mokoko Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 mokoko said: split-screen var mı oyunda? cevap pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 evet var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 teşekkür ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 oyun vaad edileni verememesinin nedeni donanımdan kaynaklanıyor. photomode daki görüntülerin oyun içi olması beklenemezdi. ne xbox bunu karşılayabilir nede ps3. keşke bilgisayar ortamına çıksaydı ozaman o detaylarla yer yerinden oynardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 O zaman baştan vaadetmeyecek? Bakın böyle grafiklerle oynayacaksınız diye palavra sıkmayacak? PS3'ün iç donanımını hiç küçümsemeyin bu arada, bugünkü herhangi bir son teknoloji pc'den daha iyi. Adamlar sattığı her PS3'le yüzlerce dolar zarar ediyo da oyun satışlarından parayı kurtarmaya yönelmiş durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 oyunun gerçek fanı bile değilim sadece sıkı bir takipçiyim diyeyimde :Pama neyin ne olduğunu biliyorum.oyunun orta karar yetersiz olup olmaması diğer gt lere göre başarılı olup olmadığı konusunda yanılan arkadaşlar var :) oyun orta karar niye? şunun gölgesi olmamış onun grafiği yeterli değil..bunlar teknik detaylar ki çoğununda abartıldığını düşünüyorum.daha önce yazdığım gibi 213123x aa lı photomode resmi ile oyuniçinin aynı olma şansı yok onlarında böyle bir iddia sı yoktu.oyun çıkmadan bol bol gameplay video izledik.bir iddia varsa o sizin :P oyun nasıl kötü olurdu içerik,özellik olarak yetersiz olsaydı 5-6 saat oynayıp yapacak birşey bulamasaydık vs.piyasadaki oyunlara bakıyoruz gt5 in çeyreği içeriği,özelliği yok.gt5 e niye orta karar diyelim?yarışı mı az,özel etkinliği,lisans ı,arabası,pist i? single/ multiplayer özellikleri?piyasada alınabilecek en bol içerikli,özellikli yarış oyunu. grafiksel hatalar yok mu?var.gölge sorununu oyunu yapan adam bile kabullendi patch le düzelticez dedi.ama karşılaştırıyorsun rakip denilen oyunlara.hangisi gt5 teknik özelliklerinde?birazda hayalinizde ki oyun olmadı diye kızıp hırsınızı oyundan çıkarıyorsunuz gibime geldi :P (size tavsiye oyunu 720p de ve grafik özelliklerinden "titreşim azaltıcıyı" seçerek oynamanız daha temiz grafik elde ediyorsunuz 720p açmak içinde xmb den display ayarı yapmanız lazım 720p 4xaa vs 1080p 2xqaa) bir arabanın sesi tam olmamış diye oyunu eleştirmek,hasarın açılmadığı lvl larda arabalara çarpınca TOK! diye ses gelmesini eleştirenler.öylesine pist lere konmuş insan modelleine niye heavy rain deki kadar iyi değil?!! diyenler :P eleştirmek isterseniz herşeyi herkesi eleştirebilirsiniz.ama bunların genel kalite ile alakasının olmadığı zamanlarda oluyor :) piyasadaki oyunlara bakın sonrada (gt5 i en azından %50 lere kadar oynadıktan sonra) bu gt5 olmamış 84-85 puanı hak ediyor diyin :) diyebilecek misiniz?nelere 85+ verildiğini kendi gözümle gördüğüm oynadığım için bu oyuna 80 i hak ediyor dendiğinde fanı olmasamda savunma moduna geçebiliyorum.çünkü rahat 90-95 lik oyun gt5 :) rew ps3 ün maliyeti 250 dolar 300 e de satılıyor.senin dediğin 4 yıl önceydi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 mc de bakın düşük puan verenler zaten EN ÇOK SEVDİĞİM OYUN HALO REACH diyip reviewlarına 10/10 veren xbot lar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 ortada bilgi eksikliği var sanırım. oyun sony nin isteği üzerine 3D olarak çıktı. oyunun esas gecikmesinin nedeni buydu zaten. 3D saylamak için adamlar 60fps oyun yapmak zorunda kaldılar. Bukadar optimizasyona rağmen bukadar detaylı araçlarla 60fps nin altına düştüğüde oluyor. O yüzden 3D için 60fps çıkarmak zorunda kalırken bazı kısımlardan ne yazık ki kısılması gerekiyor. Sonuçta PS3 sabit bir donanım. 