-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yatakla alakalı olan cehennemi anlatıyor, koymaya gerek duymadım.
sys64738 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Viktor said: -007- said: 18, 103-104 (Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları halde dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?” 18, 105 Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkar eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir. 18, 106 İşte böyle. İnkar etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir. ya tanri degil peygamber benle alay etmesinler diye kafadan yazdiysa onu? yada tanri kayipsa ve cennet cehennem islerini melekler kendi kafalarina gore yonetiyor, kafalarina gore peygamber atiyor kural yaziyorlarsa? tanriyi birebir gorupte anlatan peygamber yok, ya meleklerin insanligi adam etmek icin bir oyunuysa bunlar ve peygamberde bilmeden onlara alet olduysa? ya peygambere vahiy indiren aslinda cebrail degilde seytanin kendisi ise ve gercek cebraili seytan olarak bize sunuyorsa? aksama kadar devam edebilirim ama bu sorularin kesin cevabini sende bilmiyorsun, kimin tarafindan yazildigi belli olmiyan ayetlerle cevabi verilebilicek sorular degil bunlar bazılarının cevapları var. Ben yetersizim cevap verme konusunda o yüzden eğer merak ediyorsan 1. elden okumanı öneriyorum. mirac gecesi Hz.Muhammed'in, Allah'ı gördüğünü anlatmıştı din hocam lisedeyken. mirac
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 007 artık ayet vs yapıştırıp devam ettirme şu tartışmayı lütfen.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Ateist arkadaşlar az da olsa kafasını çalıştırsın 1400 senedir sizin verdiğiniz cevaplar verilmedi mi zannediyorsunuz? Verdiğiniz/vereceğiniz cevap versiyonlarının nerdeyse tümü Kuran'da geçiyor, merak eden araştırır bu kadar basit. Tarih başkalarının hatalarından ders çıkarmak için vardır.
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Kirleneceği kadar kirlendi konu zaten.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 bi kere ateist arkadaşlara 1600 senedir cevap verildi diyince olmaz. 1600 senedir mi var tanrı?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Daha önce verilmiş cevaplar bugüne aynen ulaşmadı.
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Abi kimsenin iki üç forum mesajıyla inancını değiştireceğini sanımyorum. Bilmem kaç sayfadır tartışıp duruyorsunuz. Fazla uzatmaya gerek yok bence.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 adam kitabi tanrinin gnderdigine inanmiyorken "al bak butun cevaplar burda" diye o kitabi gostermek harbiden fail
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Adam tanrıya inanmıyor. Kitapla sorunu yok
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Viktor said: adam kitabi tanrinin gnderdigine inanmiyorken "al bak butun cevaplar burda" diye o kitabi gostermek harbiden fail "tanriyi birebir gorupte anlatan peygamber yok" bunun kaynağı ne peki? İnanıp kabul etmek başka bilgi almak başka. İnan diye kitabı göstermiyoruz. Kafandaki yanlış bilgileri düzeltmen için gösteriyoruz, o da senin tercihin.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Yaşar hocayı aradım birazdan gelip "biz bunları kitaplarımızda yazdık" diyip konuyu kapatacakmış.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Asteroth said: Abi anlamadığın şu, geyik yapmıyoruz biz. En azından kendi adıma konuşmam gerekirse geyik değil bu, allah falan yok yani. Hayır işin komik yanı şu, en koyu ateist bile "Tanrı'nın var olmadığına inanıyorum/düşünüyorum" der, siz burda dalga geçmeye çalıştığınız yobazlar tarzında "Allah yok, ben gördüm" gibi mesajlar yazıyorsunuz. Bu topiği böyle bir kavgaya çevirmenizin nedeni nedir, o da ayrı mesele.
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Bone said: Asteroth said: Abi anlamadığın şu, geyik yapmıyoruz biz. En azından kendi adıma konuşmam gerekirse geyik değil bu, allah falan yok yani. Hayır işin komik yanı şu, en koyu ateist bile "Tanrı'nın var olmadığına inanıyorum/düşünüyorum" der, siz burda dalga geçmeye çalıştığınız yobazlar tarzında "Allah yok, ben gördüm" gibi mesajlar yazıyorsunuz. Bu topiği böyle bir kavgaya çevirmenizin nedeni nedir, o da ayrı mesele. Tanrı'nın var olmadığını savunan insan neden tanrıya karşı saygılı davransın ?
