Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köyden/Dağdan Şehre Göç

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

said:
Doğudan gelenlere burda nasıl bir imkan sağlanıyor? Tinerci, gaspçı adında devlet memurluğu mu var büyük şehirlere özel? Huzurumuzu bozuyorlar, hakkımızla kazandığımızı çalıyorlar, canlarımızı alıyorlar ve ellerini kollarını sallaya sallaya girecekler öyle mi? Kendi şehrinde kalsın, devlet yardımcı olsun eğitsin iş sahibi yapsın. Buraya sokmasın çünkü sokulanların ne halt yediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz yani "eşitlik" "özgürlük" diye konuşmaya gerek yok, bizim yaşama özgürlüğümüze kast ettikleri yerde bitiyor gelip gaspçı olan şerefsizlerin özgürlüğü

Doğudan gelenleri at büyük şehirlerden, bakalım suç muç neyim kalıyor mu!? Bana büyük şehirliler suç işliyor dedirtemezsiniz!

Yalnız kaç kuşak öteye gitmemiz gerekiyor büyük şehirli olduğumuzu ispatlayabilmek için? Ya da aile bireylerinin tamamı büyük şehirden mi olacak? Diyelim annem 3 kuşak İstanbullu, babam Hakkari'den göçmüş. Bana, ya da babama vize verilecek mi? Ya da ben ailevi nedenlerle 15 yıldır, Hakkari'de halamlarnan yaşıyosam, alabilcem mi şimdi vizeyi? (He boş gezenin boş kalfasıyım bi de).

Ya büyük şehirli olduğunu doğrulayan kafa yarıçap ölçüsü fln. yok mudur acaba araştırılsa... O zaman seçmeler daha rahat yapılabilir bana kalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

burası özgür bi ülke, amerika, ingiltere, çin, tayland, fransa gibi.
adamın istediği gibi seyahat etme ve yaşama hakkı var doğal olarak. vize türü bişey yapamazsın, saçma olur, yaptırmazlar, insan haklarına aykırı.

iti kopugu kovacaksın, almayacaksın, okul mezununu işe alacaksın gibi önerilerde gerçek dışı fikirler.

istihdam'ı artırırsın, tarımı hayvancılıgı desteklersin,
köylünün evinden barkından sıkıldıgı , domates ekmekten bıktıgı falan yok.yeteri kadar kazanamıyor.dibimizdeki yunanistanda 1lira olmayan mazot türkiyemizde 2.66 lira.
tarım yapmanın astarı yüzünden pahalı.
köylü şehrin karısı kızı için şehre gelmiyor. aç oldugu için geliyor.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:

Yalnız kaç kuşak öteye gitmemiz gerekiyor büyük şehirli olduğumuzu ispatlayabilmek için?.

bunun bir cevabı var aslında, 7 nesil. 7 sene, 70 sene falan değil, aileniz son 7 nesildir o şehirdeyse, siz artık şehirlisinizdir, amerika ve avrupada falan kabul edilen bi sistem bu, tam adını vb bilmiyorum. 7 nesli 700 sene diye düşünmeyi tabi 250-300 sene civarında birşey ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Doğu'ya gidip tinerci gaspçı olan kaç kişi var? Orada kanunsuz işler yapıp milletin malına, canına kast eden kaç şerefsiz var batıdan gelen?
yıllarca doğunun kulturunu somurduk, yemepğini somurduk kaynaklarını somurduk, adam gibi hiçbi katkımız olmadı, 50 senedir aynı yerde adamlar (bunuda biraz yumusatarak soyluyorum 50 az) daha ne zararı olsun batının doğuya
Sosyal ağlarda paylaş

Şu nesil olayı bence gereksiz ve yersiz. Şehir yaşantısının gereklerini yerine getiren, toplu halde yaşamayı beceren herkes artık şehirlidir.

