Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enginar Dic'tan Mukemmel Bir Atlayis

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

fede said:

yazdıklarında doğruluk payı yok mu yani hiç?
hayatını bu şekilde şekillendiren adam yok mu?

yapmayın yani enginarı sevmiyo olabilirsiniz ama çoğunuz üniversite okuyosunuz, çevrenizde muhakkak vardır bu şekilde bi tahsil hayatı olan

enginar'ı savunanlar da varmış...

enginarın yazısı hakkında yorum yapmıycam. her cümlesinde bir başka hata var.

Yılmaz Özdil'in "kanıtlanabilir bilgi"ler üzerinden "yorum" yazıları yazmasını eleştirenler,
Enginar Dıç'ın "yorum"lar üzerinden "kanıtlanabilir bilgi" çıkarmaya çalışmasıyla ıslah olsun diyorum, başka birşey diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakülteside benim dönemimde 26 Yüksek Lisans vardı.

4'ü Asistan oldu, 16 kişi ben dahil aynı anda çalışıyordu, 1'i işsizdi kalan 5 kişi konusunda fikrim yok.

Ha, "evet doğru söylemiş" diyen arkadaşlar neye göre konuşmuş, Engin beye neye dayanmış bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Starscream said:

hadi onun bu konuyu genellemelerle kesip atması olmamısda.
sizinde akademik sistemi eleştirmeyi kaldırmamanız hiç olmamış.
sistem mükemmel diyen kim ki?

kimse? adamın yazdığı şeye örnek de bulunabilir bunu da kabul ettik. hele türkiyede daha çok bulunabilir. ama türkiyede bu işe gerçekten kendini adayan insanlar da var? öte yandan yazısından küçümsediği şeyler de (doktora yapmak, profesör olmak) küçümsenecek şeyler değil, hayatının gençlik denen dönemini bir hedefe adaman da gerekebiliyor yer yer.
Sosyal ağlarda paylaş

Enginarın yazılarına düz mantıkla bakınca başta doğru görünebilir ama detaylara inerseniz detaylardaki saçmalıklar bir yana aslında o doğruluğun da temelinde enginar tarafından yanlış yorumlandığını ve yazının kişisel eziklik temelli kin kusmadan ibaret olduğunu anlayabilirsiniz. Bunun dışında bir şey yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

El-Barto said:

Yanlız prawler'ın şu konudaki yorumu engin ardıç'ın nerdeyse aynısı, sadece yurtdışını kapsam dışına aldı. Türkiyede master yapanları aynı enginar gibi genelleyip aynı kefeye koydu. İroniyi farketmeyenler için bir altını çizmek istedim :D

Yorum yapmadim ki Turkiye'deki sistem hakkinda.
Yurtdisini bildigim icin onu anlattim.
Ha ama cok fazla torpil ve adam kayirmacilik var Turkiye'de onu da soyleyeyim. Hersey cok fazla siyasi. Tabii genelleme yapmak yersiz ama cogunlukla malesef oyle.
Sosyal ağlarda paylaş

ben okumuyorum bu herifi, yazı yazdığı gazeteyi de almıyorum

adamın kuyruk acısı var bence almamışlar bunu yüksek lisansa doktoraya ondan herhal..

ulan ben sırf doktoraya girebileyim diye bütün sene götüm çıktı yabancı kaynaklardan araştırmalar vs (emeğimin karşılığını aldım o ayrı) çok kolay sanki
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Yorum yapmadim ki Turkiye'deki sistem hakkinda.
Yurtdisini bildigim icin onu anlattim.
Ha ama cok fazla torpil ve adam kayirmacilik var Turkiye'de onu da soyleyeyim. Hersey cok fazla siyasi. Tabii genelleme yapmak yersiz ama cogunlukla malesef oyle.

Yurtdışında yokmu sanki "yüklü bağış" sistemiyle lisans veya mastera kabul edilenler? Ben daha mastera başvurmadım, çok bilmiyorum ama şu an Türkiye'de master yapan herkes hakkında bi genelleme çoğu kişinin hakkını yemek olur gibi geliyo bana. Senin gibi bi sürü kişi olduğuna eminim Türkiye'de de; bi yerlere hakkıyla gelen ve çok çalışmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...