Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikinci öğretim okumak

DeadSkinMask

Öne çıkan mesajlar

benim ablam da nedense çok tepkili bu ikinci öğretim olayına istemiyor benim okumamı o şekilde. Okulun arkakapısı, kimse takmaz, hocaları görmezsin bile, öğrencisi leş olur. VSVS sinirimi bozuyor. Sanırım son 5-10 senedir daha bir popülerleşmiş ve kendini düzlüğe çıkarmış bir şey bu ikinci öğretim olayı ben öyle anladım çünkü memnun olan (daha doğrusu saydığım yönde bir şikayeti olmayan) bir sürü insan var. Ablam dediğim de 2001'de mi ne lisanstan mezun oldu işte. Haksız di mi bu konuda? :D
Sosyal ağlarda paylaş

2.öğretim çok leş.bir kere hocalar sallamasyon anlatır.son saatlere kalan dersler alal acele biter.bazen hoca misafirim geldi diyip kaçabilir.şampiyonlar ligi gibi şeylerin fanıysan çok satarsın dersleri.

bide yaz okulu olursa gittiğin yerde iyi dürtüyorlar,çünkü x2 kredi ücreti ödediğin için yaz okulu adayı olabilrisin.3 tane 1.öğretim öğrencisinin getireceği parayı 1tane ikinci öğretim öğrencisi karsılıyor hehe bu yuzden yaz okuluna gelirsin x2 kredi ödeyip 1.öğretimlerle aynı anda derse girmenin nefretini tadarsın.

üstüne yıl içersinde saat 3 e ders koyarlar bune bicim 2.öğretim diye sövmeye devam edersin.

sonra günahkar olursun hacı gitme 2.öğretime
Sosyal ağlarda paylaş

bu iktisat fakültesinde örgün öğretim çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri de tutuyor yani çeko

bence çok güzel bölüm. Ders içerikleri vs. Aslında siyaset bilimi gibi bir bölüm hatta. Gel gör ki saçma sapan bir ismi var insan çeko okuyorum demek istemez paşalar gibi iktisat okuyorum demek varken. Zaten iibf'deki her bölüm aynı dışkının farklı renkleri, sonunda mezun olduğunda seni kimse ayırt etmiyor. Ama işte...

2.öğretimden kaçınırsam iktisat'tan vaz cayıp çeko'cu olabilirim ama canım hiç istemiyor ya asd o yüzden ikinci öğretim'i övün bana cazibelerini sayın lütfen:)o
Sosyal ağlarda paylaş

üniden üniye bile değil bölümden bölüme değişiyor heralde. Kutulu ile aynı okulda (kocaeli) farklı bölümlerdeyiz. proflar gayet giriyor bizde derslere. hiç asistana bırakan görmedim. Dekan bile 1 ders vermişti kendisi geldi. sadece acil toplantısı olunca 1-2 kere asistan yollamıştı. normal proflar hiç yapmadı. Hatta 1-2 tane itü den prof ile anlaşmış bölüm. akşam olmasına rağmen haftada 1 gün geliyorlardı bize. 6 dersimi ve tezimi itü profesöründen aldım. İtü ile Kocaeli'nin farkını anlamak için o 1-2 hoca bile yetiyor. uçurum var orada okumak isterdim =(

ders arasında saatler koymamaları olayı çok iyi oluyor. Ders saatleri birebir aynı olmasına rağmen 1.ö ler 9 da girip 5 te çıkarken 5 te girip 8 gibi çıkardık biz. 4 yıl saat kurmamak ta ayrı bir güzel.

10 kere üni'ye gideceksem 1 inde bile 1.ö yazmam artık =)
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Ben Marmara Üniversitesi İktisat İkinci Öğretimden mezunum. Açıkçası ikinci öğretim okuldan okula değişir tabii eğitimde öyle...

Bizde çok rahattı saat 16.00 'da dersler başlardı en geç 8-9 biterdi zaten belli bir zaman sonra istersen 1.öğretimlerle derse girerdin. Yoklamada olmadığı için sınav zamanları hariç okul boş olurdu. Ders kalitesine gelince, evet bazı hocalarımız farklıydı ama genelde aynı hocalardı.Hocalarımız aynı olsa bile eğitim kaliesi feci farklıydı. Saat 9.00 'dan beri okulda duran hocandan ne hayır gelir... O nedenle ben 1.öğretim girdim pek çok derse.

