Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gran Turismo 5 [PS3 Exclusive]

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

synthesizer said:

ahahah güldüm.
ayrıca böyle talepler allahın tırt gamepadi ile nereye kadar gerceklestirilebilir ki, daha dogrusu becerini ne derece oyuna aktarabilirsin. sagını solunu gormeden, direksyonun hassasiyeti olmadan.
illa direksyon mu alicaz yani duzgun oynayabilmek icin?
sacmalamıslar sayet oyle ise

valla bana direksiyonla daha zor olur gibi geliyor. ya zaten olayın sağa sola dönmekle hassasiyetle de çok ilgisi yok ben sağa sola çarpmadan gayet güzel de gidiyorum ama gelip sıçtığımın yapay zekası vuruyor bir viraj da arabana hop diskalifiye!

2 lisans daha var alınması gereken onları hayal bile edemiyorum! şu an seviye 9 oldum , para biriktiyorum araba alcam :) bu arada sürücü yaratıp ona direktifler vermek onu yarıştırmakda bayaa zevkli kolum yorulunca benim elemanı salıyorum pistlere altına verdim güzel bi araba kazanıyor kerata durduk yerde para geliyor o da seviye 2 oldu koçum benim:)
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç başka track içinde insanlar çok zorlandıklarını saatlerce denediklerini söylemiş. Öncelikle Direksiyon herzaman gamepad e göre üstünlük. Oyunu gamepad e göre yaparlarsa bu sefer direksiyonun espirisi kalmaz.

Onun dışında nerde ve hangi seviyede yarışıyorsanuz aratın GT forumlarında. İnsanlar motor ve lastik ayarı yazmış. Ağırlığı vs dağıtabiliyorsun aracın. Ona göre kaymaları, savrulmaları vs engelleyebiliyorsunuz. Tabi bu oyunun bazı yerlerde çılgınlık derecesinde zor olmadığı anlamına gelmiyor. Muhakkak bunlar farkedilip patchlenecektir. Ama oyun arcade değil o yüzden en pahalı, özellikleri en yüksek aracı direk oyuna sokup 1. olmayı beklemeyin. Siz kendiniz bundan daha iyisini yapamam diyorsanız ve eminseniz düzgün yarıştığınızdan ozaman aracı modifiye etmeniz gerekmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

birkaç başka track içinde insanlar çok zorlandıklarını saatlerce denediklerini söylemiş. Öncelikle Direksiyon herzaman gamepad e göre üstünlük. Oyunu gamepad e göre yaparlarsa bu sefer direksiyonun espirisi kalmaz.

Onun dışında nerde ve hangi seviyede yarışıyorsanuz aratın GT forumlarında. İnsanlar motor ve lastik ayarı yazmış. Ağırlığı vs dağıtabiliyorsun aracın. Ona göre kaymaları, savrulmaları vs engelleyebiliyorsunuz. Tabi bu oyunun bazı yerlerde çılgınlık derecesinde zor olmadığı anlamına gelmiyor. Muhakkak bunlar farkedilip patchlenecektir. Ama oyun arcade değil o yüzden en pahalı, özellikleri en yüksek aracı direk oyuna sokup 1. olmayı beklemeyin. Siz kendiniz bundan daha iyisini yapamam diyorsanız ve eminseniz düzgün yarıştığınızdan ozaman aracı modifiye etmeniz gerekmektedir.

iyide hocam sen bi ayar felan yapamıyorsun bu benim bahsettiğim olay lisans alırken ki olay normal yarışlarda bir sorun yok normal yarışlarda diskalifiye de yok ! lisans alırken arabayı o veriyor sana bir ayar felan yapamıyorsun. direk yarışa sokuyor! yani senin bahsettiğinle benimki farklı sen oynuyorsan oyunu bi C lisansında 10 ncu teste bir gel oyna ondan sonra bir yorum alayım senden :)

diğer bir olay oyun simülasyon diye geçiyor ama bu lisans olaylarında yaptıkları bu saçma diskalifiye olayı oyunu direk arcade yapıyor bana göre , çünkü çok saçma hangi gerçek araba yarışında öndeki arabının camurluğunu dokundun diye diskilafiye edilir yada bir virajda hafif çime çıkıp girmekle? oyunu zor yapalım diye saçmalamışlar.

