Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hakimin dangozlugu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bana burda bir anormallik varmış gibi gelmedi. Dava kayıtlarına geçmesi açısından ve olayın netlik kazanması açısından sorulan sorular oldukça makul gibi duruyor. Yok olayın daha rahat açıklanmasını sağlayacak bir soru ve cevabı var ise orasını bilen bana da açıklasın.

Ha ayrıca 10 yaşında tecavüze uğrayan bir kıza tekrardan o durumu yaşatmak, psikolojisini alt üst etmek ayrı bir mallık ona lafım yok tabi.
Mesaj tarihi:
Hakimlerin bakış açıları hep çok acayip. 2. defa mağduriyet olgusu hiç umurlarında değil. Takoz gibi mağdur kimse hiç umurlarında olmadan, "efendim benim görevim gerçekleri ortaya çıkartmak" diyerek, mağdurun rızasının aksine zorla genital muayeneye falan gönderebiliyorlar. Bir zor kendilerini anlamak da kendilerine izah etmek de.
Mesaj tarihi:
Hem kayıtlara geçmesi, hem de ilgili cezanın net verilebilmesi için bu soruların sorulması şart, işin gerçeği bu. Tabii bunun hakim tarafından öküz gibi ulu orta değil de, başka bir yerde uzman pedagog yardımıyla sorulması lazım.
Mesaj tarihi:
Bir defa kapalı duruşma yapılmalı. Bir başarısızlık da bu noktada. Böyle soruların sonuçta asla medyaya sızamaması, bu haberi yapmak için duruşma salonunda medya mensubu bulunamaması gerekir.
Mesaj tarihi:
Bu sorular sorulacak elbette başka yolu yok. Fakat bu şekilde değil. Uzman bir pedagog (doğru mu yazdım bilmiyorum), sohbet şeklinde cevapları alacak mağdurdan, sorularda önceden belirlenir akabinde her yerde kullanılır bu ifade.
Mesaj tarihi:
Beyler bu sorular tabii ki sorulacak saçmalamayın.

O "önden mi arkadan mı?" sorusunun cevabı mesela ağırlaştırıcı bir durum dahi oluşturuyor.

Açıkçası ağır ceza stajında oturup 15 dakika tecavüzü anlatmıştı madure. Merak etmeyin o an kimse erotik hikaye dinler gibi dinlemiyor zaten durumu.

Olayın nasıl, nerede, ne zaman, ne için ve kimlerle gerçekleştirildiğinin tamamen mahkeme tarafından bilinmesi gereklidir.

Siz ne zannediyordunuz? Hakim sadece "kızım bunlar sana tecavüz etti mi?" diye soracaktı?

Kendercik said:

Hakimlerin bakış açıları hep çok acayip. 2. defa mağduriyet olgusu hiç umurlarında değil. Takoz gibi mağdur kimse hiç umurlarında olmadan, "efendim benim görevim gerçekleri ortaya çıkartmak" diyerek, mağdurun rızasının aksine zorla genital muayeneye falan gönderebiliyorlar. Bir zor kendilerini anlamak da kendilerine izah etmek de.

2. defa maduriyet konusunda adli tıptaki tecavüz muayenesini tabii ki daha kötü.Ama bunların yapılması zorunlu. Bu, dünyanın diğer bütün ülkelerinde de bu şekilde gerçekleştiriliyor.

Genital (ve inan sadece genital değil) ve diğer muayeneler gerçekleştirilmeden tecavüz olup olmadığını dahi kesin olarak nasıl bilebilirsin? Hakim denen adam medyum değil. Başka ne yapsın afedersin?

Sen sanıyormusunki her "tecavüze uğradım" diyen gerçekten tecavüze uğruyor yada kimlerin tecavüz ettiğini tam olarak bilebiliyor?
Mesaj tarihi:
hepimiz dangozuz bu öfke ne diye
yaşamak dururken bu kavga ne diye
dağlar oy oy yollar oy oy
dağlar oy oy yollar oy oy
kardeş oy oy

"acı var mı acı" diyen Reha Muhtar aklıma geldi.

Apis iyi güzel de, tecavüze uğrayan birisine sorulabilecek sorular değil bunlar.

Ne biliyim Law & Order dizisindeki SVU gibi bir birim kurarsın, onlar araştırır.

"Önden acıtarak yapmışsa 2 yıl ceza, arkadan sakince yaptıysa 1 hafta ceza" denmesi de bana göre yanlış.
Tecavüz tecavüzdür.
Mesaj tarihi:
Problem bu soruların soruluyor olması değil.
Sorulduğu yer ve soruluş şekli problem. Bu tür davaların kapalı ve uzmanlarla yapılması lazım, soruları pedagog vb. uzman birinin kıza psikolojik olarak zarar vermeyecek şekilde sorması lazım.
  • Yeni Oluştur...