Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ara ogunlerde aclik bastirici saglikli yiyecekler

reyou

Öne çıkan mesajlar

masabasi is durumundan dolayi, fazla hareket etme yani spor mahiyetinde vucudu hareket ettirme sansi olmayanlar icin, ogunler arasinda saglikli sayilabilecek en azindan kalori aldirmayacak ne tarz atistirmaliklar onerirsiniz?

simdi ben ogle yemegini 1-2 gibi yiyorum aksam yemegi olayida 8-9 a kadar sarkiyo, bu arada acikiyoz tabi..

mesela findik, kuruuzum, badem gibi seyleri abartmadan ogunler arasinda yersek, yaga donusurlurlermi? ben bi ara sutlu kahve olayini duymustum aclik hissini bastirir falan gibisinden, yariyo da; ama 2 gun sonra bayiyo tabi.

nese durumu anladiniz, onerilerinizi ailecek bekliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

findik ve cerez türevi seyleri dozunu abartmadan yersen birsey olmaz. hepsinin toplami bir avucu gecmesin mesela. kisacasi tadinda birak. hepsinden 4er 5er tane gibi.fakat onlari yedikten sonra baska birsey yememen gerekir.
cünkü fazla kalorili olmalarinin yaninda faydalilar da, ceviz mesela omega 3 kaynagi, omega ücü de vücut kendisi üretemediginden disardan almaya mahkum. ya da kalp ve beyin sagligi acisindan önemli.
findigin ve türevinin de yararlari var. saglikli beslenme böyle olmali. herseyi kesmeden. cünkü vücudun yaga bile ihtiyaci var yag yakabilmesi icin.

ara ögünlerde corba, meyve, salata olabilir. -salatanin icine konulan mayonezli soslardan kacinilmali, en iyisi zeytinyagi/sirke- ya da kepek ekmekten güzel bi sandvic.
meyveli yogurt cart curt. secenek cok.
aslinda böyle bi kac secenekle sinirli kalmak sacma. istedigin herseyi yiyebilirsin, kalorilerini hesap edersin. mesela max. 250 iyidir. bahsettigin zaman dilimi saatte 1 degilse tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuru meyvede güzel olur, incir, kayısı, üzüm veya dut hepsi kurutulmuş olacak tabi. Yanındada fındık şahane olur, ceviz ağır oluyor.

Kilo alma problemin ve sağlıklı beslenme gibi bir kaygın yoksa istediğini ye, aksi halde rafine şeker içeren şeylerden uzak dur neden dersen. Yüksek oranda şeker içerdiklerinden, vücüt insülin pompalar deli gibi, yüksek şeker aldığın için kendini zinde hissedersin ama diğer tarafdanda yüksek insülin salınımından dolayı vücut yorgun düşer ve halsizlik başlar, akabinde yine yüksek şeker içerene besinlere yönelme ihtiyacı duyarsın ve bu böyle sürüp gider.

Dolayısı ile açlığını doğal yani meyve şekeri içeren besinler ile bastır ara öğünlerde, hem daha uzun süre tokluk hissi verirler hemde kendini zinde hissedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam ihtiyacın olan şey: Müsli.

cuk oturuyor yani tarifine.

Ben bazen bunu tercih ediyorum, hergün bayıyor ama.

Lif ve protein açısından zengin, kalorisi çok değil ve kolay sindirilebiliyor, açlık hissini gideriyor.

Hatta marka ismi de vereyim: Doğa - parça çikolatalı benim tercihim.
Sosyal ağlarda paylaş

o etinin mavi&yesil light yiyecekleri iyi bir alternatif yalniz, mesela o kepekli bisküviler var. bi pakedi 200 kaloriye esit. 2 tane yersen fazla olur tabi.
müslilere de dikkat etmek lazim. icindeki findik fistiktan dolayi da sisebilirsin yani 1 porsiyonu gecersen ya da her ara ögünde yersen.

ben elimle ayikliyorum icindeki üzümleri, fistiklari mesela. süt dökebilirsin üstüne denmis de, bol sütle olmazsa güzel olmuyor ki?
ya da önce müslileri yumsaticaksin sütte. sonra azcik meyveli yogurt üzerine taze dogranmis meyveler. oh tadindan yenmez valla.
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

o etinin mavi&yesil light yiyecekleri iyi bir alternatif yalniz, mesela o kepekli bisküviler var. bi pakedi 200 kaloriye esit. 2 tane yersen fazla olur tabi.
müslilere de dikkat etmek lazim. icindeki findik fistiktan dolayi da sisebilirsin yani 1 porsiyonu gecersen ya da her ara ögünde yersen.

ben elimle ayikliyorum icindeki üzümleri, fistiklari mesela. süt dökebilirsin üstüne denmis de, bol sütle olmazsa güzel olmuyor ki?
ya da önce müslileri yumsaticaksin sütte. sonra azcik meyveli yogurt üzerine taze dogranmis meyveler. oh tadindan yenmez valla.

süt çok koymicaksın zaten, az koyup yumuşatıcaksın. Öbür türlü kuru kuru boğazdan geçmiyor zaten.

üstüne meyve falan eklersen süper olur ama kalorisi artıyor işte :P
Sosyal ağlarda paylaş

@cthulhu;yoo. bütün ürünleri yok da arada sirada denk geliyorum burdaki türk marketlerinde.
ben türkiyeye geldigim zaman saldiriyorum onlara.

@007: ben yumsatmadan da yiyorum. meyveden kalorisi artsa artsa ne kadar artcak ki.bi kac parca kesip koyunca biseycik olmaz, güzel bi tat veriyo.
bu arada güne saglikli bir kahvaltiyla baslamanin önemi de cok büyük. (of engin bilgilerimi konusturuyorum)güne neyle baslarsan, metabolizma da o sekilde calisiyor gün boyunca.
müsli, kepek ekmek, meyve tabagi ideal mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence kafana gore takilma.
Senin yeme aliskanliklarin belkide cok fazla karbonhidrat iceriyordur. Mavi&Yesil, Eti Form tarzi seyler sana gore degildir... Ayrica Ali'ye verilen diyet, Veli'nin bunyesine uymaz; Veli'ye verilen sana olmaz. Bunu sen kafana takip risk almaktansa, dusunmektense bence bir diyetisyene git. Kizilay'in hastanelerinde var mesela. Cok bir sey degil, 40TL. Cumartesileri de hizmet veriyorlar. Ne yemen, nasil yemen gerektigini anlatsin. Saglikli ol. Bilip bilmeden konusan herkesin lafina inananlardan olma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...