oyun içinde ki normal yarışlarda bir sorunum yok orda zaten böyle saçma sapan diskalifiye kuralı da yok o yüzden gayet güzel oynanıyor dediğin gibi lastik ayarı vs her bi ayarını yap oyna ama bok ettikleri taraf lisans.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada PS3'çü olmadığım için yazmıyordum ama yıllardır yazıcıda takıldığım bir yer var, orası artık PS3'ün ilahı olmuş durumda. Sizin konuştuğunuz fiyatlara baktım burdan ucuz olamaz.

http://fezagame.com/

Sıkça güncellemeye çalışıyor, sahibi Yalçın, bilen vardır kesin. Oyun moyun takas'ıda yapıyorlar. Oyunlar çıkış tarihinden evvel bile geliyor, istanbulda olanlar direk baksın. Donanımhaberi ele geçirmişler bile sdfsd.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

DarKRideR said:

feza'yı biliyoruz ya,

zaten olay GT5'i spotçulardan almamak, alan alsın yine birşey demiyoruz da asdfasd

Ne değişiyor ki?

Şimdi Sony Center'lardan alırsan bandrollü ve kayıtlı bir oyunu satın alacağından dolayı aldığın oyun resmi rakamlara işleniyor. Ne kadar çok bandrollü oyun alırsan ve satış rakamları ne kadar iyi çıkarsa yapımcı firmanın gözünü senin ülkenin pazarına çevirmesine yol açıyorsun.

İki basit örnek, birincisi EA'nin ilk Crysis oyunuyla Türk oyun pazarını yoklamasıdır. Cevat Yerli'nin Türkçe dil desteğiyle ısrarı ile aslında şansına girildi pazara ama oyunun fiyatı da ucuz olunca hayvani sattı, hatta geçen seneye kadar en çok satılan oyundu Crysis'in ilki.

EA sonra başka oyunlarla da pazarı yokladı ve fark etti ki, insanlar aslında oyunları Türkçe dil desteği için değil, normalden daha ucuza satıldığı için alıyor. EA'da ne yaptı? Özel bir fiyat politikası ile oyunlarını 60TL'den satmaya başladı. Ne oldu? EA'nın oyunları 2-3 yıldır her şekilde orjinal satılıyor Türkiye'de, diğer firmaların oyunları 2000-3000 civarında kalırken (Cod,Starcraft vs. harici) EA'nın kaliteli oyunları minimum 15.000 kopya satıyor. (bölgeye göre iyi bir rakam bu da)

Mesela CM'nin geçen seneki oyunu Türkçe dil desteği ile çıktı, birde 25TL mi neydi sanırım asdf Crysis'i geçmişti. Şuan ki rekor ise God of War 3'te mesela,

Zaten Sony'nin pazar yoklaması da bu oyunla birlikte yapıldı. Bu yılın başında hem reklamlarla, hemde uygun bir fiyatla God of War 3'ü piyasaya sokunca Sony, duyarlı insanların Sony Center'lardan oyunu falan almasıyla birlikte 35.000'lik bir satış yakaladı ve Türkiye'nin en çok satan oyunu ünvanını aldı God of War 3, aynı dönemde hayvani konsol satışı da gerçekleşti bu arada asfd

Ha adamlar baktılar, biz bu ülkeye doğru bir şekilde girersek PC oyunlarından bile çok satıyoruz, o zaman burası iyiymiş lan aslında düşüncelerine yol açtılar. Ardından ne oldu?

- 3 sene çeşitli nedenlerle ertelenen ve bahanelere vurulan Türkiye PSN bir anda açıldı.

- Sony, 1 sene önce 180TL'den sattığı Exclusive oyunlarını 125TL sınırına kadar indirdi. Modnation Racers'in reklamını yaptı ki genel olarak o da beklenenin üstünde satıldı. Üstüne üstlük Morfare tarzı Sony Center'larda da eski oyunların fiyatları hep düşürüldü.

- Bakın daha God of War 3'ün çıkış yılını tamamlamadan adamlar 3 oyunlarının tamamen Türkçe dil desteğiyle çıkacağını açıkladılar, altyazı değil, tamamen dil desteği ile ... Move'daki Party oyununu saymazsak boru oyunlarda değil bunlar, Killzone 3 ve Gran Turismo 5

Şimdi daha bir yılı bitirmeden, hatta God of War 3'ün üzerinden daha sadece 8 ay geçmişken bu kadar hızlı gelişmişse Türkiye'deki Playstation cephesi, daha da gelişebilir. Herşeyi bıraktık bir nevi teşekkür olsun yani aldığımız oyunlar. Tamam ben duygusal yaklaşıyor olabilirim ama bunu da yapalım artık. PS3 sahibisiniz, 10-20TL kâr için senede bir kere, bir oyuna ekstra para vermek koymamalı adama ...