Sınav saatlerimiz farklıydı, daha önce burada bazı arkadaşlar yazmış soru tarzını görmek için iyi oluyor diye ama hocalar bunu bildiğin için bize hep feci kazık sorarlardı.

Kısacası olay sana bağlı, üniversiteler-mühendislik ve tip hariçinde- tamamen etikettir başka hiçbirşey ondan isim yapmış,saygın bir okulda 2.öğretim okumak varken gidip daha az saygın bir yerde 1.öğretim okumak çok saçma geliyor.

Dil bilmiyorsa o arada dil öğrenir kendini geliştirsin veya çalışırsın veya spor yaparsın vs ama sonuçta işe alımlarda 2.öğretim olmak hiçbirşeyi değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

2. öğretim okuyun abi, dünyadaki en güzel şey. 1. öğretim çok süper vs. diye bir düşünce varsa aklınızda 1. öğretim derslerine girersiniz; kimse kovalamaz sizi derse geldiniz diye.

Sınav saatleri daha güzel, dersini yeni aldığınız birisinin nasıl sorabileceğini biliyorsunuz. Sonra insanlar relax ben 4.5 senelik 2. öğretim yaşamımda o kadar rahattım ki not bulma, insanlara ders anlattırma vs. gibi konularda anlatamam. 1. öğretimdeyse herkes birbirinin kuyusunu kazıyordu nedense.

Diplomada 2. öğretim ibaresi yok bir de böyle bir korkunuz(lol) varsa olmasın.

Son olarak çeko dandik.
Sosyal ağlarda paylaş

marmarada 2. öğretim çeko okuyorum.
harcı hariç kesinlikle çok rahat, dersler genelde 1 2 gibi başlayıp en geç 8de bitiyo, programla alakası yok.

çeko diyince insanlar bilmiyo evet lisans mı önlisans mı o bile bilinmiyo sdf. çevre ekonomisi falan diyen var.
ama ben bi işletme iktisat yerine çeko okuduğum için hiç pişman olmadım. çünkü iibf bölümleri birbirine çok yakın. iş alanları da çok yakın. artık belirleyici olan yüksek lisans.
ki, ik stajı yaptığım için biliyorum. çeko diyince akla direkt ik geliyo, işletme iktisata göre böyle bi avantajı var. tabi onu avantaj olarak gören benim bir baayan olarak asdasf.

edit: çeko muhabbeti nerden çıktı hangi üniversiteden bahsediyosunuz onu bilmiyorum da, marmara çekoda istanbula göre çoook daha fazla kastırıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

üniden üniye bile değil bölümden bölüme değişiyor heralde. Kutulu ile aynı okulda (kocaeli) farklı bölümlerdeyiz. proflar gayet giriyor bizde derslere. hiç asistana bırakan görmedim.
ben aksini söylemedim ki karıştırmışsındır nickleri. ben de gayet memnunum 2. öğretim okumuş olmaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversiteden üniversiteye ; bölümden bölüme hatta aradan gecen sene bile fark edebiliyor birinci ögretim olup hep ikinci ögretim derslerine gelen yada tam tersi olan bir sürü kişi tanıyorum bazı bölümler böyle seylere izin vermeye biliyor tutarlılık yok gidip görmek var
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

df said:

üniden üniye bile değil bölümden bölüme değişiyor heralde. Kutulu ile aynı okulda (kocaeli) farklı bölümlerdeyiz. proflar gayet giriyor bizde derslere. hiç asistana bırakan görmedim.
ben aksini söylemedim ki karıştırmışsındır nickleri. ben de gayet memnunum 2. öğretim okumuş olmaktan.

üstündeki mesajdı (SeaGle) karışmış evet =)
Sosyal ağlarda paylaş

çeko'dan vazgeçtim iktisat okumaya devam edecem.

