Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gran Turismo 5 [PS3 Exclusive]

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

mani said:

said:

As you may know, many players noticed that GT5’s face-tracking functionality only worked in Arcade mode. According to Yamauchi, it’s not available in GT mode due to memory issues with the PS3.

sirf bunun icin eye camera olsun diye move starter pack siparisi veriyordum dun. iyi ki vermemisim, rahatladim. kendim kesfetseydim rage e girerdim heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun zevkli, direksiyonla daha da zevkli.

ama grafiklerde çok rahat şerefsizlik yapmışlar. Oyun çıkmadan önce sunduğu grafiklerle hiç alakası yok. Hala güzel ama o grafiklerin çeyreği kadar bile değil. Yarış sonu replaylerde grafik kalitesi artıyor da real time veremiyo tabii o grafiği. Tutup da SS'lerde bakın bu grafiklerle oynicaksınız diye sunarken bayağı sağlam adilik yapmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi bildiğin sıradan yarış oyunu olmuş. Çok rahat kazıklamışlar.

En basit örnek: SS yayınladıkları görüntülerle oyun içi grafiklerinin hiçbir alakası yok. Tamamen terbiyesizlik bu yaptıkları. Yok işte süper detaylı araba kaportalarıydı, etrafta oluşan toz kirin arabaya yapışmasıydı, yansımadan yandaki arabaları görmekti falan komple yalan. Baştan onu koymasalar, "iyi güzel grafik yapmışlar" der geçeriz ama onu koyup sonra bunu verince "çocuk mu kandırıyonuz lan şerefsizler" diyo insan. Anca yarış bitince replay'de o grafiklere yaklaşıyo (yine onun kadar iyi değil tabii) grafikler. Bunun dışında, tüm oyun kariyer moda endeksli, baştan kullanabileceğin araba sayısı 100 bile değil. Oturacan illa kariyer oynayacan. Direksiyon desteği zayıf. Fizik motoru da "aşırı" gerçekçi sayılmaz. Motor sesleri Need For Speed'in yanında yetersiz kalmış. E ne kaldı geriye?

Tamam iyi bir yarış oyunu, ama vaad ettiklerinin yanında, çok çok zayıf.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi öyle soğunulacak oyun değil, oyun olarak baya güzel oyun. ama GT serisi için yetersiz. sevmediğim şeyleri yererken bazen fazla abartıyorum biliyosundur az çok. Ama mesela direksiyonla (kaç senelik şoförüm bi de) 4-5. sırada zor tamamladığım yarışı gamepadle açık farkla 1. sırada tamamlıyorum ben. Bi de feedback çok abartı, 1-2'ye getirince yine neyse de (10 üzerinden) 5'le başlıyodu bildiğin direksiyon kafasına göre kendisi sağa sola dönüyodu 5'te. Gerçekle alakası yok, hidrolik direksiyon diye bişi var lan.

Seslere gelince kötü değil, ama NFS'de daha gerçekçiydi motor sesleri. Bunda Tesla'nın sesini falan güzel yapmışlar ama.

Grafiklerin hakkaten ilk SS'lerle arasında dağlar var.

Zaten sanırım en düşük GT puanını aldı bu oyun, sitelerde de 85 falan vermişler. 85 düşük genel olarak bir puan değil ama GT için düşük bir puan. E ben de öyle dedim zaten güzel oyun ama GT beklentilerini hiç karşılamadı dedim, aynı şeyi söylemiş onlar da. Bana sorsan ben de 80-85 arası veririm 100 üstünden ama, daha düşük vermem.