Onun dışında spottan gelen ürünler kayıtsız ve kaçak olduğundan ötürü satış rakamlarına yansımıyor. Bu yüzden Sony Türkiye'ye hiçbir katkı sağlamadığı gibi zararına oluyor. Misal bizim Shopto'dan aldığımız oyunlar aslında İngiltere'deki oyun satışlarına yansıyor sfsdf Adamların rakamlarının şişmesine sebep oluyoruz bölgecek,
Sosyal ağlarda paylaş

seviye 10 oldum hatta yarısını geçtim, nascar ın ikinci kısmı açıldı nascar yarışcısı olabilmek için yeni test sürüşler geldi bol diskalifiye:)toplam 4 test var 2 testi gectim yalnız bir 3 ncü test var direksiyon olmadan çok çok çok zor yine saç baş yolduran cinsten, B tipi lisans da açıldı da denemeye korkuyorum :)

Para sorunu yaşanmıyor, masserati aldım bi tane 166.000 verdim modifiye etmeye başladım, subaru imprezza aldım onu full race modifiye yapıcam 130.000 lazım para topluyorum.

yarışcak yarıs bulamıyorum, çünkü her yarış nerdeyse farklı marka araba istiyor bende o yüzden full lisanslara kasıyorum o hem para hem seviye veriyor.

masseratim

online daha hiç denemedim varsa burdan oynayanlar ekleyelim yarış felan yaparız.

Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Dark bakış açın doğru evet. Eğer böyle bir ivme yakalandıysa tercih edilebilir çoğu durumda. Ama yinede aklınızda olsun Feza :D

zaten bu tip durumlar haricinde herkes ya shopto'dan şipariş veriyor, ya da spotçulardan alıyor oyunlarını hehe

Feza o bölgedeki en iyi yer, mesela yine Doğubank'ta Prenses var ama çok adi iş yapıyorlar. Yani aslında spotçular arasında bence en iyisi Prenses ama en iyi olduklarının fazlasıyla farkında adamlar, o yüzden bayağı sömürüyorlar milleti,

Benim evime 100 metre uzaklıkta KalePS3 var işte Beylikdüzü'nde, genelde oradan alıyorum ben :) Hem takasta açılmamış bandrollü oyun vs. de veriyorlar. Birçok spotçu takas sırasında takas ile verilen 2. el oyunları kakalıyor sana,

gerçi ps3'ü aldığımdan beri toplamda 4-5 kere takas yaptım bir oyunu, koleksiyoncu adamız en nihayetinde de böyle davranmaları hoş asdfsad gerçi pahalı biraz prenses'e ve feza'ya göre ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

LathspeLL said:

Dark bakış açın doğru evet. Eğer böyle bir ivme yakalandıysa tercih edilebilir çoğu durumda. Ama yinede aklınızda olsun Feza :D

zaten bu tip durumlar haricinde herkes ya shopto'dan şipariş veriyor, ya da spotçulardan alıyor oyunlarını hehe

Feza o bölgedeki en iyi yer, mesela yine Doğubank'ta Prenses var ama çok adi iş yapıyorlar. Yani aslında spotçular arasında bence en iyisi Prenses ama en iyi olduklarının fazlasıyla farkında adamlar, o yüzden bayağı sömürüyorlar milleti,

Benim evime 100 metre uzaklıkta KalePS3 var işte Beylikdüzü'nde, genelde oradan alıyorum ben :) Hem takasta açılmamış bandrollü oyun vs. de veriyorlar. Birçok spotçu takas sırasında takas ile verilen 2. el oyunları kakalıyor sana,

gerçi ps3'ü aldığımdan beri toplamda 4-5 kere takas yaptım bir oyunu, koleksiyoncu adamız en nihayetinde de böyle davranmaları hoş asdfsad gerçi pahalı biraz prenses'e ve feza'ya göre ama olsun.

bende beylikdüzünde kaleps3 den alıyorum hatta bunuda ordan aldım takas yaparak:) iyi çalışıyorlar oyunlar hemen geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

27 sinde patch çıkacakmış. Şu anda oyun online oynasınızda oynamasanızda GT datacenter a bağlanıyormuş o yüzden menulerdeyken vs lag yaşıyomuş bazıları. Geçici olarak online mode oynamıyorsanız internet bağlantısını kesin PS3 ün sizde lag sorunu yaşıyorsanız.
Sosyal ağlarda paylaş

11 nci seviyenin yarısındayım , 4 ncü lisansı da aldım dün gece profesyonel yarışlar açıldı, 9 ncu seviye nascar testinide geçtim, ama dergilerin oyun sitelerinin bu oyuna niye düşük puanlar verdiğini anladım. Tamamen bu sınav sürüşleri yüzünden , resmen sıçmışlar oyunun içine. Oyunun bütün gerçekciliğini bu test sürüşleri bitiriyor, o kadar dengesizki bazı bölümler çok kolay bazıları saçma derecesinde zor, arabanın lastiği çimene deydi diye diskalifiye ediliyorsun ya.

Burda benden başkada kimse bir şey yazmıyor bu testlerle ilgili herkez memnunmu yoksa bunlardan tek bu kadar şikayet eden benmiyim. Hatta bu güne kadar oynadıklarım arasında saçma derecesinde zor dediğim parkuları yazıyım.

C Lisansı : C-10 Son 2 turluk yarış.
B Lisansı : B-3 dubaların arasından sılalom yarısı.
Nascar 9. Seviye : 3 ncü yarış dubalara ve duvara dokunmadan virajı üstten alma

İkinci bir saçmalık şu an yarış yapacak turnuva kalmadı, her turnuva abuk sabuk farlı araba istiyor, yok 1970 öncesi japon araban olacak, yok mini cooper olacak, yok 1990 öncesi amerikan arabası olacak, her yarış için ayrı araba istiyorlar tıkandım kaldım ben garajıma iki araba koydum modifiye yaptım yarış yapamıyorum.

Dün gece bayaa bir multiplayer oynadım güzel oluyor takılma felan olmadan yarışabiliyorsun, tabi garajdaki arabanı kullanıyorsun.

Online ID : Tinuvi
Ekleyin de yarış yapalım ,
Sosyal ağlarda paylaş

Evet lisans yarışları bazen zorlayabiliyor. Nascar'da sözünü ettiğin dubalı yeri ben herhalde 50'den fazla denemişimdir (direksiyon yok) ama en sonunda geçmeyi başardım. O da brozn kupa ile tabi. Dediğin gibi bazı lisans yarışları aşırı zor ve değişik kurallara sahip. Ama GT oldu olası lisans yarışlarında bu tip kurallara (çime değme, yandaki araca çarpma falan) sahipti o yüzden ben pek yadırgamıyorum.

Bende lvl 12 oldum ve GT 1'den beri favori aracım olan Dodge Viper'ı aldım ve toplamda 300.000 cr harcayarak aracı modifiye ettim. FR olduğu için aracın kontrolü çok zor ama yine de çok zevk alıyorum.

PSN: CihanDemirtas
Sosyal ağlarda paylaş

Aldueren said:

Evet lisans yarışları bazen zorlayabiliyor. Nascar'da sözünü ettiğin dubalı yeri ben herhalde 50'den fazla denemişimdir (direksiyon yok) ama en sonunda geçmeyi başardım. O da brozn kupa ile tabi. Dediğin gibi bazı lisans yarışları aşırı zor ve değişik kurallara sahip. Ama GT oldu olası lisans yarışlarında bu tip kurallara (çime değme, yandaki araca çarpma falan) sahipti o yüzden ben pek yadırgamıyorum.

Bende lvl 12 oldum ve GT 1'den beri favori aracım olan Dodge Viper'ı aldım ve toplamda 300.000 cr harcayarak aracı modifiye ettim. FR olduğu için aracın kontrolü çok zor ama yine de çok zevk alıyorum.

PSN: CihanDemirtas

peki sen o arabayla yarışcak yarış nasıl buluyorsun :) farklı farklı araba istiyor çoğu yarış. Eklerim seni psn 'e
Sosyal ağlarda paylaş

lisans sürüşleri hep böyle kasıştı ama bu seride. çime çıkma, arabaya çarpma gibi şeyler ile teee ps1 zamanında debeleniyorduk. :)

para bulup logi gt force aldıktan sonra başlayacam ben de 5'e bakalım.

birkaç ss bu arada

http://www.gamereactor.de/media/96/granturismo5_229642b.jpg
http://www.gamereactor.de/media/96/granturismo5_229643b.jpg
http://www.gamereactor.de/media/96/granturismo5_229638b.jpg
http://www.gamereactor.de/media/99/granturismo5_229984b.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...