Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aramızda avukat varmı

Disease

Öne çıkan mesajlar

Özellikle boşanma gibi davalarda yasalar kadınlardan yana, bu bir gerçek. Kaldı ki aranızda evli olanlar bilirler, imam nikahı denen olayda erkek kadını ileride bir şekilde bırakması durumunda, bu nikah kıyılırken şu kadar altın, para vs.. nafaka vericem diye baştan pazarlık ediliyo :)
Sosyal ağlarda paylaş

annemin nafakasını ben alıyorum diye olmaz bu iş

mahkeme kararına bakmak lazım annene ne verdi sana birşey verdi mi vs

sana birşey verdiyse üniversite okuduğun sürece 25 yaşına kadar nafaka alırsın

amma velakin sana birşey yokda annene verilmiş bir nafaka varsa bunun ödenmemesinden dolayı senin dava açman mümkün değil

sen kararı bul bana gd li kısmı yolla bir bakayım
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Disease sen benim fake'im misin arkadaş ya?! :D Neredeyse aynı şeyleri yaşamışız yaşıyoruz falan

sdfsd neden olmasın fake duruyorum zaten D: . Babama dedim hukuki yol fln heralde zoruna gitti konuştuda konuştu sen burda neler yaşandığını biliyomusun vs. dedi sonra tmm her ay aksatmadan yollıyıcam dedi bakalım sözünde durcakmı . Şu birisiylen para muhappeti yapmaktan öyle nefret ediyorum ki yani anlatamam bi üniversite bitsede neresi olursa olsun bi yerde çalışıp kendi paramı kazansam
Sosyal ağlarda paylaş

yasalar bu durumda doğrudan kadına çalışıyor zaten.

en sol gariban bi adam vardı, çocukları okutsun diye fabrikada çalışmaya gidiyordu başka şehire hani.. kadın da o sırada evden ayrılmıştı da adam arayınca "biz evi terkettik" diyip "çocukları düşün" diye kocasına "çocuklar senden değil bu arada" demişti..

hah o kadına yasalar nafaka bağlamıştı, yamulmuyorsam çocuk başına 50tl..

kazığın dikalasını atanı koruyan bir sistem değil midir? gerçi adalet sistemi ile ilgili düşüncelerim gerçekten çok adaletli olmadığı yönünde.

kadın hamile kaldığı andan itibaren tamamen üstünlük onlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

"MADDE 176.- Maddî tazminat ve yoksulluk nafakasının toptan veya durumun gereklerine göre irat biçiminde ödenmesine karar verilebilir.

Manevî tazminatın irat biçiminde ödenmesine karar verilemez.

İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü hâlinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi hâlinde mahkeme kararıyla kaldırılır.

Tarafların malî durumlarının değişmesi veya hakkaniyetin gerektirdiği hâllerde iradın artırılması veya azaltılmasına karar verilebilir.

Hâkim, istem hâlinde, irat biçiminde ödenmesine karar verilen maddî tazminat veya nafakanın gelecek yıllarda tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına göre ne miktarda ödeneceğini karara bağlayabilir."
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık var, daha "eşitler" yani. Eski ataerkil kafalara dayanan hükümler de (zina konusunda mesela kadınlar eşitsiz durumdaydı, sonradan zina suç olmaktan çıkarıldı ve sadece boşanma sebebi artık) yavaş yavaş bu hukuk politikasına yönelik düzenleniyor.

aquatik said:

Tecavüz yasalarına bakın? Daha bir sürü kadının aleyhine işleyen yasaya...

İşte dediğim gibi kadınları koruyacak hale getiriliyorlar. Burada tahminimce evlilik içi tecavüzü kast etmişsin, suç mesela bu artık. Yanlış hatırlamıyorsam eskiden değildi çünkü.
Bunun dışında tecavüz hükümlerinde eşitsiz bir düzenleme hatırlamadığımdan böyle tahmin yürüttüm.

Ayrıca imam nikahı hukuken kabul görmeyen bir hede bayadır, o ara yapılan vaatler de muhtemelen "eksik borç" statüsündedir. Yani "şu kadar nafaka veririm" kocayı muhtemelen bağlamayacaktır ki kadın tarafı (aile hukukunda "karı" deniyor direkt te şimdi garip olacak ehe) boşandıktan sonra dava açıp almış olsaydı emsal falan teşkil ederdi duyardık hep. Eksik borç olduğu için dava yoluyla isteyemiyordur yani. Muhtemelen başka bir adı vardır da sonuç olarak "imam nikahı kıyılırken şu kadar ödeyecem dediydi"yi mahkeme kabul etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:

İmam nikahı ne ya? Burada yasal boşanmalardan söz ediyoruz. Ayrıca resmiyeti, yasal dayanağı olmayan bir birlikteliğin bitiminde, başlangıçta ne söz verilmiş olursa olsun, kadının karşı taraftan herhangi bir edinim konusunda en ufak bir yasal hakkı olamaz.

örnek gösterdi adam orada da böyle oluyor diye. böyle dediği de kadının her türlü boşanma konusunda üstün olduğu. neden anneler kutsaldır da ondan! neden ne kadar söylenirse söylensin erkekle kadın eşit değil. boşanmış bir kadının yaşamıyla erkeğin yaşamı farklı. elbette kadına ayrımcılık yapılacak. erkek milletiyiz biz birbirimizi biliriz :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...