2006 yılının teknolojisi. Tabi bu durum kullanıcı için birşey ifade etmiyor. Kullanıcı bazında umrunda değil insanların ve haklılar. Ama ortada ki gerçeği bilmek lazım. Salmışlar, uğraşmamışlar durumu yok ama ortada. Şimdi forumlarda istenen şu. Yapılabiliyorsa 2D kullanan normal kullanıcılar için 60fps nin bir opsiyonla düşürülmesi ve motion blur özelliğinin gelmesi. Bu sayede o pixel sorunu rahatlayacak. Veya gölgeleri kapatmak için bir ayar gelmesi. Neticede Kazu zaten oyun çıkmadan önce söz vermişti. çok sık güncellenecek oyun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Way said: oyunun gerçek fanı bile değilim sadece sıkı bir takipçiyim diyeyimde :Pama neyin ne olduğunu biliyorum.oyunun orta karar yetersiz olup olmaması diğer gt lere göre başarılı olup olmadığı konusunda yanılan arkadaşlar var :) oyun orta karar niye? şunun gölgesi olmamış onun grafiği yeterli değil..bunlar teknik detaylar ki çoğununda abartıldığını düşünüyorum.daha önce yazdığım gibi 213123x aa lı photomode resmi ile oyuniçinin aynı olma şansı yok onlarında böyle bir iddia sı yoktu.oyun çıkmadan bol bol gameplay video izledik.bir iddia varsa o sizin :P oyun nasıl kötü olurdu içerik,özellik olarak yetersiz olsaydı 5-6 saat oynayıp yapacak birşey bulamasaydık vs.piyasadaki oyunlara bakıyoruz gt5 in çeyreği içeriği,özelliği yok.gt5 e niye orta karar diyelim?yarışı mı az,özel etkinliği,lisans ı,arabası,pist i? single/ multiplayer özellikleri?piyasada alınabilecek en bol içerikli,özellikli yarış oyunu. grafiksel hatalar yok mu?var.gölge sorununu oyunu yapan adam bile kabullendi patch le düzelticez dedi.ama karşılaştırıyorsun rakip denilen oyunlara.hangisi gt5 teknik özelliklerinde?birazda hayalinizde ki oyun olmadı diye kızıp hırsınızı oyundan çıkarıyorsunuz gibime geldi :P (size tavsiye oyunu 720p de ve grafik özelliklerinden "titreşim azaltıcıyı" seçerek oynamanız daha temiz grafik elde ediyorsunuz 720p açmak içinde xmb den display ayarı yapmanız lazım 720p 4xaa vs 1080p 2xqaa) bir arabanın sesi tam olmamış diye oyunu eleştirmek,hasarın açılmadığı lvl larda arabalara çarpınca TOK! diye ses gelmesini eleştirenler.öylesine pist lere konmuş insan modelleine niye heavy rain deki kadar iyi değil?!! diyenler :P eleştirmek isterseniz herşeyi herkesi eleştirebilirsiniz.ama bunların genel kalite ile alakasının olmadığı zamanlarda oluyor :) piyasadaki oyunlara bakın sonrada (gt5 i en azından %50 lere kadar oynadıktan sonra) bu gt5 olmamış 84-85 puanı hak ediyor diyin :) diyebilecek misiniz?nelere 85+ verildiğini kendi gözümle gördüğüm oynadığım için bu oyuna 80 i hak ediyor dendiğinde fanı olmasamda savunma moduna geçebiliyorum.çünkü rahat 90-95 lik oyun gt5 :) rew ps3 ün maliyeti 250 dolar 300 e de satılıyor.senin dediğin 4 yıl önceydi :) Şimdi her şeyden önce oyunun kendi yapımcılarının "bakın bunlar oyun içi screenshot grafikleri böyle yaptık" diye bir iddiası vardı. Oyunun ilk demosu vs çıktığında e hani bu grafikler yok diye sorulduğunda "son cilayı daha çekmedik" dediler hatta. Oyunun teknik özelliklerinin, grafik ve sesinin de özellikle GT gibi gerçekçiliği hedef alan ve bunu iddia eden bir oyunda gayet senin iddianın aksine gayet önemli bir yeri vardır. Çarpışmalardaki tok sesi değil motorun kendi sesinden bahsettik burada. Pistlerdeki insan modellerinin çok detaylı olmasına gerek yok, ama topu topu 5 tane insan figürünü c/p yapmasınlar bir zahmet. Oyuna 80 veren sadece biz değiliz, bütün büyük oyun inceleme sitelerinden bu puanı aldı. Bu işi profesyönel olarak yapıp para kazanan, yıllardır sektörün içinde olan adamlar bu puanı vermişken senin bunu eleştirmen komik kaçmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Oyunları inceleyen sitelerin hiç birinde profesyonellik yok abi hayal dünyasında yaşamayın. Geçti o devirler. eskiden 1 hafta oyunu oynayıp review yazan ne site kaldı ne blog. GT5 çıktıktan 5 saat sonra 3 sayfa inceleme yazısı yazan siteler bunlar. Belli başlı birkaç yazarı takip ediyorum onun dışında böyle belli sitelerde konulara yorum yazan aklı başında kullanıcılar var mesela. Onların yorumları, tespitleri yeterli oluyor benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 abi oyunu eleştiririm, araba sesi kötü, gölgeler bozuk. değil mi? öyle. karşılaştırın