Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köyden/Dağdan Şehre Göç

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Ben sana niye saldırayım? Sadece bir konuda tartıştığım kişinin sosyal statüsünü merak ediyorum. Bunları neye dayanarak söylediğini merak ediyorum. Ayrıca şu "Askerlik" topiğinide paylaşmış olman çok iyi oldu. Çünkü doğu'da görev yapmış tüm arkadaşlarım, oradaki insanların sefaleti, açlığından, yardım kıtlığından söz ediyorlardı.

Ve cidden çok samimi söylüyorum oradaki fotoğraflara baktığımda ilk dediğim şey "Yok abi bu çocuk böyle düşünmüyordur" oldu.

Şimdi bunu da hayatımda görmüş oldum. Resmen aydınlandım sayende.
Sosyal ağlarda paylaş

Gkgokhan said:

Ben sana niye saldırayım? Sadece bir konuda tartıştığım kişinin sosyal statüsünü merak ediyorum. Bunları neye dayanarak söylediğini merak ediyorum. Ayrıca şu "Askerlik" topiğinide paylaşmış olman çok iyi oldu. Çünkü doğu'da görev yapmış tüm arkadaşlarım, oradaki insanların sefaleti, açlığından, yardım kıtlığından söz ediyorlardı.

Ve cidden çok samimi söylüyorum oradaki fotoğraflara baktığımda ilk dediğim şey "Yok abi bu çocuk böyle düşünmüyordur" oldu.

Şimdi bunu da hayatımda görmüş oldum. Resmen aydınlandım sayende.
her batılının bir olmadıı gibi her doğulu da bir değil.. her insan bir değildir bi kere zaten... ağrı ve çevresinde millet kaçakçılık yapmanın mal kaçırmanın eroin kaçırmanın derdinde.. ordaki köylerin tamamı kaçakçı köyü.. çoğu terörist saklıyor.

bak bi gece yine bir dağın tepesinde devriye atıyorum unsurumla. kar dizlerim üstü belime yakın. neyse fener de yakmıyoruz, görüntü vermemk için. derken tellerin yakınında ayak izi falan grdüm. hızlıca oraya ilerlemeye başladık. bi anda ben büyükçe bi kayaya takıldım, ve çok sağlam düştüm. aşağıya doru 2 takla attım havada. silah bi yana telsiz bi yana ferner bi yana vs.. neyse tam düşerken taşlardan yapılmış ufak mevzilerden birinni büyükçe bir kaya kısmına sol bacağımın dizdn üstünü vurdum. tabi yürüyemedim üstüne. arkadaşım taşıdı beni mevziye kadar. neyse sabah şafakla beraber pusu bitti karakola dönüyoruz ben dedimki siz gidin ben yavaş gelicem. onalr gitti hızlıca kaya kaya falan indiler mevziye gidip kahvaltı edip yattılar. ben hala yoldaydım. köyden geçiyorum. g3 ümü baston yapmışım ona dayanarak yürüyorum.
köylü de bilir asker ne zman gider ne zman gelir. ayrıca biz de bilirizki o köylünün tamamı kaçakçı
tarla yok bahçe yok, ot yetişmio, ama bi ton köy ve köylü var.. bu adamlar b.k yemiyo. artı gayet de paralılar.. neyse köye girdim.. yürüyorum. bi evin yanından geçiodum. kadın elinde bi çanta. çok güzel yeni ve dolu bi çanta. çantayı çocuunun boynuna asıyodu. derken ikisi birden döndü beni gördü. o saatte askerin orda olmasına imkan yoktur normalde. çok korktular telaşlandılar. kadın hemen çantayı aldı kaçtı. çocuk da kaçtı.. bacaam sakat olmasa kovalar yakalar alırdım çantayı. içinde büyük ihtiimalle uyuşturucu vardı. çünkü elektronik eşyalar daha başka türlü taşınıyo.. gittim karakol komutanına söledim. evet bilioruz, hepsi uyuşturucu kaçırıo pisliklerin dedi.. ama gündüz gitsen oraya, abey nassın eysin çay çorba yumurta verelimmi abey. asker abey ben de asker olcam sizi çok seviorum abey diyolar.. yani yüzlerini de iç yüzlerini de görmüş biri olarak sölüorum adamların ne olduunu.. onlar orda o işi yapmasa zaten biz orda dağda olmayız..
Sosyal ağlarda paylaş

valla bazı gerçekler var.kimseyi köylü oldugu için aşagılayamayız.köyden 100 kişi geliyorsa bunların çok azı ciddi uyum saglıo.üzgünümki cahillikleri,ki kendi sucları değil,hem kendine hem çevresine zarar.evet buraya gelenlerin cogu geçim sıkıntısından kafayı yiyip cocugunu kesiyor.bide 4-5 cocuk yapıyorlar.böyle olmasını kimse istemez.ama bence istanbulda yaşamak için belli eğitimi almıslara izin verilmeli.

ztn istanbulun %90 kesimi varoşlar oldu nerdeyse.orta halliler yok oldu gibi bişi.zengin var.bide direk fakir var.hergun varoşlara yeni varoşlar ekleniyor.

istanbulun kendine hayrı yok.kendi şehirlisine hayrı yok.istanbullu istanbuldan kaçmaya calısıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala ısrarla cevabımı alamıyorum. Yaşadığın anı seni derin etkilemiş olabilir ama bu olay onların istediği bir şey değil.

Denilecek ki "İstemiyorsa yapmayabilirler" ama bu babanın doğum gününde 18 vites bisiklet alması, çocuğunda ben 21 vitesli istiyorum diye ağlaması değil.

İnsan ne demek olduğunu hala kavrayamamışsın abi. Bilki bizim şansımız sadece 2 bacak arasından çıkarken bulunduğumuz konum. Ama bu sana insanın ne olduğunu değil faşist düşünceyi ve ayrımcılığı kazandırmış.

Ben tekrar söylüyorum, VİZE saçmalıktan ibaret olmakla kalmayıp, burjuva sınıfını resmi olarak oluşturmaya çalışan insanların boş gayretidir. Atatürk sosyal devlet tanımını böyle oluşturmadı. Türkiye bir cumhuriyettir ve Tekrar okumanızı isterim.

Korkma. Başına bir şeyde gelmeyecek. Atatürk'ü elbet sende sevmeyebilirsin.

SOSYAL DEVLET

"(Sosyal devlet) ... ferdin huzur ve refahını gerçekleştiren ve teminat altına alan, kişi ve toplum arasında denge kuran, emek ve sermaye ilişkilerini dengeli olarak düzenleyen, özel teşebbüsün güvenlik ve kararlılık içinde çalışmasını sağlayan, çalışanların insanca yaşaması ve çalışma hayatının kararlılık içinde gelişmesi için sosyal, iktisadî ve malî tedbirler alarak çalışanları koruyan, [i]işsizliği önleyici ve millî gelirin adalete uygun biçimde dağılmasını sağlayıcı tedbirler alan adaletli bir hukuk düzeni kuran ve bunu devam ettirmeye kendini yükümlü sayan, hukuka bağlı kararlılık içinde ve gerçekçi bir özgürlük rejimini uygulayan devlet demektir."[/i]
Vikipedia

Ve vize gibi bir saçmalıktan önce önlem alınması gereken daha o kadar çok şey var ki şu yazı dizisinde. Ayrımcılık hiç bir şeye başlangıç olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mantık baştan hatalı bir kere.
İstanbul'da doğma şansı olanlara "ne kadar kötü olursan ol seni kabul ediyorum" diyorsun.
İstanbul'da doğma şansı olmayanlara "buraya gelmek için beni tatmin edecek kadar elit olman gerek" diyorsun.

İstanbul nedir? Elitler şehri midir? Yoksa zorla elitler şehri mi olmak zorundadır?
Trafik çözümü çok daha bilimsel metodlar ile halledilebilecekken,
bunu "İstanbul'da doğmamışsan tü kakasın" boyutunda bir ırkçılığa çevirmek büyük bir bilinçsizlik örneğidir.

O kadar sayfa boyunca sadece ırkçılık, ayrımcılık ve faşistlik görüyorum.

Fikir sunan insanları "senin IQ'ün az, eminim sen Doğu görmemişsin" gibi şeylerle suçlayıp esas durumu görmezden gelmek seçiliyor.

İstanbul'da doğup "Hanzoluk" yapan kişinin Hanzoluk yapması serbest,
İstanbul dışında doğup "Hanzoluk" yapan kişinin Hanzoluk yapması yasak.

Bir insanın "düzgün" bir insan olup olmamasını bıyığına bağlıyan bir zihniyet cahilliğin önde gidenidir.
Pala bıyıklı ve çirkin olması adamın suçu mu? Doğduğu yerin koşulları öyle bir vücut yapısına neden oluyorsa, bunu "İŞTE BU ADAMLAR YÜZÜNDEN VİZE UYGULANMALI" gibi bir olaya çevirmek ne kadar doğru?

Doğu insanları hakkında bu kadar atıp tutan birisinin İstanbul'dan doğuya gitmediğine eminim. 12-13 yaşında belki de abisinin fotoğraflarını kullanan birisidir.

Olay "insan"dır, "anasının doğurduğu şehir" değildir. Bunu anlamak bu kadar mı zor?

Bu kadar aşşağıladığınız insanlar olmasa o dolmuşa binemezsin, bir tek yerde kebapçı kasap bulamazsın, meyve sebze satan tek bir manav bulamazsın, taksi sürecek adam bulamazsın, çöpünü toplayacak, televizyonunu tamir edecek adam bulamazsın.

Türkiye'deki insanların genel seviyesini yükseltmek yerine,
İstanbul'da 7 kuşak İstanbul'da olmayan insanları temizlemek çok hatalı bir yöntemdir. Kendi ülkeni, kendi şehrini bilmemektir, düzgün bir plan yapamamaktır.

"Doğulular hep kapkaçcı oluyor, kız vercek diye geliyor, bıyıklı pis insanlar hepsi" gibisinden ifadeler gördüm. Böyle ifadeler eden birisi zerre Doğu, bırak doğuyu, zerre Anadolu görmemiş birisidir.

İstanbul'lu değilim, bizzat Antakya doğumluyum ve doğuda birçok şehir gezip görme imkanım oldu. Buralardaki insanlar zannettiğiniz gibi kültürsüz, angut, pis, gerizekalı, hırsız insanlar değildir. Belki de İstanbul'da o çok övdüğünüz 7 kuşak İstanbullu dediğiniz kişilerden daha zeki, daha sevecen ve daha iyi kalpli kişiler vardır.

Ha, Doğudaki genel seviyeyi beğenmiyorsanız, bunun yolu Doğudaki ekonomiyi geliştirmektir. Topic boyunca defalarca söylendi, yazıldı. Buna rağmen halen "7 Kuşak İstanbullular dışında tüm herkes İstanbul'dan kovulmalı" gibi bir zihniyete devam ediyorsunuz.

Şahsen bana 20 milyon İstanbullu mu, bir tane Aşık Veysel mi diye sorsalar, ben Aşık Veysel'i 20 milyon İstanbulluya tercih ederim.

Topicte aklı selim insanlar da var. Onları görmek beni sevindirdi.
Böyle bir vize uygulamasındaki mantık hatasını diğer kişilerin de görmesini dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Doğu insanları hakkında bu kadar atıp tutan birisinin İstanbul'dan doğuya gitmediğine eminim. 12-13 yaşında belki de abisinin fotoğraflarını kullanan birisidir.
valla buna beni geçtim herkes g*tüyle güler okadar diim. ya da sen bu ve buna bernzer ezik şeyler yapan birisi olsuun için başkalarında da bunu arıyosun. işin gülünç yanı, bazı şeyleri okadar körü körüne ve salakça savunuyosunki, hala o resimler senin değildir diyosun. allahım çocuksun sen ya. direk çocuksun. bana kalırsa 12-13 yaşında olan sensin. hahaha. çoluk çocukla uraşıyorum hey yarrabbim. benle tartışmaya bile girme bone, olmayan beynini dumurdan dumura koşturup toz haline çevirttirme.. senin gibi bi ergenle uraşıcak halim yok..

bu arada sen hiç gittinmi doğuya bebe bone ?
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

Bone said:
valla buna beni geçtim herkes g*tüyle güler okadar diim. ya da sen bu ve buna bernzer ezik şeyler yapan birisi olsuun için başkalarında da bunu arıyosun. işin gülünç yanı, bazı şeyleri okadar körü körüne ve salakça savunuyosunki, hala o resimler senin değildir diyosun. allahım çocuksun sen ya. direk çocuksun. bana kalırsa 12-13 yaşında olan sensin. hahaha. çoluk çocukla uraşıyorum hey yarrabbim. benle tartışmaya bile girme bone, olmayan beynini dumurdan dumura koşturup toz haline çevirttirme.. senin gibi bi ergenle uraşıcak halim yok..

bu arada sen hiç gittinmi doğuya bebe bone ?

Farkında mısın olay tartışma boyutunu aştı . Birbirinize yakın zamanda adres vermeyecekseniz susun artık lütfen .
Sosyal ağlarda paylaş

Cok komik-yanlis-sacma bir topic. Dragonmax Istanbullu kimligi altinda ego tatmini yapmak istemis.

Bu fikirle gelen ve bu fikiri destekleyenler gitsin atsizlar forumlarina bir incelesinler ordaki muhabetti. Gorusler degisik olsada kafa yapisi ayni, " sen safkan turk/istanbullu degilsin, kalabalik yapma sttr git bu ulkeden/sehirden" mantigi. Al birini vur otekine...

En azindan egitimli ve Istanbullu da olsa insanda eseklik baki kaliyormus onu ogrendik bu topicte.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...