Sawer Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 karşısındaki insan butun hayatını tanrının var olduğuna inandığı ve onun kurallarına uymaya çalışarak geçirdiği için... en azından ben bu nedenden saygılı davranıyorum birde saygılı davranmaktan bi zarar gelmez:D.
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 superwiz said: Allah var yok muhabbetine dönüyor aşın bu konuları... 1- Burda (c.c) demeyi unutmuşsun, sonra hesap verme benden söylemesi. 2-İyi post kasmışsınız. 3-Bilmem kaç sayfada kuran yeniden indirilmiş helal 007.
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Topik çok hızlı ilerliyor, yetişmek gerçekten zor. Redeagle said: Kalpleri paslanmıştı lafını oksitlenme alacak kadar örnek fakiriyseniz aynı şekilde "Kafası almadı" cümlesinide ileride yapılacak başarısız beyin ameliyatlarına referans olarak verebilirim. Güzel örnek. Fakat... Niye olmasın? :D -007- said: Dediğim gibi örnek vermek sizi bir noktaya ulaştırmaz o yüzden sizin için en sağlam ve ikna edici yol şu ama hiçbiriniz için bu yemez: Kendi içinde meydan okuyup varsa başına bela gelmesini istemek. Yoksa zaten gelmeyecektir sizin mantığınızla. Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. Başımıza bela gelmesini niye isteyelim? Sorunlu muyuz biz? Ben kendi adıma bu konuda sonuna kadar güveniyorum herşeyime. Açıkçası dinlerin dikte ettiği kıvamda bir tanrı olmadığına da eminim. Ama eğer bunun dışında bir yaratıcı varsa o zaman asıl sizin işiniz zor. Çünkü onun adını kullanıp binlerce yıl insanları savaşlara, zulümlere sürükleyenler asıl cezasını çekmeli bu durumda. Her şekilde gönlüm sonuna kadar ferah. Acısıyla tatlısıyla hayatımdan memnunum sen hiç merak etme. İçinde korkular olmadan yaşamak güzel birşey. Tavsiye ederim.(şimdi "ne korkusu ya" diye cevaplar gelebilir ama insanlar şimşeğe, ateşe tapmaya başladığından beri dinin temelinde korku var sonuçta) -007- said: Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili tarihsel bilgiler var farklı kaynaklardan. İkincisi o dönem bir takım kişilerin bir takım bilgileri bilebileceği ihtimali Hz. Muhammed'in bunları toplayacağı ihtimalinin olabileceği anlamına gelmez. Öyle zorlarsan her şeyin bi ihtimali olabilir. Hz Muhammed'in hayatıyla ilgili o farklı kaynakları hiç okumadığını seziyorum burda. Çünkü okusaydın o bilgileri "nasıl aldığını" daha iyi bilirdin. Muhammed bir tüccardı. Dünyanın farklı yerleriyle ticaret yapardı ve Muhammed'in koleleri vardı. Kendisi kölelerini özellikle sabii'lerden seçerdi. Eskiden beri bu insanlara bir sempatisi varmış kendisinin. Farklı hadis kitaplarında haftanın belli günleri sabiiler ile toplanıp onlara kitaplar okuttuğundan, onların fikirlerini aldığından bahseder. Hatta yine sağlam bir hadiste anlatılan bir hikaye vardır. Bir kadına derler, Muhammed şöyle şöyle diyormuş bunları yapacakmış sen ne dersin diye. O da cevap olarak "boşverin şu sabii'yi" der. Muhammed daha dininin ismini koymamışken insanlar ona sabii sıfatını takmışlar. Tekrar ediyorum adam tüccar, köleleri var ve kölelerini sabiilerden, okuma yazma bilenlerden özenle seçiyor. Sabiilik konusunda araştırma yaptınız mı yürekten inanan arkadaşlar? Acaba islama ilk inananlara neden sabii demişler? superwiz said: madem inanmıyorsunuz gidin başka dinleri didikleyin kardeşim Didikleyelim tabi. Benim hoşuma gider. Hristiyanlığı, museviliği, zerdüştlüğü de tartışalım. Tevratın gılgamış destanından, hamurabi kanunlarından nasıl araklamalar yaptığına bakalım. Yunan mitolojisinden kim ne çalmış çırpmış onlara göz atalım. Neden tüm büyük dinlerim mezapotamya coğrafyasında oluştuğunu ve birbirinden ne kadar çok etkilendiklerini konuşalım. İnsanlık tarihinin en eski sembolllerinin ve düşüncelerinin bize nasıl sanki büyük dinler aracılığıyla büyük bir güç tarafından bahşedilmiş gibi yutturulduğunu konuşalım. Ama ucu yine islama dokunacak. Yine rahatsız olacaksınız... Buarada Hz Ayşe, Hz Muhammed'e neden "senin allahın senin şeyinin keyfine mi koşuyor" diye çıkışmıştı?
