Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Rewendor said: Yoksa ne Hagi kadar seri ve teknik çalım atabildiği ne de o kadar iyi şutları var, ama "akıllı" oynuyor, yeteneğinin de sınırlarının da farkında o yüzden de yapabileceği şeyleri hep en iyi zamanlarda yapıyor. Hagi gibi olmasa da son derece kaliteli üst düzey oyuncu işte, düşük fiziğini saymazsak gayet etkili, o da buna uygun tip oyun oynuyor. Adam bir futbol dehası ve fiziği daha iyi olsaydı Türkiye'ye sittin sene gelmezdi, zaten şu halinin gelmesi bile olay oldu. Ayrıca Alex ince çalımlar ve daha öldürücü arapaslar atıyor, oynatmayı ve takımdakileri koşturmayı seviyor, şutları da sert değil ama teknik. Hagi ise topu kendi taşımayı daha çok seviyordu, daha güçlüydü, dribling yapardı, ondan o daha teknikmiş gibi geliyor size. Yani ikisinin tarzları çok farklı, istese Alex de onun gibi patır patır adam geçer ama 60. dakikada çıkar, o yüzden gerektiği yerde müthiş işler yapıp yine aynı kapıya getiriyor. Neyse bu seneye dönelim artık, uzadıkça uzayacak bu mevzu yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 bence alex su brezilya takımında banko oynicak bi adam cunku çevresindeki adamları oynatmayı sevio. brezilyada da su anda en buyuk sorun dunya yıldızlarının buyuk egoları. bence alex brezilya orta sahasında yapacağı top dağıtımıyla cok etkili olabilir. belki takımın hızına kondisyonu yetöeyebilir ama alex akıllı adamdır ayarlar kendisini gibi gelio. umarım dunya kupasında onu izleyebilirz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 alexin zaten dünya kupası kadrosuna çağrılma durumu var 2-3 yerde okumuştum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 evet kaptan olackamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kerim Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Khelben said: kerim said: fener ortegayı almıştı gs felipeyi aldı felipe daha iyi dediler fener hooijdonku aldı gs pratesi aldı prates daha iyi dediler daha sonra anelka geldi, ümit karan 10 anelka eder dediler alex gelirken çok şahsiyetli yazarları alex gibi adamı fener alamaz real madrid bile peşinde LOLOLOLOLO yaptı, ama alex geldi =( bu sefer hagi daha iyi dediler ahah hatta şeyi hatırlıyorum sezon başlamadan önce hazırlık maçları reklamlarında takımın yeni alınan oyuncuları anons edilir. gs için olanda saido'lu! hakan şükür'lü galatasaray! denirdi. ama asla kıskanmadılar =( sen 2 gün önce ercan saatçi savunan fake diil misin. daha ne lol. buraya yazdığın 4 adamın 1 i kariyerine fenerde devam etmeme kararı aldı, ortegayı aldınız da ne yaptığınız da ortada adama. alex le hagi yi kıyaslama boş yere. yetemessin. işte sen de üstte verdigim karşılaştırmaları yapan insanlara en güzel örneksin. direk hagi daha iyi diye savunmalar falan. ben alex daha iyi demedim ki? benim burda eleştirdigim apaçık göreceli olan bi konuda gelip "aha bizimki daha iyi!" diyip daha sonra "aha bi de sizi mi kıskanıcaz lol" diyebiliyosun. @üstte nickini hatırlamadıgım bi kişi: pıratesle hooijdonk'un freekickleri baya karşılaştırılmıştı @rewendor: ben alex daha iyi falan demedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kerim Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 @cthulu tartışma burdan başladı Khelben said: yıl 2009 hala fabiano nun geleceğine inananlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 mokoko said: bence alex su brezilya takımında banko oynicak bi adam cunku çevresindeki adamları oynatmayı sevio. brezilyada da su anda en buyuk sorun dunya yıldızlarının buyuk egoları. bence alex brezilya orta sahasında yapacağı top dağıtımıyla cok etkili olabilir. belki takımın hızına kondisyonu yetöeyebilir ama alex akıllı adamdır ayarlar kendisini gibi gelio. umarım dunya kupasında onu izleyebilirz. Tam tersine çevresindeki adamları oynatmayı sevdiği için zaten uzak milli takıma. Alex tam anlamıyla oyunu kuran, yönlendiren adam işte, hani gerçek IQ'su nasıldır bilmiyorum ama futbol zekası