Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP Hakiki Darbecilere Yargı Yolunu Açacak Mı?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:

Onu hukukçular düşünecek sg-1 , kime göre neye göre değil. Her kurumun yetkileri yasa ile belirlenir. Yasada bulunmayan şeyleri göreviymiş gibi eline kolunu sallayarak yapıyorsa , ağızda sakız edilmeyecek , kişiden kişiye yorum farkı çıkmayacak şekilde kesin ve net yasalar çıkarılır.

Bizim yasalarımızın en büyük zaafı sakız gibi olmaları. Bunun cereneleri de çekiliyor yıllardır.

Yanlış.

Hukukçular değil, Meclis düşünmelidir. Çünkü yasaları hukukçular değil, kanun koyucu olarak adlandırdığımız Meclis yapar ve çıkarır.* Bu cerenelerin tek suçlusudur Meclis.

Ama liboşlarımızdan meclise kızan yada sitem eden çıkmaz tabii.
Kanunlara ve belirsizliklere kızılır ama bunları düzeltmeyen hükümetlere de kızılmaz nedense. (Kaç senedir AKP tek başına hükümetti? 7 mi 8 mi?)

* En azından kendi barom ve üniversitem adına biliyorum ki ne tavsiyeler, ne öneriler zerre kaale alınmaz Meclis tarafından.
Meclis Burhan Kuzu başkanlığında (eski Anayasa hocam olur ve aşağıda yazılanları kendiside dile getirmiştir) kafasına göre çağırır 8 yada 11 hukukçu, onlara verirler bir liste "şu madde şöyle, şu durum böyle olsun, ayrıntılarla kalanınıda siz yazın" diye. Geri kalan öğretim görevlileri yada Barolar Birliğinin önerileri de iş yapmaz. Zaten onlarada sormaz kimse fakat yinede bıkmadan usanmadan görüş bildirirler yinede.
Sosyal ağlarda paylaş

SCSSS said:

Diyelim ki yargılandırlar ve suçlu bulundular. Sonuç??
Vakti zamanında Erbakan'a yapıldığı gibi af mı çıkartıcaklar bide? Yada ergenekonda gördüğümüz gibi bu yargılama süreçlerinde adamların ecellerinin erken gelmesini sağlayacaklar.

Sonuç olarak maddi herhangi bir durum gerçekleşmeyecektir seninde dediğin gibi. Zaten kaç yaşındalar artık.

Ama inan birçok kişi için manevi olarak büyük bir önem arz edecektir. Burda sadece babam yada amcam gibi 80 darbesinde fiziksel yada ruhsal olarak zarar gören insanların manevi olarak hissettikleri dışında bir takım insanların ağızlarından salyalar akıtarak, ayıla bayıla tekrarlayıp durdukları "tarihimizle yüzleşmek" kısmıda gerçekleşecektir. Ki bir devlet ve millet bakımından bu da önemlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada akpnin hazırladığı ilk anayasa taslağında, milli komite üyelerinin yargılanmasını engelleyen 15. madde tamamen kaldırılmıştı. ama bilin bakalım hangi parti(ler) bu anayasa taslağına var gücüyle karşı çıkmıştı? bugün "getirin değiştirelim" diyenler olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

Aman tanrım yüce bilgilerinle bizi aydınlattın sir.

İnanılmazsın.

Görülemeyenleri görüyor duyulamayanları duyuyorsun.

Vay be.

Demek anayasa taslağına karşı çıkmış partiler milli komitecileri koruyorlardı.

İşte bu insanın beynini patlatan bir bilgi adamım.

Senin gibi benzersiz dimağların büyük yerlere gelmesi gerekiyor.

Kuşkusuz sahip olduğun çarpıtma yeteneğin insanlarımıza yol gösterecektir.

Bizlere bir John Connor oldun umut verdin.Sen bu insanlar için bir lutufsun sir.

Evren,Tanrı,Allah,Göktengri,baba oğul ve kutsal ruh,şen bakkal hepsi senin için fazla mesai yapmış olmalılar.

Lead us sir

Peşinden ölümleri aşalım.

Bendimize sığmayalım taşalım.