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Açıkçası ben bu topicten rahatsız oldum. Yeni yetme üyelerin ateizm şovenistliğine döndü adeta. 007'i az çok gördüğüm kadarıyla "dini yaymaya çalışan terörist yobaz" birisi değil, buna rağmen onu öyleymiş gibi göstermiş ve üstüne çullanmışsınız. yetmemiş, müslüman olan herkesle toplu taşşak geçmişsiniz. örneğin 007, Kuran'da yazan bir cümleyi aktardığında, "nerden biliyorsun, gittin gördün mü" gibi saldırıda bulunmuşsunuz. Sanki oturup kanıtlanmış gibi "Hayır Tanrı yok, Tanrı var diyen de gerizekalıdır" gibi imalar da bulunmuşsunuz. Zamanında din paticikte tartışıldı evet, ama bu kadar suçlayacak tonda yazılar yazılmamıştı. Sorarlar adama, "sen nerden biliyorsun Tanrı'nın olmadığını, gidip gördün mü?", cevap da veremessin öyle kalırsın. Doğru, Vakit gibi gazeteler Tanrı'nın varlığını bilimle kanıtlamaya çalışınca komik oluyor, ama sizin de Tanrı'nın yokluğunu bilimle kanıtlamaya çalışmanız ayrı bir komik. Bu yüzden Vakit zihniyetini eleştircem diye insanların dinine saygısızlık yapmayın. Bilim şudur: "İnsanın günlük hayatında gördüğü şeyleri, İnsan aklına ve gözlemlerine göre açıklama metodu". Bu yüzden bilim ile ne Tanrı'yı kanıtlayabilirsiniz, ne de Tanrı'nın varlığını çürütebilirsiniz. Çünkü Tanrı'nın varlığını yokluğunu ancak öbür dünyada görebilirsiniz. Buna rağmen sanki kendinizden çok eminmişsiniz gibi atıp tutuyorsunuz resmen. Öbür Dünya'ya gidip gelmeden "gerçek" nedir bilmeniz mümkün değil, o yüzden diğer üyelerin dini inançlarına bu kadar hakaret etmeyin. Birisi kendi inancının kaynak (kutsal) kitabında yazan bilgileri aktarıyor diye "nerden biliyorsun, gidip gördün mü" "bize cihat yapma" "halen çocuk masallarına mı inanıyorsun" gibi hakarete varan laflar edilmesi yanlış. Bilmiyorum hiç moderatör bakıyor mu buraya ama bu kadar dine veya inananlara hakaret edilmesini doğru bulmuyorum. "Ben din adına adam öldürürüm, teröristlik yaparım" şeklinde bir argüman da yok ortada, direk Kuran'da yazılanlarla dalga geçiyorsunuz. SenariouS said: Tanrı'nın var olmadığını savunan insan neden tanrıya karşı saygılı davransın ? Buna saygı, empati deniyor. Sen böyle davranmak istiyorsan o zaman Vakit'in zihniyetinde olan veya Kuran'a zıt terörist faaliyetler yapan, din adına adam öldüren insanların da haklı olduğunu iddia etmiş olursun. Eğer onların diğer inançtan olan insanlara saygılı olmasını düşünüyorsan, senin de diğer inançtan olan insanlara saygılı olman gerekiyor. "Ben ateistim lololo" diyince herşeyin üstünde olmuyor insan. Ayrıca şurdaki http://forum.paticik.com/kurallar.php "3. Din, dil, ırk, cinsiyet ve sınıf ayrımı yaparak insanları küçük düşürmeye ve rencide etmeye yönelik mesajlar foruma gönderilemez." kuralını tekrar hatırlatmak isterim.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 bone ben tam aksine son derece saygılı davranıldığını düşünüyorum bu topikte dine ve dindarlara. ama gelip de "kabul görmüş mucizeler" gibi saçmalıkları "bilimsel doğru" diye dayatınca komik oluyor, veya "bilimsel buluşlar tanrının varlığını nasıl ortaya koyar" tadında "kaynaklar" falan gösteriliyor. tek istediğimiz biraz tevazu, biraz "hmm bu da olabilir" tadında bi düşünce. bir müslümanın bir ateistten hiçbir seviye-iq-bilinç-ahlak-vicdan farkı yok, ama burada aksini iddia edenler oldu bal gibi. aynı bilinememezlikten her taraf muzdarip esasında, ama bu kibir ve çokbilmişlik nerden geliyo? "yanlışsınız, fail" gibi laflar kullanılabilir mi felsefi veya kozmolojik tartışmalarda? gel gör ki kullanılıyor, tamamen temelsizce, tamamen öznel yorumlara dayalı argümanlar "bilimsel gerçek"miş gibi sunuluyor, bizim eleştirdiğimiz bu. ben bunu sorguluyorum, yoksa inanç özgürlüğünü de ibadet hakkını da her zaman savunmuşumdur, belki buradaki bazı insanlardan daha bile fazla =)