çok yüksek ve bunu da liderlik için çok güzel kullanıyor. Attığı paslar falan sırf teknikle atılacak paslar değil çünkü resmen sezgiyle, zekayla atıyor o pasları. Ama Brezilya milli takımı liderleri sevmez, bu takımda herkes kendi bireysel şovunu yapar, oyun kurucu sevmezler, tek başına oynayan adam severler. Oyun kurucu nitelikleri de taşıyan Kaka, Ronaldinho (çağrıldığı dönem), Elano gibi adamlara bakın onlar da takımlarındaki gibi oyun kurucu rolü üstlenmezler milli takımda daha bireysel ve "komple futbol" oynarlar. Belli başlı kriterleri var Brezilya milli takımının, başarıdan çok daha önemli. Bunun birinci sırasındaysa imaj var. Liderlik rolü üstlenip de diğerlerinden daha ön plana çıkma potansyeline sahip oyuncular bu yüzden giremez kolay kolay. İmaj uğruna az maç kaybetmediler, dünya kupasına bile kaç maç boyunca 1-11 numaralı oyuncularla çıktılar sırf şov için, her futbolcunun numarası bile bellidir itiraz edemez, yoksa 3 numaralı Carlos'un 6 giymesi, 10 numara giymeyi sevmeyen Kaka'nın 10 numara giymesi vs vs. de bu yüzdendir mesela. Ya da Ronaldinho şu anda da gayet iyi adam, ama milli takıma alınmamasının sebebi faydalı olmayacağı değil imajının zedelenmesidir. Ya da Elano'nun en formsuz döneminde (bu sezon başı, hala da toparlayamadı) hala ısrarla milli takıma çağrılma sebebi de imajdan. Futbol kalitesi şu anda düşük bile olsa oyun tipi ve bakış açısı olarak tam aranan tip oyuncu milli takım için. Taktiğin, başarının, hatta futbol kalitesinin bile üzerinde kriterleri, kodları var o milli takımın. Hagi-Alex kıyaslaması yeterince uzadı, zaten bugüne kadar da defalarca farklı konularda ve zamanlarda tartışıldı. Görüşümü belirtmiştim zaten, yanlış anlaşılmaması için hatırlatma da yapıp bitireyim. Alex'e kötü adam falan demiyorum ben, son derece kaliteli bir 10 numara. Oyunda sürekli olmaması ve yavaşlığı dışında gayet etkili. Dendiği gibi fiziği de biraz iyi olsa bugün çok farklı takımlarda oynardı. Bunlara hiç itirazım olmadı. Ama bir Hagi değil, demek istediğim oydu yoksa bok atmıyorum Alex'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 evet abi burdan başladı. çünkü var. inşallah gelir, inşallah ronaldoda gelir bak aşşada topici var. dalga geçmiyorum. ama geleceğine inanmıyorum. inananlarıda anlamıyorum. bu olay fenerbahçe için geçerli deil sadece. fabiano fenerbahçe örneği sadece 1 tanesi. kaç tane futbolcu kariyerini türkiyede yükseltmeye geliyor? madem lig bu kadar iyi niye bilmemkiler avrupa ya gitmesse burda yok olucak diyoruz. sivri bi dille söylemiş olsamda dediğim şey doğru. çok zor buraya öyle oyuncuların gelmesi. tamam fabiano genç değil ama daha avrupada ömrü var 2-3 sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
poopla Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 alex hagiyi pıtlatır istatistikler gösteriyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 aa fake. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 kusura bakmayında fabiano'nun fener'e geleceğine inanmayın lütfen,adamın tek cümlesi yüzünden millet umut besliyor ama bırakmazlar onu Fener'e, ne demiş " 4 senelik sözleşme öneren herhangi bir takıma giderim" Fener önerebilir mi ? Evet Beşiktaş bile önerir evet, Ama bu takımı sezon başında kaç takım istiyordu ? Onlarca Avrupa büyüğü istiyordu ki en istekli takım Milan'dı. Milan hala istiyor,arada sözleşmeyi götürür önüne 4-5 senelik rahatlıkla alır.Milan olmadı bir ton Avrupa'nın büyük kulübü var alır. Fener nasıl alır,adamın ömür boyu kazanamayacağı parayı 4-5 seneye yayar verir üstüne de bu seneyi Avrupa'da çok iyi bir yerde bitirir ki adam gelecek olabilir hmmps diyip gelsin Fener'e, Alamaz demiyorum,lakin umut beslemeyin diyorum.