pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 http://www.haberx.com/Gundem-Haberleri/Temmuz-2009/Hakim-boyle-soru-sorar-mi.aspx
Phobos Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Bana burda bir anormallik varmış gibi gelmedi. Dava kayıtlarına geçmesi açısından ve olayın netlik kazanması açısından sorulan sorular oldukça makul gibi duruyor. Yok olayın daha rahat açıklanmasını sağlayacak bir soru ve cevabı var ise orasını bilen bana da açıklasın. Ha ayrıca 10 yaşında tecavüze uğrayan bir kıza tekrardan o durumu yaşatmak, psikolojisini alt üst etmek ayrı bir mallık ona lafım yok tabi.
Dregoth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Ama yani yöergh, bu adamlar hukukçu diye geçindikçe tırtlıyorum.
Eldaros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2009 a.q fantazimi yapiyorsun sanane ön arka :S. Asil hakimi atmak lazim iceri.
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Hakimlerin bakış açıları hep çok acayip. 2. defa mağduriyet olgusu hiç umurlarında değil. Takoz gibi mağdur kimse hiç umurlarında olmadan, "efendim benim görevim gerçekleri ortaya çıkartmak" diyerek, mağdurun rızasının aksine zorla genital muayeneye falan gönderebiliyorlar. Bir zor kendilerini anlamak da kendilerine izah etmek de.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=i2fEzj0ZCJ0
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Hem kayıtlara geçmesi, hem de ilgili cezanın net verilebilmesi için bu soruların sorulması şart, işin gerçeği bu. Tabii bunun hakim tarafından öküz gibi ulu orta değil de, başka bir yerde uzman pedagog yardımıyla sorulması lazım.
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Bir defa kapalı duruşma yapılmalı. Bir başarısızlık da bu noktada. Böyle soruların sonuçta asla medyaya sızamaması, bu haberi yapmak için duruşma salonunda medya mensubu bulunamaması gerekir.
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 soruları cok yanlış ve uluorta sormuş.tecavüz zanlısıda inkar etmiş kızımı test etmeye çalışmış aklınca napmış
Killer Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Eldaros said: a.q fantazimi yapiyorsun sanane ön arka :S. Asil hakimi atmak lazim iceri. yavaş
Eldaros Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Killer said: Eldaros said: a.q fantazimi yapiyorsun sanane ön arka :S. Asil hakimi atmak lazim iceri. yavaş sana yavas. Hakimimi savunuyorsun ?
eagle_dnz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2009 muhtemelen iddianamede yazan bişeyden dolayı hakim bu soruyu sormuştur
Law Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Bu sorular sorulacak elbette başka yolu yok. Fakat bu şekilde değil. Uzman bir pedagog (doğru mu yazdım bilmiyorum), sohbet şeklinde cevapları alacak mağdurdan, sorularda önceden belirlenir akabinde her yerde kullanılır bu ifade.
Sylian Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Kapalı duruşma ve pedagog en doğrusu, yani daha fazla bir şey beklememek lazım
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Beyler bu sorular tabii ki sorulacak saçmalamayın. O "önden mi arkadan mı?" sorusunun cevabı mesela ağırlaştırıcı bir durum dahi oluşturuyor. Açıkçası ağır ceza stajında oturup 15 dakika tecavüzü anlatmıştı madure. Merak etmeyin o an kimse erotik hikaye dinler gibi dinlemiyor zaten durumu. Olayın nasıl, nerede, ne zaman, ne için ve kimlerle gerçekleştirildiğinin tamamen mahkeme tarafından bilinmesi gereklidir. Siz ne zannediyordunuz? Hakim sadece "kızım bunlar sana tecavüz etti mi?" diye soracaktı? Kendercik said: Hakimlerin bakış açıları hep çok acayip. 2. defa mağduriyet olgusu hiç umurlarında değil. Takoz gibi mağdur kimse hiç umurlarında olmadan, "efendim benim görevim gerçekleri ortaya çıkartmak" diyerek, mağdurun rızasının aksine zorla genital muayeneye falan gönderebiliyorlar. Bir zor kendilerini anlamak da kendilerine izah etmek de. 2. defa maduriyet konusunda adli tıptaki tecavüz muayenesini tabii ki daha kötü.Ama bunların yapılması zorunlu. Bu, dünyanın diğer bütün ülkelerinde de bu şekilde gerçekleştiriliyor. Genital (ve inan sadece genital değil) ve diğer muayeneler gerçekleştirilmeden tecavüz olup olmadığını dahi kesin olarak nasıl bilebilirsin? Hakim denen adam medyum değil. Başka ne yapsın afedersin? Sen sanıyormusunki her "tecavüze uğradım" diyen gerçekten tecavüze uğruyor yada kimlerin tecavüz ettiğini tam olarak bilebiliyor?
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Edit: Çift mesaj olmuş, özür dilerim.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 hepimiz dangozuz bu öfke ne diye yaşamak dururken bu kavga ne diye dağlar oy oy yollar oy oy dağlar oy oy yollar oy oy kardeş oy oy "acı var mı acı" diyen Reha Muhtar aklıma geldi. Apis iyi güzel de, tecavüze uğrayan birisine sorulabilecek sorular değil bunlar. Ne biliyim Law & Order dizisindeki SVU gibi bir birim kurarsın, onlar araştırır. "Önden acıtarak yapmışsa 2 yıl ceza, arkadan sakince yaptıysa 1 hafta ceza" denmesi de bana göre yanlış. Tecavüz tecavüzdür.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 hakimde suç yok. bunu haber yapan haberturk dangoz bence. dangoz ne demek bu arada bilmiyorum.
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 bu haberi yapan medya da angut. ffs.
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2009 Problem bu soruların soruluyor olması değil. Sorulduğu yer ve soruluş şekli problem. Bu tür davaların kapalı ve uzmanlarla yapılması lazım, soruları pedagog vb. uzman birinin kıza psikolojik olarak zarar vermeyecek şekilde sorması lazım.
Öne çıkan mesajlar