Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İrtica Eylem Planı a.k.a. "The Belge"

sir

Öne çıkan mesajlar

-007- said:

Sultanbeyli diye ilçe var mesela eğitim seviyesi ortada.

İlla bilimsel araştırma mı yapmak gerekiyor beyninizin kabul etmesi için.

Birşeye kesin elma , armut diyorsan..

Bunu çok net olarak bilimsel şekilde belgeleyebilmen lazım. Beynimiz atmasyon , klişe söylemleri almıyor evet.

AKP ye oy verenler cahil , vermeyenler eğitimli. Çok süper bilimsel bir söylem (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Niye anlamamakta ısrar ediyosun ki genelleme yapmak kesin konuşmak değildir!

-007- said:

Bunun da genelleme olduğunu anlamak için profesör olmaya da gerek yok, ortalama zekada biri bile bunu anlayabilir.

Dennis said:

Akp'nin oy veren kesimde başı örtülü insanlar çok fazla ve bunlar zaten üniversiteye giremiyor. Kaldı ki üniversite bitiren kişilerin hepsi cahilliklerini atmış değil, onu da geçtim cahil olmayan biri illaki ülkesinin iyiliğini, refahını düşünecek diye bir şey de yok.

Ne istiyorsunuz anlamadım ki, ülkeyi üniversite mezunları mı yönetsin? Elit kesim mi yönetsin ya da? Onların oyları 5000 falan mı sayılsın?

yoo bizim üniversitede gayet fazla sayıları. Hiç de öyle sırf türban için inat edip girmeyen görmedim, illa ki peruk takıyorlar saç açıyorlar. O dediklerin de eğer varsa azınlık olur. Kriter değil yani, AKP'ye oy veren cahil çoğunluğun varlığının sebebi olamaz.

Burda cahil=eğitimsiz anlamında kullanılıyor 2. kez söylüyorum keşke ilk seferde anlasanız.

Ne istiyoruz: Her önüne gelen para kazanmak için milletvekili olamasın. Milletvekili olacak adamın az çok kafası çalışsın yüksek eğitimli olsun. Eğitimli demiyorum bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkeyi yönetenler tabi ki cahil olmasın ama eğitim sadece üniversitelerde alınmıyor.
"Köylü milletin efendisidir" =="Köylüler oy kullanmasın" ???

Yönetsin derken, oy verme anlamadında söyledim, sonuçta oy vermek de ülkeyi yönetecek kişileri seçmek ve dolaylı olarak ülkeyi yönetmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:

Ülkeyi yönetenler tabi ki cahil olmasın ama eğitim sadece üniversitelerde alınmıyor.

Eğitim sadece üniversitelerde alınıyor.

Efendi olmak ne alaka?

Oy kullanmamak ne alaka? İyice çorba yaptın helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Dış İşleri Bakanı = Prof. yıllarca danışmandı başbakana.

Başbakan eğitimsiz olabilir ancak sonuçta o dışarıya gösterilen lider yüz,aktör, hitabeti kuvvetli birisi , esas yönetenler arkasında, bunların çoğu iş adamı , bir kaçı eğitimli.

Parayı sevenler yönetiyor kısaca ülkeyi , eğitimsizler değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim sadece üniversitelerde alınmıyor, spesifik eğitim veren onca kuruluş var ve bunun yanında insan birçok şekilde kendini eğitebilir.

Atatürk'ün zamanında söylediği "Köylü milletin efendisidir" sözünü, şimdi Atatürkçü olduğunu iddaa eden bazı kişilerin "Benim oyum çobanın oyuyla bir mi?" "Cahil insanlar da oy kullanıyor bu ne iş??!?" sözleriyle karşılaştırdım, bu sözler bu anlama mı geliyordu da ben mi yanlış anladım diye.

Cahillik çok geniş bir konu, bir kişi üniversiteyi bitirdiği halde, siyasetten ve ülke yönetiminden zerre anlamayabilir ya da tam tersi ilkokul mezunu biri bu konuda kendini geliştirmiş ve bilgi sahibi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün sözünün eğitimle ve konuyla ilgisi yok.

Türkiye koşullarında eğitim sadece (bir kısmı hariç) üniversiteden geçiyor. Öyle kendini geliştirme olayları falan hikaye. Varsa da Türkiye'de öyle 5 adam görmedim.

"Cahillik çok geniş bir konu, bir kişi üniversiteyi bitirdiği halde, siyasetten ve ülke yönetiminden zerre anlamayabilir ya da tam tersi ilkokul mezunu biri bu konuda kendini geliştirmiş ve bilgi sahibi olabilir."

Üniversite mezunu herkes siyasete yetmeyebilir ama ilkokul mezunu adam hiç yetmez. Sen sadece dışardan yettiğini zannedersin. Üniversite şart olmalı.

GEd said:

Parayı sevenler dediğim iş adamları.

Arada tek tük proflar da vardır ,danışmanları kimlerde oluşuyor bilmiyorum ,3-4 isime dayanarak yaptığım bir yorum sadece.

Danışmanlar olmasa zaten hiçbişey olmaz. Sonuçta o eğitimli grup idare ediyor olayları.

Ben de diyorum ki neye el kaldırdığını bilmeyen milletvekilleri "para kazanmak amacıyla orda olabilen" insanlar yerine yüksek eğitimli insanlar olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:

bu ne demek ya
köylüye cahil diyen yok
ama üniversite eğitimde çok büyük rol oynuyor
eğitim almamış bi insanı alıp başbakan yaparsa şu anki gibi olur
belki daha ii olur bilemem yani köylü bile daha mantıklı konuşur uygulama yapar felan
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:

Eğitim sadece üniversitelerde alınmıyor, spesifik eğitim veren onca kuruluş var ve bunun yanında insan birçok şekilde kendini eğitebilir.

üniversite okumamış birisi
ekonomiden
dış politikadan vs şeylerden nası daha iyi anlar okumuşa oranla ya
takmışsın köylü milletin efendisidir lafına
o laf senin söylediğinle alakalı olarak söylememiş bi kere.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ama sonuçta köyde doğmuş ve okuma imkanı kısıtlı/olmayan insanlar var ve üniversite eğitimi almamış kişilere cahil gözüyle bakılıyor bu mantıkla.

O lafı da bu insanları hor gören kişiler için hatırlattım, biraz konu ile alakasız oldu gibi görünebilir ama yukarıda da söylediğim gibi o insanların çoğunun okuma imkanı kısıtlı ve ya hiç yok.

Ayrıca üniversite bitirenlerin hepsi, üniversite bitirmemiş kişilere göre daha iyi ekonomi ve dış politika bilecek diye bir kural yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam imkanları belli, o kişilere cahil demek hor görmek hakkını kısıtlamak demek değil ki. Burda eleştirilen o imkanları kısıtlı olan kesim değil, eleştirilen cahilliğini düzeltmek yerine varlığını inkar edip ülkede bi yerlere gelmeye çalışan temelsiz eğitimsiz ülkeye zarar veren kara cahiller.

Cahilliğin eyleme dönüştüğü an o "mağdur olma" konumu bitiyor yani. Etrafına zarar vermeye başlıyor.

Yoksa kimse köyünde takılıp etrafına zararı olmayan kendi halinde insanlara laf etmiyor burda. Bunların aralarından çok küçük bir kısmı partilere girip etrafta propoganda yapıyor ve şehirde bilinçli birikimli oy veren profesörün oyunu yakıyor kendi kişisel durumuyla mesela.

Ayrıca üniversite bitirenler bitirmeyenlere göre daha iyi ekonomi politika bilir, daha iyi güncel olay yorumlar. Bu da bi genelleme mesela. Hepsi demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten bu insanların eğitilmesi destekliyorum, ama sorun "Cahil kişiler seçti bunları başımıza, darbe olsun" diye düşünen insanlarda. Kısır döngüye gireriz o zaman, darbe olunca halk eğitilmeyecek, 20 yıl sonra yine aynı manzara ortaya çıkacak. Kaldı ki mevcut eğitim sisteminin baştan elden geçmesi gerekiyor, üniversite mezunu cahiller de azınsanmayacak kadar çoğunlukta.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

Türkiye nerdeyse bi haftadır bu belgeyle yatıp kalkıyo ama patide kimse topik açmamış?! tatildeydim yeni döndüm, eğer bi şekilde gözümden kaçtıysa kusura bakmayın. ama yok yani sayfalar sayfalar dolusu olmasını beklerdim o topiğin. neyse, o topik, bu topik.
ben mi göremiyorum yav, yoksa gerçekten açılmadı mı bu topik :S

ya niye açılsın ki akp'yi yerden yere vurmak bir yana işine yarayan bir başlık, hangi forumda tartışıyorsun azizim? (:P)

daha önce baykal çarşaflıya rozet taktığında gene açılmamıştı bir hafta filan başlığı, sonra ulusalcı olmayan birisi gene "oha açılmamış hala" diye açmıştı sanırım lol.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Tamam imkanları belli, o kişilere cahil demek hor görmek hakkını kısıtlamak demek değil ki. Burda eleştirilen o imkanları kısıtlı olan kesim değil, eleştirilen cahilliğini düzeltmek yerine varlığını inkar edip ülkede bi yerlere gelmeye çalışan temelsiz eğitimsiz ülkeye zarar veren kara cahiller.

Cahilliğin eyleme dönüştüğü an o "mağdur olma" konumu bitiyor yani. Etrafına zarar vermeye başlıyor.

Yoksa kimse köyünde takılıp etrafına zararı olmayan kendi halinde insanlara laf etmiyor burda. Bunların aralarından çok küçük bir kısmı partilere girip etrafta propoganda yapıyor ve şehirde bilinçli birikimli oy veren profesörün oyunu yakıyor kendi kişisel durumuyla mesela.

Ayrıca üniversite bitirenler bitirmeyenlere göre daha iyi ekonomi politika bilir, daha iyi güncel olay yorumlar. Bu da bi genelleme mesela. Hepsi demiyorum.

Kaptırmışsın bir cahillik diye evet bu bir sorun.Ama aynı zamanda da bir fırsat.Kullan bu cahilliği. AKP neyle geldi? seçimle. E bu adamlar bu kadar kötü, nasıl 2. kez seçiliyor? AKP iyi olduğunda değil.AKP'nin karşısındakiler halkı AKP kadar kullanamadığı için.

Eğitimli adam CHP'ye oy veriyormuş.Kaç eğitimli adam varki, sadece eğitimli adamların oyları ile CHP bir yere gelsin? Ülkede eğitimsiz çok diye demokrasiyi Aziz Nesin'in önerdiği gibi 1'e 5 kurgulayamazsın.Onların görüşlerini de göz ardı edemezsin.Adamlara cahil diyene kadar onları kullan, sonra eğitimi dayat.

Ülkeye zarar veren kara cahiller gayet normal birşey.Ama asıl zararı verenler onlar değil.Asıl zararı verenler kara cahilleri kullanamayan akıllılar.O yüzden başka AKıllı Parti kadrosu bunlar sayesinde seçilirken diğerleri vatandaşı kandırıyorlar diye ağlasın...

Diyelimki belge orjinal.O zaman bunu normal karşılayamazsınız.TSK'nın siyasete karışmamasının gerekliliği silahlı olmasından değil. TSK bir kurumdur. Yürütmeye bağlıdır. Eğer bir kurum bağlı olduğu kuruma karşı işler yapıyorsa, orda bir yanlış var çünkü devlet içinde devlet olur o zaman. Demokrasilerde Elektrik tesisatındaki gibi sigorta olarak TSK'Yı kullanamazsın.O sigortanın adı halktır.

Halk tekrar seçiyorsa demekki yürütme, halkın gözünde yanlış yapmamış.Daha voltaj halkı rahatsız edecek kadar yükselmemiş.Halkın elektriğe duyarlılığını düşürmek istiyorsan, AKP'yi indirmek istiyorsan, gerekli propagandayı yapman lazım. Eğitim süreci ile iktidar değişmez. Eğitim süreci ile var olan iktidar sağlamlaştırılır. İktidarın değişmesi için açlık, işsizlik, vb. gerekir.Ama tek başına yeterli değildir.Gerekli propaganda ile adamlara aç ve işsiz olduklarını göstermen gerekir.E vatandaşın çoğu işsiz, cahil kesimde dahil.Neden AKP'ye oy veriyorlar peki ? hatırlatsana adamlara aç olduklarını, Amerika, İsrail veya Masonlar vb... yüzünden değil, AKP yüzünden aç olduklarını hatırlatsana.

Sonra neymiş TSK'ymış darbeymiş. Bir ülke insanları fikrini değiştirdiğinde değişir, kafasına silah dayadığında değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adam cahilse ve bir takım dogmaların kölesiyse adı üzerinde dogmacıysa sen o adama nasıl propoganda yapacaksın adam anlamıyor ki söylenenleri!

Senin o adama yapacağın reklamlar bilinç oluşturmaz, sadece adamın içindeki dışa kapalı dogmaları aktive eder, ona bakış açısı ve bilinç katmaz. AKP'nın de yaptığı tam olarak bu, cahil adama yeni bakış açısı katarak propganda katmak değil yani.

İşte eğitim arttıkça adamın duyargaları gelişiyor kafası çalışmaya başlıyor az çok bilgi ediniyor. İşte propoganda ve gerçekler böyle eğitimli adamlara işliyor. Geri kalan dogmacılarsa düşünmeyenlerse sadece bir takım odakların kölesi oluyor.

Ülkeye asıl zararı verdiğini düşündüğün "akıllıların kara cahilleri kullanmamasının" sebebi AKP'nin kara cahilleri kullandığı için suçlu bulunması! Sen tutup da suçladığın partinin suçladığın eylemini yaparsan suçladığın partiden ne farkın kalır? Zafer yolunda her şey mübah falan değildir, yolun sonundaki sonuçtan çok izlenen yolun şekli önemlidir, siyaset futbol maçına benzemez!

Eğitimsiz adama ne kadar açlığının sebebinin AKP olduğunu söylersen o sana ateist der gavur misyoner der! Bunlar denenmedi mi zannediyorsun. CHP halka gerçekleri anlattıkça kişisel saldırıyla cevap veriyorlar, kabul etmiyor beyinleri. O yüzden eğitimsiz cahil adama propoganda işlemez, o bildiğini köy kahvesinde duyduğunu uygular. Köy kahvesine inmekle de düzelmez bu iş yani. Tek çözüm eğitim.

Demişsin ki "Eğitim süreci ile iktidar değişmez. Eğitim süreci ile var olan iktidar sağlamlaştırılır."

Hayır.

Eğer halka lise ve üniversitedeki Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini öğretip okutursan eğitim seviyesini yükseltirsen hiçbir işe yaramayacak propogandadan kat kat işlevsel bi iş yapmış olursun, neden başka partiye oy vermesi gerektiğini anlar, işte bu yüzden eğitim seviyesi yükseldikçe AKP oyları düşüyor. Eğitim süreciyle iktidar bal gibi değişir.

Fortuna said:

Diyelimki belge orjinal.O zaman bunu normal karşılayamazsınız.TSK'nın siyasete karışmamasının gerekliliği silahlı olmasından değil. TSK bir kurumdur. Yürütmeye bağlıdır. Eğer bir kurum bağlı olduğu kuruma karşı işler yapıyorsa, orda bir yanlış var çünkü devlet içinde devlet olur o zaman. Demokrasilerde Elektrik tesisatındaki gibi sigorta olarak TSK'Yı kullanamazsın.O sigortanın adı halktır.

...

Sonra neymiş TSK'ymış darbeymiş. Bir ülke insanları fikrini değiştirdiğinde değişir, kafasına silah dayadığında değil.

TSK iç ve dış tehditlere karşı ülkeyi korumakla yükümlü ve yürütmeye bağlı bir kurumdur. Yürütmeye bağlı olması görevini icra edemeyeceği anlamına gelmez. İç tehdit varsa gereğini yapar bu kadar basit. İç tehdit olup olmaması toplumdan bir takım grupların iradesiyle belirlenecek bir şey değil. Hukuk var, hukuk toplumun bir kısmının iradesiyle yazılmaz.

O ülkenin insanlarının fikrini değiştirmesi için öncelikle akıl, sonra da bir fikir sahibi olmaları gerekir. Bunlara sahip olmayan çok kişi var. Bunun yolu da propoganda değil, çünkü işlemiyor. Bunun yolu eğitim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...