Çok zor ama çıkıpta Fener parasını verirse ve ikna edip getirir oynarsa o zaman kimse de bir laf söyleyemez,babalar gibi gelipte oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Strike Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 DarKRideR'ın yazdıkları bana eski bir anıyı hatırlatı >:D P.s.Ben de geliceğine inanmıyorum,ama aziz başkana belli olmaz Gelmez,gelemez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 AHAHAHAHA unutmusum bunu iyi oldu koyduğun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rubrubbakidibakbak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 alex ile hagi'yi karşılaştırmak ne demek anlamıyorum. Hagi'nin oynadığı takımlarla Alex'inkilere bakmanız bile yeterli. Fifa 2010'da bile hagi yıldızlar karmasında 90 gibi bir puan almışken, Alex ancak fenerbahçe'de yer alıyor, özellği kaç onu da bilmiyorum. :) İşin şakası bir yana, alex hagi'den belli yıllarda iyi oynamış olabilir ama kesinlikle daha iyi bir futbolcu değil. Bunu fanatikliğe dayanarak ta yapmıyorum ama fazla abartılıyor. Yani bugün bir futbolcunun ne kadar iyi olduğunu gösteren şeylerin başında oynadığı takımlar, aldığı kupalar ve yükselttiği takımlar gelir. Alex bu kıyaslamalara bakıldığında hiçbirinde hagi ile boy ölçüşemez. Örneğin, Barcelona geçen sene şampiyonlar liginde manchester'a yenilseydi Ronaldo dünyanın en iyi futbolcusu bir kez daha seçilebilirdi. Ama şimdi çok büyük bir ihtimal Messi seçilecek. Bu da normal bir şey tabiki. Alex'in bireysel olarak attığı goller Fenerbahçe'ye Türkiye'de çok maç getirmiştir ama avrupa'da bu sayı azdır; zaten bu sebeple fenerbahçe'nin en büyük başarısı şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynaması olmuştur. Yine de tabi iyi oyuncudur bir şey diyemem galatasaray'da şu an oynasın da isterdim ama alex hagi'nin dengi değil. Aynı şekilde Arda'da Alex'in dengi değil şu ana kadarki futbol yaşamında gösterdikleriyle. Onu da Alex ile aynı kefeye koymam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 ahahahaha supermis bu ya ben yeni okudum. unutturmayin boyle seyleri yahu. super fail uber ultra ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 vazgeçtim şimdi pazar akşamı 5 sayfa boş boş tartışmayın =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rubrubbakidibakbak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 yazdığını gördüm zaten cevap vermeyecektim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 sen vermezsin ama birileri kesin verir burda :P insanların vaktini çalmıyım istedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 bahsettiğim şeyle o yazı arasında dünya kadar fark var yalnız,benzetme normal gerçi de :) ben gelmez demedim,umut beslemeyin dedim.Fabiano gibi forvetler çok nadir yetişir,paha biçilmez olur.İsminin bu kadar geçmesi bonservisi elinde bir takıma gidecek olması ve onun söylemleridir.Ama ben yine de Fabiano'nun 4-5 yıllık bir kontratla ne olur ne olmaz diyip emeklilik planları yaptığını,bunun içinde hemde iyi para alacağı hemde kariyerini kaliteli şekilde bitirebilecek bir kulüp aradığını düşünüyorum.Sene başında Milan onu çok istedi,o da istiyordu hemen hemen ki olmadı.Bir transfer konusunda Milan'in hala onu istediğini tahmin ediyorum ki tam takıma lazım bir adam,istekli bir Milan'a karşı Fenerbahçe hangi şartlarda yarışabilir ki ? Şu da var onu isteyen bu kadar kulüp var diyoruz da bende Fabiano yerinde olsam ve karşılaştırmaya alsam Fenerbahçe üstlerde tercih için,ama tekrar diyorum,sezon başında adı geçen takımlar hala istiyorlarsa Fabiano'yu Fener'in bence şansı çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