Metacriticte mesela 84 vermişler, oyuncu ortalaması da 7.5/10.
Gamespot 8 vermiş, oyuncular 8.8 ortalama vermiş

80-85 arası gidip geliyo yani. bence de 80 falan işte, öyle şaheser bekliyosanız, eski oyunlar gibi bi oyun bekliyosanız hayak kırıklığı, ama oyun olarak beklentisiz açıp oynarsan gayet eğlenirsin yine. Kariyer modu falan derken bağlar.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben senelerdir yarış oyunu oynamıyorum.ve gt serisinide 1-2 defa oynamıstım :)

hatta yarış oyunum yok diye gridi aldıydım.baya beğendim bana göre baya güzel oyun.direksiyonlada baya güzelmiş

gt serisini ilk defa oynicam diyebilirim :)

hani gt5 buysa bana yeter herhalde :)
Sosyal ağlarda paylaş

bugün sabahtan sony shopta signature edition ı inceleme fırsatı buldum. içeriği açmışlar koymuşlardı vitrine. Müdürüyle biraz muhabbetim olduğu için APEX kitapçığını inceleyebildim. ne var ne yok nasıl yazılmış diye. Tabi 200 sayfa üzeri birşey ve yazı boyutu ufaktı o yüzden çok detaylı bi içerik koymuşlar. Ciddi anlamda iyi bir türkçeyle çevirilmiş orası kesin. Hetürlü teknik detay var, pist detayları, yarış detayları vs.

Birçok oyunun Collector's Edition ını inceledim, birçoğunu bizzat satın aldım. GT5 in Signature Edition'ı kesinlikle incelediklerimin 90% ını çöp gibi gösteriyor. Ama türkiye fıyatı pahalı. Buna rağmen satılıyor o ayrı tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

oyun zevkli, direksiyonla daha da zevkli.

ama grafiklerde çok rahat şerefsizlik yapmışlar. Oyun çıkmadan önce sunduğu grafiklerle hiç alakası yok. Hala güzel ama o grafiklerin çeyreği kadar bile değil. Yarış sonu replaylerde grafik kalitesi artıyor da real time veremiyo tabii o grafiği. Tutup da SS'lerde bakın bu grafiklerle oynicaksınız diye sunarken bayağı sağlam adilik yapmışlar.
aynen grafikler büyük yalan. özellikle surrounding ve uzaktaki manzaralar. bildigin need for speed 2 grafikleri. arabalar falan iyi tamam, ama araba dısında hersey kotu.
ozellikle golgeler inanılmaz kotu, bu kadar olabilir yani. pixel pixel, titriyo falan feci

motor sesleri de ızdırap, hiç çekici ve gerçek degil, insan bi aston kullanırken muzigi kapatır motor sesi dinlemek istmeli, burda sadece deviri duymak icin katlanılacak bi ses veriyo araba.
e simulasyon diyolar bide
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu eleştirecem diye çok çifte standart olayına giriliyor.şimdi oyuna 80-85 hak ediyor dersen istemesende 90-95 puan verilen muhteşem denilen oyunlarla kıyaslamış oluyorsun ki bu da incelemelerdeki çifte standartı trajikomik durumu gözler önüne seriyor.bomboş oyunlara 3-5 saat oynayıp tamam bitti bu oyun diyebileceğin bomboş oyunlara zengin içerik denildi.gt5 te oyuna girince çıkamıyorsun onu yap bunu yap para kas lisans kas 1 hafta boyunca hergün oynayıp %40 ına bile gelemedim oyunun hergün yeni şeyler öğreniyorsun lvl arttıkça açılan yarışlar içerik hakkında..çoğu incelemede gt5 in single/multi özellikleri yok sayılarak yazıldı.oyunun %10 una gelmeyenler %100 ünü yorumladı vs.art niyet mi dersin,bilgisizlik mi dersin,amatörlük,fanboy luk tercih sizin :P

grafiklerde zamanının ilersinde.3-5 kötü modellenmiş standart arabaya bakıp muhteşem modellenmiş arabaları görmezden gelirsen, 2-3 grafik hatası yüzünden çok çok daha kötü grafikli oyunlarla karşılaştırırsan sorunu oyunda aramamalısın.oyun gösterildiği gibi.. tabiki photomode la arasında aa/af farkı olacakta insanlar birazda kendi kafasından hayal kurmuş.sınırsız hayal gücününde tatmin edilebilmesi çok zor.

sürüş fizikleride çok çok iyi.direksiyonun aşırı tepki vermesi oyunun suçu değil.bende kapadım mesela force feedback i.mis gibi kullanılıyor.düşük lvl yarışlara bakıp yarışlar kolay demek kişinin istese istemese ben çok az oynadım lvl 1 le lvl 20+ arasında fark olmadığını düşünüyorum demesiyle aynı hesaba geliyor.bu da çok yapılan bir yanlışlık.zaten çok iyi oyuncuysan o seviyeler gelmek çok çok zor birşey değil.her yarışta lisansta altın alırsan istediğin zorluğa ulaşıyorsun kısa zaman içersinde.

