Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boğaz'daki okullar otel olsun

Necro

Öne çıkan mesajlar

Ne kötü niyetli insanlarsınız. Tabikine de haklılar. Nasıl para kazanıcak bu ülke? Vatan haini misiniz nesiniz? Deniz kenarında olan-olmayan tarihi binalar yıkılsın, alış-veriş merkezleri, oteller yapılsın. Hatta özellikle arap yatırımcılardan yararlanılsın bu güzide yatırımlar için. Deniz kenarında bir sürü tarihi camiler de var. Onlar da yıkılsın, negzel alış-veriş kompleksleri fln. yapılsın. (Lan son 2 cümlem yanlış mı oldu gibi sanki? Tövbe dinimiz amin :S)
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğunuz öğrenci gözü ile bakmışsınız olaya. Aranızda gerçekten iyi argüman ortaya koyanlar var fakat, biraz da 'muhalefet oluyum, liseme dokundurmam' filan modlarında cevap atanlar da yok değil yani. Kimse kusura bakmasın.

Yalnız sizler nasıl olaya öğrenci gözü ile bakıyorsanız, 'Turizmci' (hiç sevmem bu kelimeyi ama neyse) gözü ile bakanlar da var. Ayrıca kusura bakmayın ama boğaz'da bir lise de bir eğitim yeri için 'biraz lüks'. Ama "yıkılsın! Boğaz da lise mi olur!" filan demiyoruz. Sadece olaylara biraz daha geniş açıdan bakın lütfen. Hemen doğru, yanlış-haklı, haksız argümanlarına girmeyin.

Belki şu istatistikler olaya biraz farklı bakmanıza yardımcı olur;

2007 yılı Türkiye'ye giren Turist sayısı: 23.341.074, İstanbul'a giren Turist sayısı ise: 6.453.582, Ülkeye giriş yapan Turist oranının yaklaşık olarak %25'i yani, ve İstanbul'a giriş yapan Turist sayısı 1999'dan beri hiç düşmeden artmaktadır arkadaşlar. Öyle azıcık artışlar da değil bunlar:

2005: 4.849.712
2006: 5.346.68
2007: 6.453.582
2008: 7.050.748

Bunlar parkta yatacak değiller herhalde. Her yıl 500bin ile 1 milyon arası düzenli turist girişi artan bir şehirden bahsediyoruz. Yatak kapasitesi öyle yada böyle arttırılmalı.

Eğitimden ödün vermeden, Boğazdaki, altını çiziyorum 'uygun okulları' taşıyıp bunu yapabileceklerse, yapsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Madem illa denize bitiyorlar sariyer'e yapsınlar yapacakları oteli hayvan gibi arazi var sariyer'de her tarafı koy plaj zaten mis gibi karadeniz tarafına yapsinlar kapatsinlar kilyosu,kısırkayayı hem türklerin deniz falan neyine halk plajlarını falan kapatsınlar gelen turistler rahat etsin maksat.Önemli olan türk misafirperver(t)liğini göstermek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten boğazda boş bulunan araziye okul dikmiyorlar. ortada köklü eski okullar var. O okulların sırf o manzaraya sahip olması bile çoğu aile için tercih sebebi.

Ha madem olaya turizmci gözüyle bakılacak. Kapatın gereksiz camileri yapın otelinizi. 2 sokakta 1 cami var gerekli gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Öğrencileri için rahatlama kaynağıdır manzara. Ders varsa ders arası da var.

Hocaların bir kısmı kafayı yedirtirdi bize, ders arasında ya da öğle arasında manzara olan yere kaçıp ruhen kendimizi dinlendirirdik. Çoğu da iyi eğitim veren köklü okullar, bir avuç para için o okulları aradan çıkarıp otel yapmak ne demektir. Bu kafayla bir yere gidilmez.

Turizm turizm diyeceklerine önce herşey dahil sistemini kaldırıp eski sisteme dönsünler. Gitsinler otellerde kumarhane sistemini geri getirsinler güneyde. Hatta İstanbul için öneri sunayım. Yassıada'yı kumarhane adası yapsınlar bu kadar açlarsa. Ama o okullara dokunmasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi benim manzara demem biraz garip olmış olabilir. Bu okulların bulunduğu yer verilen eğitimde önemli bir katkı.

KOU de okurken deprem sonrası liseden bozma betonarme bir binada eğitim görmenin ne demek olduğunu anladım. Şehir olarak zaten izmit bir öğrencinin yaşayabileceği bir yer değil o yüzden hayatınızın önemli bir kısmını geçirdiğiniz yer sizin bu eğitiminize birşeyler katıyor.

Bundan sonra boğaza okul yapılmayabilir daha farklı değerlendirilebilir ama mevcut okulların taşınması çok büyük aptallık olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...