Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdil Biret Konserinde Gerilim.

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

ShadowFury said:

"Son din şu tarihte kayıtlara geçti diyolar" diyip ondan sonrakiler din değil diyebilirmiyiz peki?

Diyemeyiz. İnanmıyor da diyemeyiz. Şuanki koşullara göre verebileceğim en iyi cevap bu.

Ancak

-007- said:

ateizmi var eden Tanrı kavramı. Tanrı olduğu için ateizm var yani.

diyipte benden ispat istemekte ayrı bir saçmalık.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

-007- said:

Ben hala "ateizmin Tanrı kavramından önce oluştuğunun" ispatını göremedim. Discovery'de falan mı dediler sana bunu lol. Adamdan kaynak isteriz örnek olsun diye basit de olsa kaynak gösteririz adam kaynağı beğenmez "diyolar" diye veri söyler. Sonra da inanmıyorsan sus falan der. Şaka mısın nesin.

Loxias said:

Ahaha wikipedia dedi :) Az discovery felan bak ya. Kusura bakmada su neden oluşur falan diye sorduğunda da tutup kaynak arayamayacağım =) Yanlışsam düzeltirsin. Doğruysamda susar oturursun =)

iyi ben sana kanıtlıyım o zaman

tanrı ademi yarattı, adem gözünü actı saat tiklemeye basladı. Tanrı ademe görünüp "ben tanrıyım" diyene kadar adem ateistti.

ahaha YOU WIN! ama kaynak göstermemişsin günah
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

-007- said:

ateizmi var eden Tanrı kavramı. Tanrı olduğu için ateizm var yani.

diyipte benden ispat istemekte ayrı bir saçmalık.

Ateizmin ne olduğunu bilmeyip ateist geçinen insanlar var.

Varlığını kabul etmek ayrı, kendini ifade ederken kavram olarak kullanmaya mecbur kalmak ayrı.

Cuce said:

Abi inanmamaz için bile, varlığına inanmamız gerekiyomuş o yuzden var!
Sosyal ağlarda paylaş

10 sayfadan sonrasını okuyamadım.
posting in epic thread olcak ama,
Cuce said:

iyi ben sana kanıtlıyım o zaman

tanrı ademi yarattı, adem gözünü actı saat tiklemeye basladı. Tanrı ademe görünüp "ben tanrıyım" diyene kadar adem ateistti.

ateism bir Tanrı'nın olmadığını inkar etmek, reddetmektir, Tanrı bilmemek değildir.

Bu durumda Adem Tanrı kavramıyla tanışıncaya kadar Tanrı'yı inkar etmediği için de ateist değildir.

ateizm, Adem'den sonra çıkmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

-007- said:

GERGE said:

Bence allah, mallah yok.

fail. Sen kriter misin?

fail mail değil, insanlar olmasa tanrı diye bişeyin varlığı bilinir miydi? bizden başka "tanrı da tanrı" diye birbirini yiyen var mı? kriter biziz direkt.

siz kimsiniz? İnsanlar bireysel olarak hiçbişeye kriter olamaz. Toplu açıdan da sadece siyasi olaylarda kriter olabilir.

Bir takım bilgileri insani değerler etkilemez. Bir takım bilgiler göreceli "benceli" olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ohohov... neyse. saat geç zaten :)

"İdil Biret" diye topic hakkaten yau. dfasdf bi post gördüm ööle dedim bişeyler yaziim.

şuursuz herifler :/ eylemini yaptın, anladık(!) namaz kılmak nedir ya, neyi kanıtlıyosunuz salaklar? namazın ne için olduğunun farkında mısınız ki? son soru anlamsız geldi böyle insanlara sormak için gerçi...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tanrı kavramı diye bir şey yokken, insan nasıl ateist olabilir? Henüz var olmayan bir kavrama inançsızlık diye bir şey söz konusu olabilir mi? Örneğin Atatürk ya da Atatürkçülük ortada yoktu henüz diye örneğin Adem için, Atatürk düşmanıydı diyebilir miyiz? Atatürkçü olmak, ya da Atatürk karşıtı olmak, Atatürkçülük diye bir şeyin ortaya çıkmasından sonra oluşabilecek kavramlardır. Yani tanrı kavramı otaya çıkmadan, ateizm diye bir şey de ortaya çıkamazdı. Sadece tanrı kavramıyla tanışmamış insanlar diyebiliriz onlar için, ateist değil. Yeni doğan bebek te ateist fln. değildir, nasıl ki marksist, faşist, v.s değilsa. Sadece henüz bu kavramlarla tanışmamış bir insandır. Kavramlarla tanışınca, inancını-inançsızlığını, ideolojisini, düşüncesini belirler.

Ayrıca bana kalırsa çok gereksiz tartışmalar bunlar. Burada tartışılması gereken, kendini dindar olarak adlandıranların, kendileri gibi olmadıklarını düşündükleri kişilere bu saldırıları göğüslerini gere gere yapabilmelerinin ve giderek daha saldırgan, daha kendilerine güvenli olmalarının nedenleri bence...
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik ilk paragrafta güzel açıklamış ama yine anlamadıklarına eminim.

Loxias said:

Olup olmadığına emin olamadığın birşeye tapıyormuşsun gibi geldide bana.

Biz burda kişisel öznelleri tartışmıyoruz. Bence var desem eleştirdiğim ispatsız öznel durumların aynısını yapmış olucam. Bence var demektense varlığının ispatı var demeyi tercih ediyorum aradaki farkı anla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...