önceki gt leri örnek gösterip niye oyunun başında 100 arabam olmuyor?! demeyi de anlamadım.eski oyunlarda araba almak ilerlemek çok çok daha zordu.gt hiç bir zaman 8-10 saat oynarım bitiririm diyebileceğimiz oyun olmadı.gt cileri düşünüp gt5 te kolaylaştırmışlar hatta bazı şeyleri.. insanlar kolay ilerlesin diye :)

önceki gt lerle karşılaştırma yapılabilmesi içinde farklı bir başlık açılması.yorumlayan kişinin gt bilgisini anlatabilmesi lazım.çünkü sözüm meclisten dışarı bilen bilmeyen kendini gt uzmanı sanmaya başladı.ve en önemlisi %10 dayken %100 ünün yorumlanmaması gerektiğininin bilincinde olması lazım.oyunun sonuna gelmeye yakın olduğumuzda sağlıklı bir şekilde karşılaştırma yapabiliriz.genelde troll sınıfına giriyor önceki gt lerle karşılaştırma işi :)

diğer oyunlardaki standart ve verilen puanlar göz önünde bulundurulduğunda bu oyunun da 90-95 arası bir puan alması gerekiyordu. verilmedi/vermediler diye üzülecek değilim.çoğu oyun sever gibi oyunuma içeriğine bakıyorum çokta keyif alıyorum.20 yaş civarındaki oyun bilgisi şaibeli kişilerin puanını önemsesem kendime hakaret etmiş olurum zaten :)

oyunun çıkmasıyla oyuna karşı aşırı bir linç kampanyası başlatıldı ilk önce puanla vuruyorlar derken oyunun milyonlar sattığını görünce sakın almayın !!!! gidin nfs:hot pursuit alın !! a döndü iş.ve çok komik duruma düştüler.sonuç olarak her ps3 sahibinin ve yarışla arabayla alakalı her oyun severin alıp oynaması gereken bir oyun olmuş gt5. ilerliyen zamanlardaki patch ler le daha da güzel bir oyun olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

@way

abi şunu inkar etmezsin heralde; oyundaki sesler çok başarısız.

müzikler süper, ambiyansı cok guzel yaratıyo, menuler falan nefis, onlara hic lafım yok. oyunun teknigi inceligi ayrıntıları gercekligi herseyi on numara.
ama ses yok, ve araç ve yol dışında grafikler de gerçekten hayal kırıklıgı.
pist kenarındaki izleyicilerin 4 tane tipi olması ve aynı anda aynı hareketleri yapmaları falan feci ucuz. ondan diyorum kartondan adam koysalar bari karton der geçersin. burda 1 gri tshirtlu adam var egilip kalkıyo, bi turuncu tshirt var el sallıyo falan. robot ordusu gibi aynı anda aynı hareketler, benim gozume cok batıyo.
ve gölge konusu gerçekten inanılmaz kotu. resim falan cekip koyucam anlatılmıyo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Way, çok abartmışsın oyunu. Güzel bir yarış oyunu işte. Ama Gran Turismo dedim mi akan sular dururdu, insanlar vay be bu neymiş derdi, yıllarca klasik olarak bir isim bir imaj edindi bu seri. Ama bu oyun daha çok eski ününü yeme amaçlı çıkmış gibi duruyor. Oyunda "muhteşem modellenmiş" dediğin premium arabalarda bile grafik olarak adamların ilk SS'lerde vaad ettiklerinin yarısı bile yok. Motor sesleri kötü, çevre ambiyans falan orta karar. Oyuna kolay diyen yok zaten, direksiyonla oynarkenki uyumsuzluğu söylemek için kıyas açısından gamepadden bahsedildi.

Güzel bi yarış oyunu istiyosanız alın. Ama eski o akan suların durduğu GT'yi arıyosanız bu oyunda bulamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...