterir gs kalesinde o ayrı. gelecekte ne olur bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

nileppezdel said:

Abi Beşiktaş verdiğine bin pişman oldu Hakan'a mesela.. Bence kariyerli bir kaleci alabilecekken genç kaleciye şans vermek büyük bir risk. Ha şimdi Ufuk kendini kanıtlamış bir kaleci ona bir şey diyemem aslında. Hani ona bir sezon şans verilebilir ama direk altyapıdan, normal lig maçı tecrübesi olmayan kaleciyi de büyüktakımlarda koyamazsın kaleye. Hedefleri olan takımın en sağlam yeri kalesi olmalıdır

Lig maçı tecrübesi yok diyorsun da, adam Manisa'da 11 çıkmıyor muydu gelmeden önce?

Ufuk kendini kanıtlamış bir kaleci demişim işte, onu hariç tuttum ben genel genç kaleciyi as kaleci yapma olayından bahsettim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Aykut ve Hakan kadar sınırlı yeteneğe sahip ama çok şans tanınmış adam yoktur herhalde. Ben bile yoruldum adamların yaptıkları basit hataları izlemekten. Volkanın ayak altından, elinden top kaçırması kat kat daha basit de olsa kırk yılda bir yapıyor kerata :P
Sosyal ağlarda paylaş

milliyet said:

Galatasaray, Hollanda’nın Go Ahead Eagles takımında attığı gollerle vitrine çıkan Halil Çolak’ı kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, Derks’in eski öğrencisi olan 21 yaşındaki genç yetenek için 600 bin euro ödeyecek

Cim-Bom sürpriz bir transfere imza attı, Hollanda’da top koşturan Türk golcü Halil Çolak’ı renklerine bağladı.
Ara transfer dönemine büyük umutlarla giren ve Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın raporu doğrultusunda dört koldan çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı yönetim ilk olarak 2. lig temsilcisi Go Ahead Eagles’da harikalar yaratan 21 yaşındaki Halil’in işini bitirdi. Galatasaray, 1988 doğumlu sol iç ve santrfor mevkiinde oynama özelliği olan genç yetenek için Go Ahead Eagles’a 600 bin euro (yaklaşık 1 milyon 260 bin TL) bonservis bedeli ödeyecek.
Sarı-kırmızılı kulübün altyapı koordinatörü olan Hollandalı Jan Derks’in, 21 yaşındaki Halil’in transferinde başrolü oynadığı ortaya çıktı. Geçmişte Go Ahead Eagles’i çalıştıran Derks’in, eski öğrencisi olan golcü oyuncunun transfer edilmesi için yönetime başvurduğu öğrenildi.
Hollanda ekibinin şimdiki teknik direktörü olan Hollandalı eski yıldız oyuncu Marc Overmars’ın da, Ajax kulübü ve milli takımdan yakın arkadaşı Frank Rijkaard’a, Halil Çolak’la ilgili olumlu referans verdiği kaydedildi. Rijkaard’la bir görüşme yapan Overmars’ın, “Bu oyuncuyu sakın kaçırmayın. Çok büyük yıldız olacak” ifadelerini kullandığı vurgulandı.
Hollanda’da 2. ligin en değerli oyuncusu seçilen ve sezonun ilk yarısında Go Ahead Eagles formasıyla 23 resmi maçta 13 gol, 7 asistlik performans ortaya koyan Halil Çolak’ın kısa süre içinde İstanbul’a gelerek uzun süreli bir sözleşme imza atacağı ifade edildi.

Halil Çolak kimdir?
Yaşı: 20 (29.06.1989 - Boy: 1.76)
Kulübü: Go Ahead Eagles

Sezon Kulüp Maç Gol
2007-08 SC Cambuur 11 1
2008-09 G.A.Eagles 23 6
2009- G.A.Eagles 23 13
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...