Kaldı ki artık şehir hayatı bence daha vahşi ve barbarca. Hayatta kalmak daha zor. Şehir hayatında küçük yerlerdeki gibi bir cemaat hayatı yoktur, çözülür cemaat hayatı şehirde. Köylerde insanlar birbirine ihtiyaç duyardı eskiden, mecburlardı çünkü imece olurdu mesela v.s.

Ama artık bu gibi şeylerin yerini şehirde kurumlar alır, sosyal güvenceler alır, eskinin dayanışması kaybolur. Şehir hayatında bireyler daha izole yaşar.

Çok açık söylüyorum, devlet teşvik etsin. Kredi versin, arazi versin dakika durmam bende istanbul'da, gider dağda hayvancılık yapar, tarım yaparım. Karnımı doyurayım, temel ihtiyaçlarımı karşılayabileyim ve gelecek kaygısıda gütmeyeyim yeter. Alın size yeryüzde ki cennet daha ne ister insan. Çünkü artık bu gibi basit ve temel ihtiyaçlar bile lüks o insanlar için.

Ordaki insanlarda kara kaşına, kara göüzne gelmiyor zaten büyükşehire Fistanın dediği gibi. Zorunlulukdan, hayatta kalmak için geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Küçük gaspları, hırsızlıkları boş ver nilep. Ama madem büyük şehirlerde işlenen suçların faillerinin coğrafi bölgelere göre dağılımı var elinde, büyük suçlara da bir bakıver bakalım: Bu banka hortumlayanlar, hayali ihracatlar yapanlar, ülkenin topraklarını, ormanlarını devletin kurumlarını ona buna peşkeş çekenler, kimvurduya giden gezeteci, aydın zanlıları, failleri...daha bir sürüsü...Doğulu muymuş bunlar bakıver bir bakalım!
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

nileppezdel said:

Doğu'ya gidip tinerci gaspçı olan kaç kişi var? Orada kanunsuz işler yapıp milletin malına, canına kast eden kaç şerefsiz var batıdan gelen?
yıllarca doğunun kulturunu somurduk, yemepğini somurduk kaynaklarını somurduk, adam gibi hiçbi katkımız olmadı, 50 senedir aynı yerde adamlar (bunuda biraz yumusatarak soyluyorum 50 az) daha ne zararı olsun batının doğuya

Allah için doğunun nesini sömürdük, hangi kaynaklarını?
Yemekleri desen Arap yemekleri, Katkı dediğin adamların %80 yeşilkartlı devletten işsiz maaşı alıyor evde yatıp, 10-15 çocuk üretiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Cüce'yi burdan tebrik ediyorum müthiş bir noktaya parmak basmış. İnsanların kültürlerini çok güzel sömürmesini öğrendik. Dükkanlarını açtık, sofralarını sattık, kültürlerinin içine edip dizilerini çektik.

İki gram yatırımın yok topraklarına, üstüne utanmadan VİZE diyoruz. Helal derim abi.

Ayrıca bu suç unsurlarını çözmenin tek yolu eğitim? Varmı barın barın VİZE diye bağıranların arasından, "Ben doğuya ÖĞRETMEN olarak gideceğim" diyen ?

Aquatik arkadaşım da sizin için yeterli cevabı vermiş. İstanbul paşaları, çocuklarının gözüne esmer çocuk gözükmesin diye VİZE ye onay verecek. Eee tabi rahatlamışken de kaçırdığım vergilerle de bir Jip çekmek lazım diyecekler.

Burada doğudan gelenleri suçlu konumuna sokan her genelleme için, onu suçlu gören kişileride bu genellemeye sokarım arkadaşım.