poopla Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 fabianoya vercek parayı nasıl bulcak fener dengeler alt üst olur güiza 3.5 alıyosa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 guizayi satip yada takasla almaya calisacak zaten yeni bir forvet fb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 rubrubbakidibakbak said: alex ile hagi'yi karşılaştırmak ne demek anlamıyorum. Hagi'nin oynadığı takımlarla Alex'inkilere bakmanız bile yeterli. Fifa 2010'da bile hagi yıldızlar karmasında 90 gibi bir puan almışken, Alex ancak fenerbahçe'de yer alıyor, özellği kaç onu da bilmiyorum. :) Yazıyı anladımda; futbolcuları oynadığı oyundan örnek göstererek konuşan bi adamın yorumlarını kim dikkate alır orası meçhul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Avrupa Ligi H Grubu temsilcimiz Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Roberto Carlos, "Yüzde 50 Corintians'a, yüzde 50 Santos'a gideceğim. Hala görüşme halindeyiz. Sezonu Fenerbahçe'de tamamlama ihtimali dahil olmak üzere kararımı en geç önümüzdeki salı günü açıklayacağım." dedi. bu salı yarın bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 http://www.hurriyetmax.com/fenerbahce/12938258.asp?gid=329 Guiza'ya bu seferde Liverpool talip olmuş, vatandaşı Benitez kulübünden kovulmadan evvel bize bu iyiliği yaparsa, Aziz başkan adaklık 2-3 deve kessin derim. Eğer köre topala razı olmaz da, çekişerek pazarlık yapar kızın kısmetini kapatır evde bırakırsa Aziz başkanı sittin sene affetmez bu taraftar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2009 http://www.hurriyetmax.com/fenerbahce/12967416.asp?gid=329 DAUM İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADI Rakibin kasetlerini incelemeye alan Alman çalıştırıcı, Kartal'ın sistemsizliğine vurgu yaptı, zafer için iki konuya parmak bastı. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray derbisinde tüm planlarını Keita ve Arda'yı kilitleme üzerine kuran, başarılı taktiğiyle 3-1'lik galibiyette önemli pay sahibi olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bu kez de Beşiktaş için hummalı bir çalışma içine girdi. Lige verilen arada yardımcılarıyla birlikte Beşiktaş'ın maç kasetlerini takibe alan ve rakibin taktiğini çözmeye çalışan Alman çalıştırıcı kötü bir sürprizle karşılaştı! Beşiktaş'ın taktik dizilişini ve oyun sistemini bir türlü çözemeyen Christoph Daum'un yardımcılarıyla yaptığı toplantıda, "Beşiktaş'ta kimin nerede oynadığı, ne oynadığı belli değil. Oyun içinde sürekli pozisyon kaybediyor, yer değiştiriyorlar. Ve bunu da bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Bu bizim için hem avantaj hem de dezavantaj. Kendi mevkilerini boşaltan oyuncuların bölgesinden pozisyon bulabiliriz. Ancak defansif anlamda, rakibi kontrol etmek konusunda sıkıntı da yaşanabilir" ifadelerini kullandı. WOLFSBURG ÖRNEĞİ VERDİ İnönü'de alınacak galibiyetin, Beşiktaş'la aradaki puan farkını 10'a çıkaracağına da dikkat çeken Daum'un, galibiyet için iki konu üzerinde durduğu öğrenildi. Wolfsburg maçında olduğu gibi Beşiktaş'ın yenik duruma düştüğünde panik yaptığının altını çizen Fenerbahçe'nin başarılı hocası, "Panik Beşiktaş'ı zor durumda bırakıyor, üretkenliğini azaltıyor. Bu nedenle, ilk golü bizim bulmamız gerek. Eğer İnönü'de erken gol bulabilirsek, işimiz kolaylaşır" yorumunu yaptı. "PAS YAPMALIYIZ" Galatasaray maçındaki taktik disiplin ve mücadele gücüne de vurgu yapan Daum,sözlerini şöyle sürdürdü: Sezonun ilk derbisinde istekli, mücadeleci oyunumuz, taktik disiplinle birleşince 3 puanın sahibi olmuştuk. Ancak bu kez artı bir şeye ihtiyacımız olacak. O da Beşiktaş'ın iç sahadaki temposunu düşürmek için daha kontrollü bir futbol oynamamız. Topa daha çok sahip olup, daha iyi pas yapmamız gerek." HİKMET KARAMAN DA ÇÖZEMEMİŞTİ Ankaragücü ile hafta içinde yolları ayrılan Hikmet Karaman da, Beşiktaş maçı öncesi tıpkı Daum gibi benzer ifadeler kullanmıştı. Galatasaray galibiyeti sonrası açıklama yapan Karaman, "Ben her hafta Galatasaray ile oynayayım tüm maçları alıp, açık ara şampiyon olurum. Çünkü ne oynadıkları, sistemleri belli. İşi çöz, akıl oyunuyla kazan. Böyle yaptım ve kazandım. Ama Beşiktaş'ın ne yaptığı, hangi sistemle oynadığı çok karışık" ifadelerini kullanmıştı. Beşiktaş-Wolfsburg maçını SKY TV'de anlatan Alman spiker Fritz von Thurn und Taxis'un, "Beşiktaş'ta herşey tesadüf üzerine kurulu. Benim oturduğum yerden bir sistemleri gözükmüyor" sözleri de gazete manşetlerine taşınmıştı. Çok komik haber olmuş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar