Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2009-2010 Sezonu Genel Tartışma

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

BulletRide said:

Şu an takımın aksamasının nedeni, beklerin şuursuz oyunu Uğur resmen ters kanatta Bank Asya performansı sergiliyor, Caner de hep ileride oynamak istiyor.Balta,Sabri ve Keita'nın dönmesi yeter, ligde 4-6-0'la da herkesi yeneriz yeterki Arda vb. adamların kafasyı oyunda olsun.

100de 100 katılıyorum. Uğuru şişirdiler şişirdiler, Sabri'nin mizah değerine kurban ettiler. Şimdi vuruyoz kafamızı dağa taşa Sabri Sabri diye. HİÇBİŞEY YAPMAYARAK değer kazanan sporcu Sabridir heralde (Tamam K.Garnet için kaan kural söylemişti bu lafı ama olsun, buraya da uydu) yokluğunda takıma katkısı daha çok anlaşıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Musa Çağıran hakkında güzel bir yazı.

PcLionFc said:

Musa Çağıran hakkında söyleyeceklerimi temelde birkaç ay önce belirtmiştim yukarıdaki yazıda, o dönem kulağıma daha çok Fenerbahçe'nin onu sıkı takip ettiği haberleri geliyordu. Altay'ın Semih Kaya transferi dolayısıyla Galatasaray'la ilişkilerinin limoni olduğunu da düşününce epey ümitsizliğe kapılmıştım bu transfer adına fakat Galatasaray gerçekten iyi bir iş çıkarıp fazla da bonservis kaptırmadan transferi bitirmiş. Fenerbahçe'nin de oyuncuya talip olduğu ancak Galatasaray'ın daha fazla bonservis ödemeyi kabul ettiğini söylemiş Altay Başkanı ki bu da fazlasıyla ilginç bir detay. Yıllarca bu tip ufak detaylar yüzünden çok oyuncu kaptırmıştır Galatasaray, en akılda kalan örnek Gökhan Gönül'dür. Ondan önce de Tuncay Şanlı vardı mesela. Beşiktaş'la da benzer sürtüşmeler yaşandı ancak fazla ses etmeden rakibin de talip olduğu bir oyuncuyu bitirmek kayda değer bir not.

Musa'nın farklılığı nedir dersek ben iki temel noktaya vurgu yapabilirim. İlki doğuştan gelen futbola uygun fiziği. Ülkemizde teknik kapasite olarak çok üst düzey oyuncular yetişiyor belki ama zirve futbola uygun fizikler çok daha nadir, gen havuzumuzdan kaynaklı bir durum bu. Musa Çağıran, Galatasaray'a benzer şekilde Dardanel'den katılan Mehmet Topal gibi farklı bir gelişme opsiyonu sunacak Galatasaray'a. İkincisi Musa Çağıran, genç yaşına rağmen müthiş bir özgüvene sahip. Bu altyapıdan üste geçişte bana göre en önemli kriterdir. Kendisine güvenmeyen oyuncu üst düzeyde var olamaz. Arda Turan'ı en az kendisi kadar yetenekli takım arkadaşlarından ayıran da tam olarak buydu. Musa'yı bir kere izleyin ya da bir açıklamasını okuyun, demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu iki özelliği bir araya getirebilen bir oyuncu teknik açıdan eksikleri olsa da zamanla ve tecrübeyle bunu aşıp komple bir futbolcuya dönüşebilir. Musa Çağıran'ı özel kılan da budur. 90 doğumlu bir oyuncunun Bank Asya gibi fiziksel bir ligde, böylesine zor bir mevkide bu kadar iyi bir çıkış yapmasının sebebi bu. Bunun yanına bir de skorer kimliğini ekledi ki Bank Asya'da attığı gol sayısı şimdiden 5. Bir önceki yazıda da bahsettiğim gibi bu gollerin 4'ü kafayla atılmış. Tesadüf de bu ya, sırf onu izlemek için açtığım Giresunspor maçında iki kafa golü atıp bir de kaleciden kafa topu alarak son dakikada takımının penaltı almasını sağlayan oyuncu olmuştu. Daha göz önünde olduğu Fenerbahçe kupa maçında da Burak'la beraber takımın en dikkat çeken oyuncularından biriydi.

Musa'nın takıma katılması sezon sonunda olacak anlaşmaya göre, Altay'la sezonu tamamladıktan sonra kadroya katılacak. İkinci devre de oynamaya devam etmesi Galatasaray ve Musa için belki avantaj fakat şu gün gelmesini ben kendi adıma tercih ederdim, hele orta sahanın şu halini gördükten sonra. Bugün bile formayı alabilme şansı vardı fakat transferin sezon sonuna kalmasındaki temel etken Altay'ın onun boşluğunu dolduramayacak olmasıydı sanırım. Onu Galatasaray forması içinde görmek için sabırsızlanıyorum açıkçası, açıklamalarına bakarsak Musa da öyle. Yeni bir Mehmet Topal etkisi görmeye hazırlanalım derim...

Gerçi biz düzgün futbolcu aldıkça diğer takımlar sakatlayabilmek için ekstra efor sarfediyorlar. Bakalım ne zaman hakemlerimiz ne zaman uyanacak.
Sosyal ağlarda paylaş

YALÇIN: Jo’nun işini bitirdik, artık rahat oynarız.
GS’Lİ FUTBOLCU: Sen ne diyorsun, nasıl böyle bir şey yaparsın?
YALÇIN: Konuşma seni de sakatlarım.
GS’Lİ FUTBOLCU: Necati, Yalçın’a bir şey söyleyin ayıp ediyor.
NECATİ: Tamam, merak etmeyin. Yalçın sen de oyununu oyna.

konuşma seni de sakatlarım ne yaa aahuhuahuauhauha
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın Kayseri maçı boşuna gergin geçecek bence, zaten bizim için şu kadro darlığıyla zor deplasman.

Adnan Polat'ın "Kasap futbolculara dikkat" edin açıklaması vardı bugün, Kayserililer de hakemi uyarmak onun haddi değil demiş.Yarın veririz herhalde 1-2 sakat daha ama bu tarz Anadolu takımları pis motive olunca hüsrana sık uğruyorlar, Ali Turan olayından da bir gerginlik var.Umarım puan kaybetmeyiz, Sami Yen'de maçımız yok resmen bu ay berbat fikstür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...