"Aç kalmanın ne olduğu bilmeyen, Baba'larınızın işçi emeğini çalarak beslediği gırtlaklara sahip olmanız gibi"

Genelleme budur.
Sosyal ağlarda paylaş

kesin bahsedilmiştir aslında ama olay istanbula girişi engellemek değil diğer şehirleri kalkındırmak olmalı

her türlü banka vs ankaradan istanbul'a götürülüyor.

sen bunu yaparsan ankara'da ki iş imkanlarını yok edersen tabi ki insanlar istanbul'a göç eder

yani sizin dediğiniz gibi istanbul'a göçü durdurmayı bırakın istanbul'a göçü destekliyorlar bu şekilde iş imkanlarını istanbul'a taşıyarak

git teşvik yarat. örneğin yenilenebilir enerjiler vs yapılsın diye devlet teşvik eder bunları normal elektrikten yüksek fiyata satın alma garantisi verir

aynı şekilde istanbul dışındaki şehirlerde sanayi yapanlara, fabrika açanlara, binlerce kişiye iş sağlayanlara devlet teşvik verirse insanlar da iş bulmak için istanbul'a göç etmez
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İstanbul vb büyük şehirlere vizeli giriş uygulansın mı?

İstanbulluların bu "ayrı ülkede yaşıyormuş gibi" davranma klişesine hayranım.

Örneğin film/şube listelerinde de var bu, konu İstanbul olunca "semt adı" yazılır, ama konu diğer şehirler olunca sadece "kent adı" yazılır.

Zaten "köyden şehre göç" ve "varoş" oluşmasının bir nedeni de bu zihniyettir.
Medya, şirket, fabrika yöneticileri paso İstanbul'a çalışır, İstanbul'a hizmet eder.

Oysa Atatürk'ün Ankara'yı başkent yapmasının bir nedeni, Başkent'e önem vererek Anadoluyu güçlendirmektir. Ne yazık ki İstanbul'a gaz verme olayı yüzünden Anadolu pek gelişememiştir.

Hani çıkıp İstanbullular tuhaf fikirler öne sürüyor, moda bu,
ancak "Köyden İstanbul'a göç" olayını engellemenin yolu "İstanbul'a giriş için vize uygulaması" değildir. Ancak ne yazık ki İstanbul'lular böyle saçma sapan fikirler icat ediyor.

"Köyden İstanbul'a göç" olayını engellemenin yolu o "Köy"ü geliştirmektir, önem vermektir, yatırım yapmaktır. İstanbul'da 1 km2'lik alan bir "kent" kadar önem görürken, Doğu'da 100km2'lik alan bir "köy" kadar önem görmüyor.

Dragonmax said:
Nedir mesela istanbul mu?
- nüfusu düşürmeye kas. istanbulda sokakta yatanı hırsızı iti kpuu nerden geldiyse oraya yolla (bunun devmı var bekle)
- istanbula gçö mü var. alma arkadaşım... geri yolla..
- adam buraya gelirgen girişte sor: niye geldin. taşı topraa altın diyeni at abi. yok akrabama geldim diyosa, max 45 günlük kalma izni olsun. adresi vs si hepsi kayıtlara geçsin. 45 güne çıkış yapmayı al çıkart at.
- okumaya geleni doğruladıın takdirde al. istanbul dışından gelip de okuyorum diye giren her öğrenci her yıl okulundan otomatik bilgi verilsin. bu örenci okumaya devam ediyo. bu örencinin okulla ilişii kesilmiştir kaydı silindi. bul yoılla memleketine..

evet vize türü bişi şart..

Dragonmax said:
bütün internet cafeler, kebapçılar restoranlar vs hepsi doğudan gelen insanların elinde. Sokaklardaki satıcıların tamamı istisnasıs başka şehirlerden ve özellikle de doğudan. Hırsızı tecavüzcüsü akpkaçısı genellikle doğudan.

Doğuyu aşşağılama kompleksi çok faydalı birşey elbette. En doğru (!) olanı da muhakkak budur.