SİR BİR RUHTUR BEDENE İNDİRGENEMEZ!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bu arada akpnin hazırladığı ilk anayasa taslağında, milli komite üyelerinin yargılanmasını engelleyen 15. madde tamamen kaldırılmıştı. ama bilin bakalım hangi parti(ler) bu anayasa taslağına var gücüyle karşı çıkmıştı? bugün "getirin değiştirelim" diyenler olmasın?

evet sırf o madde kaldırılıyor diye reddedilmişti o anayasa taslağımsısı
Sosyal ağlarda paylaş

@Apis

Mecliste hukukçu olmayan adamlar taslak hazırlıyorlar zaten..

Hukukçulara danışın taslaklar için de diyen yok zaten. Biri yanlış yapıyorsa biz de yanlış olanı burada önericez zaten... diye gider böyle.

Bir karar ver , burada yanlış olanımı dile getiren doğru olacak , doğru olanı dile getiren mi ? Benden olmayan ikisini de dile getirsin her türlü laf atarım diyorsan sorun yok.

Artı olarak , günümüz anayasası kimin anayasası ? Meclisin mi ? Meclisin yaptığı yamalara rağmen önümüzü tıkayan özlü sözlü maddeler ve değiştirilmesi istenen maddeleri meclismi koymuş , otur bir düşün bakalım.

Sen bu şekilde hukukçu olma.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

suvras said:

Babam tıp fakültesini kazanır. Dedemle birlikte yola düşerler. Kayseriye gelirler. Kayıt yaptırmak için üniversiteye giderler, kapıdan "siyasi bilmemne kişilerinden onayları" olmadığı için beli silahlı kişilerin ölüm tehditi ile geri dönmek zorunda kalırlar. Güvenlik filan yoktur.

Babam aynı gün dönmek ister, dedem ise o gün orada kalmalarını ister, kalırlar da.

Ertesi gün kalktıklarında takvimler 12 eylül 1980'i göstermektedir. Tekrar kayıt için giderler, kapıda bekleyen 5-6 beli silahlı adamdan eser yoktur, muhtemelen hepsi temiz dayaklar yemektedir. Kaydı yaptırır geri dönerler.

Darbeciler yargılansın ama ülkenin içine sıçıp da darbecilere yol verenler de yargılansın.

ahaha babanla deden fecı yemıs senı, 12 eylul sabahı sokağa cıkmayasağı vardı cunku.

yasak olmasa da zaten günlerden pazar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Onu hukukçular düşünecek sg-1 , kime göre neye göre değil. Her kurumun yetkileri yasa ile belirlenir. Yasada bulunmayan şeyleri göreviymiş gibi eline kolunu sallayarak yapıyorsa , ağızda sakız edilmeyecek , kişiden kişiye yorum farkı çıkmayacak şekilde kesin ve net yasalar çıkarılır.

Bizim yasalarımızın en büyük zaafı sakız gibi olmaları. Bunun cereneleri de çekiliyor yıllardır.

anlamadığın şey şu,
28 şubat'ta da e-muhtıra'da da kimse hükümeti zorla düşürmedi. Herkes, ordu da dahil, gelişen olaylarla ilgili çekincelerini dile getirdi ve sonuçta birinde hükümet birkaç ay içinde düştü, diğerinde ise birkaç ay sonra %47 ile tavan yaptı.

yani ortada 12 eylülcüler gibi RESMEN yönetime el koyma, hükümeti ZORLA düşürme gibi bir olay yok.
Bu eleştiriler sonucunda bir hükümet basiretsizce yıkılabiliyorken diğeri gücünü arttırarak yoluna devam edebiliyor.

Hani dersen ki "TSK'nın hükümetin işleri ile ilgili yorum yapması, bunları eleştirme, haklarında fikir yürütmesi yanlıştır", bunu bir dereceye kadar anlarım. Ha bunu çok zararlı görüyorsan bu konuda yasa çıkartır, askeri susturursun.
İşte benim sorduğum da buydu Bu yasa nasıl bir yasa olacak, askeri ne yönden kısıtlayacak, neye göre susturacak?

Bunu yaptığında yarın, öbür gün diğer kurumlara da benzer bir "sus, konuşma" yasası çıkmasının önündeki engel ne olacak peki?
Hadi yasa değişti, TSK hükümetin işleriyle ilgili eleştiride bulunamıyor diyelim, benzer yasaklar başka diğer kurumlara da getirileblir mi, bunun önündeki engel nedir?
sonuçta "yasaysa yasa, çıkartırız"
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Ha bunu çok zararlı görüyorsan bu konuda yasa çıkartır, askeri susturursun.
İşte benim sorduğum da buydu Bu yasa nasıl bir yasa olacak, askeri ne yönden kısıtlayacak, neye göre susturacak?