Tenekeadam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 sir bu işi ibadet özgürlüğü savunucusuyama bağlayarak,çarpıtma konusunda oskara aday oldun. tesekkur eder basarılarının devamını dilerim. sir said: yoksa inanç özgürlüğünü de ibadet hakkını da her zaman savunmuşumdur, belki buradaki bazı insanlardan daha bile fazla =)
AMO Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Dindar insanlar sünneti nasıl acıklıyorlar merak ediyorum. Allah bizi kusurlu mu yaratmis ? neden kendimizi onun yarattigi ilk halde muhafaza etmiyip de degistiriyoruz ? burda bir sacmalık yok mu ?
Perfectionist Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Arada IQ seviyeleri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapılsa da ben bu başlığın olabildiğince saygılı gittiğini gördüm. Genelde din tartışması olduğunda "sen aptalsın bi ayeti görmedin", "of sende cahilsin bilim öğren" gibisinden açıklamalar sıkça olur ama burda pek olmadı. O yüzden güzel. Ayrıca kendi adıma yazdığım her yazıda kendi fikrim olduğunu belirtirim hep. Bence, kendi adıma gibi kelimeleri sık kullanırım. Eğer ortada karşı tarafın kaynak kabul ettiği bir bilgi var ise orda bence demem elbet. En son mesajımda da mesela o yüzden son cümlede provakasyon yaptım bir hadisten alıntı yaparak. Dini tartışmakta ne sakınca var ki ayrıca? Yani inananların kendileri tarafından kabul edilmiş kaynak kitaplarındaki çelişkilere parmak basmak, başka kültürletle olan büyük etkileşimlerden bahsetmek ve bunlar hakkında yorum yapmak ayıp mı? Saygısızlık mı? Ateism şovenistliği mi? Bu konuda bu kadar hassas olmayın lütfen, hepinizin hayatında dinden çok daha hassas şeyler var. Herkes inancında özgür elbette. Popüler örnek olarak, istersen uzaydaki spagetti tanrısına tap. Beni neden ilgilendirsin ki. Ama inanç ne kadar bireysel ise din de o kadar toplumsal bir olgu. Dolayısıyla herzaman tartışmaya açık.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Ben tek bir konuya değinmek istiyorum.Bir dine inanan biri kutsal saydığı değerlere tek kelime edilmesine tahammül edemiyor,bu dinin kitabında putperestlerden münafık,yoldan çıkmış,cehennemde yanacak gibi ifadeler yer alıyor.Putpereslerin putları kutsal değil mi ? o da onların kutsal değeri olduğu için saygıyı hakketmiyor muydu ? Hz. Muhammed liderliğinde müslümanların bu insanları kılıçtan geçirip köklerini kazımasının açıklaması nedir ? önce onlar vurdu mu ? Ve üzerine hoşgörü dini olduğu savunuluyor ama kendi dininden olmayanlara şiddet uygulanması yakılması,öldürülmesi,canlı bomba saldırıları vs. de en çok müslümanlıkta var.Bana bunu kim açıklayabilir ? suçlama yapmıyorum,soruyorum sadece...
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 sivasta allah birdir diye böğüre böğüre insanlarımızı canlı canlı yaktılar.O sahneyi gördükten sonra müslümanlığa sempati duyamam artık.(ki bunun gibi birçok görüntü var kafamda din adına yapılan sapkınlıklar ile ilgili.)Belki genelleme yapıyorum,belki önyargılı yaklaşıyorum ama beynimden o görüntüler kazınmadan müslümanlığın yanından geçemem.
Öne çıkan mesajlar