Bu arada marmaralı'lar basmış hep topiği =) Ben İÜ'yü yazacam sırf. Marmara'yı kampüsünden ötürü istemiyorum. Sırf yerinden dolayı üni mi seçilir denir ama işte o kadar olumsuz şey duydum ki marmara ile ilgili o yüzden yazmak istemiyorum ama hazır konuya gelen marmaralılar ikna edebilirler belki =p

mesela 79bininci olmuşum marmara örgün iktisat 68bin almış fakat gene de yazmıcam. (şeytan tutturur misali) (iü örgün 56bin,ikinci öğretim 95bin mi ne bu arada. İö kesin yani, öyle olacak gibi bakalım)

edik: o değil de çok düşük la bu puanlar EA'da. Elimi kolumu sallaya sallaya istanbul'un göbeğinde geçerli bir bölüm okuyabiliyorum yani onu farkettim de kebap valla.
Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Çeko okuyanlar ik'ya giriyolar genellikle çünkü başka bi yere giremiyolar :D
Zaten insan kaynakları bölümü açıldı açılmaya devam ediyor çekonun önü kapalı.Tabi kendini geliştirirsin bi yerlerini yırtarsan olmaz diye bişey yok.

çeko okuyanlar ikda çalışmak isteyerek çeko okuyolar zaten.
yırtınmana gerek yok, zaten epik üniversiteler olmadıkça iibfnin hangi bölümüymüş üstüne yüksek lisans yapmadıkça bi önemi yok. yani kendini geliştirmek artık yırtınma değil zorunluluk gibi bişey.

@yav, şahsen marmarayı hiiç övemem uzak dur sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Kampüsüne bakacaksan yazma abi Marmara, hayatın kararır.

Yalnız ekonometri de yazmanı tavsiye ederim eğer türkçe iktisat yazmayı düşünüyorsan. İstanbul Ekonometri zaten nispeten kolay diğerlerine nazaran, hem sanırım sıralaman da örgün eğitimine yeter İstanbul'un.

İktisatçıların yediği her haltı yersin + istatistik ve yöneylem temelin sayesinde lojistikte/analizde falan da çalışırsın. Çok fazla arkadaşım var öyle yapan. SAP alan da var, denetime giren de, müf. yard. olan da, iş analisti olan da, tedarik zincirinde olan da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında öyle okul canlısı bir insan değilim hani ama gene de önemli bir şey bu kampüs. Marmara'nın hocaları iü'ye bin basar diye bir şey olsa çok düşüneceğim bir şey olmazdı kampüs meselesi ama bildiğim kadarıyla aynı dışkının farklı renkleri ikisi de =) Bir de beyazıt'ın yeri vs. çekici geliyor baya. Bahçelievler çok daha uzak değil mi bir çok yere? her neyse işte...

Abi ekonometri'ye pek sıcak bakmıyorum ben. İktisat lisansındaki 2 dönemlik ders olarak bile yeterince korkutucu geliyor kulağa gidip bölümünü okumak pek sağlıklı olmaz benim için. Zaten ne kadar denetim-müfettişlik vs. gibi mesleklerde gözüm olsa dahi iktisat'ın tarihi siyasi derslerinden daha bir zevk alıyorum, çeko da bu yüzden çekici gelmişti zaten... Hani ekonometri bana ters gelebilir =) Maliye yazacağım iktisattan sonra fakat gelmez heralde.

iü örgün maliye 66bini almış 80bine düşer mi allah bilir gerçi :P
Aynı şekilde marmara örgün iktisat da 69bini almış geçen sene. 10 bin kişi kaydı mı geliverir valla ki bu sıralarda olmayacak şey değil :S

bu konuda diyecekleriniz önemli. Marmara'nın olmayan kampüsünde gündüz gündüz normal insanlar gibi okumayı beyazıtta gece okumaya tercih ederim der misiniz?

bu sıralamaya göre nasılolsa tutmaz şeklinde tercih yapmak istemiyorum çok garip şeylere şahit oldum çünkü her sene fıkırdıyor puanlar. Şeytan tutturur dediğim gibi kesin karar vermek lazım :D

özyeğin tam burslu bankacılık ve finans var mesela 4 kişi alıyor ve yeni bölüm onu yazmayı da düşünüyorum tutmayacağını biliyorum ama ya tutarsa diye korkuyorum da. Daha demin adamların okul tanıtım mail adresine wot döşedim kafama takılanlarla ilgili hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...