Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars ile ilgili bir soru...

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

-Deno- said:

Xenocide said:

Selamlar. Ben mağaradan yeni çıktım star wars serisini izlemeye karar verdim. bildiğim kadarıyla 4. film ilk çekilen film. 4-5-6 1-2-3 diye gidiyor çekim sırası galiba. sorum şu ki, 1-2-3-4-5-6 şeklinde mi izlemek lazım, 4-5-6-1-2-3 şeklinde mi izlemek lazım?

Ben daha geniş kapsamlı bir cevap vereyim, izleme sıran şöyle olacak.

1 : Episode I - The Phantom Menace ( 1999 )

2 : Episode II - Attack of the Clones ( 2002 )

3 : Klon Savaşları ( 2008 ) --- Bu normalde Trilogy'e dahil değildir, fakat gene de aradaki olaylar hakkında biraz fikir sahibi olman için iyi bir seçim olur. Kitaplarını okumak istersen başka tabi. Animasyon bu arada.

4 : Episode III - Revenge of the Sith ( 2005 )

5 : Episode IV - A New Hope ( 1977 )

6 : Episode V - Empire Strikes Back ( 1980 )

7 : Episode VI - Return of the Jedi ( 1983 )

Verdiğim bu sıralama Star Wars kronolojisine uygun olan sıralamadır. Birçok kişi yapım sıralamasına göre vermiş, o şekilde izlersen hiçbir şey anlamayacaksındır. Anlasan da her şey birbirine girer, Obi-Wan kim Ben kim, Luke kimin oğlu, Leia nereden çıktı tarzı sorular sorarsın kendine kendine sürekli.

Kendimden tekrar alıntı yapıyorum bak. Ne güzel yazmışım. Yeah.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence var olan konu 4 5 6 idi. Filmin çekimi için önce David Lynch'e gidilmiş, ama o Dune serisini çekeceği için Star Wars'ı redetmiş, sonra Lucas'a geldi iş ve çekti diye biliyorum. Üstüne çokta tutulunca, seriyi devam ettirmek adına, başa döndüler. Ama 4 5 6 yı seyretmeden bence 1 2 3 çok mantıksız, olayın gidişatını çıkan bölümlere göre seyretmek, o anın tadını çıkarmak için gerekli. 1'den de başlanabilir tabi ama bence 4'ten başlanmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

bence böyle daha iyi bi climax yakaladığı için 4-5-6 1-2-3 çekmiş olabilir.

Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama, kesinlikle çıkış sırasına göre izlemeni tavsiye ederim. Bazı burdaki arkadaşlar gibi az zekasız değilsen senaryoyu takip etmekte zorlanmassın parçalar oturur merak etme. Ayrıca 4-5-6 daki 70 lerin havasından sonra 2000 lerde kullanılan teknolojiye daha bi hayran kalırsın (o zamanlara göre de baya iyi yapmış olsalar da).
Önce 1-2-3 sonra 4-5-6 izlersen 4-5-6 daki aksiyonun azlığı, 70 lerin tipleri ve esprileri, görüntü efektleri bezdirir muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Bence var olan konu 4 5 6 idi. Filmin çekimi için önce David Lynch'e gidilmiş, ama o Dune serisini çekeceği için Star Wars'ı redetmiş, sonra Lucas'a geldi iş ve çekti diye biliyorum. Üstüne çokta tutulunca, seriyi devam ettirmek adına, başa döndüler. Ama 4 5 6 yı seyretmeden bence 1 2 3 çok mantıksız, olayın gidişatını çıkan bölümlere göre seyretmek, o anın tadını çıkarmak için gerekli. 1'den de başlanabilir tabi ama bence 4'ten başlanmalı.

Lucas'ın hayali be star wars, sanki şansa yapmış gibi anlatmışsın. Yönetmenliğini de kendisi yaptı sadece 1-2 filmde.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:

|Joker| said:

Lucas'ın hayali be star wars, sanki şansa yapmış gibi anlatmışsın. Yönetmenliğini de kendisi yaptı sadece 1-2 filmde.

Şansa demedim ama çekim olayı önce David Lynch'e teklif edildi diye biliyorum, o kabul etmeyince Lucas'a çektirmişler. Ha belki yazar Lucas'tır çekmek kafasında yoktur başta ama, Lynch kabul etmeyince ben çekeyim demiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Sly-One said:

|Joker| said:

Şansa demedim ama çekim olayı önce David Lynch'e teklif edildi diye biliyorum, o kabul etmeyince Lucas'a çektirmişler. Ha belki yazar Lucas'tır çekmek kafasında yoktur başta ama, Lynch kabul etmeyince ben çekeyim demiştir.

Serinin 4 filmini Lucas çekti yahu. 4 ve 1,2,3 Lucasın tamamen. Genel Star Wars hikayesinide kendisi yazdı zaten ama direk filmleri senaryo olarak yazarken bi adam ile birlikte yazdıydı. Birde Episode 4-5-6 sonradan 4-5-6 olmadımı. Yani Star Wars sinemaya ilk çıktığında direk Star Wars tu adı öle episode eki falan yoktu diye biliyodum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

2009 yılında SW bilmeyen insanlar olması çok garip geldi nedense.
Aquila'nın dediği gibi, 4-5-6 ve 1-2-3 serisinin arasına bir şey sokmadığın sürece çok fark etmez hangisinden başladığın. İlki Luke'u, 2. si Anakin'i, aslında hepsi C3PO ile R2D2'yu anlatıyor.
En fazla 4-5-6'nın hayvan gibi eski olması falan bayabilir edebilir de, her ne kadar çok sağlam özel efektlere bilmem neye sahip olsa da tüm seriyi hikayesi izletiyor zaten.

Kısacası 1-2-3 ve 4-5-6 sırasından şaşılmadığı sürece fark etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Kinkaudonau said:

önce 4-5-6nın çekilmesinin sebebi o zamanın teknolojisi ile 1-2-3ün ancak kuşa çevrilerek yapılabilecek filmler olmasıydı ki Lucas bunu istemediği için en sade bölüm olan 4'ü başta yapmayı seçti.

e 4,5,6 1 2 3 ün ilersinde geçio. Aynı teknolojiler kullanılıyor az çok, hepsini geçtim death star var la eski seride kocaman. teknoloji az deyip öyle birşey yapmış olamaz bence george.
teknoloji hep yetersiz öyle düşünürsen yani, hergün yeni bişi çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

Kinkaudonau said:

önce 4-5-6nın çekilmesinin sebebi o zamanın teknolojisi ile 1-2-3ün ancak kuşa çevrilerek yapılabilecek filmler olmasıydı ki Lucas bunu istemediği için en sade bölüm olan 4'ü başta yapmayı seçti.

e 4,5,6 1 2 3 ün ilersinde geçio. Aynı teknolojiler kullanılıyor az çok, hepsini geçtim death star var la eski seride kocaman. teknoloji az deyip öyle birşey yapmış olamaz bence george.
teknoloji hep yetersiz öyle düşünürsen yani, hergün yeni bişi çıkıyor.

yalnız kimse bilmiyor galiba 4ün neden ilk çekildiğini.

IV-V-VI Trilogy'sinde tek meydan savaşı (kara savaşı) sahnesi var o da Hoth savaşı, buz arka planlı bir gezegen olduğundna sınırlı efektlerle çekilmesi Episode I'deki Naboo savaşına örneğin karşılaştırırsanız, daha kolay

I-II-III'ün tümünde ise meydan savaşları var. bu ayrıntıyı düşünürseniz bile post kasmanıza gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...