Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

%50 bilg mühendislikleri

Killer

Öne çıkan mesajlar

Killer said:

ışığın kampüsü falan güzelmiş ya %75 ile de girebilirim.eğitim hakknda bilgisi olan var mı?

ışık mat müh mezun arkadaşı, baya memnundu, hiç bi sorun yaşamadı. yurtlarında kaldı ama okul şilede olduğu için, istanbula 2 saat, biraz ızdırap oldu 4 senesi. bence okulun yanında biraz kampüs imkanlarını falan da araştır. ben kesinlikle bilkenti öneririm ankara için.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Isık genel olarak kötü ve kampüsü cok berbat bir yerde. İyi hocalarda pek gitmek istemiyor oraya cok uzak kampüs'ü. (Koç,sabancı gibi değil sonuçta) Nerden biliyorum bizim şirkete bir doc. geliyordu ısıkta ve ist. üniversitesinde işletme hocasıydı. Yeni kampüsüne gittikten sonra kendi'de dahil bir ton hoca bıraktı dedi üniversite'yi.

wildpervert said:

Killer said:

ışığın kampüsü falan güzelmiş ya %75 ile de girebilirim.eğitim hakknda bilgisi olan var mı?

ışık mat müh mezun arkadaşı, baya memnundu, hiç bi sorun yaşamadı. yurtlarında kaldı ama okul şilede olduğu için, istanbula 2 saat, biraz ızdırap oldu 4 senesi. bence okulun yanında biraz kampüs imkanlarını falan da araştır. ben kesinlikle bilkenti öneririm ankara için.

haydaa. dfgds. ingilterede cs okuyan bi arkadaş var.onun arkadaşları ışıkta bilgisaya mühendisliği okuyo.ışık iyi demişti arkadaş.arkdaşlarının yaptığı programlar falan güzelmiş öyle bişeyler dedi.

ayrıca istanbul taksim beşiktaş beyoğlu bilimum yaşam alanı olan yerin içinde olsa benim pek umrumda değil.o yüzden ben kampüsü beğendim.sorun olmaz haftasonları gelirim evime.

onun dışında tercih kitabında bilgisayar mühendislikleri çizgi halinde.yeni açılmış kampüs desem arkadaşımın arkadaşları okuyomuş bilg müh. ve tanıtım vidyosunda vardı bi iki eleman.anlayamadım o olayı dfs.

bide %75 bursla girebilirim o da var.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgiye bir giren bir de girmeyen pişman

yani son 2 yılda içeriden aldığım izlenimlere göre eğitimden ziyade sosyal organizasyonlara feci sarmışlar daha çok konser/aktivite merkezi gibi olmuş

psikolojide okuyan bir arkadaş bu sene bıraktı başka bir özel okula geçiyor "okul dezen okul değil eğlence merkezi desen eğlence merkezi değil" demişti

benzer yorumları bir kaç kşiden daha duydum da belki sadece o bölümlerde sıkıntı vardır ne bileyim görsel iletişim tarasımı mıdır nedir öyle bir bölümde okuyan kişilerden hiç olumsuz bir şey duymadım mesela (vcd de oaliblir bölümün adı)
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul ticarete falan gitmektense çok daha iyi bir tercihtir (bence) onun üstüne basmak isterim. Eğitim açısından gayet iddialı olduğunu rahatça söyleyebilirim. Hani amaç çok iyi eğitim almak ise son tercih olmasında bir mantık göremem o yüzden.

Ama eğer üniversite hayatı ve yaşantısı gibi konularda kıbrıs gibi bir yerde olmak istemem derseniz de, sonuna kadar haklısınız. Ömür törpüsü gibidir. (gerçi kişiye göre değişebilir)
Sosyal ağlarda paylaş

kıbrısda diretiyolar da sona yazıcam onu

bugün ışık,maltepe ve yeditepeyi gezdim.

ışıkta %75 olmuyomuş düz girenler ilk 5 tercih yaparsa %25 bursmuş öh gereksiz yani.tüm ünivi falan 1.5 saat boyunca gezdim öğrencinin biriyle baya güzeldi.bilg hocasıyla falan konuştum.yurt murt ama annem zor diyo oraya maddi olarak.10 + 2.5 yurt şeklinde olcak.bide orda yemek haftasonları gidiş geliş baya bi pahalıya patlıyo.

yeditepe okuncak yer gibi gelmiyo bana.ipini koparan yeditepede.zırf zengin p.çlerinin tabiri caizse gittiği biyermiş gibi.gerçi ağır önyargılı yaklaşıyorum.üniv de güzelmiş gerçi yeditepenin.

maltepeye baktım bide artık 3. üniv yorgunluktan ölüyodum.betonarme yani hiç bi espirisi yok.ruhsuz biyer pek beğenmedim orayı.

izlenimler böyle.sizden tavsiyelere devam
Sosyal ağlarda paylaş

bence internetten okulların tanıtım günlerine bak. git kendin gör. öğretim kadrolarına filan bak.

ben ışık uninin hocaları icin cok donanımlılar diyebilirim. zaten cogu bogazici, itü filan eski hocaları. ama şöle ki okul şilede. gerçi kampusumuz baya serbesttir.

dediğim gibi bence git tanıtım günlerine okulun imkanlarına bak, netten de hocalarını araştır.

açılan dersler zaten çoğu okulda aynı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

yeditepe okuncak yer gibi gelmiyo bana.ipini koparan yeditepede.zırf zengin p.çlerinin tabiri caizse gittiği biyermiş gibi.gerçi ağır önyargılı yaklaşıyorum.üniv de güzelmiş gerçi yeditepenin.

