Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eskişehire deniz geldi

strangegoodby

Öne çıkan mesajlar

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Park'ın içerisindeki 350 metre uzunluğundaki yapay plaj 22 Temmuz'da açılıyor.

İŞTE O PLAJIN FOTOĞRAFLARI

GÖLETTE BİR KORSAN GEMİSİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Otogarı karşındaki Porsuk Çayı kayısında 300 dönümlük alana yaptırdığı Kent Park içerisinde 350 metrelik yapay plaj da bulunuyor. DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu bozkırında yer alan Eskişehir'de yaptıkları yapay plajla deniz ve plaj özleminin giderileceğini söyledi. Büyükerşen, plajın klorlanan artezyen suyu ile yüzmek için sağlıklı hale getirildiğini belirtti.

Paris ve Viyana gibi içinden çok büyük nehirlerin geçtiği kentlerde de yapay plajların oluşturulduğun kaydeden Yılmaz Büyükerşen, buralardaki plajların suyunda yüzülmediğini sadece güneşlendiğini söyledi. Kendilerinin yaptığı yapay plajın suyunun yüzme amaçlı da kullanacağını ifade eden Yılmaz Büyükerşen, 22 Temmuz 2009 tarihinde açılacak olan plajda 15 soyunma kabini, 150 şezlong ve 2 can kurtaran kulesinin bulunduğunu belirtti.

Kent Park içerisindeki plajla birlikte yanında bulunan açık olimpik yüzme havuzunun da aynı tarihte açılacağı kaydedildi.

Eskişehirliler, denizi olmayan kente plaj yapılmasına sevindiklerini belirterek, "Artık deniz özlemimizi bu plajda gidereceğiz" dedi.

kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama bu plajı akp'li bir belediye yapmış olsaydı tüm haber bültenlerinde yer verilirdi, her yerde bas bas bağırılırdı x şahsı denizi getirdi diye.
Adam yapacağını yapıyor, daha fazlasını beklemek haksızlık olur. Bence de helal olsun.

En kısa zamanda önce görmeye, sonra da yüzmeye gideceğim. İzlenimlerimi yazar, kendi çektiğim fotoğraflarımı anlatırım.

-Neiloth- said:

büyükerşene helal olsun da,çoğu insanın ilgisini çekmicek gibi,ben mesela 4 yıl boyunca bi kere gitmem heralde.
giden birileri izlenimlerini anlatsa güzel olur aslında.

Neden ilgi çekmeyecek ve sen 4 yıl boyunca bir kere gitmezsin? (Merak ettim)
Sosyal ağlarda paylaş

kum döküp üstüne bir kaç şezlong koyup plaj yaptık demediler. suyun temizliği, o bölümün alt kısmının özel olarak hazırlanması, kum dökülmesi ve bir çok alt yapı çalışması çok uzun zaman önce tamamlanmıştı. mutlaka düşünmüşlerdir her türlü oluşabilecek sorunu.

benim tek korkum insanlar. umarım rahatsız edici olaylar, tatsızlıklar yaşanmaz; insanlar değerini bilerek, düzgünce faydalanmasını bilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim gezdim bugün. Beklediğimden tenhaydı açıkçası. Rahatsız edici bir kalabalık yok. Ancak çocukların yüzmek yerine koşarak girme, atlama, sıçrama, tepinme hareketleri nedeniyle belirli bölümler oldukça bulanık görünüyor ve bazı insanların bu su niye çamurlu demelerine sebep oluyor.

Havuzdan ileri olan kısmı aile bölümü olarak ayırmışlar ve iyi yapmışlar, hatta o bölüm bence biraz daha geniş olmalıydı. Bayan ziyaretçiler genellikle bu bölümdeydi.

Plaja giriş ücreti hafta içi 3 TL, hafta sonu ise 5 TL olarak belirlenmiş. Plaja çocuklar velileri olmadan alınmıyor. (Havuz ve plaj kurallarını okurken bir grup çocuk gelip velileri olarak onları içeri sokmamı istediler.)

Havuz ise şimdilik açılmamış. Havuzun sistemi plajdan farklı olacak. AÜ'nün yüzme havuzunu bilenler varsa, oradaki sistem uygulanacak burada. Belirli belgeler istenilerek havuza abone oluyor ve aidat ödüyorsunuz. Böylece havuza her türlü insanın (hastalıklı vs.) girmesi engellenmiş oluyor. Havuza abone olduğunuz takdirde havuzu belirlenmiş saatler arasında istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam sabah 10.00 ile akşam üstü 18.00 saatleri arasında kullanılabilecekti havuz. Kapalı havuz ise şimdilik tadilattaymış. Sanırım kışa kadar o da tamamlanır ve açık havuz ile aynı sistem ile hizmete sunulur.

Plaj kısmında herhangi bir yiyecek ve içecek imkanı göremedim. İnsanların sıcak altında elbette canları bir şeyler çekecek ve acıkacaklardır. Park içerisinde 2 adet yemek yenilebilincek yer var ancak plajdayken oralardan faydalanmak zor. En azından bir dondurma ve içecek bulunduran büfe tarzı bir bölüm ayrılmalı diye düşünüyorum.

Plajın karşı tarafında çimenlik alan var (suyun karşı kıyısında). Burada kimse yoktu, acaba yasak mı diye aklımdan geçirdim. Umarım değildir, oraya havlu serip güneşlenmek diğer taraftan daha keyifli olur gibi.

İlk izlenimlerim bu şekilde :) Bir kaç tane de resim çektim cep telefonuyla. Akşam onları da koyarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...