bakın daha iyisi var mı da aşırı gereksiz bi yorum. birinin başarısı veya birşeyin başarısı dengi olan örneklere kıyasla ölçülmez. rakipleri bomboksa, gt de boksa, çiçek denmez. bok demiyorum, örnek için kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 oyuna 80 veren bi biz değiliz derken onların ne yazdığını bilmeden 80- verdiklerini bilmediğini göstermişsin.onlar para alıyor profesyonel diyip ne yazarlarsa doğrudur diye bakmakta yanlış.orda onu yazan fanboy da oluyor,bilgisiz,amatör,art niyetli de oluyor.kanun da değil yazdıkları verilen puanlardan da belli bir standartları olmadıkları kafalarına göre puan verdiklerini de gördük :) zamanında bakmıştım ign deki eleman ne yazmış diye oyundan biraz anlayan HAAAAAAAAAAAAAAA L2p nab +haters gonna hate.jpeg patlatır yoluna devam eder.korkusundan 8.5 vermiş.ona kalsa 8.5 değil 6 falan verirmiş heralde :Dbunun haricinde gt5 e yapılan linç haraketini görmemek içinde konuyla gerçekten alakasız olmak lazım.oyunu kötü göstermek için herşeyi yaptılar.işe yaramayaınca alternatif göstermeye başladılar gt5 almayın nfs alın!! gibi :) motor sesleri konusunda örnek vermen lazım kaç araba gördün hangisinin gerçeğiyle alakası yok.ne diyim ki? oyunda grafik sorunu olarak gölge sorunu(720p yapmak sorunu biraz düzeltiyor) ve 2-3 grafiksel bug var.bunlarda oyunun genel kalitesine etki etmiyor diyorum.bunlarında patch le düzeltileceği söylendi gtplanet taki röpörtajda.grafik sorunu hakkında yazdıklarım şahsi fikrim.şahsi olmayan fikrim ise şu, aracı alırsın in-game ekranda farına istediğin yerine bakarsın.dedikleri gibi değil mi diyorsun sen şimdi?photomode daki aa/af farkı dışında çok büyük farklar var mı diyorsun?var diyorsan yanlışsın çünkü :) neyse bu işin sonu yok.hepimiz alınıp oynanabilecek kaliteli bir oyun olduğunu düşünüyorsak burda kapatalım bu konuyu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 parasını heryol hakediyo buna kimsenin itirazı yok. ama piyasadaki en iyi ve en beklenen oyunda böle sacma hatalar da olmayaydı diyoruz. abi en basitinden, daha oyunun en basındaki lisans bolumlerinden birinde 1000mde frenlemede aston db9 kullandırıyo, ve alakası yok motor sesinin. sen nerden bilicen diyosan aston sesini, internette bin tane kayıt var her birimizin aston sahibi olması gerekmiyo motorundan cıkan sesi bilmemiz icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 mani said: Oyunları inceleyen sitelerin hiç birinde profesyonellik yok abi hayal dünyasında yaşamayın. Geçti o devirler. eskiden 1 hafta oyunu oynayıp review yazan ne site kaldı ne blog. GT5 çıktıktan 5 saat sonra 3 sayfa inceleme yazısı yazan siteler bunlar. Belli başlı birkaç yazarı takip ediyorum onun dışında böyle belli sitelerde konulara yorum yazan aklı başında kullanıcılar var mesela. Onların yorumları, tespitleri yeterli oluyor benim için. E gayet normal, çünkü artık oyunu dükkandan satın almıyor onlar, oyun release olmadan önce bir kopyası onlara gönderiliyor, adamlar da sen daha release date beklerken oyunun ıncığını cıncığını inceliyorlar. Oyun çıkmadan önce, kendilerine verilen versiyonla yazı yayınlamaları zaten kanunen yasak (özel anlaşma olmadıkça) o yüzden oyunun çıkmasını bekliyorlar. "Belki" çıktıktan sonra bir de satın alıp ellerindekiyle arasında fark var mı diye bakıyorlardır da ondan 5 saat de gecikiyordur yazı, ama sonuçta önceden oyunu oynayarak yazıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 dnr fiyatı 129 muş sitede 108 yazıyor.dellendim alıcaktım ama döviz kabul etmiolarmış bi kısmet olmadı ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 tinu said: lisaslarda 3 ncü lisansdayım yeni C lisansı ve bu lisansın en sonuncu 10.cu testindeyim roma da 2 tur atılması gereken bir parkur var. Ben tam 3.5 saat oynadım burda aralıksız parmağım kopuyordu. Şimdi bu çok sevgili oyunu yapan japon kardeşlerim öyle bir şey yapmışlar ki oyunun içine etmişler direk. Bölümün oyunu iyi oynamakla direksiyonla vs hiç bi şeyle alakası yok tamamen şansın varsa geçersin. Bu