şunu hayal olarak düşününde yani
hayalden öteye gidemezsiniz.
eğer ki şu anda böyle bişi gündeme gelse o zaman olayları görün.
hani varsa heveslenenler.
Sosyal ağlarda paylaş

İzin versinler yargılanmaya ozaman görürüz kimler ispatları ortaya çıkarıyor. İspatlama grevi benim değil.

Diğer türlü laf salatası ? Peki. İspatlanmayan ve belgesi olmayan her konuda konuşulan herşey bu forumda laf salatası. Salatanın içindesin haberin olsun. Yani boş konuşma bundan sonra laf salatası yapıyorsun arkadaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

anayasa taslagi yapip kendimi diktator yetkileri ile donaticam ama ayni taslaga her vatandasa 1 milyon dolar verilmesini ongoren bir maddede koyucam

muhalefet reddederse halka gidip meydanlarda "BAKIN BU MUHALEFET BIR HALTA YARAMIYOR, SIZE PARA VERMEK ISTEDIM AMA ANAYASA TASLAGIMIZI REDDETTI :'((((( HICBRI ISE YARAMIYORLAR HALK FAKIR DIYORLAR PARA vERMEK ISTIYORUZ REDDEDILIYOR!!!!"

forumalrdada destekliyenler cikar artik beni isallah adsfasdfdsf
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

@Apis

Mecliste hukukçu olmayan adamlar taslak hazırlıyorlar zaten..

Şimdi ilk Anayasa komisyonunda (12 kişilik bi komisyondu) hukuk dalında öğretim görevlisi olan AKP den Burhan Kuzu ile adını hatırlayamadığım MHP li bir üye vardı. Bunun dışında 3 Avukat ve 7 başka mesleklerden kişi. Bu duruma İÜ Hukuk fakültesi öğretim görevlileri tepki gösterdiğinde daha fakültede öğrenciydim. (Sanırım 5-6 sene önceydi) Bak bu verebileceğim aklıma gelen ilk örnek.

Horizon said:

Artı olarak , günümüz anayasası kimin anayasası ? Meclisin mi ? Meclisin yaptığı yamalara rağmen önümüzü tıkayan özlü sözlü maddeler ve değiştirilmesi istenen maddeleri meclismi koymuş , otur bir düşün bakalım.

Yahu Horizon, Sir ile sana anlatamadığım nokta bu. AKP daha ilk hükümete geldiğinde dahi anayasayı değiştirebilirdi. En fazla Sezer den bir kez dönerdi, sonrada aynen iade ve referandum. Ve söke söke geçerdi o anayasa. Şu an zaten Gül Çankayada.

Şu itiraz etmiş bu itiraz etmiş diyorsunuz. Ha sanki engelleyecek güçleri vardı onların. AKP (yada direkt Tayyip Erdoğan) itirazlara çok kulak asan bir parti sayılmaz. Artı zaten basının, seçmenin çoğunluğuda onlarda.

Bugün anayasa değişmemişse bu 7-8 senedir, bunun tek nedeni AKP de bu anayasadan faydalandığından ve değiştirmek istememesindendir. Yoksa tek tek kaç tane madde değiştirdiler zaten istediklerinde. Ama bu iş dokunulmazlıkları kaldırmak gibi, seçilmeden söz verirler sonra yan çizerler. Çünkü işlerine gelmez.

Ama her şekilde gücü ve çoğunluğu ellerinde bulundursalarda yapmıyorlar.

Medya mı yatırmıyor? Çoğunluğu onlarda.
Ordu mu yaptırmıyor? MGK da sivil sayısını arttırıp e-muhturalara posta bile koyabiliyorlar. Arınç iki günün biri orduya laf çakıyor.
Halk mı yaptırmıyor? Çoğunluk onlarda.

Ama sizin te söylediğiniz "anayasa taslağı geldiğinde kimler itiraz etti!". Etsinler ulan. Ee? Yukarda belirttim çoğunluk fln değildi itirazlar.

Ayrıca özellikle 80 dönemi TSK'sı ile hiç hoşlaşmadığımı (şu anki durumuda pek beğenmiyorum ama o başka konu) direkt alıntı yaptığın mesajımın altındaki mesajıma bakıp anlayabilirsin.

Belirteyim 80 Anayasası'nıda beğenmiyorum.

Horizon said:

@Apis

Sen bu şekilde hukukçu olma.

Hukukçu olmak eğitim sonrasında uzun süre hukuk ile uğraşmayı, onu kavramayı ve belli bir bilince ulaşmayı içerir.

Bir gün gerçek anlamda bir hukukçu olacağıma inanıyorum.

Ve çok şükür o gün ne sen buna karar vereceksin ne de sana soracağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

İzin versinler yargılanmaya ozaman görürüz kimler ispatları ortaya çıkarıyor. İspatlama grevi benim değil.

Diğer türlü laf salatası ? Peki. İspatlanmayan ve belgesi olmayan her konuda konuşulan herşey bu forumda laf salatası. Salatanın içindesin haberin olsun. Yani boş konuşma bundan sonra laf salatası yapıyorsun arkadaşım.

iyi de bak bu topiğin ilk mesajındaki habere.
savcı amca iddianame hazırlamış hukuki dayanaklarla, ama anayasadaki madde yüzünden dava açılmamış.

Aynı soruyu iki yolla sorayım:

1)şimdi e-muhtıra veya 28 şubat süreci için böyle bir iddianame hazırlanabiliyor mu?
bu süreçte rol oynayan adamları SUÇLAYABİLECEĞİN yasalara göre bir suç unsuru oluşmuş mu?

2)Darbe yapmak bir suçsa Kenan Evren bu suçu işlemiştir, ama özel bir anayasa maddesi onu korumaktadır, o madde ortadan kalktığı anda yargılanabilecektir, iddianamesi hazırdır.
Ama ne 28 şubatçılar ne de e-muhtıracılar darbe YAPMAMIŞTIR, yaptıkları şeyin yasada bir karşılığı var mıdır, yaptıkları için bir iddianame hazırlanmış mıdır?

Şimdi bana diyorsun ki "yargılamadan bilemeyiz", e senin elinde iyi kötü yasal dayanakları olan bir iddianame olmadan nasıl yargılamayı planlıyorsun?

Laf salatası derken bu dediklerini kastediyordum işte.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1)şimdi e-muhtıra veya 28 şubat süreci için böyle bir iddianame hazırlanabiliyor mu?
bu süreçte rol oynayan adamları SUÇLAYABİLECEĞİN yasalara göre bir suç unsuru oluşmuş mu?

Resmi olarak bilmiyorum , sen de bilmiyorsun tahminimce. Bunu hukukçular cevaplayabilir. Şahsi fikrime göre kesinlikle yargılayalım dediklerinde birçok delil ortaya çıkacaktır. Sürecin içinde bizzat yaşayan birsürü insan var birkere. Onların ifadeleri bile çok geçerli delil yerine geçecektir.

Kısaca olayın özünü kaçırıyorsun. Yok onun delili var mı yok mu ? Kim , nezaman aramış dava açmak için ? Kimse , hiçbirzaman.

Peki o noktaya nasıl gelinir ? Sadece politik çıkar amacına meselenin kıyısından köşesinden demeç vererek değil , kökünden çözümü yolunda demeç ve destek veren siyasiler olunca. Benim de başından beri parmak bastığım konu bu. Eğer darbecilere , bu yolu hala aklından geçirip yetkili kişilerin olabilecek eylemlerine son vermek istiyorsak , darbenin her türlüsüne karşı destek olmak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

bir dava açabilmek için sağlam dayanakların, tanıkların olmalı hazırda, kısaca bir iddianamen olmalı.

yoksa "hadi bunları yargılamaya başlayalım, nasıl olsa yolda buluruz bir iki ispat, delil, itiraf, tanık" demenin hukukta yeri yok, ortaçağda kaldı o, cadı avıydı, engizisyondu.
Sosyal ağlarda paylaş

Flaş flaş flaş

Son dakika

Akp nin darbeciler yargılansın stratejisi.

Partisinin üst düzey yöneticileriyle konuşan Tayyip Erdoğanın:
Geçici 15.madde kaldırılması için bir paket hazırlayalım.İçine türban gibi bir kaç madde yapıştıralım.
Diğer partiler karşı çıkar.Gene demokrasi kahramanı muhteşem insanlar oluruz dediği öğrenildi.
Bu öneriyi muhteşem demokratik ve inanılmaz ilerlemeci bulan parti yöneticileri tek tek Tayyip Erdoğanı öperek kutladı.Ardından yere serilmiş gazete üzerine çerez döküldüğü ve 3 ltrlik cola turka eşliğinde Buz devri 2 nin izlendiği bildirilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...