şöyle bir şey okuyunca direk bir savunma mekanizması devreye giriyor bende.

baştan söyleyeyim yeditepede olmaktan hiç ama hiç mutlu değilim, hatta bu sene adam gibi bir ortalama yapıp yatay geçiş falan kasıcam -zor olması umrumda değil-. fakat şimdi sen bu şekilde konuşunca, yanlış konuşmuş oluyorsun. bu sene hazırlık okudum, çok iyi arkadaşlar edindim ve emin ol bu gözlemin 100% yanlış, özellikle mühendislik fakültesi için. ipini koparan yeditepede derken ne demek istedin anlayamadım tam zaten. evet koç ve sabancı kadar iyi bir okul değil ve muhtemelen bu mantıkla olamaz da ama kötü bir okul olduğunu söylemek de saçma olur.

ipini koparan geliyor dediğin okul bu sene imagine cup'ı kazandı ve istisnasız her yarışmada finale en az 1 proje sokuyor. mezunlardan gayet iyi yerlerde olanlar var, öğrenciler de söylediğim gibi gayet iyi şeyler başarıyorlar.

hazırlıktaki sınıfımda burslu/burssuz pek çok insan vardı. evet adam öss'de düşük yapmış, zengin, marka giyiniyor ama hiç de öyle ipini koparan dediğin tiple karşılaşmadım. 15000 kişilik bir okuldan bahsediyoruz, kafana göre adam bulursun. ve bence şu an elinde yeditepeden daha iyi bir seçenek yok. önyargıların seni zararlı çıkarmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

@deacon

ya ipini koparan olayı şu össde başarız olmuş oraya gidiyo.e tabi bi nevi benim de olayım öyle.

ama bu izlenimi veren de öğrenciler tabi.annem şey dedi bugün orda ders veren dersini veriyo laklak yapanlarla ne alakan var gibisinden bişey.tabi 15k öğrenci olduktna sonra illa kafa dengi biri çıkar.önyargı işte iyi değil.ama güzeldi yani kampüs falan gezemedim gerçi.büyük güzeldi ama.

bakalım hayırlısı
Sosyal ağlarda paylaş

össde başarısız olan gidiyor dediğin okul 3-4 sene önce öyle burs veriyordu ki, benim tanıdığım 3. sınıfların -burslu olanlar- pek çoğu 2000-3000 arası öss derecesiyle gelmiş yeditepe bilgisayara(bilg müh puanları genel olarak düşmekte zaten).

evet görece daha başarısızlar geliyor ben mesela 8k. olarak geldim ama dediğin gibi sonuçta daha iyi bir okula gidememek senin, benim yani başarısızlığımızın sonucu, bizim sorunumuz.

her neyse iyi düşün tabi seçim senin, umarım kendin için en doğru kararı verirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

yazdığım ünivlere zaten bakıyorum da öğretim kadrosunu öğrensen nolcak?bilmiyorum ki kim kimdir ne değildir.hepsinin hayatını araştıramam ki.ışıkdan baya hoca gitmiş ama o kötü olmuş.prof yok galiba bilg mühde ?

yarı zamanlı bir prof var galiba bogazicinden gelen. tam emin degilim ben almadım ondan daha ders.

öğrenim kadrosunu öğrensem nolcak demişsin de eğitimini başka türlü nasıl öğreniceksin ki...şöyle birşey vardır çoğu öğrencide, herkes kendi okuluna bok atar. ondan dolayı bunu öğrenmen önemli. kim kimdir bilmemen çok da önemli değil. adamın özgeçmişine bakarsın. nerelerde okumus nerelerde çalışmış diye.

eğitimin kalitesini öğrencisi oluşturuyor. zaten okulda senin karşılaşacağın soruları herhangi bir bölüm hocan bile sana anlatabilcek kadar donanımlıdır merak etme.

dediğim gibi gezebiliyorsan git gez okulları. ama bizim okul dahil her okul göz boyamaya çalışıyor. onların dediklerinin dışında bir gözle bak okula hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

valla tüm merak ettiğim ünivleri gezdim durum şu

yeditepe gidiş geliş en müsait yer

kadir has olanakları güzel 1milyar indirim laptop hediye bursu %100 yapma olanağı var (senelik tabi).hocalarıyla konuştum pozitif bi ortam

bilgide direk istediğim bölüm okutuluyo.bilgisayar bilimleri.senenin başından beri tek bilgiyi istiyodum işte mühendisliğe gerek yok direk yazılım falan filan diye.orda konuştuğum görevli de aynı şeyleri söyledi.senenin başına geri dönmüş oldum.nedense şimdi bilg mühendisliklerini falan görünce gözüm döndü.