Aslında İstanbul'u Türkiye'den ayırsak. Biz Anadolu olarak rahat rahat yaşasak, İstanbullular da "bize göç oluyor ağabey ühühü" diye şikayet etmese. Gayet güzel olurdu aslında :)

10 kuşak İstanbullu olmayanların hepsini İstanbuldan atıcaksın. İstanbul'u bağımsız bir ülke haline getireceksin. Türkiye Cumhuriyeti'nden beş kuruş gitmiycek İstanbul'a, hiç bir adam da gidemiycek. İstanbullu olmayıp da İstanbul'a gelenleri askerler yakalayıp vurucak. Bak nasıl adam olur o zaman İstanbul. :)-D

Fistan said:

önce istihdam yaratıp köyde yasayanların yaşam şartlarını iyileştireceksin.
vize koymak en kolay ve en abes yolu bu sorunun.

huun said:

istanbul'da üretilen mallar türkiye'nin geri kalanını satılırken gümrük uygulansın. böylece fabrikalar tüccarlar istanbul'dan kaçsın. haliyle her giden fabrika yanında nüfus götürsün ama bu hep böyle devamm etsin. sonra istanbul'dakiler türkiye'nin bir taraflarında çalışmaya gelirlerse vize yok pasaportta ancaolu denip istanbul'a şutlansın ve bu böyle devam etsin. istanbul'un nüfusu 400 bine insin eskisi gibi, istanbullu denize girebilsin. nasıl fikir?

gençler zannediyor ki, istanbul'un nüfusu 3*4 milyona inse şimdi sahip oldukları imkanları koruyabilecekler. istanbul'da her bi nanenin alasını bulabilmeniz 10 milyon insanın yarattığı ekonomik büyüklüğe bağlı. e bu pramitin üst taraflarında olan kişiler olarak bence fazla ağlamayın, tadını çıkarın.

katılıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

oha adam baştan aşşa her tarafı kapalı kadına tecavüz etti etcek o ne ya yuh.. al işte vize sebebi..

üstteki gelemesin alttaki gelsin diyorsun yani:

Kime göre neye göre karar vericeksin?
İstanbulluların hepsi süper kültürlü, süper yakışıklı, süper efendi tiplermiş de, istanbul dışındakilerin hepsi yozlaşmış kişilermiş gibi davranmayı bırakın.

çocukca fikirler bunlar. ne yazık ki İstanbul'un başındakiler de aynen bu çocukca fikirleri destekliyor.

O adamın sana ne zararı var? O adam gibi ezdiğin kişiler olmasa ayçiçeğini nerden bulacaksın? elmayı, armutu nerden bulacaksın? nasıl et yiyeceksin?

İstanbulda övdüğünüz "Süper İstanbullu" işadamı kıyafeti giyip plazalarda çalışan "kültürlü" kişiler mi oturup hasat ekicek?

İstanbulu temizlemeye çalışmak yerine neden Türkiye'nin genelini kalkındırmak yolunu seçmiyorsunuz?
Öylesi çok mu zor geliyor?

Dragonmax said:

yok, onlar benim doğululara tu kaka dediimi sanıyolar. halbuki ben göç etmeye çalışanalrı engelleme peşindeyim. eh göçün %99 u doğudan geliosa ben napim..

E diyorsun ya tü kaka, yazdığın mesajlarda bir küfür etmediğin kaldı adamlara.
Ayrıca nerden geleceklerdi ya? Batıdan mı? İstanbul'un batısında 10 tane felan şehir var.
Ayrıca İstanbul'u zenginleştircez derken Doğu Anadolu'yu es geçtiğinden, insanlar da çareyi İstanbul'a gitmekte buluyor.

Sen ise diyorsun ki:
- İnsanların istanbula göç etme nedenini çözmeyeceğim.
- İnsanların istanbula göç etmesini engelliycem, çünkü ben fırsatı elde ettim, benden sonra elde etmek isteyenler elde edemesin.
Ortada kalan adamlar da patlasın :D

Bella said:

şu insanları şöyle küçümsüyorsunuz ya nası sinir oluyorum.
onların şartlarında doğsaydınız bakalım ne oluyodunuz.
ayısını sapığını demiyorum.çok iyi düzgün insanlar da var genelleyip durmayın.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...