bölümü ben bilerek iyi oynarak geçerim diyen varsa hayatta inanmam niye mi anlatayım! Şimdi bu son parkur da 2 tur atacan , altına vermişler hızlı ama mübarek buz pistinde gidermiş gibi kayan bir araba , yarışa 12 nci başlıyorsun ve en az 7 nci olmak zorundasın, sıçtığımın yolu dar, yarıştığın diğer arabalar geniş geniş iki araç yan yana zor sığıyor yola, Bütün bunlar yetmezmiş gibi her bir şeyde diskalifiye oluyorsun. - Daracık yolda yan duvarlara çarparsan diskalifiye - Dönemeçlerde tümseke çarparsan diskalifiye - Daracık yolda yan duvarlara çarpmadan geçmeye çalıştığın arabalara dokunursan!!! dikkat bakın çarparsan demiyorum dokunursan bile diskalifiye, - Hadi bütün bunları yaptın yarışta 5 ncisin son turdasın son virajda bu yarıştığın arabalardan biri arkadan gelip öküz gibi sana geçirip yoldan çıkartırsa diskalifiye. yani bütün yol boyunca hiç bi şeye çarpmayacan onlarda sana çarpmayacak ve en az 5 araba geçmiş olarak 2 tur atacan. İşin daha bir delirten kısma saat 4:30 civarlarında yani 2.5 saat sonra ben yarışı 7 nci bitirdim, o kupa çıkması gereken ekranda oyun takıldı!!! müzik var ama oyun duruyor öyle 5dk bekledim düzelir diye dualar ettim tuşlara bastım yok ! ben ana avrat küfür ederken bari cd yi çıkartıp takayım dedim son çırpınış, cd yi çıkartınca ps reset attı doğal olarak:) tekrar girdim bir baktım kayıt etmemiş ve ben yine tam 1 saat aynı yeri geçmekle uğraştım japon kardeşlerime sevgiler eşliğinde, ve saat 6 ya gelirken 7 nci olarak bölümü geçtim. demin bitirdim bu bölümü, 7. veya 8. denememde, 4. olarak. hiç de dedigin kadar zor degilmis be? yollar da o kadar dar degil, tek gıcıklık onundeki adamın fren yapıp seni diskalifiye ettirme imkanı. yoksa adamlara dokununca direk dis yemiyosun, azıcık dokunabiliyosun, duvarlara da aynı sekilde. zaten adamların da nerde fren yapacagi yarıs cizgisinden belli, o yuzden o da buyuk bi problem degil. eh virajlara da frenlemiş olarak girersen kaymıyo da arac cok, zaten kontra verilebilir bi araç olmus, toprak pistteki yalan 4 cekerlerin aksine. ama önümdeki 1 2 ve 3. adamlar bayagi farkla ilerdelerdi, gold baya zor alınır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Bugün Compex'te Sony standında Şu en iyi direksiyon ve 3D olarak GT5 oynadım. İnanılmaz zevkli. Yok böyle bir keyif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 3D si nasıldı ? Sony baya bi 3D üzerine yoğunlaşıyor. en son 50 title üzerinde çalışıyoruz vs diyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 direksiyonla oynamak muthiş zevkli.henuz grid oynuyorum fakat gridde böyleyse gt5de nasıldır acaba tabi ciddiyetimi yitiriyorum hep viraja 200 le girmeye kalkınca taklalar atıyorum bide driving force un frenlerini hiç sevmedim ya basması zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 3D çok iyiydi yani grafiksel bir sorun farketmedim GT5'te. Bir başka oyun yarış oyunu vardı, adını bilmiyorum oda güzel görünüyordu ama çözünürlük düşük gibi hissediliyordu. Denemek istediğim Killzone 3 tabiki. Move + 3D olarak denemek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=xmpEhRDWiB8&feature=related ışıklandırmalar bile yeter benim için ya. hiç bi yarış oyununda şu ışıklandırma kalitesi yok. ne PC ne konsol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 şeyi sorcaktım.direksiyon üzerindeki artı eksi tuşları vites oluyor mu gt5 te normal vites bana çok ters geldi alısamadım henuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ışıklandırma efsane zaten oyunda, gerçekçi yapan yönlerinden bir tanesi. http://www.gametrailers.com/video/forza-3-gran-turismo/708121 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Red said: şeyi sorcaktım.direksiyon üzerindeki artı eksi tuşları vites oluyor mu gt5 te normal vites bana çok ters geldi alısamadım henuz :) settings kısmında yapılıyo olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 key mapping var settingsde, direksyonlar için ayrı bi bölüm var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar