Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nem alıcı (dehumidifier)

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bu cihazlar ne işe yarar
http://en.wikipedia.org/wiki/Dehumidifier
Dandik bir modelini aldık bunun, Kıbrıs çok nemli diye kullanalım.

30+ derece, %75+ nem, çekilmiyor yazı.

Yanı başımda pervane çalışıyor ama pek işe yaradığı yok. Sağolsun ılık hava veriyor.

Bu nem alıcı cihazı çalıştırdığım zaman ise o direk sıcak hava veriyor. Nemi alsın odayı rahatlatsın diye çalıştırdığımızda, odayı daha çok ısıtıyor.
Kabına akan su ise soğuk su.

Kullanmak mı daha iyi kullanmamak mı. Karar veremedim.
Fanın ılık havası ve odanın nemli olması mı,
Nem alıcı cihazın sıcak havası ve odanım nemsiz olması mı.
Sanırım fan daha tercih edilebilecek birşey.

O zaman bu nem alıcı cihazlar soğuk su üretmek dışında ne işe yarar ki?
Klima gibi odayı da soğutmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

o su nerden geliyo sence :) ? geliyosa bi işe yarıyodur yani...

yetememesinin sebebi aletin dandik olmasıdır, küçük ve kapıları camları kapalı bi odaya koyun anca o şekilde hissedersiniz sanırım farkı.

ısı verme olayını bilmiyorum dışarı bağlayabileceğiniz egzos tarzı bişeyi olmadığına eminmisin?
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 yıl sonra ...
yeni başlık açacaktım da bunu kullanalım, ilk olarak bone'a gülelim HAHAHAHA ondan sonra konuya gelelim.

dehumidifier gerekiyor abi. hanıma test yaptırdık. kedi alerjisi çıkmadı fakat toza fena alerjisi var. önceki evinde sorun yaşamıyorken şimdi yeni evde sorun yaşıyor. baktım ettim, en efektif yöntemlerden biri nem seviyesini sürekli olarak 50% altında tutmak görünüyor. özellikle yatak odasında, kişisin en çok dust mite'a maruz kaldığı alanda.

said:
Dust mites grow best at 75-80% relative humidity, and they cannot survive when the humidity is below 50%.

kışın yatak odası zaten 55-60% civarlarında ama 45% e düşürürsem win-win olacak gibi.

şimdi bu aletler hava temizleyiciler gibi çok niş pazar. kötüsü bir boka yaramıyor, iyisi çok pahalı. bana orta karar bir şey gerekiyor. böyle 25-30 m2 için iş görüp de su kabını 2 günde bir falan değiştireceğimiz bir şey. almanyadan bedava kargoyla gelirken de şahane olur eşşek kadar aletler malum.

var mı kullanıp da memnun kalan. indirime denk gelen falan.

ya bi de bu konuda bir sorum olacak. önceden sanki bunu sordum gibi hatırlıyorum ama bileni varsa aydınlatsın. klimada "nem alma" fonksiyonu odayı soğutarak yapıyor. dehumidifier'ın farkı odayı soğutmadan yapması mı? eğer 45% nem oranına düşecez diye götümüz donacaksa ben onu klimayla yaparım zaten bir anlamı yok o zaman. nem oranı odanın sıcaklığı ile doğru orantılı mı olmak zorunda?
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

ben olsam nem alma özellikli klima tercih ederdim.

daikan klima var her odada, sorun şu klimanın nem alma özelliğini açtığın anda odanın sıcaklığını deli gibi düşürüyor. resmen soğuk klima çalıştırmışsın gibi oluyor. 24 saat bunu yaparsan oda 20 dereceden 15 derecelere falan düşer - hani denemedim ama açtığımda bızır bızır soğuk hava üflüyor kış günü
Sosyal ağlarda paylaş

olay bundan kaynaklı sanırım

said:
An air conditioner like a dehumidifier pulls warm moist air over its cold coils; the difference is that AC does not reheat the air before exhausting into your home.

bi de klima derece üzerinden işlem yapıyor diyorlar. 45% nem seviyesinde tutmak gibi bi olay yok anladığım kadarıyla.

ses olayı çok sıkıntılı ya. yattığın yerde en sessizleri bile sesli olur sanki bunların.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...