bahçeşehir ulaşımı kolay ama bölüm hakkında pek bi bilgi edinemedim.

yani bahçeşehir manzarası yeditepe konumu kadirhas imkanları bilgideki bölüm olsa mükemmel okul olcak benim için dfgds

çok kararsızım yardımcı olun okuyanlar plx
Sosyal ağlarda paylaş

-Ulasmak istedigin noktayi dusun.
-Sonra bunu yapmak icin bulunman gereken pozisyonlari dusun; bu pozisyonlarda kac sene kalirsin ve hangi ozelligin on planda olur; ne ogrenirsin
-CE'nin sana bu pozisyonlar icin sagladigi avantajlarla, CS'in sana sagladigi avantajlari karsilastir -> buradan zaten bazi okullari eleyeceksin. Eledigin okullara bir daha kafa yormadan devam et.
-O sene mezun olan insanlarin is bulma oranina bak; hangi is alanlarina girmisler buna bak -> senin istedigin pozisyonlarla cakisan varsa onlara oncelik ver, digerlerini ele
-B plani saglayan herhangi birisi var mi? Yoksa seni sadece tek bir sey icin mi egitiyorlar? Yani senin yukarida cizdigin yol ise yaramazsa, sana gerekli donanimi verebilecekler mi, yoksa bir defa secim yaptiktan sonra yukselemezsen o noktada takilir misin? Buradan da elenir universiteler.
-Son olarak da 4 sene gecirmeye deger mi? 4 sene severek mi gideceksin yoksa bitsin diye 4 sene katlanmaya mi gideceksin... Katlanacaksan, tereddutun varsa onlari da ele. Zaten geriye bir sey kalmamis olmali bu noktada...

Ha eklemeyi unuttum, laptop falan yalan seyler bunlar. Kanma sakin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi kafamda 4 üniv var.

kadir has
yeditepe
bahçeşehir

bilgi

bilgiyi ayrı yazdım üçü bilg müh diyeri bilg bilimleri okutuyo ki senenin başndan beri ben de bilg bilimleri istiyodum donanım kısmıyla işim yok falan filan diye.

ama bazı gerçekler var.türkiyedeyiz.mühendis diplomasını görünce milletin gözünde farklı biyerin oluyo ki öyle olmalı zaten.ne biliym mühendislik dersleri alıyosun işte fizik kimya mat.çoğu alanda işine yarayabilcek dersler.

öte yandan zaten ayrı ücreti vericem bu okullara.mühendis olup ilerde iş bulma imkanı mı arttırayim yoksa bilg bilimleri okuuyp yazılım konusunda kendimi eğiteyim istediğim şeyin arkasından koşmaya devam edeyim bu noktada kararsızım.

bide ulaşımı çok tüketicek gibi 12 sene boyunca dershaneye ve okula yürüyerek gittim.[bu sene dershaneye de arabayla paso} kısacası dotüm alışık rahata 4 5 ay git 6. ay kan kus da olmasın yani.gerçi böyle düşününce ya bahçeşehir ya yeditepe ama öncelik eğitimde

deacon yeditepenin bilg mühleri hakknda iyi şeyler söylemiş.kadir has hakknda kötü yorum yapılmış.bahçeşehirde de mühendisliğe pek yönelinmemiş falan

ka-fa 1500'ü de geçti fenayım şu an
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Ankara'da yasayabilirim diyorsan Bilkent.

Aynen bu.

Devlet üni'lerinde büyüklere puan yetmiyorsa (mühendislik olarak bakıldığında ODTÜ, Boğaziçi ve/veya ITU ki İTÜ'den pişman da çok arkadaşım var) ve ailenin maddi sorunu yoksa en ideal 2 özel üni bana göre Sabancı ya da Bilkent. Bildiğim kadarıyla Bilkent genel olarak daha önde (yurtdışında isim ya da genel olarak imaj açısından) ama Sabancı'da kendi öz kardeşim ve liseden en yakın arkadaşlarım dahil pek çok tanıdık var, eğitim kalitesinin bayağı iyi olduğunu söyleyebilirim.

Tabii Sabancı olmuyor demişsin.

Bu durumda Bilkent tek seçenek. Bilgi'ymiş Yeditepeymiş falan Bilkent'in eline pek su dökemiyorlar işte.

Ha ama Bilkent'in çok ciddi bir sorunu var (ki ODTÜ mezunu olarak ben de aynısını çektim): Ankara. Yani hakkaten çekilecek şehir değil pek. İstanbul veya İzmir dışında bir yerden gideceksen yine normal de, İst. veya İzmirli biri için Ankara felaket aman diyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sayısal oynamaya başla Sabancı'yı yaz girememen maddi olaylara dayanıyorsa. CS'den bahsediyoruz yani, bi yolunu bulman lazım bence. Elin yüzün düzgünse yaşlı ve zengin kadınlarla yat ne bileyim, çocuklarına anlatırsın "biz okul paramızı ödemek için..." temalı muhabbetlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...